Nogomet

Ruska zveza: Če bomo ostali brez Eura, se bomo zahvalili Capellu

Moskva, 16. 02. 2015 13.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruski neuspeh v kvalifikacijah za EP v nogometu, ki bo prihodnje leto v Franciji, bo samodejno pomenil odpoklic italijanskega stratega Fabia Capella s selektorskega položaja. Capello sicer velja za najbolj plačanega selektorja katere od nacionalnih reprezentanc na svetu.

Fabio Capello
Fabio Capello FOTO: Daily Mail

Ruska nogometna zveza (RFU) je že dolgo časa, vse od prihoda kontroverznega Italijana, sicer nekdanjega angleškega selektorja Fabia Capella, pod drobnogledom domače kritične nogometne javnosti, ki se sprašuje, ali nastopi izbrane vrste upravičujejo Capellovo bajno plačo. Že po sila klavrnem nastopu ruske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji, ko se je reprezentanca poslovila po skupinskem delu, se je zamajal selektorjev stolček, vendar pa je 68-letni Italijan dobil zaupnico samega ministra za šport Vitalija Mutka za še nadaljnje delo z novo pogodbo vse do konca svetovnega prvenstva leta 2018, ki ga bo gostila prav Rusija. Italijanov obstoj bo resno na preizkušnji v kvalifikacijah za evropsko nogometno prvenstvo. "Seveda smo vnesli varovalko, na podlagi katere lahko razdremo pogodbo. Selektorja lahko odpokličemo v primeru slabih rezultatov. Neuvrstitev izbrane vrste na evropsko prvenstvo leta 2016 v Franciji bomo vsekakor obravnavali kot kršitev pogodbenih obveznosti, kar bo zadostna podlaga za predčasno odpoved sodelovanja," je spletni portal sports.ru povzel izjavo prvega moža ruske nogometne zveze Nikolaja Tolstiha.

Pred odločilnim delom kvalifikacijskega ciklusa, 27. marca se bodo Rusi pomerili s Črnogorci, sta zveza in selektor z izdatno zunanjo pomočjo premostila tudi nesoglasja, povezana z njenim večmilijonskim dolgom Capellu. Rusko zvezo je iz velike zagate rešil moskovski milijarder Ališer Usmanov in velikodušno posodil denar za plačilo trenerjevih zaostalih plač v znesku v višini pet milijonov evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Njapo
17. 02. 2015 20.04
Bo Putin zrihtal denar..........
helter skelter
16. 02. 2015 19.48
+7
Kdorkoli lahko pride za selektorja Rusije, pa ne bo nič. Ta narod je pač nesposoben. 150 mio jih je, pa še v zgodovini nogometa niso naredili nič. V času Sovjetske zveze so jih v športu reševali drugi narodi, Ukrajinci v nogometu, Litovci v košarki..... Zmagajo samo v pijančevanju in primitivizmu. Tu pa nimajo konkurence.
Trend01
16. 02. 2015 22.33
-1
Celoten ruski šport drvi v propad. Malo jih še nekateri nordijski športi rešujejo, a tudi tam gre navzdol po Sočiju. Od klubov, do reprezentanc... Kot si dejal - nimajo svojih, pravih ruskih športnikov.
Sisoje
16. 02. 2015 18.18
Evo tematika o Ronaldu...."Dopisnik Španske nogometne zveze (LFP), ki je prisostvoval tekmi na Camp Nouu med Barcelono in Levantejem, je v poročilu omenil skandiranje nekaterih delov tribun, od koder je odmevalo: ''On je pijanec, Cristiano je pijanec''. Prav me zanima ce boste o tem kaj napisali...
Trend01
16. 02. 2015 19.02
Zadevo so naprej na vodstvo lige poslali. Skandiranje, oz. petje imaš na siolu ali YT. Pričakujejo podobno kazen kot jo je zadnjič dobil Real pri skandiranju Messi, še 2x......... pa ena žaljiva beseda na koncu.
fghfhfhfhf
16. 02. 2015 22.17