Nogomet

Rudar slavil na gostovanju

Ljubljana, 20. 09. 2011 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 10. krogu 1. slovenske nogometne lige so Domžalčani gostili ekipo Rudarja iz Velenja in izgubili z 2:3.

V uvodnih minutah so gledalci videli enakovredno igro, bližje vodstvu pa so bili Domžalčani, prečka je v osmi minuti Damirju Pekiču preprečila jubilejni 100. gol v državnem prvenstvu. Kar ni uspelo domačim, je šest minut pozneje uspelo gostom. Po napaki Elsnerja se je med strelce vpisal Nikola Tolimir. Po zadetku so pobudo na igrišču prevzeli Domžalčani, priigrali so si tudi nekaj priložnosti, toda mreža se je spet zatresla na nasprotni strani. V 35. minuti je Elvis Bratanović, ki je lepo prodrl po levi strani, zavrnil žogo na rob kazenska prostora, nekdanji igralec Domžal Luka Žinko pa je z lepim strelom ugnal Majcna. Bratanović je imel nato še priložnost, da se tudi sam vpiše med strelce, a mu je Majcen veselje preprečil.

Milan Đuričić
Milan Đuričić FOTO: Damjan Žibert

Upanje domače ekipe je vzkipelo že v četrti minuti nadaljevanja, ko je Dejan Zadnikar na desni strani ušel gostujočim branilcem, podal žogo točno na glavo rezervistu Liridonu Osmanaju, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo. Ohrabreni z znižanjem so Domžalčani zaigrali na vse ali nič, kar se jim ni obrestovalo. Po protinapadu je v 63. minuti Leon Črnčič lepo zaposlil Bratanovića, ta je preigral vratarja in potisnil žogo v mrežo. Črnčič je gostom tudi priigral najstrožjo kazen, toda Mujaković je ni izkoristil. Zato so bili rudarji kaznovani v 80. minuti, ko je nespretno posredovanje Petra Stojnića kaznoval Dalibor Teinović. Čeprav z igralcem manj, so domači do konca tekme napadali, si priigrali tudi nekaj polpriložnosti, a izid se do konca ni spremenil. Bližje novemu zadetku so bili celo gosti, ki so v sodnikovem podaljšku v enem napadu trikrat prišli do strela, toda ne Bratanović ne Matej Podlogar nista našla poti do gola.

Izidi:
Domžale - Rudar Velenje 2:3 (0:2)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tmizo
21. 09. 2011 07.35
RUDAR VELENJE ! ! ! !
carli55
21. 09. 2011 06.52
Ka je tdaj domžalčani letos kar pušite vse po vrsti haaaaa