Nogomet

VIDEO: Rudar s popolnim preobratom do zmage

Ljubljana, 29. 04. 2015 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši velenjskega Rudarja, NK Celja, Luke Koper in Zavrča so v 30. krogu državnega prvenstva vknjižili zmage. Celjani so se ob domačem spodrsljaju Domžalčanov prebili na drugo mesto v državnem prvenstvu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Rudar - Radomlje
    02:18
    Vrhunci tekme Rudar - Radomlje
  • Vrhunci tekme Maribor - Olimpija
    02:09
    Vrhunci tekme Maribor - Olimpija
  • Vrhunci tekme Luka Koper - Gorica
    01:52
    Vrhunci tekme Luka Koper - Gorica

Nogometaši velenjskega Rudarja so se morali za zmago nad Radomljami pošteno potruditi. Gostje so namreč na stadionu ob Jezeru zaigrali zelo dobro, vodili z 1:0 in 2:1, a se domov vendarle vrnili praznih rok. Zato sta poskrbela Dragan Jelić – izid je na 2:2 poravnal v 61. minuti – in Milan Kocić, ki je v 83. minuti zabil za zmago s 3:2. Četa Jerneja Javornika tako nadaljuje z dobrimi predstavami v spomladanskem delu prvenstva.

Jernej Javornik
Jernej Javornik FOTO: Damjan Žibert
Novomeščani prvič spomladi poraženi na Portovalu
Nogometaši NK Celja po uvrstitvi v finale pokala z mislimi niso pri zadnjem obračunu v omenjenem tekmovanju, ampak še vedno v popolnosti osredotočeni na prvenstvo, kjer so lahko le z zmago računali na nadaljevanje boja za končno 2. mesto v državnem prvenstvu. Izbranci Simona Rožmana so se tekmecu zoperstavili odločno in hitro zatresli mrežo Pelina. Danijel Miškić je bil natančen v 12. minuti, napadalec Sunny pa je zabil tik pred odhodom na odmor. Grofje so bili dvakrat natančni tudi v nadaljevanju, in sicer Gregor Bajde in Miškić. Ob koncu so se tako zasluženo veselili zmage.
Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Miro Majcen

Zavrč ne ’leži’ Domžalčanom
Nekdanji slovenski državni prvaki, nogometaši Domžal, so imeli v preteklosti že veliko težav z Zavrčem. Tudi tokrat ob Kamniški Bistrici ni bilo nič drugače. Že v 8. minuti je goste v vodstvo popeljal Dejan Polić, gostitelji so izenačili po zaslugi Benjamina Morela, a Doris Kelenc je goste vnovič popeljal v vodstvo. Ko so Zavrčani vodili že s 3:1 (Kelenc) je bilo jasno, da se bodo izbranci Luke Elsnerja težko rešili pred porazom. Nekaj upanja na vsaj točko jim je vlil Matej Podlogar, a do izteka igralnega časa se mreža Nikole Petrovića ni več zatresla. Tako so bogatejši za tri točke Domžale zapustili Zavrčani. To pomeni, da so Elsnerjevi izbranci padli na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Luka Elsner ne more biti zadovoljen z razpletom dvoboja.
Luka Elsner ne more biti zadovoljen z razpletom dvoboja. FOTO: Damjan Žibert

Primorski derbi Koprčanom
Primorski obračun se je v skladu s tradicijo zadnjih tekem spet končal z zmago Koprčanov. Novogoričani so na Bonifiki izgubili že šestič zaporedoma, kljub porazu pa ostajajo osmi na prvenstveni lestvici. Koprčani so s točko zaostanka mesto za šestouvrščenim Rudarjem. Gola za gostitelje sta prispevala Jaka Štromajer in Damir Hadžić.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
29. 04. 2015 22.50
+4
Zanimiva in napeta tekma do konca. Zavrč konkretnejši in všečen, Domžale borbene in premalo konkretne. Čestitke Zavrču za zmago, Domžalam pa za borbenost. Dajmo Domžale !!