Nogomet

Rooney za Anglijo le še do svetovnega prvenstva v Rusiji

London, 30. 08. 2016 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan angleške nogometne reprezentance Wayne Rooney je potrdil, da bo dres treh levov nosil le še do konca svetovnega prvenstva v Rusiji. 30-letnega člana Manchester Uniteda je tudi novi selektor Anglije Sam Allardyce izbral za kapetana reprezentance pred začetkom kvalifikacij, v katerih se bodo Otočani dvakrat merili tudi s Slovenijo.

Rooney (desno) je z rojaki razočaral na letošnjem evropskem prvenstvu.
Rooney (desno) je z rojaki razočaral na letošnjem evropskem prvenstvu. FOTO: AP

V zadnjih letih eden najboljših angleških nogometašev Wayne Rooney bo pod novim selektorjem Samom Allardycom še naprej nosil kapetanski trak, je pa 30-letni napadalec Manchester Uniteda sporočil, da bo v reprezentančnem dresu vztrajal le še do svetovnega prvenstva 2018, ki bo v Rusiji. "Vem, da bo Rusija moja zadnja priložnost, da nekaj naredim, zato se bom potrudil in užival v teh dveh letih. Upam, da bom z Anglijo končal na vrhu. Čas bo pokazal, kaj lahko dosežem. Odločil sem se. Rusija bo moj zadnji turnir," je na novinarski konferenci povedal Rooney. Rooney je prvo tekmo v dresu Anglije odigral 12. februarja 2003, ko je s 17 leti in 111 dnevi postal najmlajši debitant. Septembra istega leta je postal še najmlajši strelec Anglije, ko je s 17 leti in 317 dnevi zadel v kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2004. Na prvenstvih stare celine je zbral tri nastope, na svetovnih prvenstvih je igral prav tako trikrat. Za reprezentanco je odigral 115 tekem in dosegel rekordnih 53 golov.

Anglija bo v kvalifikacijski skupini F svojo prvo tekmo igrala v nedeljo na Slovaškem, v tej skupini pa so še Slovenija, Malta, Litva in Škotska. Rooney, ki je do zdaj za angleško reprezentanco igral že na 115 tekmah in je s 53 goli njen najboljši strelec, je kapetanski trak podedoval od Stevena Gerrarda leta 2014, bil pa je tudi kapetan ekipe na Euro 2016, ko so Angleži v osmini finala izgubili z Islandijo. Rooney bo kot kapetan Anglijo popeljal tudi v Slovenijo, kjer je v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu že zadel. "Izbira kapetana reprezentanca je bila lahka odločitev, kajti Rooney je najstarejši član ekipe, soigralci mu zaupajo in ga spoštujejo, na njegovi strani je tudi statistika," je na spletni strani angleške nogometne zveze dejal Allardyce. Slovenija, ki bo svojo prvo kvalifikacijsko tekmo igrala prav tako v nedeljo, 4. septembra, v Litvi, bo Anglijo gostila 11. oktobra v Ljubljani.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend2
30. 08. 2016 21.24
Shyni
30. 08. 2016 16.58
Lepa poteza, da se upokoji nekoliko prej -pa čeprav bi v dobri formi verjetno še lahko igral kakšno leto dlje -, da omogoči mlajšim igralcem prostor v reprezentanci...medtem ko je v naši zdajšnji reprezentanci očitno to misija nemogoče, da bi se kdo poslovil sam (raje počakajo da jih odslovi selektor) npr. Novaković, jokić, cesar,...
CURVANORD Zanetti
30. 08. 2016 17.01
-1
Na evropskem je ravno on stop igro Anglije