Nogomet

Rooney samokritičen: Razočarali smo Moyesa, moramo se prilagoditi

Manchester, 07. 10. 2013 21.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški nogometni zvezdnik Wayne Rooney priznava, da morajo vsi, ki nosijo dres Manchester Uniteda, kar najhitreje sprejeti način dela, ki ga goji menedžer kluba David Moyes. Le tako lahko začnejo nizati pozitivne rezultate.

Nogometaši angleškega velikana Manchester Uniteda v novo tekmovalno leto niso krenili tako, kot so od njih pričakovali navijači kluba. Po sedmih odigranih obračunih so pri le 10 točkah. Tarča kritikov je predvsem novi menedžer David Moyes, od katerega so vsi na Otoku pričakovali, da bo le nadaljeval delo sira Alexa Fergusona. A stvari so se po odhodu Škota močno spremenile, kemije v moštvu ni, rezultati to nazorno kažejo.

Wayne Rooney
Wayne Rooney FOTO: Reuters

"Dejstvo je, da je menedžer pod velikim pritiskom, ampak mi smo moštvo, ki ga ne sme razočarati. Moramo stopiti skupaj, se potruditi in pokazati naš borbeni obraz. Takšen, kot nas je krasil v preteklosti. Čaka nas sezona privajanja, prišel je novi menedžer in moramo se prilagoditi njegovim zahtevam,“ je dejal Rooney. United je v soboto gostoval pri Sunderlandu in bil na pragu četrtega poraza, a pri rdečih vragih je za popoln preobrat poskrbel 18-letni Belgijec Adnan Januzaj.

"Pogumna poteza menedžerja, Januzaj pa se mu je oddolžil na najlepši način. Igralec verjame vase in svoje sposobnosti, in to je bilo lepo vidno. Večina mladih je prestrašenih in previdnih, ko pridejo na igrišče, on pa verjame v svoje sposobnosti,“ je povedal robustni napadalec, ki komaj čaka, da bo v slačilnici in na igrišču vladala kemija v moštvu, kot v najboljših Unitedovih sezonah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

London?an
08. 10. 2013 10.21
+5
Glede discipline Wayne prav izstopa od soigralcev ... preglavice rdečim povzroča predvsem konfuznost obrambe. Navijači pa naj bodo strpni, naj držijo jezik za zobmi, potem pa jih lahko kmalu videvamo v TOP 4.
mmickica
08. 10. 2013 09.51
+13
Se mi zdi, da v današnjem času nihče več nima potrpljenja! Vsi bi želeli rezultate takoj, to pa ne gre! 27 let, ali ? so bili pod taktirko istega trenerja, zato bi bilo les iluzorno pričakovati, da se bodo kar čez noč preklopili na novega - to enostavno ne gre tako! Marsikateri klub bi lahko dosegel večje rezultate, če bi imeli nekoliko več potrpljenja z novimi trenerji, igralci in nasploh, tako pa trener izgubi tekmo ali dve na začetku, pa se že govori, da ga bo potrebno zamenjati...!? Meni se to zdi smešno! To se je dogajalo na primer Vilasu Boasu, se je dogajalo pri Realu do Mourinha in še marsikje... Se spomnim, da je Rijkaard pri Barceloni izgubil veliko tekem na začetku, nakar pa je le začelo iti na bolje in tisti, ki imate malo "daljši" spomin, veste ,da je imel nato odlične rezultate (tudi LP!). Počasi se daleč pride!
mufc7 1
08. 10. 2013 08.25
-5
SEM PRIČAKOVAL,DA SE BO ZAČEL IGRATI LEP IN SODOBEN NOGOMET.AMPAK OD TEGA NI NIČ.UPA,DA NEKDAJ BO.
mmickica
08. 10. 2013 09.43
+5
iamghetto
08. 10. 2013 06.31
+7
SAF1
07. 10. 2013 23.42
+0
Moyes mora sprejeti del svoje krivde, ker Giggs na desni in Young ki še 2x ne more preteči igrišča IN izjava da MUFC nima dovolj kvalitete. To nebi pričakoval od izkušenega trenerja/menadžerja kot je Moyes. Zavedam se tega da je novi trener in z novim trenerjem pridejo novosti in igralci se morajo navaditi na te novosti. Ampak recimo De Gea ne kaže tako dobrih rezultatov, odkar so odpustili Erica Steela. Zavedam se da MUFC nima šans osvojiti prvo mesto v EPL, govoril sem da se bo boril za prvo mesto ampak na koncu sem napovedoval drugo mesto. Zdaj pa upam na TOP 4. Tako da ta sezona bo še kako težka za igralce, trenerje in navijače.
MaunelNeuer
07. 10. 2013 23.35
+20
Rooney legenda, brez njega bi United bil še slabši, izjava pravega profi borca, glory glory Man Utd!!
kadabra
07. 10. 2013 22.47
+1
igralci morajo sprejet njegov način dela...ojoj zaenkrat vsi tečejo po igrišču kot kokoši brez glave, zdej se sam še manka teh zastarelih moyesovih taktik pa se bomo boril za obstanek.
U-N-I-T-E-D
07. 10. 2013 22.45
+13
Nevem ce je kdo res pricakoval izjemen zacetek sezone, tako je ko zamenjas trenerja in se vse spremeni. S casom bo United spet haral v PL kot v preteklih letih.
{file_deleted}
07. 10. 2013 22.33
+16
Lepo da tudi igralci prevzamejo del odgovornosti, konec koncev oni igrajo tekme, ne Moyes. Je pa res, da je Rooney v tem trenutku zadnji, ki bi se moral posipat spepelom.