Nogomet

Rooney premika meje svetovnega spleta, jubilejna tekma zvezdnika Manchester Uniteda v živo na Facebooku

Manchester, 03. 08. 2016 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Posebna tekma v čast Waynu Rooneyju, na kateri se bosta v sredo pomerila Manchester United in Everton, bo zgodovinska prva med članoma elitne otoške Premier League, ki si jo bo moč v prenosu ogledati prek družbenega omrežja Facebook.

Rooney je bil do letošnje sezone tudi kapetan Manchester Uniteda.
Rooney je bil do letošnje sezone tudi kapetan Manchester Uniteda. FOTO: AP

Manchester United angleškega reprezentanta Wayna Rooneyja se bo v sredo udaril z Evertonom, edinim klubom, ki ga je v karieri kapetan angleške reprezentance in (do konca zadnje sezone) kapetan Uniteda zastopal. Na Old Traffordu Rooneyja čaka že 13. sezona v rdeči majici in ob tej priložnosti so se rdeči vragi v povezavi z Rooneyjevimi nekdanjimi delodajalci odločili za posebno prijateljsko tekmo, ki bo v znamenju nekoč čudežnega dečka otoškega nogometa in tudi novega trenerja Uniteda Joseja Mourinha, saj bo to njegova prva domača tekma po prihodu v klub. Obračun bo imel tudi dobrodelno noto, fundacija Wayna Rooneyja bo razdelila prihodke zvezi za preprečevanje nasilja nad otroki, otroški bolnišnici Alder Hey in fundaciji kluba Manchester United Foundation.

Na družbenem omrežju Facebook se bodo medtem odvijali zgodovinski trenutki, saj bodo lahko navijači prvič, ko gre za tekme elitnih angleških klubov, spremljali dogajanje prek Rooneyjevega uradnega profila in uradnega profila Uniteda. Potencialno občinstvo naj bi dosegalo številko 1,7 milijarde ljudi. "Zelo sem zadovoljen, da lahko po tem dogovoru s Facebookom mojo tekmo v prenosu spremljajo po celem svetu tako na straneh Wayna Rooneyja kot na strani Manchester Uniteda na Facebooku," je izjavil Rooney. "To bo prvi takšen dogodek in, upajmo, da bomo s tem še povečali izpostavljenost fundacije in število donacij."

Rooneyjev idol Duncan Ferguson, s katerim sta nekoč skupaj igrala pri Evertonu, je nekdanjega soigralca označil za najboljšega v zgodovini Premier League. Rooney od leta 2004 igra za United, kjer je osvojil pet ligaških naslovov in ob tem prispeval 193 zadetkov, manj le od najboljšega strelca Premier League vseh časov Alana Shearerja. Le še štirje zadetki Rooneyja ločijo od Unitedovega rekorderja Sira Bobbyja Charltona. "Nekega dne sem ostal po treningu, da sem si ga lahko ogledal," je za Mirror povedal Ferguson. "Wayne je bil rezervist, prišel je v igro in po desetih minutah zabil dva zadetka. Takoj sem vedel, da je na njem nekaj posebnega. Imel je veliko željo, da je prišel na žogo, imel je izvrstne noge in lahko je zaključeval akcije. Bil je tudi dobro grajen in, seveda, imel je talent. Bil je tudi hiter in močan, zato ste lahko že pri tistih letih videli, da je imel vse za to, da postane vrhunski nogometaš. Bil je najboljši 16-letni nogometaš kar sem jih videl, še vedno pa je temu tako, da ne pozabim. Samo dobil je žogo in tekel mimo ljudi kot za šalo. Šlo je za otroka iz naporne soseske, a imel je izvrsten občutek za skupnost. Že po naravi je bil čvrst, dana mu je bila tudi agresivnost in bil je naravnost narejen za veliki oder. Wayne Rooney je krasen človek, družinski človek. Povsem mu gre zaupati, izvrsten profesionalec je in zame je bil najboljši igralec kar smo jih kdaj imeli v Premier League."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
03. 08. 2016 09.16
-16
On ne more premikat mej niti v svoji glavi, kaj šele kaj drugega.
Boš?ek
03. 08. 2016 14.58
+7
Ti glave sploh nimaš, poglej za koga navijaš.. eden redkih fuzbalerjev, k majo polne riti keša, pa da se spomne še na koga drugega, ne samo nase. Čim več takih, naj donirajo, sej so pouni ko torbe.
BobbyP
03. 08. 2016 08.35
+0
Prvo tekmo v zgodovini je preko Facebooka prenašala Roma pred par meseci. Tako, da zdaj zihr ni prvič.
TellingTheTruth
03. 08. 2016 09.10
+17
Pise za premier ligo. Je roma premierligas?