Nogomet

Ronaldo in Bale nared za morda zgodovinsko tekmo Reala, Zidane skupaj s kolegi brani Neymarja

Madrid, 20. 09. 2016 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Real Madrid je le še eno zmago oddaljen od na videz nedosegljivega rekorda, ki ga je postavila Barcelona pod vodstvom Josepa Guardiole. Kar sedemnajstkrat zapored ni uspelo zmagati še nobeni španski ekipi, trener Reala Zinedine Zidane pa mora "preživeti" le še obračun z Villarrealom.

Za nekatere ima Zidane kljub odličnim rezultatom tudi nekaj sreče. A Francoz se za kritike ne zmeni preveč.
Za nekatere ima Zidane kljub odličnim rezultatom tudi nekaj sreče. A Francoz se za kritike ne zmeni preveč. FOTO: AP
Branilec Barcelone Samuel Umtiti ne bo nared za derbi z Atleticom, potem ko si je branilec francoske reprezentance na enem zadnjih treningov poškodoval koleno. Na srečo za Katalonce ne gre za težko poškodbo.

Proti moštvu slovenskega reprezentanta Bojana Jokića naj bi bila nared tudi prva Realova zvezdnika Cristiano Ronaldo in Gareth Bale, ki sta izpustila gostovanje pri Espanyolu. Tam je Real Madrid prejšnji konec tedna slavil z zadetkoma Jamesa Rodrigueza in Karima Benzemaja (2:0) in moštvo Zinedina Zidana se je podpisalo pod rekordno 16. zaporedno zmago. S takšnim nizom se lahko v zgodovini španskega nogometa pohvali le Barcelona, ko jo je vodil še Josep Guardiola (sezona 2010/11), galaktiki pa so s povratkom prvih zvezdnikov iz napada še toliko bližje velikemu dosežku. Novo sezono so začeli brez spodrsljajev in čeprav so se denimo proti Sportingu v Ligi prvakov zelo mučili, Zidanova ekipa melje naprej. "Oba sta dobro," je pred tekmo z Villarrealom o Ronaldu in Balu povedal Zidane. "Normalno sta trenirala in trening opravila dobro, stoodstotno. Oba," je nadaljeval Francoz. "Vedno se lahko izboljšaš kot igralec, kot trener pa še bolj. A gre nam precej dobro. Kritike so, to je normalno. Igralec in trener pri tem klubu vesta, da so zahteve višje kot kjerkoli drugje. Ko podpišeš, to veš. Bili bodo težki trenutki, toda mi se le osredotočamo na opravljanje našega dela iz dneva v dan. Poskusili bomo izboljšati našo igro in, na primer, večkrat ohraniti mrežo nedotaknjeno. To je naš cilj tudi za naslednjo tekmo: igrati dobro in ohraniti mrežo nedotaknjeno."

Zidane se je moral spopasti s kar nekaj vročimi vprašanji, denimo tem, če si Atleticov napadalec Antoine Griezmann res zasluži letošnjo zlato žogo, kot je v javnosti že večkrat zatrdil Francozov klubski trener Diego Simeone. "Že nekaj časa res igra zelo dobro, zasluži si biti med prvimi imeni. Ne potrebuje moje podpore, toda jaz bi glasoval za Ronalda, ne zato, ker je moj igralec, ampak zato, ker počne spektakularne reči, ki jih lahko počnejo le redki. Za njim je izjemno leto in že dolgo časa je na tej ravni," meni Zidane, ki se bo moral proti rumeni podmornici znajti brez pomembnega vezista Casemira, ta se je na gostovanju v Barceloni poškodoval, vprašljiv je tudi Pepe. O še enem Brazilcu v zadnjem času teče beseda na Pirenejskem polotoku: zvezdnik Barcelone Neymar se je v zelo dobri formi vrnil z olimpijskih iger, nazadnje je blestel tudi ob gostovanju Barcelone na obrobju Madrida pri Leganesu (5:1), kjer pa je ujezil nekatere s svojimi potezami, ki naj bi bile nespoštljive do nasprotnikov. A Zidane je v torek tako kot kolega Luis Enrique iz tabora Barcelone in Diego Simeone iz tabora Atletica, omenjena kluba se bosta pomerila v derbiju kroga, stopil v bran Neymarju. "Nisem v Neymarjevi glavi. Ne verjamem pa, da želi kogarkoli provocirati, čeprav bi morali vprašati njega. Vsak na svoj način interpretira igro. On lahko počne reči, ki jih lahko le malo ljudi," je menil Zidane.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Enrique je iz Barcelone sporočil: "Neymar ima svoj slog . Spektakularen je. To je njegov način razumevanja nogometa, res uživamo z njim. So drugi igralci, ki imajo lastne slog in reči prav tako vidijo drugače. To je stvar kulture, pri Južnoameričanih in Brazilcih še posebej. Vsak pa je upravičen do svojega lastnega mnenja. Rad imam Neymarjev način igre. Ni pravil, ki pravijo, da ne smeš preigravati, ko zmaguješ s 4:0 ali izgubljaš z 0:4. Morda bi morali bolj pod vprašaj postavljati reči, ki niso dovoljene, a jih ljudje vseeno počnejo." O Neymarju je v zadnjih dneh govoril tudi nekdanji argentinski nogometaš Mario Kempes, ki je opozoril, da tudi nekateri člani Reala počnejo podobne reči, a niso pod takšnim drobnogledom. "Marcelo in tudi Cristiano Ronaldo počneta hujše reči kot Neymar, a nihče nič ne reče," je El Matador citiral legendarnega Argentinca. "Neymar vedno igra enako, pa če igra za Brazilijo ali na Copacabani. Tako se pač igra v njegovi državi, to pa vam pravim jaz, ki sem Argentinec."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Campeones34
21. 09. 2016 21.05
Real bo sisal danes 100%
dadinho10
21. 09. 2016 08.47
+1
rekord je dober, vendar kaj bo realu pomagalo tudi ce bodo imeli 25 zaporednih zmag, pa potem par kiksov in na koncu ne bodo osvojili prvenstva...lani so zaceli pohod, ostali brez, ce bodo tudi letos ostali brez, bo ostal rekord, vendar z grenkim priokusom......
heroj2000
21. 09. 2016 08.52
+1
Lani jim je na koncu zelo dobro kazalo, Barcelono so praktično že imeli, pa so potem sami vse skupaj zafurali, liga prvakov je bila nato lep obliž.
dadinho10
21. 09. 2016 11.55
+0
@heroj.... ti si nekaj pomesal? kako so sami vse zafurali, ce so imeli 12 zmag zapored do konca sezone + letosnje, barca je imela ogromno prednost, ki jo je skoraj zapravila, ampak se ujela v zadnjih 5 kolih in obdrzala tisto tocko fore.............
Campeones34
21. 09. 2016 12.50
+0
Hahaha, tale stavek je brezmiselen. Barca je imela lani ogromno prednost, real se je le maksimalno priblizal, zafurali pa niso prav nicesar, ker so nanizali 12 zaporednih zmag
Kollerik
20. 09. 2016 22.40
-4
Lej no, realčki se zopet plazijo za barco..... a toliko keša... zelo slabo za neke kraljeve ljubljenčke
Ka pa mislis
20. 09. 2016 22.42
-2
zgleda da pri manjsem klubu igrajo za pomfri
apodgraj
21. 09. 2016 08.41
+1
Kaj tako spektakularnega v igri Ronalda vidi ZIdan vidi samo on . Dejstvo pa je, če bi se odločil za Grismana, bi v ekipi Reala Ronaldo povrzočil vihar , ki bi lahko odpihnil , koga drugega kot Zidana. Dokler se bood take stvari dogajale v ekipnem športu , nikdar ne bomo prišli do prave resnice . Zagotovo pa ima Ronaldo veliko moč pri Realu in je iz maketinškega vidika morda bolj pomemben ,kot Zidan . V bran svojega stolčka je včasih potrebnno kaj storiti drugače , mimo svoje vesti . Lep primer je interpelacija dr.Gašperšiča , kjub velikim napakam , za koalicijo še vedno najboljši minister. Glas ljudstva in opozicije nimate besede.
blazter
20. 09. 2016 21.54
+3
Igra nič posebnega. So pa zmage in točke. Ali se bo forma dvigovala ali je to to bomo videli.
gongash
20. 09. 2016 21.23
+3
ne vem no men se villareal ne zdi težek nasprotnik, če bil atletico potem bi že bil pod vprašajem
debeladeklica
20. 09. 2016 20.30
+3
Nepravično bi bilo, če Real ne bi dosegel rekorda, saj so bili od kar jih vodi Zidane, res dobri.
CURVANORD Zanetti
20. 09. 2016 21.06
+1
Zakaj ne pravicno ce se jim zalomi si bodo sami krivi , v primeru zmage pa bo treba cestitat za rekord,a praviloma ekipe ki dosezejo neke mejnike in rekorde pol forma strmo pade in je lahko kriza za daljse obdobje
Shyni
20. 09. 2016 17.48
+0
Rekord bo zagotovo padel...
fafajonka
20. 09. 2016 19.28
+0