Nogomet

Rok za prihod De Gee bo kmalu mimo, Mourinho pa je očitno dobil prvo bitko z Realom

Madrid, 15. 06. 2016 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski reprezentant David de Gea je zadnje dni polnil napačne strani časopisov, ki zveze z nogometom nimajo. Njegovo ime bi lahko odmevalo tudi v sredo, 15. junija se namreč izteče rok, ki ga je imel Real Madrid za aktiviranje posebne klavzule v Špančevi pogodbi, a več kot očitno se to ne bo zgodilo.

De Gea pozdravlja navijače po dramatični zmagi nad Češko, ko je ubranil tudi ključen strel v zadnjih sekundah za slavje z 1:0.
De Gea pozdravlja navijače po dramatični zmagi nad Češko, ko je ubranil tudi ključen strel v zadnjih sekundah za slavje z 1:0. FOTO: AP

David de Gea bi se lahko v sredo v zameno za 50 milijonov evrov preselil iz Manchester Uniteda v Real Madrid. Tako bi se po blamaži v zadnjem poletnem prestopnem roku lahko le izpolnila Špančeva želja po povratku v domače mesto, kjer je zrasel v izvrstnega čuvaja mreže v vrstah mestnega tekmeca Atletica. Ob zadnjem podaljšanju pogodbe z Unitedom je De Gea v pogodbo dobil klavzulo, ki bi jo lahko Real izkoristil za 50-milijonski prestop, do katerega pa ne bo prišlo. Ime najboljšega nogometaša angleškega velikana v zadnjih sezonah je pred začetkom evropskega prvenstva v medijih odmevalo v povezavi s škandalom, ki je vključeval organiziranje neprostovoljnega spolnega odnosa, a je De Gea obtožbe zanikal. Selektor Vicente del Bosque je skupaj z varovanci podprl svojega varovanca, ki je bil nato med junaki uvodne zmage Španije nad Češko (1:0). 

Očitno je Jose Mourinho, novi trener Uniteda, dosegel svoje, saj je uspel vratarja ekspresno prepričati, da ostane na severu Anglije, je poročal dnevnik AS. Portugalec je Španca prepričal s predstavitvijo novega projekta in s tem, da je za razliko od Louisa van Gaala veliko bolj spoštljiv do lika in dela postavnega Madridčana. Na United je De Gea po zadnjem podaljšanju pogodbe vezan do leta 2019 in najmanj eno sezono bo Real še moral čakati. V Keylorju Navasu je sicer beli balet našel izvrstnega naslednika Ikerja Casillasa, a je (bil) De Gea kot prvi vratar reprezentance srčni izbranec predsednika Florentina Pereza, ki se je sodeč po nekaterih informacijah počutil celo "moralno odgovornega", da drži besedo, ki jo je dal velikemu talentu španskega nogometa. Ta nikoli ni skrival želje po tem, da bi kljub preteklosti v vrstah Atletica oblekel dres velikega tekmeca, ki bo morda moral celo plačati več milijonov, ker do prestopa na koncu očitno le ne bo prišlo. De Gei so obljubljali 6,5 milijona evrov (neto) na sezono, poleg tega pa  tudi skoraj enajst milijonov evrov "nagrade" ...  To je prva zmaga Mourinha v bitki z Realom, dodajajo pri dnevniku AS, druga runda bo spopad za Juventusovega vezista Paula Pogbaja, kjer pa je v prednosti zaenkrat kraljevi klub.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
15. 06. 2016 20.18
+4
ne rabimo Davida De Geje imamo odlicnega Keylora Navasa!!!!
modelx
15. 06. 2016 15.24
+2
.. spoštljiv do lika in dela...
Bravo7
15. 06. 2016 15.18
+6
Ne rabmo mi De Gee,že mamo najbolšga golmana
catman
15. 06. 2016 14.24
+1
Evo, Handanović podaljša, zdaj se pa najboljši klubi tepejo za drobtinice :)
Trend01
15. 06. 2016 14.14
+2
Zakaj bi sploh kupili De Geo. Res, da je zelo dober vratar. A tudi Navas je. V kolikor bi vzeli De Geo, bi imel Španec mnogo, mnogo višjo plačo kot Kostaričan, ki je sam držal veliko tekem Real nad gladino. Je že tako v redu. Treba dodati, da na zahtevo Zidana in opravljenih anket, De Gee ne bo v Madridu in ne zaradi Mourinha. Vsa čast Davidu in želim mu uspešno pot v Manchestru. P.s. - kdo bi bil sploh prvi vratar? Keylor ali David? P.p.s. - samo prestop bi bil tako vreden 61 M evrov. Preveč, če imaš Navasa v golu.
265004
15. 06. 2016 15.56
+1
trend imaš prav.Ampak za mene je De Gea boljši golman,spet pa ne tolk boljši,da bi se splačal tolk denarja dat.Poleg tega je "domač"fant.Tretji razlog pa je ta,da bi po mojem Navas sedel De Gei in bi imeli super golmanski par,zdaj ga pa nimate.
Trend01
15. 06. 2016 16.42
+1
De Gea je dober. Odličen. A v tem primeru predrag. Kot rezerva je, vsaj trenutno, Cassila povsem zadovoljiv. Nihče od teh dveh, David ali Keylor, ne bi prenesel, da bi bil št. 2 v golu. De Gea je dal ultimat za prvega golmana, Navas se je pa več kot dokazal. Če bi že moral izbirati, bi sam raje iskal Courtoisa kot De Geo. Španec mi deluje, da brani odvisno na katero nogo je zjutraj vstal. Je pa rojen Madridčan. Težka dilema. Da pa plačaš Davida13 M na leto za 15 branjenj na leto, je malce noro. Celo za Pereza.
Barbarezo
15. 06. 2016 21.14
tredn se popolnoma strinjam s teboj.. Navasa je stevilka 1 v Madridu in bo se nekaj casa!