Nogomet

Rodić: To bo za nas tekma sezone

Ljubljana, 01. 04. 2014 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Olimpije in Maribora bodo na povratni tekmi polfinala slovenskega pokala odigrali še zadnjega izmed štirih medsebojnih obračunov v roku enega meseca. Štajerci imajo gol prednosti s prve tekme (1:0), Ljubljančani pa se kljub temu ne predajajo.

Trener Olimpije Milorad Kosanović
Trener Olimpije Milorad Kosanović FOTO: Damjan Žibert

Kljub porazu v Ljudskem vrtu v ljubljanskem taboru pravijo, da je v Stožicah vse mogoče in da bodo naredili vse, da pridejo do finala. Na njihovo zadovoljstvo se v ekipo vračata Dejan Djermanović, ki mu je Nogometna zveza Slovenije znižala kazen prepovedi igranja s štirih na tri tekme, in ključni igralec zeleno-belih Nik Omladič, medtem ko Andraža Šporarja še ne bo v ljubljanskem napadu.

Vse obiskovalce pozivamo, da pravočasno pridejo na prireditev, sajverjamemo, da bo organizator dosledno izvajal ukrepe za preprečitev vnosapirotehničnih sredstev, kar je njegova dolžnost. Prav tako obveščamoobiskovalce, da bo vsakršno nešportno navijanje, ki bo temeljilo nadiskriminaciji ali pozivanju k nasilju, sankcionirano v skladu s predpisiNogometne zveze Slovenije. Policija

Zato pa bo tam izkušeni Aleksandar Rodić, ki v zadnjem času še najbolj redno trese mreže ljubljanskih tekmecev. "To bo četrta tekma z Mariborom v zadnjem mesecu. Prvo pokalno tekmo smo izgubili z 0:1, tako da imamo še aktiven rezultat. Pričakujem dobro, odprto tekmo. Dali bomo vse od sebe, saj je to za nas tekma sezone. Je najbolj pomembna tekma za Olimpijo. Upam, da bomo zmagali," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Rodić.

"Prišli smo do konca niza tekem z Mariborom. V teh dvobojih smo igrali kar dobro. Poskusili bomo narediti rezultat, ki nas lahko pripelje v finale pokala. To pa bo zelo težko. Maribor je še vedno najboljša ekipa v Sloveniji, ima igro, ki jo lahko imate radi ali ne. Toda obstaja in predvsem ta njihova prepoznavna igra je razlika z drugimi klubi v Sloveniji. Maribor ima gol prednosti, kar ni malo v tem tekmovanju. Po drugi strani pa je razlika le en gol, kar nam daje pravico do upanja po ugodnem rezultatu, ki bi nam zagotovil finale. Morali bomo imeti veliko energije, vložiti veliko truda, želje, biti resni, osredotočeni. Če nam to uspe, potem obstajajo možnosti za dober konec. Če ne, bomo čestitali boljšemu od nas," je dejal trener Olimpije Milorad Kosanović.

V Stožicah bodo tribune spet odprte za gledalce, v ljubljanskem taboru pričakujejo, da jih bo približno 5000. To bi bila lepa kulisa za nov večni derbi, v katerem Mariborčani branijo minimalno prednost.

Ante Šimundža in Zlatko Zahović
Ante Šimundža in Zlatko Zahović FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši Maribora so si z golom Gorana Cvijanovića v 23. minuti priigrali prednost v prvi tekmi polfinala slovenskega pokala. Prednost ni velika, saj Mariborčane drži v pripravljenosti pred povratnim dvobojem v Stožicah. V državnem prvenstvu so proti Celju osvojili zgolj točko, vendar se za nazaj ne ozirajo, v mislih jim je le obračun v Stožicah.

Mariborčani bodo na povratni tekmi nastopili oslabljeni. "Najbrž ne bomo mogli računati na obolelega Dareta Vršiča in poškodovanega Jean-Philippa Mendyja. Vršiča muči vročina, Mendy pa ima težave s poškodbo kolena," je o stanju v moštvu na novinarski konferenci v Mariboru dejal trener Ante Šimundža. Danes dopoldne so opravili zadnji trening pred potjo v Ljubljano. "Vadimo po ustaljenem ritmu, imamo težave, ampak gremo po vozovnico za finale," je še dejal Šimundža.

Jean-Phillipe Mendy ima težave s poškodbo kolena.
Jean-Phillipe Mendy ima težave s poškodbo kolena. FOTO: Damjan Žibert

Branilec Aleksander Rajčević v zadnjih tekmah ni bil v igralskem kadru, na tem položaju je natopil Marko Šuler. Zdaj bo eden glavnih členov mariborske obrambe spet na preizkušnji. "Ta počitek je bil dobrodošel, ker se je v zadnjem času nabralo veliko tekem. Moramo narediti vse, da ne dobimo gola, imamo pa kvaliteto, da ga bomo zabili. Rezultat iz prve tekme ni idealen, je pa pozitiven, imamo dovolj izkušenj, da ga bomo zadržali," je povedal Rajčević.

Na vprašanje, kako se pripraviti na na morebiten podaljšek, je Rajčević povedal: "Pripravljeni smo tudi na možni podaljšek, ampak se pripravljamo, da bomo v 90 minutah rešili vse."

Tako kot dvoboj Maribora in Olimpije se je z 1:0 končal tudi obračun Rudarja in Gorice, s to razliko, da so Novogoričani prišli do prednosti v gosteh. V tem prvenstvu sta se moštvi v novogoriškem športnem parku srečali dvakrat, obakrat je bilo neodločeno (1:1, 0:0). Precej izenačena je tudi statistika v zgodovini pokalnih dvobojev. Obe moštvi imata po dve zmagi, ena tekma se je končala neodločeno, razlika v zadetkih pa je 5:5.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRooster
02. 04. 2014 16.58
SEM ZMAJČEK IN NAVIJAM ZA OLIMPIJO TUDI, KO JI NE GRE! KER IMAM RAD NOGOMET SEM FUL VESEL, DA JE MARIBOR TAKO MOČAN, KER KAJ BI POTEM SPLOH GLEDALI IN SEM FUL NAVIJAL, KO JE NASEKAL FRAJERE IZ EURO LIGE, KI SO PLAČANI 100X VEČ! LJUDJE,EN PIRČEK PO GRLU IN POJDITE NA TEKMO PA NE BLUZITE PREVEČ, NAJ ZMAGA NOGOMET, ČE JE ŽE CELA DRŽAVA V K....U...KDORKOLI BO DANES ZMAGAL MU BOM ZAPLOSKAL...
aki10
01. 04. 2014 23.38
-1
FORZA ZMAJI!!!
Rolo956
01. 04. 2014 22.29
+4
mislim da je Mariboru ena lekcija bla dovolj tak da bi blo ogromno presenecenje ce bi sla olimpija dalje
Saso Jovanov
01. 04. 2014 20.55
-4
Widzew&V89Maribor
01. 04. 2014 19.33
+6
ma vsaka tekma proti mariboru je za vas tekma sezone xd
graso85
01. 04. 2014 17.58
-4
La la la la ......
ANTIŽABAR89
01. 04. 2014 16.31
+7
En klub ena čast! Maribor!
Maribor?anPikaSem
01. 04. 2014 16.11
+8
šampioni ŠTAJERSKI VM89
A4`
01. 04. 2014 15.35
+7
Za nas pa navaden trening.
Damir8
01. 04. 2014 15.28
-10
zeleno-beli ! olimpija <3
štajerc82
01. 04. 2014 19.31
+0
to je pašteta al zeliščni namaz? MI SMO MARIBOR
Widzew&amp;V89Maribor
01. 04. 2014 19.33
+5