Nogomet

Roberto Carlos zaupa Zidanu in z njim na čelu napoveduje boljšo igro Reala

Madrid, 06. 01. 2016 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni soigralec Zinedina Zidana in eden najboljših branilcev v zgodovini Real Madrida, Brazilec Roberto Carlos, je izjavil, da ni presenečen nad odhodom Rafaela Beniteza. "Njegov slog igre ni odgovarjal klubu," je prepričan mitski levičar.

Nekdanji kapetan francoske reprezentance je po nasvete v zadnjih letih odhajal tudi k Josepu Guardioli.
Nekdanji kapetan francoske reprezentance je po nasvete v zadnjih letih odhajal tudi k Josepu Guardioli. FOTO: AP

Zinedine Zidane je med navijači Real Madrida hitro prebudil optimizem. Arhitekt največjih zmag kluba na prelomu tisočletja je po delovanju kot pomočnik Carlu Ancelottiju in vodenju B-ekipe storil velik korak po slovesu Rafaela Beniteza. Javnost je pozdravila novo zamenjavo s podpisom predsednika Florentina Pereza, nekdanjemu soigralcu pa je dobre reči pred največjim izzivom kariere napovedal tudi Roberto Carlos, ki je s Francozom osvajal naslove vseh vrst v šampionski ekipi Vicenteja del Bosqueja.

"Nisem presenečen nad Benitezovim slovesom, ker njegov slog igre ni odgovarjal klubu. Njegov prihod je bila precej tvegana poteza. Zdaj je enostavno reči, da je bil izbor napačen, jaz bi raje izbral nekoga, ki pozna klub in njegovo kulturo," je bivši brazilski bočni branilec povedal za Goal. "Pri zamenjavah trenerjev ne gre za potrpežljivost Florentina Pereza. Real Madrid je namreč velik klub in težko je zadržati trenerja, ko rezultati tega ne podpirajo. Mislim, da Benitez ni imel dovolj močnega odnosa z igralci. Nihče ni kriv. Reči se enostavno niso odvijale tako, kot bi se morale, zdaj pa je čas, da se gleda naprej," je nadaljeval nekdanji član Interja.
 
42-letni Carlos meni, da Zidane bolje pozna hodnike stadiona Santiaga Bernabeua, ne verjame pa, da gre v primeru izbora Francoza za kopiranje Barcelone, ki je leta 2008 tako uspešno zaupala Josepu Guardioli. "Verjamem, da bo Zidane imel vse potrebno, da izvleče klub iz krize. Bil je zelo uspešen igralec Reala, tudi v kriznih trenutkih. Vse ve o klubu - navznoter in navzven," je dodal Carlos.

"Spoštujejo ga igralci, vodstvo in navijači. 'Zizou' je bil vedno vodja. Bil je kapetan Francije, osvojil je svetovno prvenstvo in zmagoval z vsemi klubi, v katerih je igral, tako da ima dovolj izkušenj za vodenje takšne skupine igralcev. Najpomembneje pa je, da gre za osebo, ki jo vsi zelo cenijo. Kopiranje Guardiole? Ne, sploh ne. Čeprav sta kluba iz enake države, sta si v številnih pogledih povsem različna. Mislim, da niti ena kopija, s katerekoli strani pač že, ne bi prinesla enakih rezultatov. Mislim, da je Florentino sprejel dobro odločitev, ko je klub prepustil v roke osebi, ki je več kot sposobna. Težko je reči, če lahko Real osvoji naslov, toda prepričan sem, da bo imel klub dobro sezono in da bo zdaj v Zidanovih rokah igral bolje."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
07. 01. 2016 11.10
+3
ROBERTO CARLOS, ŽIVA LEGENDA. V ČAST !
Kollerik
07. 01. 2016 08.17
-3
vi se kar duvajte... do naslednjega el classica...
tedo9GWTSmedo
07. 01. 2016 10.26
+2
Ka pa mislis
06. 01. 2016 21.31
+0
R.Carlos njega je bilo tako dober gledat. Tisti real je bil ubijalski na levi strani. To sezonci manjsega kluba iz vzhoda spanije verjetno ne vedo.
ZlonamerniGeneralFranco
06. 01. 2016 21.37
+5
Imaš prav, espanyolovi navijači so res bukslji ...
modelx
07. 01. 2016 13.00
+1
res je. odlično jih je bilo gledati. še posebno, ko jih je ronaldinho sredi madrida vrtel, da niso vedeli, kje so.
Nucky10
08. 01. 2016 11.10
To navijači kluba z dvema trojčkoma še predobro vemo. Tisti Real je bil dejansko vreden spoštovanja, današnji z Penaldom na čelu je pa le tarča posmeha. :)
alien8potnik
06. 01. 2016 21.29
+12
slabše kot pod benitezom ne more biti. zidana igralci res spoštujejo, to bi moralo prinesti tudi rezultate.
apodgraj
07. 01. 2016 09.10
+1
Zidan , kot trener bivše B -ekipe Barcelone ni bl najbolj uspešen . Neuspešnega trenerja manj kakovostne ekipe postaviti za trenerja ene najboljših nogometnih ekip na svetu , ni povsem logična poteza .
tedo9GWTSmedo
07. 01. 2016 10.29
+3
Vzeli so ga zaradi njegove nogometne slave, to se jim je splačalo zaradi sponzorjev. Imeti ga kot trenerja se pa ne splača in bo kmalu njegov trenerski minus večji kot igralski plus, zato bi bilo boljše zanj, da ne bi sprejel te službe.
modelx
07. 01. 2016 13.00
na ta način so skrpucali tudi ekipo. ne glede na kakovost in ujemanje na igrišču, temveč glede na ime in koliko bi jim to sponzorsko in marketinško prineslo. zato so tam, kjer so in bodo še bolj potonili. atletico nima po imenih in individualni kvaliteti približno takih igralcev, kot ekipa pa delujejo vrhunsko. seveda smrdajčkarjem še zlepa to ne bo kapnilo v glavo, zato tnejo in tonejo....