Nogomet

Zima prihaja, v Barceloni pa po zaslugi Messija in Suareza ostaja -2, Bale z 'dvojčkom' zasenčil Ronalda

Madrid, Sevilla, 06. 11. 2016 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Real Madrid je že opoldne začel domačo ligaško tekmo z bližnjim sosedom Leganesom in kljub nadaljevanju suše Cristiana Ronalda na domači zelenici uspel slaviti po zaslugi dveh zadetkov Garetha Bala (3:0). Po poškodbi se je vrnil tudi Luka Modrić. Barcelona je s precejšnjimi težavami "preživela" vroče gostovanje pri Sevilli (2:1).

Opoldanska tekma v Madridu je minila v znamenju Garetha Bala in ne Cristiana Ronalda, ki bo že v ponedeljek slavnostno podaljšal pogodbo s klubom. Na zelenici pa Portugalec spet ni blestel.
Opoldanska tekma v Madridu je minila v znamenju Garetha Bala in ne Cristiana Ronalda, ki bo že v ponedeljek slavnostno podaljšal pogodbo s klubom. Na zelenici pa Portugalec spet ni blestel. FOTO: AP

Na stadionu Santiago Bernabeu je madridski Real želel osvojiti vse tri točke, ki bi jih obdržale na vrhu lestvice La Lige. Zaradi poškodbe v postavi galaktikov ni bilo napadalca Karima Benzemaja, zato pa je bil po operaciji prvič v zasedbi hrvaški vezist Luka Modrić in je dobil priložnost v 62. minuti, ko je zamenjal rojaka Kovačića. Trener Zinedine Zidane je v napadu računal na trojico Gareth BaleAlvaro Morata-Cristiano Ronaldo. Prvi zvezdnik galaktikov Ronaldo bo na začetku prihajajočega tedna podaljšal pogodbo z Realom za tri leta, do 30. junija 2021. Pogodbo naj bi pospremilo tudi občutno izboljšanje letne plače 31-letnega Portugalca, ki na tekmi ni navdušil. Na začetku tekme je bil precej nervozen in je v 17. minuti dobil rumeni karton. Francoski trener na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Navas, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Kovačić,  Kroos, Isco; Bale, Morata, Ronaldo. Prvi polčas je v večini minil v medli igri, gostitelji so dolgo časa potrebovali, da so se ogreli in nato v 38. minuti tudi povedli. Po lepi podaji Isca je Bale vtekel v kazenski prostor, preigral vratarja Leganesa in zadel prazno mrežo. Valižan je "udaril" še enkrat v prvi minuti sodnikovega podaljška, ko se je najbolje znašel v gneči pred vratarjem in povišal vodstvo na 2:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa. Tudi v drugem polčasu je bil Bale najbolj razigran in je imel še nekaj priložnosti, da bi povišal vodstvo. Real je bil boljši tekmec in v 76. minuti je za 3:0 gol dosegel Alvaro Morata, to je bil njegov četrti gol v prvenstvu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Še večjo evforijo kot prihod zvezdniške ekipe Barcelone je na seviljskem stadionu Ramona Sancheza Pizjuana povzročila zvezdniška zasedba v častni loži. Večji del najbolj znanih igralcev iz priljubljene serije Igra prestolov je namreč (opremljen s šali Seville) pospremil eno najtežje pričakovanih tekem španskega prvenstva, v katero je Barcelona krenila po bolečem porazu v Ligi prvakov z Manchester Cityjem. Zima je prav zares prišla za Katalonce, ki so se morali v bitki za jug znajti brez Gerarda Piqueja, Andresa Inieste in Jordija Albe. Argentinski trener Seville, nekdanji selektor šampionskega Čila Jorge Sampaoli, je v prvem polčasu pripravil izjemno taktiko, ki je podobno kot v finalu Cope Americe onemogočila njegovega rojaka Lionela Messija v napadu Kataloncev. Ti so sicer prvi resno zapretili v drugi minuti, ko je strel Luisa Suareza na daljšo vratnico ustavil Sergio Rico. Od tedaj naprej pa so pretili le še andaluzijski rdeče-beli. Mariano se je v peti minuti sprehodil po desnem boku in nato s predložkom na drugi vratnici našel Sergia Escudera, ki pa je z volejem meril precej nenatančno. Pritisk se je Sevilli izplačal že v 15. minuti, ko je Sergi Roberto, ki je imel toliko težav že med tednom v Manchestru, storil novo napako in prepustil žogo prodirajočemu Vitolu, ki mu samemu pred Marcom-Andrejem ter Stegnom ni bilo težko izkoristiti. Pablo Sarabia je v 29. minuti nerazumljivo namesto strela po visoki žogi pred vrata izbral podajo nazaj in priložnost južnjakov je splavala po vodi. Barcelona nikakor ni znala odgovoriti na izjemen pritisk, ki so ga domači izvajali na njeno pokrpano zadnjo vrsto in Luciano Vietto je po slabi reakciji Javierja Mascherana v 33. minuti iz težkega položaja meril mimo daljše vratnice, roke pa je v sredini nemočno širil osamljeni Samir Nasri.

Neymar (levo) se je v Sevilli kar nekajkrat osmešil, a vseeno pripravil izenačujoči zadetek Messiju (desno) in še nekaj lepih priložnosti soigralcem.
Neymar (levo) se je v Sevilli kar nekajkrat osmešil, a vseeno pripravil izenačujoči zadetek Messiju (desno) in še nekaj lepih priložnosti soigralcem. FOTO: AP

Francoz je bil pred tekmo vprašljiv, toda skupaj s soigralci od prve minute držal vse niti igre v svojih nogah. Spet je zapretil Sarabia, Vitolo pa v 42. minuti ni izkoristil slabega izbijanja Lucasa Digneja z levega boka in po sprejeti podaji s 16 metrov meril zelo slabo. Katalonci so minuto kasneje neusmiljeno kaznovali zapravljivo Sevillo, Neymar, ki je bil do tedaj povsem nerazpoložen, je žogo po prodoru lepo odložil za strel Messija, ki je z roba kazenskega prostora zadel v malo mrežico. Sodniki so ocenili, da ljubljenec domačih navijačev Ivan Rakitić v prepovedanem položaju ni oviral Rica in gol je obveljal. V drugem polčasu pa se je Barcelona povsem razigrala in Mariano je moral že v enem prvih napadov v zadnjem hipu ustaviti Messija, nato pa je Denis Suarez slabo iskal Luisa Suareza. Nasri je po krasni podaji Vietta s peto v 48. minuti prišel v novo priložnost, a precej s strani pred Ter Stegnom streljal v naročje Nemca. Toda v zraku je visel predvsem zadetek Barcelone, potem ko je Rakitić po prodoru in podaji Neymarja v 49. minuti meril v Rica, Messi pa je po samostojnem prodoru v 52. minuti malce sebično zadel Adila Ramija. Messi je bil še dvakrat blizu, najprej ni dosegel visoke žoge pred vrati Seville, nato pa je po podaji Luisa Suareza s prefinjenim strelom poskusil zadeti pod prečko, a je bil Rico na mestu. Argentinec je izjemno prodiral že čez nekaj minut, ko je v nekaj korakih preigral kar tri nasprotnike, nato pa s slabšo desnico meril prek vrat. V 61. minuti je zaslužena nagrada le prišla, spet je bil v osrčju akcije Messi, ki je žogo po veliki napaki Daniela Carrica popeljal do roba kazenskega prostora, kjer je zaposlil osamljenega Luisa Suareza, ta pa je mirno zadel.

Odločilni udarec bi lahko prišel v 72. minuti, Neymar je izjemno zaposlil Luisa Suareza, ki je že obšel Rica in nato slabo podal oziroma streljal z Messijem pred praznimi vrati. Kazen bi lahko prišla že v 74. minuti, ko je po kotu povsem "zaplaval" Ter Stegen, Steven N'Zonzi pa je z glavo grdo zgrešil. Rico je svoje moštvo obdržal v igri z izvrstno obrambo strela Luisa Suareza, ki je po podaji Messija v 75. minuti prišel v situacijo za šah-mat. Manjšo blamažo si je v 83. minuti privoščil glavni sodnik, ki je med obuvanjem ob prekršku sezutega nogometnega čevlja pokazal rumeni karton Messiju zaradi domnevnega zavlačevanja. Južnoameričan je tvegal celo izključitev, saj je glasno bentil ob odhajanju z zelenice, vanjo je jezno vrgel tudi omenjeni čevelj. Katalonci so do zadnjih minut precej zanesljivo krmarili do treh točk, ki bi jim jih lahko vzela Vietto oziroma Vicente Iborra v 88. minuti, a je bila podaja prvega proti osamljenemu vezistu pred vrati preslaba. Barcelona je zaradi rumenega kartona za naslednjo preizkušnjo izgubila tudi Suareza, ki je glasno protestiral po sicer dosojenem prekršku. Neymar je v zadnjem napadu gostov na tekmi s Suarezom šel sam proti vratom in nato sploh ni streljal oziroma trčil v Rica. Sevilla je pretila do izdihljajev obračuna in Joaquin Correa je padel po dvoboju s Samuelom Umtitijem, toda do popolne drame v zadnjih sekundah vseeno ni prišlo. Barcelona se je pred reprezentančnim premorom velikemu tekmecu Realu tako spet približala na dve točki zaostanka.

Izidi 11. kroga Primere Division:

Sevilla ‒ Barcelona 1:2 (1:1)
Vitolo 15.; Messi 43., Suarez 61.

Real Madrid ‒ Leganes 3:0 (2:0)
Bale 39., 45., Morata 76.

Real Sociedad ‒ Atletico Madrid 2:0 (0:0)
Vela 54., Willian Jose 75./obe 11-m
Jan Oblak (Atletico) je odigral celo tekmo.

Granada ‒ Deportivo La Coruna 1:1 (0:0)
Tyton 81./ag.; Andone 64.
Reneja Krhina (Granada) ni bilo v ekipi.

Celta Vigo ‒ Valencia 2:1
Espanyol ‒ Athletic Bilbao 0:0
Villarreal ‒ Real Betis 2:0
Malaga ‒ Sporting Gijon 3:2
Osasuna ‒ Alaves 0:1
Las Palmas ‒ Eibar 1:0

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (184)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StarDeluxe
07. 11. 2016 18.30
+3
Bravo Barca, čestitke...vesel sem glede zmage, samo ne vem kaj se je dogajalo pri prvem polčasu, kaj jim je bilo, ampak vesel sem da se je na koncu dobro izšlo. Visca el Barca!
Felipao
07. 11. 2016 15.33
+11
Sojenje je bilo pa spet tragikomedija. Najprej karton Neymarju za prvi prekršek na tekmi, nato pa nekaj minut pozneje za popolnoma isti prekršek nad Umtitijem brez kartona...!!!??? Karton Messiju je bil ravno tako smešen. Nočem posploševati, ampak ko Barca igra v španski ligi so na skoraj vsaki tekmi takšne neumnosti s strani sodnikov. Kontrole sojenje očitno ni ali pa se jo da "kupiti"
saturnsky23 saturnsky23
07. 11. 2016 10.35
+10
Fantje moji spredaj trojica pri Barci nosi strahovito breme vedoč, da zadaj kiksajo. Ne vidiš jih več sproščene, kot so še nedavno nazaj bili. Danija Alvesa smo imeli za šibko točko. V celoti gledano, primerjalno s temi sedaj novimi, je pravi doktor nogometa. Ni videti konca gdaj se bo ta "šola vožnje" pri Barceloni končala.
sp9s
07. 11. 2016 22.35
zato se pa gleda nogomet da klubi pridejo na vrh pa grejo v rit
Symbolic
07. 11. 2016 10.34
+0
Točke so pod streho, kar je najbolj pomembno, sicer zelo razburljiva, da ne rečem živčna tekma... Zmagal boljši? Težko bi rekli... po mojem : zmagal izkušenejši za "težke" tekme... Messi? Takšnega igralca NI v svetovnem merilu...Če lahko verjamemo Obrezu, Jorge Luis Sampaoli je vse povedal (glede zlate žoge), čeprav zveni kot "pihanje na dušo"... pa vendar, roko na srce: takega kalibra NI! Luis Suarez? Mene je tudi nerviral z zapravljanjem tolikih priložnosti, pa vendar je uspel zabit za zmago (takrat sem mu vse "oprostil")...V nogometu ni vsaka priložnost zadetek in če ima napadalec več priložnosti, večja je tudi možnost, da zadane! Isto velja za Neymarja, samo z dodatnimi, neuspešnimi "vložki"...Obrezova fraza, da preveč carini žogo (ki, mimogrede, močno diši po naftalinu) me ne "sekira" preveč, ampak, kadar se on ustavi ob robu kazenskega in vsaj pol minute čaka na obrambnega, da naredi napačen gib, to me pa blazno razkuri: to je cona v kateri se v deliču sekunde situacije menjajo, on pa bi čakal, da se nekaj zgodi! Človek bi ga za ušesa! Obramba? Nič novega, edina svetla točka:temnopolti Mtiti pa delno Mascherano... Sodnik? Začel v redu, kako pa je tekma šla naprej, se je začel zgubljat: 10 rumenih kartonov in sicer od 80. min do konca polovico : 5 kartonov! Rumeni za Messija, govori o njegovi netaktnosti, neuvidevnosti, birokratizmu! Saj razumem, je predpis, da igralec z neprimerno opremo NE SME biti na igrišču... Ne razumem pa, da je, z rumenim kartonom, prisilil Messija, da odkoraka brez čevlja ven! Verjetno zato, da ne "krade" časa! Ih, kakšna tragedija! Pa bi štopal kolk to traja in bi za toliko podaljšal tekmo (to je bilo v 83. min, sodniški dodatek ni bil objavljen)... To pa ne, predpis je predpis: čisto birokratski postopek!
Campeones36
07. 11. 2016 13.30
-5
Je bi objavljen in sicer 3 min, kar pa je bilo glede na dogodke na igriscu obcutno premalo. Namrec samo cas ki ga je messi porabil da se odstrani iz igrisca je bilo 3 min. Za vsak podeljen karton je tudi slo po pol minute, menjave prav tako. 5 min bi bilo premalo, a ker se vec kot tolko ne sme podaljsat, bi bila to edina logicna poteza
Symbolic
07. 11. 2016 15.27
+8
Ne Mino, sodniški dodatek se objavlja VEDNO PROTI KONCU 90. MINUTE! Dogodek z Messijem ja bil (saj sem gor napisal) v 83. minuti... Čista logika: NIHČE NE MORE PREVIDET KAJ SE LAHKO še ZGODI DO KONCA TEKME, ČE BI BIL DODATEK VELIKO PREJ OBJAVLJEN!
fihner
07. 11. 2016 19.20
+2
Mino tega ne razume.....Bolj po domače, da bo razumel.
LocoBlanco
07. 11. 2016 10.18
+0
Sevilla si je sama kriva za poraz tako, kot si je bila kriva Valencia. Včeraj bi Vitolo moral pospraviti se vsaj 2 gola v mrežo Barce. Barca je tudi imela priložnosti, ampak Sevilla je bila boljša. Kot sem povedal, če bi Vitolo malce bolje odreagiral bi Sevilla imela 2 oz. 3 gole prednosti kar pa pa Barca verjetno ne bi nadoknadila! Škoda, da ni Sevilla zmagala, ampak na koncu koncev je RM še vedno na 1. mestu in upam, da tako tudi ostane. Naslednja tekma je AtlM v gosteh in tam bo zelo napeto! Kar se tiče pa veselja nekaterih tukaj ob podaljsanju CR-a pa jim lahko samo napisem. Se boste zalostni tako, kot vedno. Gre za igralca, ki samo potrebuje prihod Modriča ter Casemira in bo igra drugačna. Pa tudi možnost podaljšanja je ta, da se ga znebijo v roku 1 oz. 2 sezon! Pa tudi v novi pogodbi mu piše, da ga lahko Zidane zamenja oz. postavi na klop kadarkoli mu zapaše in tudi to se bo zgodilo v kolikor ne bo dvignil forme oz. bo začel igrati za ekipo! Nekateri ste tako ozkogledni, da ne morem verjeti. Kljub temu, da nas CR 'bremza' smo še vedno na 1. mestu in brez poraza! Lansko sezono smo imeli vsega skupaj 3 poraze in tudi letos mislim, da bo tako sploh, ker je letos tudi La Liga prioriteta!!!
grozjak
07. 11. 2016 10.23
+0
lahko pa bi rekli tudi, da si je barca sama kriva za minimalno zmago, saj bi Suarez in Messi lahko pospravila še ene 5 zicerjev.......Ja, Ronaldo, klasa igralec in res ne razumem, zakaj se toliko ukvarja sam s sabo in malo manj z nogometom...morda pa je vse skupaj že priprava na biznis in kasnejšo prodajo svoje blagovne znamke. Definitivno bo brez njega na terenu precej manj zabavno....
LocoBlanco
07. 11. 2016 10.25
+10
Preden sta Suarez in Messi imela vsaj 3zicerje bi lahko bilo za Sevillo 3:0, ampak vseeno. Tekma je preteklost, Barce je prisla do 3. novih točk in to je tisto kar na koncu šteje!
modelx
07. 11. 2016 10.33
+1
belček, na žalost se moram s tabo strijati. še več, tudi v 2polčasu so imeli vsaj 3 zicerje. barca je imela včeraj več krumplov, kot pameti. ampak to jemljem kot kompenzacijo za primere, ko je bilo obratno. vsekakor vam želim, da vam jan zagreni življenje naslednje kolo.
Symbolic
07. 11. 2016 10.43
-1
Loco, praviš:"Včeraj BI Vitolo..." Kaj pa, če bi Suarez zadel v drugi minuti (ura je kazala 01:44)? Kako bi takrat tekma potekala?
LocoBlanco
07. 11. 2016 11.06
+7
Če si gledal tekmo potem si videl, da je imela Sevilla že v 0:36 sek. priložnost, da povede! Torej bi tekma potekala povsem drugače...
LocoBlanco
07. 11. 2016 11.10
+4
modelx: Odkar je Jan v AtlM je življenje bolj zagrenil Barci, kot pa nam. RM tekme v gosteh proti oslabljenemu AtlM-u pač ne bo izgubil in v to sem prepričan 100%!
Symbolic
07. 11. 2016 11.11
-6
LocoBlanco
07. 11. 2016 11.15
+1
Če bi jo spremljal bi videl, da bi lahko imela Sevilla ze po 1.minuti prednost 1:0! Iskreno me pa tudi ne zanima če si jo gledal ali ne...
grozjak
07. 11. 2016 11.17
+2
mislim, da je Sevilla imela prvo priložnost že v tunelu stadiona.....samo ne vem, ker sem gledal samo tekmo.......
bala sena
07. 11. 2016 11.24
+1
fihner
07. 11. 2016 12.27
+2
prava resni.ca
07. 11. 2016 12.35
+5
jah tezko je rect kdo je kriv, Sevilla al Barcelona, obe ekipi sta igrali in to je to. Barca si je po svoje lahko tud sama kriva po tej teoriji, da je Sevillo tako z lahkoto spuscala do priloznosti.
idiu3krasne
07. 11. 2016 13.58
+1
Campeones36
07. 11. 2016 13.58
+2
Real bo 100% izgubil tekmo proti Atleticu, dejansko jeReal na vrhu samo zato, ker je imel zelo lahke nasprotnike. Barca jih je večino dala že skozi, ostani je le še medsebojni obračun z Realom. Na polovici prvenstva bo zaostanke reala +5 točk
mmickica
07. 11. 2016 14.35
+2
Letos je španska liga tako izenačena, kot že dolgo ne, tako da niti slučajno ne bi upala stavit, kdo bo po prvi polovici prvenstva na vrhu, kaj šele na koncu. Barca je totalno nepredvidljiva in polna poškodb, Real se mi zdi malo bolj konstanten, a vseeno ne blesti ravno, Atletico...kdo bi vedel, včeraj so me presenetili, tu pa je še Sevila, Vilareal in še kdo se bo našel... Tudi el-clasico je po moje lahko vse od 5 : 0 do 0 : 5, to bo še smeha, hehehe...
Symbolic
07. 11. 2016 18.13
+1
Loco: Vietto je bil obkrožen s štirimi igralci Barce, Luis Suarez pa je imel "brisan" prostor za strel... Bistvena razlika, a ne? Pa še to: skrajna briga mi je kaj ti gledaš in kaj ne...
modelx
07. 11. 2016 10.14
-2
temperatura se meri spomladi. maja bo +20
265004
07. 11. 2016 09.51
+5
sportko ,drugače bi ti pa moral biti Suarez simpatičen ,saj je taka ŽVAU,kot ti ,ki si to pisal malo nižje haha.Meni recimo je za razliko od tebe to njegovo šprintanje do vratarja simpatično,ker vratar nima časa žogo poslati bolj natančno do soigralcev,ker s presingom velikokrat povzroči napako vratarja in žogo za Barco.Se bo pa zgodilo tudi,da bo vratar naredil napako in bo Suarez dal gol boš videl.Vztrajnost je lepa čednost pravijo...
apodgraj
07. 11. 2016 10.30
+6
Trener Seville je v polčasu pripravil izredno taktiko ,ki je paralizirala igro Barce . Ni mi jasno zakaj , tudi v drugem polčasu ni začel z isto taktiko , in onemogočil igro Barce. Glede taktike in vloge trenerja smo že večkrat modrovali in razmišljali in ugotav ljaji , da je ta vloga minimalno oziroma jo ni , ko se igra prične. V prvem polčasu so igralci Seville na svojem igrišču pred svojimi gladalci z močno voljo in željo po uspehu prisili Barco , da je sprejela njihovo igro . . Odgvor je preprosto v tem , da so igralci Bacre v drugem polčasu vso zadevo bolj resno vzeli v svoje noge in niso dovolili Sevilli , da se prvi polčas nadaljuje . Vseh 90 minut noibena ekipa ne more igrati samo dobro ali samo slabo .
mytim
07. 11. 2016 09.45
+9
Slaba igra prvi polčas. Drugi bolje. Pomembne so 3 točke. Še bolj pomembno pa je to, da je Cr7 podaljšal z Realom do 2021. To pomeni da bo še leta zaviral igro reala, zahteval podaje in ofsajde, ustvarjal slabo vzdušje...Najboljša novica
265004
07. 11. 2016 09.11
+12
Zmaga reala zaslužena.S slabo igro,ki jo zavira Ronaldo,pa vendar ima Bale tako kvaliteto,da to pokompenzira.Res sem vesel,da so Ronaldu podaljšal pogodbo.To pomeni ,da bo Bale še vedno v drugem planu,kar je samo dobro za Barco.Kot že vseskozi pišem,je Bale postal glavni igralec Reala in to že kar nekaj časa.Kljub temu opažam,da se igralci Reala ne ozirajo več toliko na Ronaldove izpade,tudi žoge mu ne porivajo za vsako ceno,tako da bo Ronaldo verjetno še velikokrat odvihral v garderobo tako kot včeraj,ko spet ni dal roke ne sodniku,ne soigralcem in ne nasprotniku.Smo že vajeni.Nič novega.
sportko47
07. 11. 2016 09.18
-7
Sempre ne se razburt kako si kej zadovoljen s Suarezom...? Ne se tolk obešat da je dal gol sej mu druzga ni preostal, tko na splošno me zanima...
265004
07. 11. 2016 09.27
+10
sportko iskreno ful sem zadovoljen.Lahko bi dal še kakšen gol več,ampak dokler odloča tekme bo to za mene top!Pustiva Messija,ker je brez veze o njem govorit,reciva samo ,da je ob pravem času na pravem mestu in čez eno leto se bova pogovarjala samo ,da je Barca na gostovanju zmagala z goloma Messija in Suareza.Če je pa zate gol ki ga je dal samoumeven,pa pejd na igrišče ,pa ga poiskusi zadet iz strani z nogo proti avtu
mytim
07. 11. 2016 09.31
+4
saturnsky23 saturnsky23
07. 11. 2016 09.10
+5
Čisto dovolj je, da v gosteh daš eden-dva gola, to napad Barce tudi dosega. Vse ostalo nazaj, do Ter Stegna, ni vredno da je v družbi Barcelone. Ne glede na stroške, bo ob pvem prestopnem, potrebno te Rakitiće nujno zamenjat. Gledano iz distance, časovno nekaj let nazaj, se ni spomniti uspešnega transferja nakupa Barcelone. Tričetrt prve ekipe trenutno ne zadovoljujekriterje za "Segundo".
modelx
07. 11. 2016 09.53
+1
letošnji nakupi so stari 22 - 23 let. za barco igrati je velik pritisk in zato so tudi napake. če navijači ne bomo potršežljivi in razumevajoči za napake in tudi poraze, potem pa naj kritiki povedo, kako naj izgleda barca po odhodu in
modelx
07. 11. 2016 09.53
+1
letošnji nakupi so stari 22 - 23 let. za barco igrati je velik pritisk in zato so tudi napake. če navijači ne bomo potrpežljivi in razumevajoči za napake in tudi poraze, potem pa naj kritiki povedo, kako naj izgleda barca po odhodu inieste, sergia, haviera,... tudi puyol je v mlajših letih kiksal. edino kar me moti, da premalo uporablja turana namesto mehkega rakitića in več bi moral rafhinije.
CURVANORD Zanetti
07. 11. 2016 09.10
+1
"spoštovani avtor članka" Zima koledarsko se prične 21. decembra. Trenutno je v Barceloni delno sončno 9 stopinj.Vreme sicer ima nekaj veze z nogometom,v primeru hudega naliva ali snega se morda tekma prestavi na drug termin. Z samo lestvico ker Real vodi za dve točki pa "zima" nima veze. Vse bolj imam občutek da članke piše nek formuraš, ki uporablja brezvezne finte bbbbr zima.
širimresnico
07. 11. 2016 10.10
+1
zima prihaja-igra prestolov- na tekmi so bili prisotni igralci iz te serije in so jih nonstop kazali med tekmo....
CURVANORD Zanetti
07. 11. 2016 14.49
če bo Sly gledal el calsico, bo novinar napisal odvijala se je vojna kot v filmu Rambo IV... Zamenjane igralce o ozničil kot ranjenene, trije ranjeni pri Realu in 2 pri Barceloni, v primeru da recimo Ramos dobi rdeči karotn, bo lahko novinar napisal Ramos umrl med bitko????
ares1976
07. 11. 2016 17.04
Sam obrez je pa bil tiho... verjetno ne pozna igralcev oz. serije, pa zato ni nic komentiral... hehe...
Aleš N.
07. 11. 2016 08.43
+5
Iskreno povedano rezultat ni pošten oz. realen. Realno bi bilo 1:6 za Barcelono.
Campeones36
07. 11. 2016 08.45
+0
kako pa ti stejes samo zicerje barce, sevillinih pa ne upostevas? barca bi pa zmagala absolutno
grozjak
07. 11. 2016 08.37
+11
Dopade pa se mi, ker so tudi pri barci začeli delat prekrške. Če udariš nazaj............marsikoga spametuje
idiu3krasne
07. 11. 2016 09.01
+4
Symbolic
07. 11. 2016 10.51
+3
JbmTiMt
07. 11. 2016 08.32
-4
kera bruka je ta neymar
idiu3krasne
07. 11. 2016 09.02
+1
grozjak
07. 11. 2016 09.03
apodgraj
07. 11. 2016 17.42
+2
Peggi .-samovolje v ekipnem športu ni in ne more si nekdo privoščiti nekaj , kar je njemu hobi ali v užitek . Tako preprosto ne gre: Njegova prigravanja so več ali manj nekoristna in škodujejo samo napadalni učinkovitosti Barce. Veliko , preveliko napadalnih akcij se konča ravno pri njemu . Vsaka izgubljena žoga pomeni novo nevarnost za obrambo vrsto . Čudim se tenerju , da mu tega izživljanja s preigravanjem dovoli . Povrhu se sam izpostavlkja številnim udarcem po nogah in posledično se pogosto znajde tudi na tleh. Je edini igralec , ki se največkrat vlaja po tleh in tudi sam po izgubljeni žogi stori prekršek,
peggi
07. 11. 2016 08.27
+12
Prvo kot prvo,spet katastrofalen prvi polčas Barce,sama sreča,da je prišlo do izenačenja rezultata.No v drugem pa že boljša slika,prikazali so dosti bolj všečno ,domiselno igro,ki se jim je tudi obrestovala.Spet pa se je videlo kaj za Barco pomeni Messi ,spet je bil on tisti,ki je zabil prvi gol ,sicer po zalsugi Neymarjeve asistence ampak treba je znat zabit ko je najbol potrebno.Poleg tega je bil Messi pomoje včeraj igralec tekme.Vračal se je tako v obrambo ,ki je že dolgo časa kot švicarski sir kot tudi na sredino v pomoč zvezni liniji,skratka povsod ga je bilo kolikor hočeš.Za nameček pa je še asistiral Suarezu za zmagoviti gol ,skratka fantastičen je bil.Sodniku pa bi mogoče morali prepovedati sojenje na parih tekmah,ker je Messiju totalno neupravičeno dal karton.Skratka važne so 3 pike ,ampak glede igre bo treba nekaj spremeniti in to čimprej.Neglede na to da manjka celotna obrambna vrsta bi morali ti ,ki igrajo to znati zakrpati.Glede zgubljanja žog na sredini ,pa ja res odsotnost Inieste se pozna ,ampak tudi kadar igra on včasih škripa na sredini tako da tukaj nekih izgovorov lih ne more bit..Predstave Rakitića v zadnjih krogih ,ja js nevem ali se to meni samo zdi,ali je pa tip zelo nenaspan odkar ima novo družinsko članico :) Men deluje resnično zaspano.Sergi Roberto pa se tudi muči na svojem igralnem mestu zato pa toliko napak.Kaj se dogaja z Busquetsom letos ,da je tudi tako nezanesljiv ve samo on,,on je spadal med boljše na igrišču med tiste ki so redko delali napake,Skratka neprepoznaven .Neymar in njegovo preigravanje ,ki mu večina pravi cirkuški vložki.moje mnenje,dokler daje asistence za odločilne gole,ali jih zabija itd,,zarad mene lahko počne to kolikor hoče .Komentator pa ahh kaj bi zgubljala besede .Čestitke Barci skratka,zdej pa na reprezentančni premor,kdo ve mogoče se pa iz tega spet vsi vrnejo v top formi kot je bilo to oktobra :)
grozjak
07. 11. 2016 08.34
-12
vse res, edino, kar se tiče kartona Messija. Dobil ga je povsem upravičeno, saj sodnik ne sme dovoliti, da bi mu igralci, pa naj bodo še takšne zvezde, rušili avtoriteto. Pozval ga je, naj se gre preobuti na rob igrišča, kar pa Messi ni upošteval in je vztrajno mahal z strgano kopačko......in ga razjezil do te mere, da ga je kaznoval....
Paštašutar
07. 11. 2016 08.58
-9
Dejstvo je da je igrisce siroko priblizno 57 metrov!! Na eno stran jih je bilo za vn 15 na drugo pa 42 !!!!!! Kaj ostane sodniku drugega kot pokazat karton !!!! Pa tudi sedel je na tleh priblizno minuto in pol !!!!!
265004
07. 11. 2016 08.59
+6
drugo kot drugo,najboljš da se pobereš s tega foruma..
grozjak
07. 11. 2016 09.02
-5
zakaj minusi, saj mu nisem jest dal kartona, samo povem, da bi bil čudež, če ga ne bi dobil..:)
vectron
07. 11. 2016 09.03
+5
Peggi&berglander...tukaj se z obema popolnoma strinjam....kar bi samo dodal je to da imamo poškodovanega Iniesto, Piqueja, Albo kateri so zelo pomembni igralci prve postave in vidi se njihova odsotnost. Dokler zmagujemo je uredu, in skupno gledano je Barca včeraj zasluženo zmagala
265004
07. 11. 2016 09.39
+1
peggi,kaj se dogaja z Barco,daj razsvetli me???Res ne razumem.Predstave Rakitiča,Roberta,Busquetsa,Neymarja,povsod škripa od obrambe do napada.Jaz tudi ne razumem.Samo Messi je pravi.To je bil pravi čudež da so zmagal v Madridu.Ampak Ronaldo je pa lep.No sej je Messi tud ,ampak Ronaldo.No tud sodnik je lep.No kaj bi zgubljal besede,dobr da je reprezentančni premor,da bodo vsi prišli v formo in začeli zgubljat...
265004
07. 11. 2016 09.45
+1
Peggi manjka celotna obrambna vrsta??????Od kdaj igra Barca sistem 2-5-3?Daj mi razloži obrambo z dvema obrambnima igralcema?Najslabši je bil pa komentator včeraj res je.To ni res kakšne napake je delal.
Symbolic
07. 11. 2016 11.14
+1
Berglander, ne gre za rušenje sodnikove avtoritete: o opremi igralcev je predpis kaj mora vsebovati! Igralec z nepopolno / neadekvatno opremo NE SME BITI NA IGRIŠČU! Več krat smo bili priče, da je sodnik opomnil igralca, ki je imel spuščene "štucne"... Brez veze? Niti najmanj, ampak skrb, da ne pride do kakšne težje poškodbe, recimo: zlom noge)...
Symbolic
07. 11. 2016 11.17
+1
Postopek pri nepravilni opremi (izvleček): Sodnik je dolžan pred tekmo pregledati opremo igralcev, da se lahko pravočasno odpravijo pomanjkljivosti. Če sodnik med igro ugotovi da oprema igralca ni v skladu s tem pravilom, ga je dolžan ob prvi prekinitvi napotiti izven igrišča da si opremo uredi, v kolikor igralec do tedaj tega še ni storil. sodnik zaradi nepravilne opreme igralca igre ne sme prekiniti.
ares1976
07. 11. 2016 17.09
Nad messijem je bil storjen prekrsek, zato je nekaj casa lezal... cevelj je imel strgan in si ga ni mogel zavezati... zato je trajalo malce dlje... ce je to za karton potem pa ok...
grozjak
07. 11. 2016 08.15
+18
že zaradi vsaj dveh izjemnih preigravanj messija, se je splačalo gledati. nekateri kaj takega ne spravijo skupaj celo sezono....res nas razvaja
mptour
07. 11. 2016 08.14
-1
Kje pa piše, da mora Suarez naslednjo tekmo igrat? Kakšna pa je razlika, če ne igra zaradi kartonov, al je pa na klopi, oziroma še tam ne?
grozjak
07. 11. 2016 08.17
+5
grozjak
07. 11. 2016 08.18
+6
cassilas, kateremu je moral to Mourinjho pred leti med tekmo pred kamerami dopovedati
Porocilo
07. 11. 2016 08.13
+17
Messi Veliki. Kako lepo ga je gledati. S kaksno lahkoto igra!
ledr
07. 11. 2016 08.12
+4
Igra Barce (žal) iz tekme v tekmo slabša. Ni sredine, ni igre. Te letošnje okrepitve zaenkrat niso pokazale nobenie pozitive razen koliko toliko Umtiti. Kako danes pogrešam Danija Alvesa na desnem boku ki smo ga zadnje leto že vsi kritizirali??? Zdaj vidimo, kaki as je bil! Nekateri veliko pritizirajo Piqueja, pa se na zadnjih tekmah ko ga ni vidi, kaj pomeni za to ekipo. To kar zadnje tekme počne Neymar tudi več ne vem v katero rubriko spada. Včeraj bi ga moral trener obvezno zamenjati najkasneje med polčasom. Pa nič ne od njega, ne od trenerja. Dolgo tudi že razmišljam, kdo bi lahko bil trener, ki bi uspešno vodil Barco. Mislim, da sem ga včeraj našel. To je Jorge Sampaoli.
Aleš N.
07. 11. 2016 08.44
+0
265004
07. 11. 2016 08.58
+1
ledr,kaj ti mešaš zdaj Piqueja tuki not,kaj se je pa on poznal včeraj.V obrambi je plaval edino Roberto,ki igra čisto drugo pozicijo.Namesto da bi rekel,da sta Umtiti in Mascherano odigrala super tekmo ,lapaš nekaj v tri dni...
apodgraj
07. 11. 2016 10.41
+5
Ledr- Normalno , da se odsotnost nekaterih ključnih nosilcev igre , še kako pozna .Tudi Reala ima stem velike probleme in tudi njegova igra, ni na visoki ravni . Videli bomo , kako se bo končala tekma med Atletikom in Realom in kako močan je Real oziroma Atletiko .
fihner
07. 11. 2016 08.08
+7
Loco Blanco, kako kaj lape, hahahaha............in ti si mi en stručko, res.....