Nogomet

'Reški Matjaž' obeležil peti jubilej na klopi aktualnih prvakov: Reka in Kvarner sta postala moj drugi dom

Reka, 09. 03. 2018 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji selektor slovenske izbrane vrste že pet let poveljuje nogometnemu klubu Rijeka, v tem času pa je poskrbel za številne lovorike, med drugim tudi naslov državnega prvaka. Svoj jubilej je kronal z zmago nad vodilnim moštvom hrvaške lige, Dinamom (5:1), po turbolentni jeseni pa je uspel sestaviti ekipo, s katero bi Rijeko rad popeljal nazaj na vrh.

Pet let je minilo odkar je na čelo reškega kluba stopil Matjaž Kek, leto kasneje pa je z moštvom že osvojil dva pokala, zadnji dve leti Reko popeljal tudi v skupinski del Lige Evropa, navijače pa je najbolj razveselil z naslovom hrvaških prvakov, lovoriko, ki jo je čakala že vse od osamosvojitve Hrvaške.

"Tu sem doživel veliko prečudovitih trenutkov. Bili so seveda tudi tisti negativni, vendar jih je bilo dosti manj," priznava Kek.
"Tu sem doživel veliko prečudovitih trenutkov. Bili so seveda tudi tisti negativni, vendar jih je bilo dosti manj," priznava Kek. FOTO: AP
Po številnih odstopih, ki so prizadeli klub v zadnjih nekaj mesecih je uspel zgraditi novo ekipo, s katero zaseda tretje mesto na lestvici HNL. "Čas bo pokazal kakšen bo rezultat," je prepričan Kek, ki je zadovoljen, da so lastniki kluba verjeli vanj že od samega začetka ter ga vztrajno podpirali na njegovi poti: "Vodstvo kluba je imelo veliko potrpljenja, niso napravili cirkusa. Takšni so tudi navijači. To je razlog, da sem ostal tu in zgradil tako dober in kvaliteten odnos." Ob tem se je ozrl tudi na svoje začetke v reškem klubu, ki mu je po vseh teh letih prirasel močno k srcu.

"Ko sem prišel nisem razmišljal o tem, koliko časa bom tu tudi ostal, to ne bi bilo prav. Rijeka in Kvarner sta postala moj drugi dom. Maribor, slovenska reprezentanca in Rijeka bodo v mojem srcu vedno imeli prav posebno mesto. Tudi, ko ne bom več plaval v nogometnih vodah, bom z veseljem obiskoval tekme Rijeke," je priznal slovenski nogometni strokovnjak, ki je svoj jubilej kronal z visoko zmago nad prvouvrščenim Dinamom. Na Rujevici so namreč njegovi varovanci Zagrebčane ’ponižali s 5:1.

Kek je Rijeko pripeljal do prvega naslova državnega prvaka.
Kek je Rijeko pripeljal do prvega naslova državnega prvaka. FOTO: Ervin Čurlič

"Sin si je ogledal tekmo v Parizu, nato pa naslednji dan odpotoval na Hrvaško, da si je lahko ogledal še hrvaški derbi. Igra v nižji avstrijski ligi, ima pa tudi že A trenersko licenco. Očitno je, da bo postal trener. Veliko se pogovarjava o nogometu," je za konec zbranim novinarjem še zaupal Kek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

direstraits
09. 03. 2018 13.20
-16
Kek, zaradi mene, je to lahko tvoj prvi in edini, še državljanstvo, pa končnico priimka spremeni pa si komplet Lepo bodočnost ti želim, dokler, te ne izpljunejo.
poper00
09. 03. 2018 13.35
+12
Izpljunili so ga v Mariboru in Slovenski reprezentanci kljub uspehom.