Nogomet

Reprezentanti v tujini: Kirm zabil še dvakrat, Bezjak reševal Rečane

Ljubljana, 07. 03. 2016 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna reprezentanca je na marčevski jakostni lestvici FIFA pridobila pet mest in se bo v prijateljski tekmi z Makedonijo in Severno Irsko podala s 54. mesta. Reprezentanti, ki jih do novega zbora ločita še dva tedna, pa so v minulem tednu nadaljevali s klubskimi obveznostmi.

Andraž Kirm
Andraž Kirm FOTO: Damjan Žibert
Andraž Kirm je, kot piše na uradni spletni strani NZS, po poškodbi ujel odlično formo, saj je zadetku v minulem vikendu, ko je potrdil visoko zmago nad Paralimnijem, med tednom dodal še dva zadetka. Ljubljančan je v dvoboju z AEL Limassolom poskrbel za preobrat domače zasedbe. Prvič je v polno meril dve minuti pred odmorom, ko je neubranljivo sprožil z 20 metrov, v dvanajsti minuti nadaljevanja pa je zadel še za 2:1. Kirm, ki je v dresu z državnim grbom odigral že 69 tekem, je sodeloval tudi pri tretjem zadetku, Omonia pa je zadnjo tekmo rednega dela prvenstva dobila s 4:2. V prvem krogu nadaljevanja je Omonia vknjižila še četrto zaporedno zmago. Kirm in soigralci so s 3:0 ugnali Anorthosis, konkurenta za tretje mesto, krilni vezist pa je podal za drugi zadetek na tekmi.

Še enajstega zadetka v sezoni se je v petkovem večeru razveselil Josip Iličić. Kranjčan je že sedmič v sezoni izkoristil najstrožjo kazen, a za Firenčane v "večnem mestu" ni bilo novih točk. Nogometaši Rome so v mrežo gostov že v prvem polčasu pospravili tri zadetke, z izidom 4:1 pa so se Rimljani veselili že sedme zaporedne zmage, s katero so četrti Fiorentini pobegnili na tri točke prednosti. V slovenskem dvoboju Interja in Palerma je, kot trdijo na internet strani krovne nogometne zveze, krajšo potegnil Siniša Anđelković. Branilec sicilijanskega kluba se je domov vračal poražen s 3:1, Samir Handanović in soigralci pa so se s petnajsto zmago sezone Firenčanom približali na dve točki zaostanka. Z enakim izidom kot Handanovićevo moštvo, je v gosteh pri Valencii slavil tudi madridski Atletico Jana Oblaka. Škofjeločan je bil sredi prvega polčasa premagan dvanajstič v letošnjem državnem prvenstvu.

Roman Bezjak
Roman Bezjak FOTO: Damjan Žibert

Potem ko je Miral Samardžić minuli vikend odločil jadranski derbi s Hajdukom, se je v vlogi osrednjega reškega junaka znova znašel Roman Bezjak. Korošec je z zadetkom v drugi minuti sodniškega dodatka obračuna proti Osijeku zadel za zmago Rečanov. Bezjak je z dvanajstim zadetkom sezone Rijeko ohranil v stiku z zagrebškim Dinamom, ki moštvu s Kvarnerja beži za pet točk.

Reprezentanta sta se udarila tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nejc Vidmar je v velikem derbiju, ki ni ponudil zadetkov, čuval vrata Olimpije, Milivoje Novaković pa je odigral prve minute v dresu Maribora.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
07. 03. 2016 17.16
+1
Kirm bo v reprezentanci vsaj do 40. leta.