Nogomet

VIDEO: Reprezentanti v izjavi za javnost nad Kevina Kampla: 'Ne moremo se znebiti občutka, da nas je pustil na cedilu'

Brdo pri Kranju, 06. 10. 2016 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odločitev Kevina Kampla, ki na lastno željo ne bo sodeloval na naslednjih tekmah slovenske nogometne reprezentance, je razdelila privržence nogometa in športa po celotni Sloveniji. Zdaj je Nogometna zveza Slovenije v javnost poslala še izjavo s podpisom Kamplovih reprezentančnih kolegov.

Slovenska nogometna reprezentanca se kar ne more izviti iz negativne spirale. Remiju v Litvi (2:2) na začetku kvalifikacij za SP 2018 v Rusiji je ob zboru za naslednja obračuna s Slovaško in Anglijo v Stožicah sledila odpoveda nastopa Kevina Kampla, ki je po besedah selektorja Srečka Katanca samovoljno, zaradi preutrujenosti, odpovedal prihod na Brdo pri Kranju. Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je v četrtek na različne informacije iz tabora reprezentance odzvala z objavo za javnost, ki govori v imenu članov slovenske nogometne reprezentance. "Ker se je v zadnjih dneh veliko ugibalo o odnosih v reprezentanci in domnevnem sporu v Litvi, želimo člani slovenske nogometne reprezentance podati naslednjo izjavo," piše v objavi. "Smo mnenja, da se za reprezentanco igra s ponosom in častjo, reprezentanti pa moramo biti profesionalci in zgled tako na igrišču, kot izven njega - tudi z našim obnašanjem in komunikacijo. Vemo, da je Kevin pomemben člen te reprezentance in ekipa ga vsekakor potrebuje, sploh na tekmah s Slovaško in Anglijo. Tokrat pa se ne moremo znebiti občutka, da nas je pustil na cedilu. Mnogi med nami smo v svoji karieri bili utrujeni, izčrpani ali celo poškodovani, a smo na reprezentančni zbor prišli s ponosom in željo pomagati reprezentanci in ne iz strahu zaradi izgube statusa. Vsi igralci, tako mlajši kot starejši, moramo vedeti, da je reprezentančni grb nad nami vsemi, da je reprezentanca pomembnejša od posameznika. Klima v reprezentanci je odlična, tudi po tekmi z Litvo pa v slačilnici ni bilo nikakršnih sporov. Reprezentanti smo enotni in želimo s tem sporočilom zaključiti z zadevo Kampl in se osredotočiti na prihajajoči težki in pomembni tekmi s Slovaško in Anglijo, kjer bomo za uspeh potrebovali tudi podporo in energijo s tribun."

Eden izmed največjih zvezdnikov reprezentance Kevin Kampl ne bo pomagal Sloveniji na tekmah s Slovaki in Angleži.
Eden izmed največjih zvezdnikov reprezentance Kevin Kampl ne bo pomagal Sloveniji na tekmah s Slovaki in Angleži. FOTO: Reuters

Pod izjavo je podpisana Slovenska članska nogometna reprezentanca, s čimer želijo pri NZS pokazati enotnost slačilnice ob odmevni odpovedi enega najvidnejših članov nove generacije. Ta je v izjavah po tem, ko je njegova odločitev postala znana, priznal, da se je s Katancem sporekel po tekmi v Litvi, po naših informacijah pa naj bi bil že nekaj časa nezadovoljen s predstavami reprezentance in delom v članski izbrani vrsti. Nazadnje je novembra 2014 glasno "počilo" med selektorjem Katancem in Josipom Iličićem, a sta Ljubljančan in Kranjčan nato zgladila spor. Tudi zato se po četrtkovi objavi NZS v javnosti pojavljajo ugibanja, če so se z izjavo res strinjali vsi nogometaši, to je razvidno tudi iz odzivov na družbenih omrežjih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (202)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elarim
08. 10. 2016 13.57
+1
Ne vem sicer kaj je povod za to izjavo, vsekakor je v času priprav na pomembne tekme povsem nepotrebna, če že ne škodljiva. Tukaj dam prav g. Katancu, da utrujen nogometaš ne more nič pripomoči k uspehu, moje mišljenje je, da je celo šibka točka.
cool1
08. 10. 2016 09.13
+2
Škoda je za našega Kampla, vedno je dober na igrišču, rad ga gledam, veliko teče in se bori celo tekmo, tudi takrat ko drugi naši igralci že upočasnijo tempo.....pogrešal ga bom na tekmah, vendar je treba spoštovati njegove občutke in njegovo voljo, če ne želi igrati, potem je to čisto v redu. Borec in športnik kot je on, sigurno ima dobre razloga za to , da ne igra.....sigurno!
iga_biba
07. 10. 2016 21.37
+2
Javno pove, da se ne počuti sposobnega za tekmo, pa vsi na njega. Naj se drugi zamislijo če so dovolj dobri za reprezentanco.
LOJZ99
07. 10. 2016 21.12
+0
ma že svoj razlog navijači ga bomo pogrešali.
AjdeMiPopuši
07. 10. 2016 20.09
+1
In na koncu 0:0 bo Katanec ponovno izjavil, da je remi uspeh :D
DonDonDan
07. 10. 2016 16.31
-1
Katanac, jej jej jej Zaho te bo kupu pa elkinim sinovom šenkal !!!
selecao
07. 10. 2016 14.04
+3
Ne vem kaj se toliko obremenjujemo s tem švabunčkom. Srečko nacionale bo naredil tako taktiko, da bomo nagonili oboje Slovake in Angleže. Potem pa tega švabunčka nebi niti klical več v reprezentanco, tako bo imel zadosti časa za se spočiti!
apodgraj
08. 10. 2016 10.17
Ni pomembno , če Slovenija , ne bo igrala z Kamplom , imamo vendar Novakoviča , ki že komaj čaka , da bo stresel mrežo Slovakom in Angležem .
kapljač1
07. 10. 2016 10.32
+1
Rudi Voeler Leverkusen, je lepo povedal, da je Kampl normalno treniral z klubom(ni bil utrujen), saj jih v naslednjem tednu čakajo pomembne tekme(potrebujejo ga v Bayerju). In ga ga Selektor Katanec ni klical ( ni slekel gat). Da je utrujen je izgovor nastal ,ker ga Bayer sam potrebuje. Če bi kdo koga moral poklicat, bi moral Kampl Selektorja Katanca in zaDevo r
kapljač1
07. 10. 2016 10.33
Paštašutar
07. 10. 2016 08.21
-5
Kampl javno govori,kaj in kje bi on igral!!! Dobo je sanso v Litvi in bil en najslabsih,no tako bpm napisu,on in Oblak sta bila nasa najslabsa igralca!!! ZVEZDICE ZASPANKE !!! Ne gre to tako,tega v modernem nogometu ni,da bo igralec trenerju govoru kaj zeli igrat !!!! Je pa res,da je Katanec konfliktna oseba in verjetno bi na tem zboru med njima pocilo!!! Je pa se nekaj res,Kampl ni neumen,vidi da je javnost na njegovi strani(po moje neupraviceno) tudi tv strokovnjaki....AMPAK DOKLER JE KATANEC SELEKTOR MORA KAMPL IGRATI TO,KAR MU SELEKTOR DOLOCI !!!! In tu debate ni !!!! Drgac pa kri grem lahko tudi jaz danes pregledat,se bistveno lazje pa to stori KAMPL!!!!! Jaz bi pa vseeno rad videl izzvide,sam pac te moznosti nimam!!!!! Drgac pa ja,Sporar je pri mladih,tuki pa kar neki Novakovic,manjkajo mu se trije goli,da Zahovica prehiti!!!!! Ah ta nas SREĆKO !!!
LOJZ99
07. 10. 2016 21.10
kapljač1
06. 10. 2016 21.18
-9
"Janšev sindrom" , " boljšemu konju med tekom skakat v noge".
Norbert
06. 10. 2016 21.41
+8
Ti se pa očitno zgubu...O fuzbalu komentiramo !!!
kapljač1
06. 10. 2016 22.17
-4
Debatiramo o dezertiranju nemca štajerskih korenin, v nogometu. In da so mu soigralci lepo povedali, da jih je pustil na cedilu
RayManzarek
06. 10. 2016 21.04
+9
Razne izjave za javnost In podobno, so spet produkt S.Katanca in (nekaj) njegovih večnih nogometnih upov, ki jim je igra v repki edino, kjer ne grejejo klop (kot se to dogaja v klubih). Surovo dejstvo je, da imamo katastrofalnega selektorja, da je selektor uspel doseči res brilijantno slabe rezultate in da so njegove poteze unikatno nelogične. Primer "Kampl" je šolski primer, ko igralcu "dvigne dekl", ko se nabere preveč anomalij. Ne 1, 2. Tulaj jih je preprosto preveč. 1. Kampl je eden boljših v Bundesligi (dejstvo) in kot tak je zmagovalec. Srečko pa jokica stokica. Ok, s tem bi Kampl in podobni še nekako živeli. 2. Veleum selektorski postavlja Kampla na njemu neugodno mesto. Posledica je, da od Kampla ne dobimo to, kar pričakujemo, to kar je Kampl zmožen in Kampl to ve in Kampla to "jezi". Kot da bi npr. dirkalnega konja opremil s plugom, ga postavil na njivo in rekel saj pa je konj. 3. Luzerski igralci, ki imajo luzersko kariero, ki luzersko sedijo v kljubih na klopi in upajo na vsaj 5 min. igre in ki so luzersko prisesani na repko, definitivno motijo zmagovalne igralce, saj si le ti želijo zmagati in igrati z igralci, ki so v pogonu, ki so v njihovem zmagovalnem rangu. 4. Srečko konstantno opravičuje rezultate s tem, da govori, kako ni kvalitete, kako smo nekje 3-4 ekipa v skupini, kako nima prave izbire, kako nima sreče, blablabla. Kamplu in podobnim gre na bruhanje, ko nek luzersko nastrojen in preplačan selektor njega in podobne derangira v neke igralce iz 4. AT lige. Kampl igra v Bundesligi in Srečko najbž hrepeni po 5-6 igralcih iz Barce, 3-4 iz RM, 3 iz M. City-ja, ... Žal jih tam ni in to kar ima je vseeno super. Nima torte, ima zelo dobro kremšnito. Žal je on kumina, ki na kremšnito ne paše! 6. Selektor je v eter dal veliko obljub in ena je bila tudi odstop. Nič se ni zgodilo! Ni rezultatov, ni uvrstitev, repka Ni had mogena, ni vpoklicanih tistih, ki so v danem trenutku najboljši (razni Jokiči, Novakoviči, ...???), ni odnosa z mediji, ni podpore s strani javnosti, ni odstopil, ko je odšel Čefi, ... Ni da ni. Le kako to funkcionira znotraj ekipe, če že navzven podoba deluje klavrno??? Razumem in podpiram Kampla. Njegov čas v repki bo še prišel, Ko bo jokavi odšel. Lp
Norbert
06. 10. 2016 21.40
+8
Paštašutar
07. 10. 2016 08.25
-2
Ce je Kampel med boljsimi v Nemciji,kar trdis, pusti nogomet,posveti se slascicarstvu,ker vidim da obvladas!!!Ali malo definiraj besedi med boljsimi!!!
selecao
06. 10. 2016 21.00
+0
Če bi bil jaz selektor, bi jim za pred zajtrkom, pred kosilom in pred večerjo pokazal kako ponosni so Italijani, ko pojejo pred tekmo svojo himno. Potem jih bi postavil v vrsto, da ponovijo vajo in če nebi bilo ustrezne izvedbe, nema papcanja ampak na Šmarno goro. Dresura je najbolj učinkovita če je dresurant lačen.
Symbolic
06. 10. 2016 22.17
+7
In če se fantje naučijo himno peti, bo vse v redu? Se bo s tem kaj igra izboljšala? Dej, noooo! V Sloveniji je precej tujih zdravnikov različnih nacionalnosti, med njimi pa tudi izvrstnih kirurgov,,, Ne verjamem pa, da nekdo od njih zna zapeti SLO himno, svoj poklic pa opravljajo odlično! Kaj pa naši "poklicni" kvazi-nogometaši? S petjem ne bodo nič pridobili na kvaliteti... Sprijazniti se je treba z realnim "znanjem" nogometašev v Sloveniji!
CURVANORD Zanetti
06. 10. 2016 22.32
+6
@selecao ce ti je toliko do petja si kupi cd od Murkota
selecao
07. 10. 2016 13.56
Treba bo dvignit nacionalno zavest, pa ne samo v fuzbalu,poglej včeraj Italjane bili so popolnoma nekonkurenčni Špancem, ampak ta nacionalni ponos, kolegjalnost, pripadnost, jih je pripeljala celo do remija! Če bi nas Španci dobili v roke, v takem izdanju kot je bil včeraj 1. polčas, bi pokale petarde!
Felipao
06. 10. 2016 20.53
+4
Vse bolj kaže na to, da sta se v reprezentanci oblikovala dva klana. Eden sestoji iz Sračkovih "zaslužnih" (Jokič, Birsa, Milibože, Cesar itd.), drugi pa so vsi ostali, ki samo držijo glavo dol in upajo na boljše čase. Dejstvo je, da se ti iz prve skupine zelo dobro zavedajo, da so te kvalifikacije za njih zadnje in da po njih sledi metla novega selektorja, ki jih bo dokončno odpihnila na smetišče zgodovine, vključno s Sračkom. Osebno ne bom niti najmanj presenečen, če se ne bo čez nekaj časa izkazalo, da so v reprezentanci igrali samo tisti, ki so plačevali Katancu in zdaj s to izjavo želijo diskreditirati Kampla. Kar me najbolj moti je to, da ima od vseh rojenih Slovencev edino Kampl jajca, da se je uprl diktatu nesposobnežev. Edino, kar je pri tej stvari gotovo je to, da bo Katanec najkasneje po teh kvalifikacijah dobil čevelj skupaj z njegovimi kruhoborci, Kampl pa bo tako kot prej Iličič spet vpoklican v reprezentanco kjer bo igral še dolga leta.
Norbert
06. 10. 2016 20.56
+4
selecao
06. 10. 2016 21.09
-6
Felipao, ti fuzbal jemlješ preveč filozofsko, tako kot tvoj soimenjak kar je lahko zelo nevarno, kajti hitro pokasiraš 7 komadov , če se srečaš z nekom, ki je bolj praktičen.
Felipao
06. 10. 2016 22.01
+5
Dragi selecao, kar sem napisal ni filozofija. Na žalost je čista realnost.
Symbolic
06. 10. 2016 20.28
SK1: "Derbi" tekma: Kosovo - Hrvaška... Italija - Španija--> mogoče kakšen stream...
kameltrajbar
06. 10. 2016 20.41
Symbolic
06. 10. 2016 21.58
+1
Pa prenašat Milovanovića, da mi pokvari tekmo, kaj? Boljša varianta: stream brez zamrznitve prek FB v HD...
ddolores
06. 10. 2016 20.23
-2
Sedaj si bo lahko v reprezentanci Slovenije (poudarjam reprezentanci Slovenije in ne Španije, Italije, Nemčije...) vsak igralec lahko izbral kdaj bo igral, zakaj bo igral, koliko bo igral, na katerem mestu bo igral in ali bo sploh igral!
maparcepel
06. 10. 2016 20.21
+6
on vas? vi ste nas že zdavnaj..
kapljač1
06. 10. 2016 19.39
-6
Štajerci nikol niso bili večinsko zavedni. Kako je że Hitler v Mariboru leta 1941 dejal, " Naredite mi to deželo spet Nemško" . Ja sam brez štajrcev in brez mariborčanov, tega prebivalcem tega dela države ni "kapnilo".
kapljač1
06. 10. 2016 19.41
-8
Manj se prsite NK mariborčani. Ko pride zares ste "ritke".
RayManzarek
06. 10. 2016 19.54
+9
@kapljač1: pa ti si pravi prof.dr. zgodovine in psihologije in zraven še uspešni MMA borec. Bravo in čestitke.
Norbert
06. 10. 2016 20.54
+5
Prosim dajte naredit prostor v najbližji umobolnici - kapljač1 res to potrebuje...
Norbert
06. 10. 2016 20.54
+3
kapljač1
06. 10. 2016 20.55
-4
Kolk pa je bilo.profesorjev ,psihologov, borcev MMA, med borci "Pohorskega bataljona". Zakaj.se.niso. imenovali "mariborski". V vsem je važno "srce in pripadnost". Če nimas srca tudi pri vsem MMA nastane le Mamma Mija Ajuto
kapljač1
06. 10. 2016 20.58
-4
"Janšev sindrom". Velik sape in še več s line, da.je sploh kaj učinka.
kapljač1
06. 10. 2016 21.01
-4
Kako je dr. Rugelj ocenil "pjane slovence". "
Kollerik
06. 10. 2016 18.53
+3
Spet nekaj smrdi. Očitno ne gre brez tega....
Modri?
06. 10. 2016 18.33
+13
Katanec je najvecji jadnik, naj gre ze enkrat !!!!!!!!!!
kapljač1
06. 10. 2016 19.33
-7
"Bosanci" za slovensko reprezentanco nikoli ne boste navijali.
Multipratik
06. 10. 2016 18.20
-3
Noben igralec, pa če je še ne vem kaki zvezdnik, se ne sme postavljati nad trenerja. Najboljši dokaz za to je bil fiasko na SP, ko je to poskusil Zahovič. Do takrat je vse štimalo, od takrat dalje - katastrofa!
šmajser1
06. 10. 2016 18.24
+1
Kriv je bil tudi katanec,ki ni pravilno odreagiral....a ga danes se vedno gledamo na celu reprezentance...
kameltrajbar
06. 10. 2016 20.43
+0
...kriv je zaho..trener odloča...tu ni demokracije
Norbert
06. 10. 2016 20.50
+2
Torej.. Kjer je Katanec tam so zdrahe... Najprej z Zahovičem, pol Iličičem.... pa še bi lahko našteval, no sedaj pa Kampel. Je sploh kdaj bilo, da Katanec ni bil z nekom v konfliktu???
Multipratik
06. 10. 2016 22.05
-2
Je bilo, takrat ko se igralci niso vtikali v njegove odločitve. Selektor mora biti vrhovna avtoriteta v ekipi. Če je kot selektor slab, je pa to druga stvar. A o tem ne morejo odločati igralci, pač pa tisti, ki so za to kompetentni.