Nogomet

Rene Meulensteen: Odhoda Berbatova ni nihče pričakoval

London, 02. 02. 2014 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
6

Nogometaši londonskega Fulhama so prikovani na zadnje mesto lestvice angleške Premier League. Njihov menedžer Rene Meulensteen ostaja optimističen, priznava pa, da slovesa Dimitra Berbatova v zimskem prestopnem roku ni nihče pričakoval.

V obračunu 24. kroga Premier League sta se na zahodu Londona pomerila domači Fulham in Southampton. Medtem ko je moštvo Southamptona z osvojeno točko in zelo dobro igro med tednom doma proti Arsenalu ponovno pokazalo dobro formo, so bili domačini z novim porazom, ki so ga zabeležili pred dnevi na gostovanju pri Swanseaju, tokrat pred še bolj zahtevno in zelo odgovorno nalogo. Pobeg s predzadnjega mesta bi jim omogočila le zmaga. Fulham je v zadnjih dneh zimskega prestopnega roka izgubil razvpitega bolgarskega napadalca Dmitra Berbatova, ki bo do konca sezone kot posojen nastopal za Monaco.

Rene Meulensteen in Dimitar Berbatov
Rene Meulensteen in Dimitar Berbatov FOTO: Reuters
Hkrati se je londonski prvoligaš okrepil s štirimi novimi možmi. Nizozemski branilec Johnny Heitinga je prišel iz Evertona, Nemca Lewisa Holtbyja je Fulhamu posodil Tottenham, Norvežana Williama Kvista nemški Stuttgart, Grka Konstantina Mitrogloujua pa je Fulham kupil pri Olympiacosu. Tekma je bila izenačena, domačini so imeli v prvem polčasu tri lepe priložnosti, ki bi jih lahko izkoristil Darren Bent. Do odmora je ostalo 0:0. V drugem delu so kočarji napadi bolj goreče, tako da so imeli gostje več možnosti iz protinapadov. V pičlih enajstih minutah so izvrstno izpeljali tri in dosegli kar tri gole. Končni izid je bil 0:3.

Na tiskovni konferenci po tekmi nas je v pogovoru s strategom domačega moštva Nizozemcem Renejem Meulensteenom najprej zanimalo, če se tudi njemu ne zdi, da je bil drugi del tekme nekako podoben dosedanji Fulhamovi sezoni, ki nikakor ne steče po načrtih?
"Točno tako je. Kajti zelo sem verjel v razplet, ki smo ga tako pričakovali. Ko si v položaju, v katerem smo zdaj mi, se trudiš pozabiti vse, kar je bilo, in se osredotočiti na to, kar bo. Kar je za nami, se ne da spremeniti, kar pa je pred nami, na te dogodke pa še lahko vplivamo. Vsi vemo, kako pomembne so prav tekme na domačem igrišču. Upali smo na najboljše in prvih šestdeset minut nam je kazalo zelo dobro. Pri čemer smo vedeli, da je Southampton res dobra ekipa, ki igra s stilom in ima resnično dobre posameznike, ki znajo kaznovati tvoje napake. In podobno kot že na nekaj zadnjih tekmah, smo igrali zelo povezano, nismo pa izkoristili priložnosti. Ali drugače. Danes je naše zadetke preprečil njihov fantastični vratar Artur Boruc, ki je izjemno ubranil strela Benta in Hangelanda. Prvi gol Lallane je igro Southamptona prav značilno le še dvignil. Prejeti nato še dva gola, to pa je bila res katastrofa. Toda. Ne smemo se samopomilovati, in to sem ravnokar rekel tudi mojim fantom - dejstva so dejstva, statistika ne laže. Premalo golov dosežemo, preveč jih prejmemo. Tu so stvari jasne."

Še vedno je nekoliko skrivnostrn odhod Dimitra Berbatova k Monacu.
"Če sem čisto iskren, je bilo to za vse nas presenečenje. Toda tako je, ko je nogometna tržnica odprta. Vsi klubi iščemo kaj primernega, vsi agenti tudi iščejo najboljše možne posle. Zadnji dnevi prestopnega roka so sploh stresni. Dimitar je bil zaprisežen Fulhamu in je tudi želel ostati do konca sezone. Tako je še pred dnevi zatrjeval. Do tedaj ni prejel nobene ponudbe. A nato je ta vendarle prišla. Dimitra je zamikala, saj je začutil, da bi lahko to bila zanj dobra priložnost. Mi ga pri odločitvi nismo ovirali. Takega razpleta ni pričakoval nihče. A, kar je bilo, je bilo. Zdaj imamo v moštvu že nove može in upamo, da bodo ti s svojo energijo doprinesli k izboljšanju položaja Fulhama."

Naslednje vprašanje za Fulhamovega menadžerja je bilo, kako razume zdrs na zadnje mesto na tabeli, pri čemer sta njihova neposredna konkurenta za izpad - Cardiff in West Ham - zabeležila zmagi.
"Kako gre drugim nas ne sme zanimati. Skrbeti moramo za to, kako bomo mi vknjižili čim več točk. Dogajajo se nepredvidljive stvari. Eni premagujejo druge, nato sem ter tja tudi kak slabši premaga boljšega. Ukvarjati se moramo predvsem s sabo. V tem trenutku je v naši garderobi čutiti eno samo razočaranje. Pobrati se moramo in udariti nazaj. Zdaj je to res največji izziv, ki stoji pred mano odkar delujem v nogometu, obenem pa gre za najtežji izziv, s katerim se po dolgih letih sooča Fulham. Če bomo z novimi igralci zmogli to nalogo? Edino tega še ne vem. Zelo upam da se bo izšlo po načrtu in res se bomo potrudili, da se izvlečemo. Čas beži, le še 14 tekem nam je preostalo. Zelo kmalu bo torej znano marsikaj."

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
02. 02. 2014 14.57
+2
Meulensteen in Steele, če bi se vsaj vrnila :( .
kRALJUjEDANn
02. 02. 2014 14.47
Nogometaš takšnega kova, kot je Berbatov, definitivno sodi v boljše klube...
pouspinela
02. 02. 2014 11.09
+2
Moyes je naredil (pre)veliko napako ko je odpustil Reneja....
{file_deleted}
02. 02. 2014 11.16
+3
Rene je šel sam, ravno njega je Moyes hotel obdržat
majsterdoo
02. 02. 2014 09.54
+3
mitroglue kar dober
majsterdoo
02. 02. 2014 09.54
+1