Nogomet

Rekordni ponudbi za Oblaka sledile še pohvale legend: Slovenec del morda celo najboljše ekipe v zgodovini Atletica

Madrid, 06. 10. 2016 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zadnjih nekaj dni je bilo v taboru Atletico Madrida praznično obarvanih. Vse se vrti okoli 50. obletnice stadiona Vicente Calderon, od katerega se bodo rdeče-beli poslovili naslednje leto. Razburkano je tudi v klubskih pisarnah, kjer naj bi v zadnjem času prejeli bogato ponudbo za slovenskega reprezentanta Jana Oblaka.

Atletico se je močno okrepil pred začetkom te sezone, med novinci je tudi stari Oblakov znanec iz Benfice Nicolas Gaitan.
Atletico se je močno okrepil pred začetkom te sezone, med novinci je tudi stari Oblakov znanec iz Benfice Nicolas Gaitan. FOTO: AP

Več kot 10.000 ljudi si je na velikih zaslonih ogledalo zadnjo zmago madridskega Atletica, ki je s Slovencem Janom Oblakom v vratih (spet) brez prejetega zadetka slavil na nedavnem gostovanju pri Valencii v Primeri Division (2:0). Zaslone je klub postavil kar na stadionu Vicenteja Calderona in navijačem tudi tako omogočil obisk legendarnega objekta ob reki Manzanares, kjer se v zadnjih dneh vrstijo dogodki v čast njegovi 50. obletnici. Številne legende kluba se izmenjavajo na in ob zelenici, v živo se snemajo radijske in televizijske oddaje. Vsi pa so zastrgli z ušesi ob sredinih novicah o rekordni ponudbi (75 milijonov evrov) za Oblaka, ki naj bi jo v Madrid poslal neimenovan angleški klub. Škofjeločan, njegova odkupna klavzula sicer znaša sto milijonov evrov, bi tako postal najdražji vratar v zgodovini nogometa, a je Atletico ponujeni znesek po hitrem postopku zavrnil. Poleg Oblaka se je veliko pogovorov vrtelo okoli kakovosti trenutnega moštva Atletica, ki vodi v španski Primeri in napoveduje nov naskok na tako želeni naslov Lige prvakov. Klubski legendi Milinko Pantić in Kiko tako kot osmoljenec zadnjega finala najelitnejšega evropskega tekmovanja Juanfran Torres navijačem s Škofjeločanom in druščino napovedujejo veliko veselja.

"Zelo mi je všeč letošnji Atletico, tisti lani mi ni bil preveč, a letos se res zabavam," je medijem dejal Pantić, upokojeni srbski nogometaš, ki je bil med najprepoznavnejšimi členi šampionskega Atletica iz 90. let prejšnjega stoletja. "To moštvo je narejeno za to, da osvoji vse tri naslove. Včeraj je predsednik (Enrique Cerezo, op. a.) dejal, da je ekipa najboljša v zgodovini - zakaj pa ne? Zame je najboljša, najdražja in najbolj celovita, gotovo pa resna kandidatka za vse tri naslove," je na srečanju ambasadorjev La Lige povedal Srb, ki je s klubom leta 1996 osvojil dvojno krono (prvenstvo in državni pokal). Kiko, prav tako ljubljenec navijačev ob koncu prejšnjega stoletja, je zatrdil, da tako dobrega moštva Madridčani niso imeli skoraj 50 let. "Atleti nadaljujejo tako kot v zadnjih letih. Še pa so se izboljšali po kakovosti igralcev in zdaj bolj prevzemajo pobudo v igri, a ostajajo enako čvrsti," še pravi Kiko: "Ne morem govoriti o zgodovini, a res je to najboljši Atletico v 44 letih. Moramo biti optimisti. Na vsaki tekmi s tem Atleticom pa lahko greš z vsake tekme z visoko dvignjeno glavo, saj veš, da so dali vse od sebe in bili konkurenčni do konca."

Atletico je kandidaturo za vse naslove oddal z nekaj zadnjimi rezultati: z remijem pri Barceloni v Primeri (1:1) in zmago nad Bayernom v Ligi prvakov (1:0). Juanfran Torres, ki je bil tragični junak zadnjega finala, Real Madrid je v Milanu maja ugnal Atletico in Oblaka po izvajanju najstrožjih kazni, ima s soigralci velike načrte, ki jih ne skriva. "Zdelo se je že, kot da bo konec sveta, ko smo dvakrat remizirali na začetku sezone, a ljudje so se motili. Tisti, ki nas poznajo, vedo, da smo dobro delali. Imamo izvrstno moštvo in prepričan sem, da se bodo zgodile velike reči," meni Juanfran, eden izmed tistih, ki si najbolj želi zabrisati spomin iz leta 2014 in 2016, ko je Real v zadnjih trenutkih svojim mestnim tekmecem pred nosom speljal pokal z velikimi ušesi ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FAUSTOS1
07. 10. 2016 14.36
ve se da je gardiola oz mančester city poslal ponudbo-torej vedo kdo je najboljši golmam na svetu
User792410
07. 10. 2016 10.17
-1
Za vse pametnjakoviče in kvazi poznavalce imam samo eno vprašanje. Zakaj je Atletico pri novi pogodbi Jana Oblaka odkupno klavzulo dvignil na 100 milijonov??? Ko boste poznali pravi odgovor na to, zagotovo ne boste več pisali bedarij, ki jih pišete sedaj!
alesko11
07. 10. 2016 13.46
+1
nisem poznavalec sem navijač in kadar igra Oblak navijam za A m. in me zanima zakaj sej dober je bil že prej ??
JbmTiMt
06. 10. 2016 11.12
-17
v atleticu je lahk vsak golman dobr.povsod drugje bo povprecje
freiburg61
06. 10. 2016 18.34
+9
JApajaDAja
06. 10. 2016 10.22
+7
upam da tudi njega slo zavist ne priveže na pranger in popljuva!