Nogomet

Rekordna denarna nagrada za kitajske nogometašice, senzacionalno slovo Brazilk

Toronto, 22. 06. 2015 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kitajski državni mediji poročajo o rekordni denarni nagradi, ki jo bodo za uvrstitev v četrtfinale svetovnega prvenstva v Kanadi prejele kitajske nogometašice, ki so v osmini finala premagale nogometašice Kameruna.

Kitajske nogometašice si bodo za uvrstitev v četrtfinale svetovnega nogometnega prvenstva razdelile milijon juanov (143.000 evrov), kar je najvišja vsota, ki so jo do zdaj na Kitajskem za uspeh na športnem področju prejele ženske ekipe. Za razliko od številnih reprezentanc na svetovnem prvenstvu Kitajska nima ženskih profesionalnih lig, povprečni zaslužek njihovih nogometašic pa je približno 3000 juanov (430 evrov) na mesec.

Kitajke se bodo v boju za polfinalno vstopnico pomerile z zmagovalkami obračuna med ZDA in Kolumbijo, ki bo na sporedu v noči na torek.

Francozinje zanesljivo, Kanadčanke s težavo

Brazilke so bile med favoritinjami svetovnega prvenstva.
Brazilke so bile med favoritinjami svetovnega prvenstva. FOTO: Reuters

Na svetovnem ženskem nogometnem prvenstvu v Kanadi so Francozinje v osmini finala v Montrealu s 3:0 (2:0) premagale Južno Korejo in se zanesljivo uvrstile v četrtfinale. Na tretji tekmi nedeljskega sporeda, na prvi je Avstralija presenetila Brazilijo, so domače nogometašice v Vancouvru z golom Josee Belanger v 52. minuti premagale Švico. Za prvo veliko presenečenje osmine finala ženskega nogometnega prvenstva so poskrbele Avstralke, ki so v Monctonu z 1:0 (0:0) premagale Brazilke, ki so sodile med kandidatke za naslov svetovnih prvakinj. Zanje je bila z edinim zadetkom na tekmi v 80. minuti usodna Kyah Simon. Avstralija bo v četrtfinalu igrala z zmagovalkami para med reprezentancama Japonske in Nizozemske. Tekma bo na sporedu v noči na sredo.

Z dvema zadetkoma v prvih osmih minutah tekme, že v četrti minuti je prvič v polno zadela Marie Laure Delie, nato pa še Elodie Thomis, so Francozinje hitro strle odpor južno korejskih nogometašic, ki so bile tudi v nadaljevanju tekme v podrejenem položaju. Uvrstitev v četrtfinale je s svojim drugim golom, sicer pa že 61. v 89. nastopu za francosko izbrano vrsto potrdila Deliejeva v 48. minuti. Francozinje bodo v četrtfinalu igrale proti Nemkam, svetovnim prvakinjam iz 2003 in 2007, ki so v osmini finala s 4:1 premagale Švedinje. Več kot 50 tisoč gledalcev je v Vancouvru pozdravilo zmago domače reprezentance. Kanadčanke so slavile z golom 29-letne Josee Belanger na začetku drugega polčasa. Mlade Švicarke, ki gradijo ekipo za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2017 in ki so bile debitantke na svetovnem prvenstvu, so v nadaljevanju tekme skušale priti do izenačenja, vendar v svoji nameri niso uspele. Nasprotnice Kanadčank bodo znane po tekmi med Anglijo in Norveško, ki bo na sporedu v noči na torek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mufflon
22. 06. 2015 12.12
+2
Brazilke so šle predčasno v garderobo. In v tem delu zgodbe se jim pod tušem pridružim še jaz...he, he...