Nogomet

Slovenski rekorder Sebastjan Gobec pred novim izzivom

Celje, 24. 06. 2015 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sebastjan Gobec je vrsto let navduševal v dresu celjskega nogometnega prvoligaša, ob koncu sezone 2014/15 pa je nogometne čevlje obesil na klin. Absolutni rekorder slovenskih zelenic je v 18 sezonah zbral 489 nastopov, v klubu iz mesta ob Savinji pa že ima nove zadolžitve.

Celjan je v celjskem dresu debitiral 2. marca 1997 na tekmi proti Primorju. Večino kariere je preživel v rojstnem mestu, leta 2008 se je preizkusil v Belgiji, vendar se je hitro vrnil v Celje. V 18 sezonah je dolgoletni celjski kapetan zbral 489 nastopov, v spomin na ta mejnik pa je na žrebu tekmovalnih parov za sezono 2015/16 od Nogometne zveze Slovenije dobil spominski dres s številko 489. Zadnjič bo nogometne čevlje obul 6. julija, ko na Areno Petrol prihaja danski Koebenhavn, Celjani bodo takrat proti novemu klubu zdaj že njegovega nekdanjega soigralca Benjamina Verbiča odigrali prijateljsko tekmo.

"Najprej moram povedati, da sem bil malo presenečen na Nogometno zvezo Slovenije, seveda pozitivno, da so videli ta mejnik, me povabili na dogodek. Zelo sem vesel, z velikim veseljem sem se ga udeležil. Kar se pa tiče same tekme, ki bo naslednji mesec, mislim, da ne bomo kaj posebnega delali. Odigral bom 18 minut, se poslovil od celjskih navijačev, ki me spremljajo celo življenje," je dejal Gobec, ki je v Celju nosil prav dres s številko 18.

Sebastjan Gobec
Sebastjan Gobec FOTO: Damjan Žibert

"Moram reči, da se slabi trenutki, slabe stvari hitro pozabijo, hitro zbledijo. Pozitivni trenutki pa ostanejo. Imam veliko spominov, veliko stvari, ki me navdihujejo, da sem naredil dobro stvar. Vedno sem bil na voljo klubu, pomagal po 100-odstotnih zmožnostih. Včasih je bilo to dovolj, včasih ne. Tako je v življenju. Bili so tudi padci, ampak po vsakem padcu smo se pobrali, se dvignili in mislim, da je tako tudi prav v športu," se je na dolgo kariero ozrl 35-letnik, ki je zbral tudi dva nastopa za slovensko reprezentanco.

Gobec pa ima v Celju že novo delo. "Sem vodja tehničnega sektorja. V to je vpetih dosti stvari, od logistike, prve ekipe, imam stik z vsemi v prvi ekipi. Pomagam strokovnemu štabu s kakšnim nasvetom. Sem predstavnik kluba na vseh uradnih tekmah. Moram se še ogromno naučiti. Imam podporo Ambroža Krajnca in Boruta Arliča, ki mi v teh trenutkih veliko pomagata. Veliko se moram od njiju naučiti. Šli bomo korak za korakom, postopoma, in mislim, da je to prava odločitev," je prepričan novi športni upokojenec.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Machoman007
24. 06. 2015 08.25
-16
sam gobec ga je
SajmnSays
24. 06. 2015 11.30
-3
LAC
24. 06. 2015 08.16
+15