Nogomet

VIDEO: Rečani dočakali Kekove varovance po porazu v Zagrebu in bučno proslavili zgodovinski naslov

Reka, 28. 05. 2017 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na tisoče Rečanov je na Korzu uro in pol po polnoči pričakalo nogometaše Rijeke, ki so pod taktirko slovenskega trenerja Matjaža Keka osvojili prvi naslov hrvaških prvakov v zgodovini kluba. Igralcem in vodstvu kluba so vzklikali "šampioni, šampioni", ob navijaških pesmih pa so zažigali bakle in prižgali ognjemet. Slavja ni zmotil poraz z Dinamom.

V zadnjem, 36. krogu, je Rijeka sinoči na gostovanje pri zagrebškem Dinamu, podprvaku lige, izgubila z 2:5, Alžirec Al Hilal Soudani je dosegel tri gole in podajo. Poraz pa ni vplival na končni razplet prvenstva. Nogometaši Rijeke so namreč že 21. maja osvojili naslov hrvaškega prvaka, ko so v predzadnjem krogu premagali Cibalio s 4:0 in z nedosegljivo prednostjo povedli na lestvici.

''Če potegnemo črto pod 36. krogov, je Rijeka zasluženo najboljša. Imeli smo sijajnega konkurenta. Ta kulisa je danes mogoče celo največja nagrada za vse nas v klubu, ki smo zelo zelo trpeli v tem prvenstvu,'' je uvodoma dejal Kek, ki sicer ni bil zadovoljen s pristopom svojih varovancev na tekmi v Zagrebu. ''V nogometu se z enim uspehom ali neuspehom ne neha igrati. Premladi so, da ne bi s tem živeli. Razumem jih. V naslednji tekmi, kjer se igra za lovoriko, moramo izgledati veliko veliko bolje,'' je po tekmi v Zagrebu na novinarski konferenci še razložil slovenski strokovnjak na klopi Rečanov.

Rijeka je v prvenstvu sicer zmagala 27-krat, remizirala sedemkrat, izgubila pa zgolj dvakrat. Rijeka in Dinamo, ki je bil pred tem prvak 11 let zapored, bosta 31. maja v Varaždinu igrala še v finalu hrvaškega pokala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

totinori
28. 05. 2017 12.23
+21
Ma recite vi meni, ča bi Rijeka bez Matjaža Keka???!!!!!!
Žac
28. 05. 2017 13.22
+20
To je Kekov podpis. Brez njega nikoli nikoli nebi praznovali v Reki. Naj bolj zaslužen za rajanje v Reki in okolici. Mojster je mojster. Ikona na Hrvaškem.
kratkovidni
28. 05. 2017 17.18
+14
katanec in zahoti,mal vas je kek lulat peljal