Nogomet

Realovec Guti provocira velika tekmeca: Neymarju bi dal oskarja, igralci Atletica pa so preslabi za Real

Madrid, 27. 02. 2016 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Jose Maria Guti je vse od upokojitve – dolga leta je bil član Real Madrida – dežurni provokator v medijih. Tokrat je nekdanji vezist belega baleta pred medsebojnim obračunom zbodel mestne tekmece Atletico, medtem ko je o zvezdniku Barcelone Neymarju povedal, da bi mu podelil oskarja.

Diego Simeone se je na zbadljivke odzval popolnoma umirjeno.
Diego Simeone se je na zbadljivke odzval popolnoma umirjeno. FOTO: AP
Jose Maria Guti je spet udaril. Tokrat se je "enfant terrible" Real Madrida oglasil na promocijskem dogodku stavne hiše in poskrbel, da se je še prililo nekaj olja na ogenj rivalstva med Realom in mestnim tekmecem Atleticom, medtem ko se Guti ni mogel vzdržati niti provokacij v smeri državne prvakinje Barcelone.

Mestna rivala se bosta v derbiju kroga pomerila na Santiagu Bernabeuu, vedoč, da bi poraz ali že remi Kataloncem ponudil priložnost, da pobegnejo na dvoštevilčno prednost. Toda Guti kakšnega pretiranega spoštovanja do nekdanjih velikih rivalov ni želel pokazati, še slabše mnenje pa ima očitno o rdeče-belih s stadiona Vicenteja Calderona. Ko so ga vprašali, koga bi iz Atletica pripeljal v Real, je ostal brez pravega odgovora.

"Res bi težko izbral enega iz Atletica, težko vidim, da bi lahko kdo sploh igral za Real," je odgovoril Guti, nato pa nadaljeval bolj spravljivo: "V mojih časih je bilo gostovanje na Calderonu, v narekovajih, lahka tekma. S 'Cholom' (trenerjem Atletica Diegom Simeonejem, op. a.) so zdaj reči veliko bolj zapletene. Atletico je eden največjih rivalov Madrida in kot navijač kluba si želim, da vedno izgubi."

Guti, ki je tudi povedal, da so možnosti za naslov že praktično splavale po vodi, si je zaželel boljših predstav v Ligi prvakov. Njegovemu ostremu jeziku ni ušel niti trener Atletica Diego Simeone, ki je pred sezono dejal, da je ta sezona španskega prvenstva nevarno pripravljena za to, da ga osvoji kraljevi klub. "Gre za zelo dobrega trenerja, toda slabo napoveduje reči. Veliko bolj favorizirajo Barcelono kot Madrid, glede nepravičnih enajstmetrovk, prepovedanih položajev, ..." se je nekdanji španski reprezentant lotil še Barcelone in eksplodiral, ko so ga povprašali o simuliranju v vrstah katalonskega ponosa. "Če igralci Barcelone simulirajo? Da, še posebej Neymar, Jordi Alba in Dani Alves. Če bi moral podeliti oskarja za najboljšega igralca, bi ga podelil Neymarju. Zelo si ga zasluži za vse filme, ki jih je že posnel," je dodal.

Guti (desno) s klubsko legendo Raulom med proslavljanjem zadnjega skupnega naslova.
Guti (desno) s klubsko legendo Raulom med proslavljanjem zadnjega skupnega naslova. FOTO: Reuters

Njegove besede so kot vedno odmevale po španskih medijih, o njih pa so na novinarski konferenci pred derbijem povprašali tudi Simeoneja. Toda Argentinec ni vstopil v debato. "Zelo smo spoštljivi do Gutija, je nogometaš in dobro ... Njegovo mnenje je spoštovanja vredno, dolgo je igral za Madrid in ve, zakaj je to rekel," je povedal južnoameriški strateg, ki proti Realu v zadnjih sezonah praviloma ne izgublja. Ekipa Jana Oblaka je ostala neporažena tudi na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni (1:1), ko sta na Calderonu zadela Karim Benzema in Luciano Vietto, ki je točko za rdeče-bele rešil v zadnjih minutah.

Oblak, ki je med tednom zanesljivo branil na gostovanju v Eindhovnu na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov (0:0), bo seveda ohranil mesto med vratnicama. Simeone se mora bolj kot z obrambnimi težavami ubadati z neučinkovitim napadom. Prvi strelec z začetka sezone Antoine Griezmann je v zadnjih tednih popustil, argentinskemu trenerju pa se ni posrečil niti nakup Jacksona Martineza, ki je že na Kitajskem.

"Res je, da če si pogledamo tekme zadnjih let, potem smo mi zamenjali več igralcev kot onih. Edini prihod je James (Rodriguez), nato pa so tu Cristiano (Ronaldo), (Luka) Modrić ... Gre za trdega in napornega nasprotnika. Potrebno bo opraviti izvrstno delo v obrambi, da bi prenesli njihov napadalni potencial," je še povedal Simeone, ki kot vedno, ko gre za dvoboje z največjima kluboma v državi, ni pozabil izpostaviti razlike v kupni moči.

"Ko je na sporedu ena tekma, potem razlike glede finančnih zmožnosti ne obstajajo. Obstajajo pa resnične razlike v finančnem smislu, ki se vidijo skozi celotno sezono. Tekom La Lige je nekaj običajnega, da tisti, ki imajo večje zmožnosti, na koncu končajo prvenstvo na vrhu. Če je to naša zadnja priložnost v boju za naslov? Lahko odgovorim na dva načina: dokler bodo na voljo točke, je naslov v igri. Jasno pa je, da je težko z Barcelono, ki je na takšni oddaljenosti."

Simeone na Nizozemskem ni mogel računati na Yannicka Ferreiro Carrascoja in priznal je, da belgijska okrepitev ekipi prinaša veliko reči, brez njega, če ne bo pripravljen za tekmo na Bernabeuu, pa bo moral poiskati druge rešitve. "Dajal nam je veliko vertikalnosti zaradi svoje igre ena na ena, zaradi prodornosti pomaga, da lahko tudi drugi pridejo do kazenskega prostora. Ostali mu niso preveč podobni. Še najbolj mu je podoben (Angel) Correa, toda igra po bokih mu ni tako všeč. Iščemo alternative pri tistem, kar imamo," je dodal Simeone.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (137)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
28. 02. 2016 09.32
+3
Guti pravi da so Atleti preslabi za Real...hahaha majm-un e zgleda res visoko iz drevesa padel...Real že lep čas ni kos Atletom...in lep čas tudi nebo....da ne govorim o Barci....Zizu pa kr z 3ligaši trpa 11erico...hahaha...bi dal za rundo pa na žalost ni kelnera.
Demo-kracija
28. 02. 2016 09.19
+1
Seveda je Real izgubil tekmo, ker si sodnik ni hotel izmisliti enajstmetrovke. Kako pa naj da Ronaldo gol? To je krivica!!! Pacarji!
+12
Cestitke Atletiku ane Guzi...dal si jim dodatno motivacijo!
Trend01
27. 02. 2016 18.23
Zdaj pa še tole "dramo" med MB in CE do konca pogledati in na pivo! Lep večer vsem skupaj.
idiu3krasne
28. 02. 2016 09.34
+1
Aaaa si le tu...pa dase ti ne zaleti tole pivo...je pa res da so gostilniške debate najkvalitetnjejše....hahahaha
NeyMessi8
27. 02. 2016 18.21
+3
preslabi so ja...
StarDeluxe
27. 02. 2016 18.15
+13
Hahahah...bravo guti, provokacij je delovala! Zdaj vsaj vemo kdo je za koga preslab. Čestitke Atleticu!
modelx
27. 02. 2016 18.17
+2
predlagam, da real proda vse in kupi am komplet s trenerjem
idiu3krasne
28. 02. 2016 09.36
Najboljše da kupi delavnico in komplet orodja in popravljajo avte ...mogoče jim to rata.
modelx
27. 02. 2016 18.11
+13
a je sedaj jano, da jokica ni vreden niti za messijevo kocino. tisto njegovo kolesarjenje so prečitali že pred desetimi leti, a on še vedno brca v prazno. se vidi, da nima niti osnovne šole narejene. če bi imel eno celico v mozgu več, bi že davno ugotovil, da se mora naučiti kakšne nove finte. poleg tega je čisto brez ideje v igri, razen tiste, vsi mi podajte. messi se v trenutkih, ko je blokiran v napadu povleče na sredino in začne kreirati igro in razbijati obrambo za druge, ali pa kaj hudega ščaara, da se obrambi še 2 dni vrti v glavi. a vam je sedaj jasno, da jokica ne bo nikoli segel messiju do vrha štoflcev od kopačk?
mmmmmmmnnnnnnmmm
27. 02. 2016 18.10
+9
kje pa je bil?najboljši igralec na svetu..mašina za gole..najlepši igralec z najlepšim fantom..dobitnik zlatih žog..igralec ki ne reši nič...heheheh
mmmmmmmnnnnnnmmm
27. 02. 2016 18.12
+4
sedaj bojo nabijali realovi navijače..sedaj pa osvojitev lige prvakov...ko pa bodo tud tam izpadli...pa se bojo drli decima...hahahahahah
modelx
27. 02. 2016 18.27
+3
Ledo44
27. 02. 2016 18.06
+7
Kje so zdaj ti hat tricki Portugalskega simulanta on zna zabijati samo drugorazrednim...letošnjo sezono ni dal niti enega samega gola ekipam ki nekaj pomenijo v nogometu....
KardinaIFrancRodeVKristusu
27. 02. 2016 18.09
+4
Real ima 10 naslovov evropskega prvaka, Messi pa samo 4....
modelx
27. 02. 2016 18.15
+4
tisti pod frankom ne štejejo. torej jih ima real manj od messija
Trend01
27. 02. 2016 18.06
-4
Zelo pametna postavitev »Rojiblancosov« in povsem zaslužen rezultat! Vsa čast »El Cholu«. Vsa ta terenska premoč je bila popolnoma jalova. Prenos igre zopet prepočasen in so Atleti z lahkoto pokrivali prostor in igralce. Ronaldo je sicer spredaj nekaj brcal, a popolnoma brez haska. Vsi igralci Atlética so odigrali dobro tekmo. Taktično pametno z zelo malo napakami. In to so bili edini trenutki, ko so »Los Blancosi« nekako do gola prišli. Mayoral, Vázquez in Jesé so sicer prinesli nekaj energije v igro, a vse skupaj premalo. Real na postavljeno obrambo ne zna igrati in le muči žogo. Danes se lahko smejijo Rafael Benítez, oba navijača »Colchonerosov«, navijači Blaugrane ter hejterji Reala. Jp, veliko je bilo danes nasmejanih lic. Na drugi strani se lahko navijači Reala sprašujemo kako bo zdaj vse skupaj naprej potekalo. Bo Pérez spet kaj novega pogruntal? Zamočil je že pred davnimi časi, ko je kupoval le »galaktike«. Uf, imam občutek, da bodo vse naredili, da dobijo Mahreza, Hazarda in Pogbaja ali Verrattija. Na CFju bo Mayoral čisto »cool«. Kot pomoč Benzu. No, zdaj se pa lahko povsem postvetijo Ligi prvakov. Če le v naslednjem krogu ne dobijo kakšnega bunkeraša. Bo itak potem konec....Če v domači ligi ne premagaš najbižje konkurence, si tudi pod razno ne zaslužiš naslova! Ali zelo na kratko današnja tekma: »The Galacticos - Lost in Space 9. del«!
kameltrajbar
27. 02. 2016 18.12
+7
en bluzi..:)))..skoz isto kokodajsaš...tudi stara mama od zidana je vedela kako bo atletico igral..obrambno in na kontre...realovi napadalci,so pa večinoma tekači in na mejhnem prostoru zmrznejo...:)))..sredina,rak rana že leta reala..tu naj kupujejo...:)))...pač...preslabi so..kakorkoli sešteješ.....lp..:)
Trend01
27. 02. 2016 18.15
-2
Kokodajsali so pri vas doma. Mulc! Malo kulture. Je možno?
kameltrajbar
27. 02. 2016 18.15
+7
....so pa tudi dobre strani..ronaldo je imel urejeno frizuro..make up...zagorel...zna se nastavljat kameri.....brawo...))).vsi so tako lepo laufal...kt uni mali beli zajčki..pohvalno...:)))
modelx
27. 02. 2016 18.16
-3
kameltrajbar
27. 02. 2016 18.16
+2
..v nogometu ni kulture...:)))....en pirček,pa te pomiri...častim...DDD
Trend01
27. 02. 2016 18.17
-2
Škoda, nekoč se je s tabo še dalo pogovarjati. Pa si postal še en v množici migetalkarjev... Škoda. Ti kar sam sebe daj. Če si skregan s kulturo - pač bodi, Na pivo pa vsakem primeru grem. In to zelo kmalu.
kameltrajbar
27. 02. 2016 18.18
+3
idiu3krasne
28. 02. 2016 09.40
Trend se je spet razmahal po tipkovnici....kameltrajbar pa žeblico na glavico...na zdravje.
fihner
27. 02. 2016 18.04
+3
Rad bi čestital Atletom....občutek, da ne bi zmagali, če bi igrali do jutra....bogi, res, pa še zmrznili bodo..... Seveda, čestitke Oblak-u.....
PIERREBRICE
27. 02. 2016 18.02
+4
Real Madrid? Kdo? ROFL
xx234
27. 02. 2016 18.02
+5
Tolk o tem kolk so igralci Atletica preslabi za Real...se je zdle vidl na tekmi
?ampl
27. 02. 2016 18.01
+5
papa španska liga,papa kraljevi pokal,CL bo pa kmal papa ko ju bo bayern al pa barca u franže poslal...vse so že zamenjal sam še capo je ostal.je skrajn cajt,da Perez gre v penzjon
kameltrajbar
27. 02. 2016 18.02
+3
..nehi no....perez je največja okrepitev barcelone vseh časov.......))))))))
mirnes78
27. 02. 2016 17.59
Pa ka lahka en pove resnico pa spluva igralce? Kva bo pa zdej Zidane, ha? Nikoli se ne predamo?pismo to ni wrestling, John Ceeeeeena. V naslednjem krogu izpademo se v LP
kameltrajbar
27. 02. 2016 17.58
+3
...sam neki je pa res...ko ni nbenga zraven...realovci laufajo kt...zajčki...uni mali beli...:)))))))))))
290ktober
27. 02. 2016 17.54
+3
RM prvi samo na vasi ..v Madridu.drugi..v Barceloni tretji...
mmmmmmmnnnnnnmmm
27. 02. 2016 17.52
+7
bravo atleti..pa bravo poznavalec guti..zato pa naymar nebo nikol šel v taki real niti za pol večjo plačo ..kaj bo te tam gledal lovorike iz 45 leta...hehehe..zdaj pa izjava zidana..sedaj pa gremo v lov na prvo mesto hhahaah
KardinaIFrancRodeVKristusu
27. 02. 2016 17.39
+7
NAVIJAČI REALA GOVORIJO: November 2015: ˝Osvojili bomo 3 lovorike˝, januar 2016: ˝Osvojili bomo 2 lovoriki˝, februar 2016: ˝Osvojili bomo LP˝.............. Junij 2016: ˝predlani smo osvojili decimo, šmrk, šmrk....˝
290ktober
27. 02. 2016 17.52
+4
KardinaIFrancRodeVKristusu
27. 02. 2016 17.24
+6
Že januarja sem napovedal, da so Zidanu šteti dnevi...... Kot je to v navadi pri Realu.... hahahahaha..... Še niste spoznali, da je skupni imenovalec vseh neuspehov Ronaldo....
mmmmmmmnnnnnnmmm
27. 02. 2016 17.26
+4
če pa realovi navijači vidijo napredek v igri pri zidanu...hahaha
290ktober
27. 02. 2016 17.52
+3