Nogomet

Ancelottiju se smeji: nova zmaga in povratek nosilca igre

Madrid , 27. 04. 2024 13.05 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši madridskega Reala so z odliko opravili generalko pred torkovim prvim polfinalnim srečanjem z Bayernom iz Münchna. V domačem prvenstvu so z 1:0 ugnali vselej neugodni Real Sociedad, za kar je z golom sredi prvega polčasa poskrbel nadarjeni Arda Güler. Zadovoljni Carlo Ancelotti je po tekmi namignil, da bi proti Bayernu utegnil začeti tudi brazilski steber obrambe Eder Militao.

Eder Militao je začel prvič po lanskem avgustu.
Eder Militao je začel prvič po lanskem avgustu. FOTO: AP

Real Madrid je do vodstva prišel v 29. minuti, ko je asistenco Danija Carvajala izkoristil Arda Güler. Nadarjeni turški nogometaš je na šestem nastopu v La Ligi dosegel svoj drugi zadetek, a velja izpostaviti, da mu je to uspelo v zelo omejeni minutaži, saj je skupno doslej odigral le 99 minut. 

Real Sociedad je v drugem polčasu pritiskal na vrata Kepe Arrizabalage, ki je do konca ostal nepremagan. "Igrajo zelo napadalno, radi pritiskajo visoko, zaradi česar smo zelo trpeli. Vedeli smo, da nam ne bo lahko. In točno tako je tudi bilo. Zmagali smo, ker smo garali in trpeli. Do naslova nas ločijo še štiri točke, zelo blizu smo," se je po tekmi v Sociedadu smejalo Carlu Ancelottiju

Baski so še tretjič zapored ostali brez zmage, po čemer ob tekmi več za Atletico Madridom na četrtem mestu zaostajajo že deset točk. Bolj ali manj je jasno, da bodo ostali brez uvrstitve v Ligo prvakov, v kateri se galaktiki letos znova borijo za naslov. V torek jih čaka gostovanje na Allianz Areni pri Bayernu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"O postavi za torek moram še razmisliti. Militao je nazaj, prvič po poškodbi je tekmo začel in odigral zelo dobro. Veseli me, da imam različne opcije, o katerih bom moral premisliti," je dodal italijanski strateg. 

Eder Militao je v tej sezoni zaradi poškodbe ligamentov izpustil kar 40 tekem. Vrnil se je sredi prejšnjega meseca, ko pa še ni bil pripravljen za največje napore. V Ligi prvakov je doslej zbral vsega deset minut, ki jih je dobil na povratni tekmi z Manchester Cityjem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po težavah z meniskusom je vse bližje povratku tudi prvi vratar Thibaut Courtois, ki bo za nastop kandidiral že sredi tedna, vendar je Ancelotti razkril, da še ni jasno, kako se bo odločil. 

Kandidaturo za nastop v torek je z golom in nasploh zelo dobro predstavo vložil tudi 19-letni Güler, ki še čaka na krstne minute v Ligi prvakov. "V prihodnosti bo za nas zelo pomemben nogometaš. Ni dvoma, da bo prihodnje leto ostal v ekipi. Ima izjemne kvalitete, trenira zelo dobro in sčasoma si bo prislužil svoje mesto v ekipi," je še pristavil Ancelotti in Gülerja pohvalil z besedami, da ima v tej sezoni več zadetkov kot minut. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
27. 04. 2024 17.47
+2
evo, arda :) komaj čakam, da bo igral več. mali je totalni virtuoz.
zapiramvamustaaa
27. 04. 2024 17.25
+1
V torek Bayern-Real v sredo pa Dortmund-Psg.Kdaj pa igrata City in Barca?Sprašujem za soseda...
Sky85
27. 04. 2024 17.41
+3
simc167
27. 04. 2024 14.56
-7
Kollerik
27. 04. 2024 15.17
-9
Dany75
27. 04. 2024 17.21
+4
Kollerik
28. 04. 2024 19.33
+1
Heprk
27. 04. 2024 14.29
+5
V realu se vsem smeji, ker bo xavi naprej trener barcelone.