Nogomet

Real zanesljivo opravil z Liverpoolom

Liverpool, 22. 10. 2014 22.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odigrane so bile preostale tekme tretjega kroga lige prvakov. V središču pozornosti je bil dvoboj nogometnih velikanov na Anfield Roadu, kjer je madridski Real zanesljivo premagal domači Liverpool (3:0). Dva gola je dosegel Karim Benzema, enega pa Cristiano Ronaldo.

V skupini B sicer po treh tekmah s polnim izkupičkom vodijo prav Madridčani, Basel, Liverpool Ludogorec pa imajo po tri točke. Za bolgarskega predstavnika je Roman Bezjak proti Baslu igral do 68. minute, njegova ekipa pa je šele v sodniškem dodatku prišla do dragocenih točk proti Švicarjem.

V skupini A slovenske barve brani še en slovenski predstavnik, in sicer vratar madridskega Atletica Jan Oblak, ki pa je spet obsedel na klopi. Njegovi soigralci so nalogo - tekmo je sodil slovenski sodnik Matej Jug s pomočniki - opravili z odliko, saj so Švedom poslali "petardo" (5:0), med strelce se je vpisalo pet različnih nogometašev, to so Koke, Mario Mandžukić, Antoine Griezmann, Diego Godin in Alessio Cerci, in se zavihteli na vrh skupine. Tudi pred Olympiakos, ki je doma ugnal favorizirani torinski Juventus. Španci in Grki imajo po šest točk, Italijani in Švedi pa po tri.

Galaktiki so tekmo odločili že v prvem polčasu. Francoz Karim Benzema se je veselil svojega drugega zadetka.
Galaktiki so tekmo odločili že v prvem polčasu. Francoz Karim Benzema se je veselil svojega drugega zadetka. FOTO: Reuters

V skupini C sta se Monaco in Benfica razšla z 0:0, Bayer pa je z 2:0 odpravil Zenit in se povzpel na veh lestvice. Giulio Donati in Kyriakos Papadopoulos sta bila strelca v drugem polčasu. V skupini D je Borussia, ki v domačem prvenstvu ne kaže dobrih predstav, svoj drugi obraz pokazala v Carigradu. Galatasaray je gladko premagala s 4:0, dva zadetka je prispeval Pierre Aubameyang. Nemci vodijo v tej skupini s tremi zmagami s treh tekem, sledi jim Arsenal, ki je z 2:1 slavil v Bruslju proti Anderlechtu. Zmagoviti gol je v sodniškem dodatku zabil Lukas Podolski.

Izidi:

- skupina A:
Atletico Madrid - Malmö 5:0 (0:0)
Olympiakos Pirej - Juventus Torino 1:0 (1:0)
- skupina B:
Liverpool - Real Madrid 0:3 (0:3)
Ludogorec Razgrad - Basel 1:0 (0:0)
- skupina C:
Monaco - Benfica Lizbona 0:0
Bayer Leverkusen - Zenit St. Peterburg 2:0 (0:0)
- skupina D:
Galatasaray Carigrad - Borussia Dortmund 0:4 (0:3)
Anderlecht - Arsenal 1:2 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (82)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

acmilanpatinhhho
23. 10. 2014 20.07
-2
Đubrentus nič ne more brez svojih sodnikov
Ka pa mislis
23. 10. 2014 17.56
-1
A liverpool je kao upal na kaksno tocko? Pa ta švicko, pravi je klovn.
AS1983
23. 10. 2014 12.33
+7
Liverpoolu grozi izpad iz skupine
AntiCule01
23. 10. 2014 11.27
-5
jbg z pol moči
bogdajmir
23. 10. 2014 09.09
-4
zanimiv je ronaldo, ko je pri golu soigralcev edini tip, ki se ne veseli gola ... poglejte si reakcije malo
Trend01
23. 10. 2014 09.31
+4
Pri prvem golu na sliki res ni vidno ali je ali ni prišel zraven. Je pa dvignil roke pri golu in se nasmehnil. Ali bi moral teči k Benzemeju? Ne vidim razloga. Tudi sam nisem nikoli tekel po igrišču za tistim, ki je gol dal. Pri drugem golu pa ga vidiš v klopčiču kjer čestita Benzemeju in Pepeju...
Trend01
23. 10. 2014 08.55
+3
Hmmm. Kaj povedati o včerajšnji tekmi. Po pričakovanjih? Da in ne. Vsa čast L'poolu, da je odigral odprto od prve minute dalje. Takrat se je vedelo, da bo tekma prava. Pri Angležih se je po mojem mišljenju izkazal predvsem Sterling, nekoliko manj Gerrard (morda tokrat – po navodilih – preveč obrambno?) in Škrtel. Ostalo bolj ali manj za pozabo. Razen seveda Balottelija – katastrofa! Še en nov flop…. Na začetku so dejali, da se Suarez-ova odsotnost niti malo ne pozna! Malo morgen. VSA ČAST navijačem. Ti najbolj spoštujem. Takšne drame v zadnjih letih, ki jih delajo igralci – a še vedno pojejo! REAL – težka odločitev kdo je bil tokrat najboljši: Ronaldo, ki je ves čas drmal spredaj in odprl Angleže, Benzema, ki je zopet v LP odigral odlično tekmo in kronal z dvema goloma ali tokrat morda James ali Kroos. Oba odigrala v nulo. Isco danes ni uspel realizirati igralnega časa kot bi ga želel. Sicer celotna vezna formacija odlično, tudi obramba zadovoljivo, čeprav so »slabi« L'poolovi napadalci prišli do šans. Je bila pač odprta tekma. Ne pozabimo, da ni bilo Ramosa, Bale-a, tudi Chichariro bi kaj dodal pa Jese itd…. Tokrat, vsaj glede forme in odnosa do igre, lahko sobotni El Clasico, pričakuje z veseljem. OSTALE tekme: Arsenal (hmmm), presenečenje Atletico s 5-0 po slabem 1. polčasu in fenomenali Koke (ni čudno, da ga želi Barca – a ne bo šlo, ker se morajo strinjati vsi trije: Atletico, Barca in Real…) BVB naj začne igrati tako tudi doma… Bezjaku letos ravno ne gre… Juventus zopet demonstriral nemoč proti nekoliko boljši ekipi, ki ni iz Italije…
Trend01
23. 10. 2014 09.16
+2
Bom poskusil na kratko še Barcino tekmo z mojega vidika ocenit. Totalno in povsem v pričakovanju zopet v ospredju Messi ter Neymar. Zoper se je izkazalo kako močan je doprinos Inieste k ekipi… Vedno ima oči na vseh delih glave in lahko žogo pričakuješ v vsakem trenutno pred sabo… K »sreči« je tekmo hitro odprla z golom. Tu treba čestitati mladcem iz Ajaxa, ker so igrali odprto…Drugače ne znajo. Čestitke tudi de Boeru. Če zaključim: izjemen napad, tudi kasneje El Hadaddi ter še boljši Ramirez… Sredina zelo dobra, morda Rakitić zopet ni bil tisti 100% kot smo ga bili vajeni lansko leto. Obramba pa mislim, da je rak rana, čeprav ima hud izkoristek v domači ligi. No, v LP je vseeno malo drugače (2-3 in 3-1 v zadnjih dveh). Torej, upam in pričakujem, da bomo v soboto gledali spektakel ter, da pride Real na -1 točko. Upam tudi, da Messi zadane tisti gol (proti koncu tekme) ter, da mu pravi navijači izkažejo zasluženo čast… Sicer bi bilo verjetno bolj veličastno, da bi ga dosegel doma, pred svojimi 100.000 navijali, a včasih prostora ne moremo izbirati. Kaj bo pa Suarez v soboto prinesel je pa vprašanje za 1 mio evrov. V kolikor bo Messi igral izključno za ekipo in ne za tisti gol, bo Barca nevarna. V koliko bo želel zadeti in bo odsoliral, se ji ne kaže dobro. Podobno je bilo zadnjo prvenstveno tekmo, ko je želel za vsako ceno doseči gol ali dva. Ni šlo. Ko je spremenil način, je šlo…
mmickica
23. 10. 2014 09.45
+10
Odlično napisano, Trend01, še posebej vse to okrog Barce in Messija! Čestitke za tako realen komentar! Sicer bi pa sama raje videla, da ta rekord pade na CampNou, ker bo potem slavje bolj pristno in tisto pravo!
brezcasni
23. 10. 2014 12.05
+5
bravo kakšen komentar oziroma dva,,,,,,vidi se ti da obvladaš in je pravi balzam prebirat...za razliko od nekaterih mladcev ki ne znajo kopačke zavezat in blatijo eden drugega v resnici pa sebe....se enkrat cestitke za komentarja
Trend01
23. 10. 2014 12.55
+3
Hvala. Sem navijač, pristaš nekaterih klubov. A več kot to mi pomeni nek objektiven pogled na tekmo, igralce. Včasih "naši" zmagajo, včasih zgubijo.... Ekipe se menjajo, igralci tudi, gledalci ostajamo. Lep dan
Eva Pecnik
23. 10. 2014 14.15
+2
Meni je tudi všečno.. Tvoje komentarje zmeraj z veseljem preberem. Zdi se mi, da si eden redkih tukaj, ki korektno in spoštljivo piše komentarje o kateremkoli klubu, pa če gre za tvojega favorita ali pa ne. Nerad čas zabijam s prebiranjem otročjih in žaljivih komentarjev, ki jih tukaj ni malo.
Symbolic
23. 10. 2014 08.23
+18
Zaslužena - čista zmaga... Liverpool, brez ekzekutorja, ni bil enakovreden... Balotelli? Kje pa... sploh ne paše zraven! Začeli so zelo energično, ampak samo do zadetka Ronalda, potem je tega "juriša" bilo konec...Ok, Ronaldo je odprl "skrinjico", vendar me ČUDI, da nihče od RM-fanov NE OMENJA Bemzemaja ... Zlasti njegovega zadetka za vodstvo 2:0... To je bila fantastična parabola z glavo... Ko se je Kroos pripravljal za podajo, sem si reko: "ta pa zna podat za gol!"... In to se je tudi zgodilo... Vi pa vzdigujete Ronalda med bogove, a o tem vašem "hlodu" (kot ste ga sami imenovali takrat, kadar mu ni šlo) niti besedice... Če prištejete še tretji gol (iz "gužve"), sledi logičen zaključek: Benzema je odločil tekmo! Ancelotti točno ve zakaj ga vedno daje v prvo postavo...
borut30
23. 10. 2014 08.37
+10
Tukaj se strinjam s teboj...Benzema je bil včeraj zame ključna osebnost na igrišču. Ronaldo je bil nekako na svoji ravni, čeprav bi lahko zabil še kakšen gol. In kot si napisal, odločil je Benzema.... Je odličen igralec, ki se nekako drži v ozadju, vendar je izredno pomemben član ekipe!
aki10
23. 10. 2014 08.52
+14
Strinjam se z obema, Benzema je fantasticen napadalec. On je zelo skromen in se noce izpostavljati v ospredje, v igri je pa klasa.
Symbolic
23. 10. 2014 09.02
-1
Borut, samo za pojasnilo, da veš: ta minus NI od MENE...
Symbolic
23. 10. 2014 09.24
+2
Ne mislim primerjat teh dveh po igri (ker nista istega tipa)... Če pa pogledamo pozicijsko: Ronaldo se bolj drži zunaj kazenskega prostora (kar je logično, ker rabi prostor za šprint) in s svojim "uletavanjem" v kazenski prostor seje paniko v obrambo nasprotnika... Benzema se pa vedno "šmuca" v KP in je lažje "dostopen" obrambnim igralcem, lažje ga je blokirat... Je pa v nečemu "car": ga še nisem videl na tleh! Tako trden je v teh duelih, pravi robustnež, ki se zna izboriti za žogo!
borut30
23. 10. 2014 09.41
+3
AntiCule01
23. 10. 2014 11.28
-1
Eva Pecnik
23. 10. 2014 14.23
Upam, da tokrat Benzemaja ne hvalite samo zaradi tega, ker je bil ključen včeraj. Benzema sodi v sam vrh najboljših napadalcev že kar nekaj let in ne glede na to, da v zadnjem času ni zabijal toliko golov, kot se je od njega pričakovalo, je bil vedno dokaj ključen igralec pri zmagah na vsaki tekmi in vedno bo. Mene on zmeraj prepriča in tudi jaz že dolgo vem, zakaj je Ancelottiju on toliko pomeni.
Symbolic
23. 10. 2014 21.05
+1
Nikakor ne, epecxoo! Jaz sem ga zagovarjal tudi takrat, kadar so ga navijači Reala razglasili za "hloda"... meni pa talali minuse... Kaj češ, kvaliteto je treba spoznat tudi takrat, kadar ne izstopa...
Eva Pecnik
23. 10. 2014 23.00
Vem, sej se najdejo tudi taki, ki se na splošno na nogomet bolje spoznajo in vidijo to bistveno razliko, ko Benzema igra in ko ne igra. In razlika je opazna, zato je toliko pomembnejše, če je zdrav/igra, ker ga ekipa zmeraj potrebuje. Če ne zabija golov, pa asistira. Hvala bogu trener točno ve, zakaj ga ima. Res je dober!
Trend01
23. 10. 2014 23.22
+1
Benzema je sicer močan, dober borec, ki je zelo konstanten skozi celotno obdobje od kar je v Realu. Ima samo en problem. Lenoba ga včasih prime. Na tekmah, ki so "nepomembne", ne da vsega od sebe. Povsem druga stvar so težke tekme ali tekme LP ali reprezentančne tekme. Takrat kar oživi. Ko je igral fenomenalno, so mu dali novo pogodbo, seveda z boljšimi pogoji. Igra - slabo od slabšega. Takoj, ko se je začelo govoriti o morebitni prodaji in ko je prišel iz MUFC Chicharito, je zopet nivo igre dvignil. Zdaj igra na polno. Prav lepo ga je spet gledati kako gara, teče, skače.... Ta način naj ohranja in mu tudi na morebitnih tekmah, ko ne bo dal gola ali asistence, ne bo nihče zameril. Vsaj takšno je moje mnenje. Ajd, lep preostanek dneva želim. :)
aki10
23. 10. 2014 08.05
+8
Moram rect, da sm glede zmage Arsenala zelo zadovoljen, ampak igra je tista, ki me skrbi.. Igramo prepocasi, na postavljene obrambe pa nimamo idej in tezko najdemo resitev. Spet nas tudi v tej sezoni spremlja prekletstvo poskodb, tu predvsem mislim na tiste kljucne igralce (Ozil, Giroud, Debuchy, Koscienly...), Walcott se pocasi vraca, toda kot kaze ni se pripravljen za tekme 1. ekipe in igra za U-21, upam pa, da se nam cim prej prikljuci.. Nikakor pa ne razumem formacije Wengerja, kako lahko da Monreala na CB, namesto da mu tam igra Chambers, da o tajmingummenjav ne govorim... Tip caka zadnjih 15min, da opravi menjavo, namesto da jo cim prej, ce vidi, da igra ne stece z dolocenim igralcem... Kar se pa tice tekme Liverpool - Real Madrid, lahko samo recem, da je Real brez pretiranega truda in mucenja prisel do lahkih treh tock.. Osebno sem pricakoval bolj izenaceno tekmo, vendar sem p po golu Ronalda vedel, da bo Real odigral na rutino, posebej 2. polcas in se Anceloti je tako kot sem pricakoval zamenjal Ronalda in Kroosa in jima namenil nekaj odmora za Clasico, kjer pa vidim Reala kot favorita, pa ne zato ker igra doma, ampak se mi zdi, da njihov atomski nogomet je vendarle boljsi od Barcinega in so trenutno res v naletu, nasprotnike odpihujejo brez tezav. Real je uame prvi favorit tako LP kot Primere.
Klavdij Volk
23. 10. 2014 07.52
+10
PROLEM JE,KER SO PRODALI SUAREZA..
aki10
23. 10. 2014 08.13
+7
mmickica
23. 10. 2014 07.33
+9
Gladko! So pa v 2.polčasu vidno počivali, tako kot Barca dan prej... Leverpool je zares ubogi in mislim, da so se s tem Balotelijem pošteno zakurili! Hitro zamenjat v zimskem prestopnem roku, če gre!
petervodeb
23. 10. 2014 07.57
+5
cocowski
23. 10. 2014 06.50
-7
real igra super nogomet in je gladki favorit proti €loni, cr7 pa sam bog nogometa res samo gledaš
šumar
23. 10. 2014 08.09
+0
kaj pa si gledov vcerej hehe tisti strel ki se mu je vsral in to je to
brutal9999
23. 10. 2014 09.04
+1
Človek da 15 golov v prvenstvu, uceraj fantastično zadane in potem se še vedno najde nekdo ki je vrjetno podoben moji riti ki ne more bit vsaj toliko normaln da se zadrži najbolj neumnih komentarjev ali pa vsaj enkrat dejansko pohvali nekoga iz nasprotne ekipe ki je res v formi. Bravo šumar
fghfhfhfhf
23. 10. 2014 15.55
-2
VECCHIASIGNORA
23. 10. 2014 06.29
+15
real melje z lahkoto..mi smo za v Tuš.mobil ligo
cocowski
23. 10. 2014 06.48
+6
sramoto delate italijanskemu nogometu, ni sodnikov ni pomladi za penaltus! ni milana ni pomladi za italijane
aki10
23. 10. 2014 08.08
+6
Ko Juve nima sodnikov, ni uspeha xD Milan pa seveda dalec najbolj uspesna italijanska ekipa v LP, skoda ker jih letos ni med elito, upam pa, da se naslednjo sezono vrnejo :)
VECCHIASIGNORA
23. 10. 2014 21.01
-1
MaunelNeuer
23. 10. 2014 01.57
-17
CR7 itak najboljši
Felipao
23. 10. 2014 00.31
+2
Kako je mogoče, da ni bilo penala za Real? Še proti Ludogorcu ga je dobil.
MaunelNeuer
23. 10. 2014 01.04
-6
Klavdij Volk
23. 10. 2014 07.54
-3
MaunelNeuer
23. 10. 2014 00.28
+3
če sem odkrit, nism pričakoval da bo CR7 zadel proti lpoolu, bravo CR7 še 1x več si dokazu da si najboljši
Campeones34
23. 10. 2014 00.09
+23
Lepa igra, vse super, edino James katastrofa od katastrofe. Kje je ta fant vreden 80 mio, to ve samo Bog.
MaunelNeuer
23. 10. 2014 00.19
+2
Definbahija
23. 10. 2014 01.18
+4
Pardon, samo na komentar se bom ovrgu. Samo Bog in Perez :D
Crazy13
23. 10. 2014 01.22
-7
pa kaj govoriš ti, James je bil danes en najboljših. Par lepih podaj je imel, ki jih drugi niso izkoristli, o preciznosti pri asistenci Ronaldu da ne govorim. Isco je bil danes malo izgubljen.
mmickica
23. 10. 2014 07.37
+3
Minotauer, malo potrpljenja glede Jamesa...! Za Neymarja so lani tudi vsi govorili, da ni vreden tega denarja, pa ga poglej letos! Igralci, ki prihajajo sem z duge strani luže, rabijo več časa, da se privadijo.
Symbolic
23. 10. 2014 07.58
+4
Mmickica, samo eno pripombo: James je, v sezoni 2013/14 igral za Monaco, pred tem pa 2010/13 za Porto... Torej: "pečeni Evropejec", bi lahko rekli...
šumar
23. 10. 2014 08.10
+2
ko ste ga kupli ste bli vsi pametni kako dober je pa tko naprej haha
mmickica
23. 10. 2014 09.18
-2
Symbolic, že že..., ampak tu sem bolj mislila na karakter! Ti južno in srednje Američani imajo prav svojstvene karakterje in se mi zdi, da se veliko težje navežejo na nove sredine. Ampak priznam, na Porto sem pa zares pozabila.
mmickica
23. 10. 2014 09.19
+0
Symbolic
23. 10. 2014 11.23
+3
Vse ok Mmickica, ne se sekirat... ampakkkkhh (ponavadi tako reče Goran Obrez -LOL), mislim, da se bo ta mal hitro ujel, samo, da ga trema mine...Fant se mora sprostit, da ne misli na to kaj bodo drugi rekli, če nekaj naredi narobe... Je pa klasa, mora pa "dozoret" za tako velik klub kot je Real! Za primer, poglej Modrića (čeprav nista v isti kategoriji)... Saj je tudi on bil v začetku čist zgubljen... Pa zdaj? Standarni član prve postave! Če poenostavim z znanim izrekom: vsako sadje rabi čas za dozoret!
mmickica
23. 10. 2014 11.38
+1
-12
v soboto pa za burek nebodo imeli vsi skupaj razen,če jim sodnik dosodi 11-metrovko:)
Campeones34
23. 10. 2014 00.07
+6
spet si glasen, pol pa boš poniknil, kot po finalu cope
MaunelNeuer
23. 10. 2014 00.21
-12
kot vedno ko so utihnili če je barca zgubla, tu je očitnen primitivizem barcafanov
šumar
23. 10. 2014 08.11
+0
realovcki se oglasajo hehe bom vas vidu v soboto haha
MaunelNeuer
23. 10. 2014 16.36
-1
srečo imate da ne bo Balea ;) lahko je tk zmagat btw jas sem Unitedovec ;)
StrategCarloAncelottiKING
22. 10. 2014 23.24
-8
tega svickota pa orng boli ko ronaldo trese ahahah
StrategCarloAncelottiKING
22. 10. 2014 23.23
-11
7777777HALAMADRID7777777
alien8potnik
22. 10. 2014 23.01
+0
fantazija. real - galaktiki!!!!