Nogomet

Real Madrid z zmago v Bilbau na vrh prvenstvene lestvice

Bilbao, 23. 09. 2015 22.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z zmago v Bilbau (2:1) je Real Madrid na prvem mestu lestvice, po petem krogu španske Primere Division, prehitel Barcelono in se točkovno izenačil s Celto iz Viga. Oba gola za galaktike je dosegel Karim Benzema.

Vratar Real Madrida Keylor Navas je sezono začel s štirimi zaporednimi tekmami brez prejetega gola in tako izenačil rekord Miguela Angela iz sezone 1975-76, njegov niz se je ustavil šele v Bilbau. Po enajstih minutah tekme na San Mamesu je dosegel nov mejnik, presegel je osebni rekord Ikerja Casillasa, 460 minut brez prejetega gola. Real je povedel v 19. minuti po veliki napaki branilca Mikela San Joseja, ki je nespretno vračal žogo svojemu vratarju Gorki Iraizozu. Podajo je prestregel Karim Benzema in galaktike brez težav popeljal v vodstvo. Do konca polčasa so si gostje priigrali številne nevarne priložnosti, a je ostalo pri rezultati 1:0.

Karim Benzema je letos za Real Madrid v petih tekmah v vseh tekmovanjih dosegel že šest golov.
Karim Benzema je letos za Real Madrid v petih tekmah v vseh tekmovanjih dosegel že šest golov. FOTO: Reuters

Athletic je bil blizu izenačenja v peti minuti drugega polčasa, s približno 20 metrov je streljal Aritz Aduriz, a je Navas ponovno pokazal, da trenutno brani v življenjski formi. Domači so iz slačilnice prišli bolj odločni in pogosteje poizkušali z napadi, kar se jim je obrestovalo v 68. minuti, Navas je bil premagan prvič v letošnji sezoni španske prve lige. V hitrem protinapadu je po predložku Markela Susaete z glavo zadel Sabin Merino in rezultat izenačil na 1:1. Veselje domačih ni trajalo dolgo, zgolj dve minuti kasneje se je še drugič med strelce vpisal Benzema, z lepo podajo pred gol vratarja Iraizoza se je izkazal Isco.

Real Madrid se je z zmago povzpel na prvo mesto lestvice, kjer je točkovno izenačen s Celto iz Viga, krvnikom Barcelone v petem krogu Primere Division.

Izid:
Athletic Bilbao – Real Madrid 1:2 (0:1)
Benzema 19., 70.; Merino 68.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

encylolek10
24. 09. 2015 17.38
-1
v bistvu je real drugi in celta prva
RMadridd
24. 09. 2015 21.10
+1
Flamee
24. 09. 2015 13.19
+0
Dajte 24ur malo popravite izid, dejansko ste napisali, da je Benzema dal oba gola a za Bilbao in pa da je Merino dal za Real xD presenetila me je Celta, sicer je bilo lansko sezono tudi težko tako Barci kot Realu pri njih a vendarle nisem pričakoval tako težkega poraza Barce. Dejansko gledano Benzema dostikrat reši Real a če gledamo kvalitete Lewandowskega in Benzemaja, bi Lewandowski v Realu zadeval vse kar Benzema zgreši. Ni poanta, da ne maram Benzemaja, a nekako je imel že preveč priložnosti pa nekako nikoli ni kazal predstav kakršne je kazal v Lyonu. Prebliski na čas a to ni to, napadalec bi moral biti vedno konstanten. Ali kupiti nazaj Morato ali Lewandowskega. A tudi prodaja Morate je bila napaka, morali bi mu več igralnega časa ponuditi pa bi tudi pokazal kaj zna, igralec se ne more dokazat v zadnjih 10.minutah, v Juventusu pa igra v prvi postavi.. Sezona bo vsekakor zanimiva a verjamem, da bo Barca spet eksplodirala ko pride Turan na sredino, a naj vendarle pazijo, da ne bi Real preveč pobegnil do januarja, seveda bo težko za oba. Lp
Trend01
24. 09. 2015 13.31
Menda so se dogovili, da se Morata poleti vrne. 35M.
R.M.Club
24. 09. 2015 20.43
pa kaj če nam Morata, koliko golov je pa dal lani za juve,... naj kar tam ostane, za 35M dobijo kaj dosti bolj kvalitetnega.
R.M.Club
24. 09. 2015 20.43
pa kaj če nam Morata, koliko golov je pa dal lani za juve,... naj kar tam ostane, za 35M dobijo kaj dosti bolj kvalitetnega.
Symbolic
25. 09. 2015 17.48
Kaj če vam Morata? Njegova prednost je v letih... komaj 22 let ima!
mejrus
24. 09. 2015 12.11
+3
Bravo navijačem reala ki ste se oglasili tukaj...noben ne omenja barce in ne žali navijačev....res se vidi razlika med vami in večino navijači barcelone ... če bi real izgubil bi videli ogromno žaljiivih in provokativnih komentarjev ...res je lepo videt neko dostojno komentiranje in zato vse pohvale vam navijačem real madrida! pohvale od nenavijača barce ali pa real madrida!
Los Galacticos
24. 09. 2015 12.02
+1
Me veseli da je Real šel čez Bilbao, kljub vsem poškodbam, zaradi kiksa Barce je pa ta zmaga še toliko slajša... Zdaj nekoliko lažjih tekem in upajmo da se vrnejo Ramos, James, Bale in Danilo... Igra je še kar dobra glede da manjkajo skoraj vsi nosilci igre... Po dolgem času moram pohvalit Benza, očitno je dobil svojo formo in podatek da je zabil na vsaki tekmi je sila vzpodbujajoč... Zanimivo da sta tako Ronaldo kot Messi v sezono štartala kar nekako z rezervo... Ronaldo igra odlično in malo golov je samo rezultat Benitezove taktike kolektivnega branjenja, kar se tudi opazi saj je Ronalda videti spredaj in zadaj na levem boku, pa tudi kdaj v sredini ga je videt tekat kot nor za nasprotnikom in pritiskat... Modrić je spet odigral eno glavnih vlog, a useeno za moje pojme manjkajo asistence... Kroos je tudi kar solidno odigral, a bi vseeno rekel da še zmeraj preveč podaja Modriću, kot da ne bi imel ideje in me kar malce skrbi da Real ima na sredini nekoga ki zna podajat samo na stran k Modriću, po drugi strani pa ni toliko dober defenzivno... Kovačić me zmeraj bolj preseneča (pozitivno) in mislim da bo v naslednji sezoni bil eden glavnih igralcev, čeprav bo problem izrinit iz postavitve Isca, kaj šele Jamesa... Je pa Isco v nevarnosti da odleti, saj se veliko klubov zanima za njega, ne dela pa neke ogromne razlike na igrišču... Zanimivo bo spremljat to situacijo, saj Real ne rabi 3 odlične napadalno usmerjene na sredini in eden bo vedno v minusu z minutami... Zame vsaj včeraj je bil najboljši Varane, par žog je rešil, blokiral in kako si fant upa drsat v 16m prostoru in izbijat žogo nasprotniku tik pred nogami, svaka mu čast, pa tudi večkrat je žogo potegnil naprej z hitrim šprintom da sploh nisem vedel da je tako hiter... Malo pogrešam formo Marcela v navezi z Ronaldom, a ne bom rekel da igra slabo... Navas še enkrat več dokazuje da bo transfer De Gea-e hitro pozabljen in samo škoda za prejet gol... Največ bi pa kritiziral Beniteza, kljub temu da Real igra dobro, menim da za odtenek preveč rotira in ekipa nima časa da se prilagodi in še mislim da bo uničil Jeseja... Komaj zdaj mu je namenil par minutk, čeprav sem ga že videl v prvi enajsterici po poškodbi Balea in nobene logike da je Isco dobil prednost pred njim v napadu... Jeseju bi svetoval da odide po tej sezoni če se nič ne bo spremenilo, ker ga simpatiziram ne želim da propade... Generalno vse štima v ekipi, samo da se še nosilci igre vrnejo in proti Atleticu se bo videlo kje je Real realno to sezono...
Trend01
24. 09. 2015 12.39
Glede Marcela in Jeseja. Marcelo in Ronaldo ne moreta (sploh včeraj) odigravati kot sta v preteklosti. Ronaldo ima nove, drugačne zadolžitve. Ko je CR igral na levem krilu (433), je imel Marcelo več možnosti, da potegne. Zdaj je močnejša sredina in Brazilec nima toliko možnosti vtekavanja po krilu. Pač, taktika Beniteza z novim sistemom. Zaenkrat zadeva špila. Jese? Dober igralec. Zna priti na nivo Isca. A na svojem področju. Je vendar čisti krilni igralec. V primeru, ko želi Benitez nekoliko ojačati sredino, zanesljivo Jeseja ne bomo gledali. On te sposobnosti žal nima. Vazquez pač ima. Se pa strinjam s tabo o Iscu, da tiste ekstra dodane vrednosti ne pokaže (kot James na istem igralnem mestu). Tudi ni "fizičar". To pa je Kovačić. Kljub temu, da bi rad gledal tako Jeseja kot Isca, bo ob povratku Jamesa težka. Pri tej postavitvi 4-3-2-1. Jeseja bi dejansko res veljalo prodati pod odkupno klavzulo in čakati leto, dve na slovo Ronalda. Enako za Isca (za Modrića), a bo moral igro nadgraditi. Manj preigravanj, več moči in malenkost manj napadalno.... Potem bi ga lahko morda? zamenjal. A ti vidiš Jeseja na sredini? Ker ga primerjaš z Baleom namreč.
Los Galacticos
24. 09. 2015 13.03
Ja, napovedoval sem že na začetku sezone da Ronaldo in Marcelo ne bota več ista v navezi zaradi Benitezove taktike, to je bilo jasno... A vseeno bi pričakoval malo več od teh dveh... Ampak raje vidim dobro branjenje in zmagat 2x 1:0 kot pa napadalno igro in zmagat 1x 5:0 drugič pa zgubit zaradi slabega branjenja... Drgač pa ne vem zakaj si pomislil da sem Jeseja poslal v sredino ker ga primerjam z Baleom, govorim da bi si Jese zaslužil več minut kot RW ko je Bale poškodovan, in glede na to da so včeraj igrali kar nekaj časa 4-3-3, torej Isco kot RW mi ni logike da je Jese na klopi... Isco je velikokrat letel v sredino in je taktika hitro bila 4-4-2... Na papirju je že bilo 4-3-2-1, ampak na igrišču sem jaz videl vse razen te taktike... Tudi mi ni jasno ko so povedli z 2:1 zakaj je Benitez v igro poslal napadalca ( pa še ta je ekstremno krilni napadalec ) in ga menjal z Iscom, skratka oslabil sredini in okrepil napad... To je pa tako če imaš na terenu 4 igralce na sredini... Menim da bi naredil bolje če bi Jese začel, ali pa ga vsaj menjal za Benza, ne pa oslabit sredino ko ti ekipa vodi samo za en gol proti neugodnemu nasprotniku in pošlješ v igro igralca-napadalca ki skoraj nima minut letos... Kaj pa vem, za moje pojme malo pretirava z temi rotacijami ( če lahko rečem rotacije, saj večino časa rotira samo na sredini Casemira z Kroosom in Isca z Kovačićem, Jese in Vazquez pa dobivata veliko premalo minut, sploh zdaj ko je Bale poškodovan )...
Trend01
24. 09. 2015 13.29
Menjal je vse razen Navasa, Marcela in Ronalda. Kar veliko rotira. Ba Balea tudi ni do poškodbe. Vidiš, ravno zaradi vletavanja Isca in CR-a v sredino in obrambo, sam nisem videl klasičnega 433. Le v polnem napadu morda. Razen Benza - ta je bil čista špica. Ostale formacije so se pa spreminjale (kar je seveda logično od razvoja igre. Moje mišljenje). Vendar Benitez želi močno sredino in zato Jese žal ne dobi možnosti. Zakaj je menjal Jeseja za Isca? Verjetno, da sploh kaj igra in, da ni preveč slabe volje zaradi neigranja. Poleg tega je Jese bolj "fajter" kot Isco in zna tud v sredini kaj postoriti (če je nuja) Saj je malo kasneje relativno hitro zaprl formacijo s Casemirom za Benza. Nenazadnje je lahko menjal le z Jesejem. Na klopi je imel le še Čeriševa, Arbeloo in Nacha. Mislim, da je kar dobro zadevo speljal. Da bi jo večkrat. hehe
apodgraj
25. 09. 2015 09.10
+2
Ronaldo ima drugačne zadolžitve , vloga in pozicija Marcela je drugačna , zato ne pride do pogoste navezave Ronaldo-Marcelo. Danes se igra nogomet tako , ko gre ekipa v napad jo spremlja vezna in obrambna linija , vsi se vračajo nazaj , ko se je treba braniti . Tudi mesta posameznih igralcev se neporestano menjavajo ( Ronaldo igra na levem in desnem krilu , igra v špici napada in tudi pogosto v obrambnih vrstah , skratka povsod kjer se pričakuje podaja ) Kdo komu pada in skom igra dvojni pas je trenutna situacija na igrišču , katere pa se ne da naprej predvideti . V nogometu ne obstojajo šablone , po katerih bi ekipa striktno igrala . Če bi se ekipa držala začetne postave in bi se vsi igralci striktno držali svojih mest , potem obrambni igralci , ne ni dosegalu golov , zdaj pa jih . V nobenem kolektivnem športu z žogo se v naprej ne more določiti , kam bo potovala žoga in kdo jo bo podal. V nogometu je osnovno bistveno v tem ,da se igra hitro s kratkimi podajami po zemlji in pomebno je medsebojno dobro sodelovanje vseh igralcev na terenu .
JbmTiMt
24. 09. 2015 09.30
-7
diego costa je dovol umazan da bi lahl igral za real. problem je edino da nima lepote
Trend01
24. 09. 2015 11.12
+5
Ma, daj se umiri in ne govori traparij. Prosim.
apodgraj
25. 09. 2015 09.15
+2
MZP Če bi štela lepota , potem Modrič in Bale sigurno nebi igrala za Real
JbmTiMt
24. 09. 2015 09.29
-8
vse je odvisno od messija kdo bo prvak. real nima usode v svojih rokah
apodgraj
25. 09. 2015 09.20
MZP Ni vse v rokak Messija . Sam svega ne more storiti . Če Messjevih podaj , ne bodo znali izkoristiti , potem , Barcelona ima nobenih možnosti ,da osvoji naslove iz pretekle sezone . Bilo pa bi drugače , če bi Messi od svojih igralcev dobival vsa eno ali dve podaji , potem , pa bila usoda Barcelona v rokah Messija .
CURVANORD Zanetti
24. 09. 2015 08.34
+10
Tekme nisem gledal,je pa lepo videt da Real zmaguje tudi takrat ,če Ronaldo ne da gola.Mašina še bo tekom sezone rešetal mreže nasprotnikov brez skrbi
ja to sem js
24. 09. 2015 08.34
+1
bogdajmir
24. 09. 2015 13.22
-6
"mašina" Ronaldo rešeta samo, ko je na sporedu kakšna mala ekipa, ko je zmaga že zagotovljena in ko mu soigralci na 5-6 metrov nastavljajo žoge
ja to sem js
24. 09. 2015 08.33
+2
Real je tam, kjer mu je mesto* Zdaj samo prezivimo se ta tezje tekme v laligi in smo zmagali... Ce se ta tempo obdrzi bo dobro, malo rotiranja na case ne bo skodilo da ne bo kot lani, ko si bili vsi poskodovani ko je bil najvaznejsi del sezone.... Zadovoljen z igro Reala... Navas, Varane, Carvajal, Modric+Kovacic=fenomenalno, Benzema, Isco, Ronaldo vsi PERFECTNO! Ronaldo je na sebe vlekel 2,3 nasprotne igralce in tako omogocil Benzu da je imel vec prostora, in to je Benz potreboval, da se je malo razzivel, me veseli... Trenutno izgleda vse lagano, vse nam gre, imamo ubijalsko srednino, Modrica in Kovacica, Kroos lepo vse dopolnjuje... Super! Je pa res da prihajajo tezke tekme, moramo prezivet ta naval! Hala Madrid!!
bobrock46
24. 09. 2015 08.14
+0
Benzema v mizerni formi (vsako tekmo vsej nekaj zgrešenih zicerjev), pa vseeno pospravi kaj v gol. Če bi imel Real kakšnega boljšega napadalca se ne bi tako matrali.
Campeones34
24. 09. 2015 07.30
-1
Celtic bo se mesal strene v la ligi letos, sicer gledal samo prvi polcas, lahko samo recem waaaau.
Campeones34
24. 09. 2015 07.31
-1
MM?
24. 09. 2015 08.22
+1
Zna biti la liga letos se bolj zanimiva kot lani.
KardinalFrancRodeVKristusu
24. 09. 2015 05.49
-3
5 krogov La Lige, Ronaldo zadel samo na eni tekmi.... Žalostno... Messi žal tudi ni veliko boljši... Bo treba najti staro formo, sicer bo zlata kopačka Benzemajeva....
Ka pa mislis
24. 09. 2015 06.44
+0
Kwaj
24. 09. 2015 06.57
+1
Da ti nisi gledal slučajno kaj drugega!!!!Ne piši,če nimaš pojma!!!
Ka pa mislis
24. 09. 2015 07.25
+3
On nikol ne gleda tekem. Njem je cr trn v peti. Zato taksni izpadi.
fihner
24. 09. 2015 03.08
+1
Čestitam Realu!!
alien8potnik
24. 09. 2015 00.16
+1
Trend01
24. 09. 2015 00.11
+4
Pomembno je, da so vsi oddelali svoje naloge. Nato, da so hitro zadeli še drugi gol. Da so ta gol dobili in imajo eno zadevo manj na "grbi". Da je to za Benza najboljši štart v karieri. V 5-ih zaporednih tekmah zadel. Da vsak "rezervist" dobro opravlja svoje delo. Da od "nesposobnega" Beniteza sistem igre deluje. Da se vračajo Ramos, James, Bale, Danilo in v tem času Real ni bil ranjen.... Da lahko trener končno rotira igralce. Ne, ker mora, ampak, ker jim zaupa. In, da zabijajo gole, četudi jih Ronaldo ne. Optimizem dela. Zdaj naj CR še zadane tisti gol za št. 500 in še dva, da prehiti Raula. Nato se bo lahko dokončno sprostil. Upam. In, da bo še kdaj takole kot danes pomagal v obrambnih nalogah. Tre, da so fantje v solidni formi, a imajo še dosti "fore". Zmorejo še več. Naslednja testa: 4.10. - Atletico in 21.10. - PSG.Ostalo bi načeloma moralo biti lažje. Načeloma.
SERIOUSLY01
24. 09. 2015 00.37
-2
spet nakladaš.a z naš kaj povedat v enem ali dveh stavkih?
Trend01
24. 09. 2015 10.40
+2
Los Galacticos
24. 09. 2015 13.15
+2
SERIOUSLY01 kaj pa naj bi človek napisal v enem ali dveh stavkih, nekaj tipa "barcelonarji hahaha", "pe*naldo", "penassi" "štala madrid" ??? Moraš bit zelo primitiven da se spustiš na ta nivo da nekaj komentiraš v dveh stavkih... Na tem forumu obstajamo tudi ljudje ki radi debatiramo in napišemo cel roman, oz. svoje mnenje o tekmi in je že prav tako... Ne vem zakaj prihajaš sem, ampak zaradi branja člankov in komentarjev sigurno ne, da bi normalno debatiral je pa že malo preveč zate... Razen provokacij itak od tebe noben ne pričakuje kaj več, tako da če te moti ne beri in ne komentiraj, napiši svoj primitiven komentar, daj si plusek in adijo... Prav zaradi takih kot si ti je tu veliko negativnosti in sovražstva med komentarji in navijači... In če 24ur ne bi bilo toliko do klikov ampak do kvalitete strani bi te že zdavnaj blokirali, ker iskreno mislim da te noben ne bi pogrešal in še komentiranje bilo na veliko večjem nivoju...
Bravo7
24. 09. 2015 00.10
+7
Da bi Real zgubil bi blo tle 200 komentarjev tko jih je pa samo 11 hahaha
alien8potnik
24. 09. 2015 00.17
+7
SERIOUSLY01
24. 09. 2015 00.37
-2
Ka pa mislis
24. 09. 2015 06.46
+3
Med tednom je in otroci hejtercki gredo ob 20.30 spat
-9
MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
MaunelNeuer
24. 09. 2015 00.30
-4
ja to sem js
24. 09. 2015 07.31
+0
Bravo7
23. 09. 2015 23.34
+8
No zdej pa lepo zbrano naprej težke tekme bodo še prišle,prav Celta in Atletico čez par tednov in to oboje v gosteh če pride skoz to z polnim izkupičkom so na pravi poti......HALA MADRID
Leg69
23. 09. 2015 23.27
+10
Realu je vezna linija UBIJALSKA
AntiCule01
23. 09. 2015 23.27
-4
Seveda tam kamor spadamo vamoss
fihner
24. 09. 2015 03.06
+3
lovetheworld
23. 09. 2015 23.10
+13
ZASLUŽENO! Lp