Nogomet

Suarezov hat-trick zasenčil zlato žogo, druga 'petarda' Reala, Oblak nepremagan ubranil vrh

Madrid, Barcelona, Las Palmas, 17. 01. 2016 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Navijači Real Madrida so na Santiagu Bernabeuu spet prišli na svoj račun ‒ Real je s petimi goli povozil Sporting Gijon in vse opravil že v prvem polčasu (5:1). Barcelona je zvečer s hat-trickom Luisa Suareza še bolj prepričljivo ugnala Athletic Bilbao (6:0). Atletico Madrid z novo zmago ostal prvi.

Toča golov na Bernabeuu - realovci slavijo po enemu od dveh zadetkov Karima Benzemaja.
Toča golov na Bernabeuu - realovci slavijo po enemu od dveh zadetkov Karima Benzemaja. FOTO: AP

Zinedine Zidane še naprej uživa v "medenih tednih" po prevzemu funkcije glavnega trenerja Real Madrida, potem ko je njegovo moštvo z izjemno predstavo v prvih 45 minutah napolnilo mrežo ubogega Sporting Gijona in tako kot na debiju mitskega Francoza zabilo pet golov. Zidane je ob poškodbi Sergia Ramosa zaupal Raphaëlu Varanu, na klopi pa je znova ostal James Rodriguez, ki še naprej gleda v hrbet Iscu. Real, ki ga je v teh dneh prizadela kazen Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ni kazal nikakršnih znakov šoka in povedel že po sedmih minutah, ko je še enega v seriji zadetkov z glavo po kotu zabil Gareth Bale. Valižana so Asturijci pozabili na prvi vratnici, že dve minuti kasneje pa se je mreža Sportinga spet zatresla. Cristiano Ronaldo se je prekrasno obrnil znotraj kazenskega prostora in z levico poslal žogo v zgornji kot za 2:0. Real je igral kot v transu in v 12. minuti se je na seznam strelcev vpisal celoten napad "BBC", ko je Karim Benzema prispeval zadetek večera z lepimi "polškarjicami" po prodoru in predložku razpoloženega Bala.

Ronaldo, ki je bil v zadnjih tednih tarča kritik zaradi slabih predstav, v ponedeljek pa je tudi predal krono najboljšega na svetu Lionelu Messiju, je znova postregel s svojim tradicionalnim proslavljanjem zadetka v 18. minuti, ko je z neposredne bližine v mrežo preusmeril lepo podajo po tleh Daniela Carvajala in z gestami "miril" navijače. "Petarda" je odjeknila v 41. minuti, prižgal pa jo je Benzema, ki je po krasni podaji čez obrambo Isca mirno zaključil. Toda vse le ni šlo kot po maslu za Real, ki je v veliko slabšem drugem polčasu dobil tudi zadetek Ismaela Lopeza za končnih 1:5. Še pred odhodom v slačilnice se je namreč za problematično Ahilovo tetivo vnovič prijel Bale, ki ni mogel nadaljevati, za identičen predel noge oziroma za gleženj pa se je v drugem polčasu prijel še Benzema ‒ brcnil ga je nesrečni Rodriguez. Kar nekaj težav za Zidana torej, ki pa bo lahko zdaj s kakšno minuto več zadovoljil vsaj kolumbijskega zvezdnika, potem ko je bil Južnoameričan tudi tokrat zrel le za klop. Ronaldo je imel v drugem polčasu nekaj lepih priložnosti za hat-trick, toda Portugalec ni bil natančen ali pa so ga v zadnjem hipu uspeli ustaviti veliko bolj pozorni gostujoči branilci.

Jan Oblak in Atletico v letu 2016 še nista dobila niti enega gola na ligaških tekmah.
Jan Oblak in Atletico v letu 2016 še nista dobila niti enega gola na ligaških tekmah. FOTO: Reuters

Atletico je od trojice vodilnih nastopil kot drugi in v svojem značilnem učinkovitem slogu odpravil Las Palmas ter tako že pred večerno tekmo Barcelone z Athleticom ubranil vrh lestvice še vsaj za en teden (0:2). Jan Oblak je na Kanarskih otokih v prvem polčasu dvakrat ali celo trikrat rešil goste. Nabil El Zhar ga je preizkusil kot prvi, a je bil Škofjeločan iz oči v oči kos nalogi, že čez nekaj sekund pa je ustavil še poskus z razdalje Danija Castellana, ki mu je do konca polčasa zagrozil še enkrat. A takrat so rdeče-beli že vodili, potem ko je v 17. minuti po akciji z desne Juanfran malce srečno našel Filipeja Luisa, Brazilec pa je z močnim strelom zabil enega svojih redkih zadetkov. Javi Varas je imel v drugem polčasu več dela od Oblaka in najprej še uspel ustaviti Antoina Griezmanna, ki je po napaki zadnje vrste otočanov neoviran stekel v kazenski prostor. Griezmann druge priložnosti ni zapravil in po tem, ko je Roque Mesa po lepi akciji za las zgrešil Oblakovo vratnico, je Francoz v naslednjem napadu pobegnil domačim in izkoristil podajo Kokeja s prefinjenim strelom z zunanjim delom nogometnega čevlja. "Los colchoneros" so zaključek tekme odigrali v skladu s svojim vzdevkom ‒ kot da bi ležali na vzmetnici ‒ in vrh lestvice ubranili s še enim zadetkom Griezmanna, ki ga je pred Varasa za matno potezo vnovič poslal Koke.

Lionel Messi je na Camp Nouu pokazal zlato žogo, zabil z enajstih metrov, nato pa presenetljivo ostal v slačilnici proti Athletic Bilbau, a je bila Barcelona takrat že na zanesljivi poti do zmage, ki jo je vrnila pred Real Madrid na drugo mesto (6:0). Klub s Camp Noua je "trilogijo" proti Athletic Bilbau, s katerim se bo meril na kar treh zaporednih tekmah v nekaj dneh, odprl s pričakovanim slavjem proti oslabljenim gostom brez izkušenih napadalcev Aritza Aduriza in Raula Garcie. Za Katalonce vedno neugodna tekma proti Baskom, ki so ji poleti v španskem superpokalu preprečili naskok na kar šest naslovov, se ni začela najbolje in Javier Eraso je imel izjemno priložnost že v enem prvih napadov, ko je žogo Ikerju Muniainu lahkomiselno podal Gerard Pique, a je Eraso nato v nadaljevanju akcije odlašal in nato streljal čez vrata, v katerih ni bilo Claudia Brava. Tekma je v prvi pravi akciji Barcelone krenila v povsem drugo smer, saj je glavni sodnik Mateu Lahoz izključil vratarja gostov Gorko Iraizoza. Ta je podrl Luisa Suareza, ki je tik pred njim ukradel žogo nepozornemu Xabierju Etxeiti in hvaležno padel. Messi, ki je pred tekmo ob ovacijah navijačem pokazal svojo peto zlato žogo, je po dolgem čakanju na menjavo zanesljivo matiral Iaga Herrerina.

Argentinski zvezdnik je na Camp Nouu z navijači delil še svojo peto zlato žogo. Po golu v prvem polčasu je presenetljivo ostal v slačilnici.
Argentinski zvezdnik je na Camp Nouu z navijači delil še svojo peto zlato žogo. Po golu v prvem polčasu je presenetljivo ostal v slačilnici. FOTO: AP

Barcelona sprva z igralcem več ni navduševala in Oscar De Marcos bi lahko v 16. minuti celo presenetil aktualno prvakinjo, toda po tem, ko je ušel Jordiju Albi, ga je lepo zaprl Bravo. Nato je grozila le še Blaugrana in Neymar je zapravil prvo lepšo priložnost s sebičnim zaključkom, ko bi lahko tudi podal Messiju, nič bolj uspešen pa ni bil niti Suarez. Ivan Rakitić je bil za las oddaljen od gola sezone, a je njegov strel z volejem po dvignjeni žogi sicer razigranega Neymarja zletel čez prečko. Prav tja je močen poskus poslal novi bočni branilec prvakov Aleix Vidal, dve minuti kasneje, natančneje v 31. minuti, pa se je rdeče-bela mreža znova zatresla. Suarez je lepo zadržal žogo in nase privabil nekaj branilcev, nato pa na drugi strani igrišča zaposlil Neymarja in Brazilec je z "lobom" Herrerina prispeval že 16. gol sezone. Athletic je še višjemu zaostanku ušel v zaključku polčasa, ko je Messi mimo gola poslal nevaren prosti strel. Na začetku drugega polčasa je stadion umolknil ‒ Messi je ostal v slačilnici in zamenjal ga je Arda, toda še preden so lahko Katalonci začeli premlevati morebitno poškodbo prvega zvezdnika, je prišlo do nove spremembe na semaforju. Suarez je po seriji zapravljenih priložnostih v zadnjih tednih le prekinil post v letu 2016 in pred Herrerinom brez težav izkoristil podajo Neymarja. Eraso je v 61. minuti storil vse za vsaj častni zadetek, njegov strel pa je zletel čez Brava in na Baskovo smolo tudi čez gol. Zapravljena priložnost ga je lahko še bolj bolela že po naslednjem napadu, v katerem je Neymar fantastično nanizal nekaj gostov in nato idealno pred golom zaposlil Rakitića za enega lažjih golov Hrvatove kariere.

Tako kot Real na popoldanski tekmi tudi Barcelono niso obšle poškodbe, saj je v eni od akcij v stegovanju za žogo Alba načel zadnjo stegensko mišico. V zaključku tekme je Suarez z novim zadetkom spet prevzel naziv Pichichi za najboljšega strelca lige, ko je po podaji s strani mirno ustavil žogo in jo z zunanjim delom stopala zgolj "odložil" v mrežo Herrerina. Urugvajec je uspel zabiti tudi hat-trick in po rezervistu Ardi Turanu ga je za tretji gol večera lepo zaposlil Sergio Busquets, kontroverzni napadalec pa je z glavo matiral nepremičnega vratarja. Prednost Atletica se je na vrhu spet stopila na dve točki, Barcelona pa ima v žepu še vedno tudi zaostalo tekmo s Sportingom. Prve informacije o stanju Messija: trener Luis Enrique ga je bojda zamenjal zaradi bolečin v mišici, a naj bi šlo bolj za previdnost kot za resnejšo poškodbo.

Izidi 20. kroga:

Real Madrid ‒ Sporting Gijon 5:1 (5:0)
Bale 7., Ronaldo 9., 18., Benzema 12., 41.; Lopez 62.

Valencia ‒ Rayo Vallecano 2:2 (0:1)
Negredo 56., Alcacer 89.; Jozabed 16., Llorente 69.

Las Palmas ‒ Atletico Madrid 0:3 (0:1)
Luis 18., Griezmann 69., 89.

Getafe ‒ Espanyol 3:1 (2:1)

Barcelona ‒ Athletic Bilbao 6:0 (2:0)
Messi 7./11-m, Neymar 31., Suarez 47., 69., 83., Rakitić 62.
RK: Iraizoz 5./Athletic

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (197)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
prava resni.ca
19. 01. 2016 15.04
+8
Ronaldo pa en najbolj umazanih igralcev, dokazuje ze cetrtic letos
265004
19. 01. 2016 14.00
+4
še enkrat bom napisal kar sem že.Želel sem da Benitez čim dalj ostane in Zidane čim kasneje pride.Po mojem se že pozna bolj korajžna igra Reala,vendar to sezono to še ne bo to.Še to gre Realu na roko da bodo kaznovani s prestopi in Perez ne bo delal sranja z vedno novimi igralci.Zidane ima sedaj mir da uigra ekipo.Največja njegova naloga pa bo umiriti in podrediti Ronalda ekipi,če seveda ta ostane.Če se ne bo hotel podrediti naj ga posadi na klop.
CURVANORD Zanetti
19. 01. 2016 15.44
+1
Zelja se ti ni uresnicila,tudi meni se zaenkrat ni da gre raketic in od prve minute igra Arda the boss
265004
19. 01. 2016 21.44
+2
haha ti si pa zaljubljen v ardo tolk superlativov o njem pišeš.je pa res da je že pokazal da je prava okrepitev.nč bat ko bo šlo zares bo arda pred rakitičem
CURVANORD Zanetti
20. 01. 2016 09.06
+1
To pa res ne,enim je Messi,drugim Ronaldo itd,meni je pac Arda the best igra najbolj zahtevno pozicijo in kar ga krasi je borec nikoli ne popusca da vedno vse od sebe in to je kar najbolj cenim pri njemu
Barbarezo
18. 01. 2016 21.12
+0
Spostovane,Spostovani..kako sem vesel,da ima RM prepoved registriranja igralcev v naslednjih dveh rokov..pa to ne mors verjet..navijam za REAL MADRID,da ne bo pomote! ampak taka ekipa mi je cisto vsec..CR pa kot CR ! kapo dol !!!!!
LaFerrari
19. 01. 2016 08.15
+7
ja men tud CR pa kot CR nula od nule!!!!!!
apodgraj
19. 01. 2016 09.18
+8
Nihče ne trdi , da je Ronaldo nula . Drži pa kot pribito ,da ni to kar mu priznavajo .Njegova slava je precej napihnjena predvsem zaradi njegovih doseženih golov . Kako pa te gole dosega pa vemo in kdo vse ima zasluge za to . Zame je enostavno povprečni vrhunski igralec .
CR7HALAMADRID
18. 01. 2016 17.22
-16
Stekleni bale pa benzema pa kako ronaldo trga clovek ne ve za poskodbo masina res ne razumem zgleda je edini vredn dnarja
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 17.57
-2
@CR7 razlika je v tem da ona dva poskodbo lahko sanirata,Ronaldo bi pa ze zdavnaj moral pod noz,a se je odlocil drugace ojacal dolocene misice da razbremeni koleno in drugacna tehnika teka,a ce bo to zdrzalo do konca kariere pa je druga zgodba
Trend01
18. 01. 2016 18.21
+3
Jp.In od takrat je katastrofa pri prostih strelih. Tudi ni več najhitrejši v ekipi. Škoda. Bi moral pod nož in 2-3 mesece pavze. Tako je šel pa raje na SP v Brazilijo.
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 18.24
+0
Veretno so mu to tudi svetovali a ne on rine z glavo skozi zid,pa izpad dohodka se mu ne bi poznal,a verjetno je tu bolj odigralo on hoce igrat,se mu bo zgodila zgodba glava gre v eno stran telo v drugo sam si bo kriv
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 20.06
-6
@kvapaje zgresil si temo mi smo se pogovarjali o poskodbah tebi pa ce bo lazje zadnjega izpada nisem videl sem ravno bil na poti v duplek v gasilski dom na veliki spricer;-)
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 20.36
+1
Ronaldo ne trga je kar slab letos,glede poskodovanega igralca ce bi to bilo res bi vsi mediji pisali o tem
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 20.37
-1
apodgraj
19. 01. 2016 09.22
+2
Ne vem kako lahko nekdo s poškodbo kolena igra sploh nogomet . Če imaš poškodbo kolena preprosto ne moreš igrati. Torej Ronaldo ni poškodovan ima pa lahko alibi za njegove slabe predstave na igrišču zadnje čase .
CURVANORD Zanetti
19. 01. 2016 12.07
-2
ne na pamet malo se pozanimaj na kak način prelaga poškodbo oziroma operacijo
Trend01
18. 01. 2016 17.02
+1
Bale je iz igre za naslednje tri tedne.
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 17.17
-2
Pol pa dve odigra in aut do konca sezone clovek je nenormalno nagnjen poskodbam.Reci kaj ces cez njega a Ronaldo je enih redkih ki je fizicno vrhunsko priprvaljen in ze skoraj 2 sezoni stiska zobe zaradi poskodbe ki ga spremlja,a lahko se zgodi ze nasljedno tekmo hop napacen gib in konec kariere
CR7HALAMADRID
18. 01. 2016 17.17
-2
To ni dobra lih u formo je prsi zlata glava njegova zdj pa spet poskodba obol res kaj pa benzema?
Trend01
18. 01. 2016 17.24
CR7HALAMADRID
18. 01. 2016 16.54
-4
BBC kapo dol zadnje dve tekme so odigral res galakticno nevrjetno VAMOS HALA MADRID
CR7HALAMADRID
18. 01. 2016 16.49
-17
Ker kralj je cr7 model brcne nasprotnika nikom nista tko je ce si najbolsi na svetu si lahko privocs kj tazga kaj mu pa bodo dal denarno kazen al kaj haha one and ony 7777777CRISTIANORONALDO7777777
piuski
18. 01. 2016 20.01
+1
Symbolic
18. 01. 2016 20.25
+8
"Kralj", ki deli brce in to brez kartona (vsaj rumenjaka si je zasluži, če ne nekaj več!)... bogi scerklanček...
Drago Kugler
18. 01. 2016 16.31
+1
brez mesija na važnejših tekmah ni prava barca.
CR7HALAMADRID
18. 01. 2016 16.52
-10
Prjatu ne vec odkar je neymar pr barci pa take igre k kaze zadnje case da suareza sploh ne omenjam messi lahko spakera hehe
Drago Kugler
18. 01. 2016 18.27
+3
v spomladanskem času bom videli resnico ko gre proti koncu kdo je najboljši.
zbuks
18. 01. 2016 18.47
+2
Pocasi pocasi, bosta tako messi, kot ronaldo padla...messi bo ugotovil, da ne gre kot je slo v casih...se skuliral in podal zlato zogo ali suarezu ali neymarju...ronaldo pa nima komu podajat in je cao
piuski
18. 01. 2016 20.03
+0
dva meseca so igrali brez messija,in kako jim je šlo?lagano sportcki
Drago Kugler
18. 01. 2016 21.55
+2
messi bo pokazal pravi obraz šele takrat ko bo to najpotrebneje in prejel še 6 zlato žogo
apodgraj
19. 01. 2016 09.27
+3
Messi že sedaj igra tako in hoče ,da bi Neymar ali Suarez dobila nagrado na najboljšega strelca . On ima teh trofej preveč in privošči tudi drugemu , da jih dobi . Ta gesta pa ni vidna pri Ronaldu .
Whos
19. 01. 2016 14.54
+3
Pa razlika je da Messi lahko igra na vseh pozicijah do obrambe in bo najbolši posameznik ekipe. Kje pa lahko igra CR drugje kakor na krilu ali napadu? Če bi ga dal na srredino, bi avtomatično imel nasprotniki igralca več na terenu, ker bi bil zgubljen kot riba v puščavi. Ne oporekam, da je mašina in da je res iz sebe naredil tako blagovno zanmko, kakor telo nenormalno natreniral, ampak primerjat njega z Messijem je žalitev za nogomet. Kakor da bi primerjal Jordana in LeBrona, oba sta košarkaša in oba sta dobra, ampak samo en je G.O.T.
EternalFlame
18. 01. 2016 13.49
+10
Za tiste, ki jih zanima koliko časa bosta bila odsotna Alba in Messi. Alba menda 10 dni, Messijeva poškodba pa menda ni hujše narave in bo že nared za naslednjo tekmo.
mmickica
18. 01. 2016 14.06
+6
KiNgKoNg
18. 01. 2016 14.34
+4
Messijeva poškodba ni hujše narave, zgolj udarec. Izpušča pa prvo tekmo pokala v sredo. Iz preventive. Uradno.
piuski
18. 01. 2016 15.15
+1
za messija še ni prav gvišno,pomoje bo vsaj na klopi.
+1
Na klopi zagotovo..morda celo u prvi 11..ali po potrebi..je pa res da itak suarez ne bo igral...
mmickica
18. 01. 2016 16.36
+5
Akepo90, zdaj ko imamo še Ardo in Vidala, me nič ni strah. Se mi zdi, da sta odlična okrepitev. Oba!
plat84
18. 01. 2016 16.49
+3
Fajn bi bilo če bi Nolito ze lahko igral...na levem boku pa verjetno Mathieu glede na to da je Adriano pred prestopom...
+4
Res je..oba sta popestritev..ne bo nam hudga...na dveh tekmah jih bomo pa ze skupno premagali..vazne so bile 3pike..
Symbolic
18. 01. 2016 13.20
+8
Iraizoz je, po goaldotcom-u, najslabši igralec tekme... Pa je res tako? Kaj bi pa lahko kaj druzgas naredil? A naj bi spustil Suareza, da zadane? Nekdo bi reko: pa ja, gol so itak fasali, igrali bi pa z 11-imi naprej... Ok, ok... a ima vratar toliko časa, da v tem trenutku razmišlja kaj narediti? Iraizoz je reagiral rutinsko: zaščititi svojo mrežo po vsako ceno! Trenutna situacija ga je pač postavila v vlogi žrtve...
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 12.58
+3
@mandzo sprijazni se Arda>Rakitić
Hammurabi
18. 01. 2016 13.44
+2
MaunelNeuer
18. 01. 2016 14.15
-3
meskic
18. 01. 2016 14.50
+4
Hammurabi
18. 01. 2016 14.57
+0
Dejstvo je, da bo Raketa odletela iz Barse poleti, ker bodo glavni vezisti Turan, Roberto in Rafinha, Kovačič je že na pol poti iz Reala, Halilović bo igral v drugi ligi, ker bo Gijon izpadel, edino Modrić bo nekako vegetiral v Realu....
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 15.07
+2
Kovacic je povohal Real zgolj zaradi kelnarja
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 15.08
+1
Saj spomldani lansko leto sploh ni bil vec v kadru pri Interu,prihajal je z klopi
mariomandzukic
18. 01. 2016 16.02
-4
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 17.19
+4
Niso to do dejstva,ti se pa raje zahvali starsem da sta sla z trebuhom za kruhom,ce bi ostala v vukohebini ne bi dobil toliko socialke na delaven narod
grozjak
18. 01. 2016 11.49
+7
naslov vreden zasenčenih piscev v zasenčeni redakciji.
NeyMessi8
18. 01. 2016 11.18
-1
Neymar=Messi 2015/16 !
apodgraj
18. 01. 2016 16.05
+3
Neymar še dolgo ne bo Messi in tudi zlate žoge ne bo donil , doker bo Messi igral .
mariomandzukic
18. 01. 2016 11.03
-14
la croata de luka modric,ivan rakitic,mateo kovacic,alen halilovic.naslednje leto vsi 4 skupaj na el(croaticu)clasicu.dominationen
NeyMessi8
18. 01. 2016 11.18
+2
I_LOVE_FOOTBALL
18. 01. 2016 11.23
+10
Ti pa bos na el kavcu v Sloveniji, kot prevec ubogih Hrvatov, ki so zaradi nerazvitosti Hrvaske morali iti v Slovenijo...
grozjak
18. 01. 2016 11.48
+4
mariomandzukic
18. 01. 2016 12.05
-11
zakaj vas slovence tko moti,ta dominacija hrvaskega nogometa??
Hammurabi
18. 01. 2016 12.34
+11
nobenega ne moti, ker je ni. Klubi so poden, liga je poden, reprezentanca je zanič Imate par posameznikov, ki so relativno uspešni v klubih in to je to. Nihče vam ne zavida povprečnosti.
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 12.52
+8
Dominanten je Jan Oblak ne pa zgoraj našteti,sploh ti trije Raketić,Kovačić ta Haliliovic je pa včeraj pokazal da ima noge obrnjene v kontra smer
MaunelNeuer
18. 01. 2016 14.16
+3
manđo razn modriča res noben kockar ne blesti in realno gledano so vsi SRBI ;)
meskic
18. 01. 2016 14.53
+3
Scwheinsteiger: Glih Modric je eden od tistih, ki ne blesti. Imel je samo eno dobro sezono pri Realu (2013/2014), ostale dve sezoni (2012/2013 in 2014/2015) sta bili naravnost porazni.
mariomandzukic
18. 01. 2016 16.03
-3
mmmmmmmnnnnnnmmm
18. 01. 2016 10.53
-6
Samo tist faul na suarezu ni bil ravno za rdecega..sodniki so tak najslabsi v spaniji..pol pa neke rumene kartone delil neke brezveze..prevec razlicno se sodi...to se vidi ze iz vesolja..
grozjak
18. 01. 2016 10.59
+6
golman je bil zadnji igralec pred preznim golom in po praviih.....
Hammurabi
18. 01. 2016 11.02
+7
Pravila FIFA so jasna: ker je bil vratar zadnji pred napadalcem in ga je zrušil, je dobil rdeči karton. Rdeči karton ne pomeni vedno, da moraš komu polomiti nogo.
mmmmmmmnnnnnnmmm
18. 01. 2016 18.57
+2
ja prekršek je bil samo včasih prav lomijo igralce barcelone pa nič... moti me en suarez dobi po koncu tekme prepoved igranja 2 tekmi za besede..eden pa namerno udari igralca pa nič.pa nsaploh neke rumene kartone za nič .to je sojenje v španiji najbližje nasprotnike reala je treba kaznovat..zato real nebom spoštoval nikol
kameltrajbar
18. 01. 2016 10.40
+6
..barca kot vedno..showtime....:))))..za reala pa je treba počakati.. k teli so vsi bl kanonfutr....))
Hammurabi
18. 01. 2016 10.19
+34
Imam vprašanje za navijače Reala: vas je vsaj malo sram zaradi obnašanja vašega superzvezdnika Cristiana? Kako se počutite, ko nekaznovano mlati in brca nasprotnike, ne da bi bil kaznovan? Se vam zdi prav, da nekdo, ki (menda) pred slačilnico po tekmi poziva nasprotnike na pretep dobi dve tekmi prepovedi igranja, drugi, ki pa namerno brcne nasprotnika od zadaj pa nič? Kje so moralne vrednote? Pa ne mi začenjati s podobnimi primeri drugih klubov. Vprašanje se nanaša na konkreten dogodek.
Trend01
18. 01. 2016 10.28
+21
Jp. Sramotna poteza! Moral bi dobiti direktnega rdečega.
Hammurabi
18. 01. 2016 11.01
+17
Ne vem, kaj se dogaja s Cristianom. Deluje precej živčno. Njegovi zadnji izpadi: 1. november 2015 brca Davida SImona (Las Palmas) - brez kartona, 21. novembra na EC komolec v glavo Daniju Alvesu - brez kartona, 23. avgusta 2014 udarec Godinu v obraz - brez kartona, 8. novembra 2015 komolec Krichowiaku (Sevilla) v nos - brez kartona. In še tole včeraj... Res je, da prejme veliko udarcev tudi sam, ampak to ni za nikamor.
Trend01
18. 01. 2016 11.13
+10
Zaradi samega sebe, bi moral počasi zamenjati igralsko sredino. Tudi ligo. Morda se mu bo potem kaj spremenilo. Nek "klik". Res, da sam faše veliko prekrškov, a roko na srce, ti niso tako hudo grobi. Te njegove reakcije niso plod fizične igre, ampak pomanjkanje zrelosti, neogovornosti kot človeka. Brce, udarci, nepotrebno ugovarjanje sodnikom.... To je nezrelost. Kljub 30+ letom.
Hammurabi
18. 01. 2016 11.25
+2
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2016 12.54
+5
Ronaldo naj si neko resno žensko najde ali pa si naj kupi boxarsko vrečo in tam naj troši energijo če jo ima preveč
Symbolic
18. 01. 2016 13.37
+5
Ja Trend... to so razlogi zaradi česar Ronaldo pri meni ne kotira na vrh: manjka mu športni odnos... do vseh (tudi do soigralcev!)... Za Real je pa pozitivno to, da Bale prihaja na pozicijo za katero so ga kupili (golgeter + asistent)... A je to zaradi Zidana? Kdo ve... Bomo videli, če bo Zidane imel toliko poguma, da zamenja Ronalda, če bi bilo potrebno...
Trend01
18. 01. 2016 16.37
+0
Zidane je - vsaj po mojem mnenju - eden redkih, ki lahko na klopco Cristiana posadi in, da zaradi tega ne bo "revolucije" med hard core navijači. Zato mu zaupam. Sistem igre mi je všeč, tudi nogometašem menda ustreza. Zato dvomim, da se bo pustil maltretirati s strani Portugalca. Je Zizou le nogometaš in oseba, ki je v nogometu dosegel vse kar je možno. Vključno z negativnimi potezami.
mmickica
18. 01. 2016 10.05
+8
Mimogrede..., Messi in Alba sta oba poškodovana, a se še nič prav ne ve, kako, oziroma kako dolgo ju ne bo. Upam, da ni kaj hujšega!
plat84
18. 01. 2016 10.34
+4
piuski
18. 01. 2016 11.03
+4
jp proti atleticu ga še ne bo ja,danes bosta opravila pregled.
mmickica
18. 01. 2016 14.00
+2
mariomandzukic
18. 01. 2016 10.04
-8
slovenci pa so se ze veselili,da bo nas Raketa pristal na klopi.vedn sem govoril,da je arda dober vezist in da bo velik igral,ampak sam na tistih tekmah,ko bosta raketa ali iniesta potrebovala pocitek.raketa je pred podpisom nove poboljsane pogodbe in pred njim je se dolga karijera v barceloni.janezi sprijaznite se z tem,lazje vam bo
mmickica
18. 01. 2016 10.06
+10
Včeraj je bil spet odličen, res je, ampak ne pretiravaj!
Hammurabi
18. 01. 2016 10.23
-1
Rakitić razen gola včeraj ni pokazal nič. Imel je 70% natančnost podaj, od tega 20% natančnost dolgih, globinskih podaj in 90% natančnost podaj na en meter.
mariomandzukic
18. 01. 2016 10.35
-6
hammurabi zdaj si ze zmisljujes podatke,da bi kao nekaj dokazal.raketa je imel vceri 92% podaj,pripravil 3 sanse in zabil gol.najbolj efektiven vezist barce v zadnjih 2 sezonah
Hammurabi
18. 01. 2016 11.03
+4
Ni res, poglej si statistiko. Razen gola ni imel niti ene same podaje, ki bi bila lahko uporabna za napadalce. Daleč najslabši igralec Barse.
mariomandzukic
18. 01. 2016 11.05
-2
whoscored raketa-92%,laliga oficial raketa-94%,mundo deportivi raketa-94% hahaha kera dominacija,janezi pa v joku
piuski
18. 01. 2016 11.08
+1
hahaha,dej ne bluzi,pa svojga haliloviča si pelji domov in ga rovni.
Hachi
18. 01. 2016 11.16
+4
Rakitic je imel 85% tocnih podaj in sicer od 47 podaj jih je podal tocno 40! Imel je cist povprecno oceno. Na tekmi so bili slabse ocenjeni samo Vidal, Pique, Mascherano in Messi, ki je zapustil zelenico ob polcasu. Vsi vezisti in oba preostala napadalca, so bili bolje ocenjeni in to precej.Celotna ekipa je imela povprecno oceno 7.75, Rakitic 7.7, kar pomeni povsem povprecno oz. celo malce pod, tako da ne napihuj nekaj v tri dni.
mariomandzukic
18. 01. 2016 11.17
-6
hammurabi tko iz roke,sut suareza iz 16 metrov iz prve,sut neymara iz 5 metrov in ena sansa za mesja,vse to je pripravil nas raketa.3 key pas,1 gol,4 takles,to je rakiticeva statistika na whoscored.janezi lazete,pa si zmisljujete,sam da bi vam blo lazje,kr hrvaska dominacija vas pece,bolj kot pa bilo kaj
Hachi
18. 01. 2016 11.19
+3
Mario, pa podatke sem ti prepisal iz Whoscored, tako da ocitno ti statistika, racunanje procentov in prepisovanje pravilnih podatkov dela precejsne tezave. malce objektivnosti bi bilo lepo enkrat videti tudi s tvoje strani.
mariomandzukic
18. 01. 2016 11.19
-2
Hachi na kterem portalu si to prebral??whoscored pise 93%,3 key pas,1 gol,4 takles
Hachi
18. 01. 2016 11.21
+4
4 tackles? a si se zmotil? niti enega ni imel . enega je poskusil, pa ni bil uspesen,tak da ne lazi, ker te lahko vsakic dobim, ko si izmisljujes podatke. pac, kriza indentitete te razganja cedalje bolj.
mariomandzukic
18. 01. 2016 11.24
-6
janezi bi dali vse prevce,kopitarje,tince za sam enega nogometasa kot je nas raketa,ampak to se nikol nebo zgodilo,kr vi pojma o fusbalu nimate
Hachi
18. 01. 2016 11.28
+3
Rakitic podatki na omenjenem portalu: ocena 7,72! procent podaj 85%. zracni dueli 0. preigravanja 0. 1 krat so mu odvzeli zogo. imel je 3 strele na gol, enega v okvir vrat (torej zadetek), dva sta letela mimo. imel je 56 dotikov zoge, 4,92% posest, uspesnih tacklov 0, 2 krat je izvajal kot in to je to.
Hachi
18. 01. 2016 11.30
+5
kako sedaj, a ne bos argumentiral tvojih izmisljenih podatkov? al si kar temo spremenil. pa sorci, ko bo Rakitic 3. najbolje plačan nogometas na svetu se oglasi, ker se nikoli ne bo mogel niti priblizati Kopitarju. Lahko se mu samo pokloni.
Felipao
18. 01. 2016 12.32
+4
Po stari navadi začne mario aka dalmatinijan aka hrvatina še bolj bluziti ko mu nekdo predstavi tehtne argumente, ker na njih nima odgovora in to zato, ker je njegov cilj samo trolanje in provociranje. Potreben bo drug pristop, tega so ljudje že prečitali.
Hammurabi
18. 01. 2016 12.35
+5
MaunelNeuer
18. 01. 2016 14.19
+1
manđo ne morš tk gledat fusbal in hokej gre za 2 povsem različna športa, Kopi je nosilec špila Kingsov brez njega so mrzli medtem ko tvoja raketa nima vidnejše vloge pr barci je preveč boljših
piuski
18. 01. 2016 15.07
+2
mandžo,mi se poščij..o n tvojo raketo.igračine so bli boban šoker bokšič prosinečki,....ta raketa jim niti do šiške ne pride.kova in halilo pa nemu, čeprav sta še mlada.