Nogomet

Real do visoke zmage proti Alavesu tudi po zaslugi zapravljivih Baskov, Barca opravila delo brez Messija

Madrid, Granada, 02. 04. 2017 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Real Madrid je na domačem Santiagu Bernabeuu visoko premagal baskovski Alaves, ki je v zadnjem času kazal dobre igre (3:0). A rezultat je precej varljiv, saj je Real imel tokrat zelo težko delo pri doseganju nove zmage. Barcelona bi lahko slavila veliko bolj prepričljivo, a si je brez Lionela Messija v Granadi vzela kar nekaj časa (4:1).

Isco je izkoristil ponujeno priložnost v prvi enajsterici in se Zidanu oddolžil z zadetkom.
Isco je izkoristil ponujeno priložnost v prvi enajsterici in se Zidanu oddolžil z zadetkom. FOTO: AP

Real je že v prvi minuti zagrozil preko Cristiana Ronalda, ki je prišel do strela po izbiti žogi Luke Modrića, a meril visoko prek vrat Alavesa. Do gola je v dokaj zaspanem prvem polčasu Real prišel v 31. minuti, ko je Benzema po podaji rezervista Daniela Carvajala, ki je v 11. minuti zamenjal poškodovanega Raphaela Varana, z močnim strelom z levico spravil žogo za hrbet gostujočega vratarja Fernanda Pacheca. 1:0 je bil tudi končni izid prvega dela tekme. V drugem polčasu so bili Baski blizu izenačenja, a so bili pri zaključnih strelih precej nezbrani. V 60. minuti je Edgar Mendez sprožil mimo vrat, potem ko je bi sam kot duh v kazenskem prostoru Reala. Deset minut kasneje je poskusil še Manu Garcia, a z glavo meril za las mimo Realovih vrat. Nenapisano pravilo, kdor ne da, dobi, se je tokrat izkazalo za resnično v 85. minuti, ko je Ronaldo lepo zaposlil Isca, ta pa je z natančnim in močnim strelom matiral nemočnega Pacheca za vodstvo Reala z 2:0. Končnih 3:0 je tri minute kasneje z glavo – potem ko je Gareth Bale s prostega strela zatresel prečko – postavil branilec Nacho in poskrbel za miren večer Realovih nogometašev pred večernim gostovanjem Barcelone v Granadi. Trener galaktikov Zinedine Zidane je sicer na tej tekmi namenil počitek trojici Marcelu, Keylorju Navasu in Sergiu Ramosu, saj bo Real imel v aprilu peklenski razpored tekem, vključno s četrtfinalnima tekmama Lige prvakov z Bayernom (v prenosu na Kanalu A). Real si jej pred tekmo Barcelone nabral pet točk prednosti pred Katalonci in s tekmo manj deset točk naskoka pred tretjim Atleticom iz Madrida. Sevilla je tokrat le remizirala s Sportingom iz Gijona (0:0) in padla na četrto mesto. 

Neymar je na stadionu Los Carmenes v Granadi prispeval že svoj stoti zadetek v dresu Barcelone. H katalonskemu velikanu je leta 2013 prestopil iz vrst brazilskega Santosa in skupaj z nedeljsko je odigral 177 tekem, na katerih je podelil še 76 podaj. Po Rivaldu in Everistu je šele tretji Brazilec, ki mu je v zgodovini kluba uspelo priti do stotice, to ni uspelo niti enemu najboljših vseh časov Ronaldinhu.

Ob suspendiranem Lionelu Messiju se je trener Barcelone Luis Enrique za gostovanje v Granadi, kjer je Barca v minuli sezoni potrdila naslov v zadnjem krogu, odločil vrniti na tradicionalno "nizozemsko" postavitev 4-3-3, v kateri ni bilo branilca Gerarda Piqueja. Katalonec je med reprezentančnim premorom po zmagi Španije v Parizu polnil časopisne stolpce z novimi odmevnimi izjavami na račun velikega rivala madridskega Reala, a naj bi bila Enriquejeva odločitev vezana zgolj na zmanjševanje števila odigranih minut. Na klop je Enrique proti ekipi slovenskega reprezentanta Reneja Krhina (ni ga bilo v postavi) posadil tudi Samuela Umtitija, začeli so Andre Gomes, Rafinha, Jeremy Mathieu in Jordi Alba. Veliko pogledov je bilo po izvrstnih predstavah v južnoameriških kvalifikacijah uperjenih tudi v Neymarja, ki je prevzel "palico vodje" ob odsotnosti Messija in vsaj v prvem polčasu Barce ni pustil na cedilu. V sedmi minuti je Brazilec že pobegnil pred Guillerma Ochoo, mehiški vratar pa je po njegovem neposrečenem preigravanju dobil prvega od mnogih medsebojnih obračunov do konca večera. Granada je bila v prvih 45 minutah povsem nenevarna, Katalonci pa so nizali nevarne akcije in priložnosti. Najprej so sicer v 16. minuti zaradi poškodbe izgubili Rafinho, junaka prve medsebojne tekme v tej sezoni, ki ga je zamenjal Paco Alcacer. V 24. minuti je po akciji Neymarja do strela z roba kazenskega prostora prišel Luis Suarez in v slogu Ronaldinha (brez zaleta in s konico nogometnega čevlja) zadel prečko.

Luis Suarez (v sredini) je s soigralci odgovoril na poraz z Deportivom in ostal za petami Realu, ki pa ima v dobrem še prestavljeno tekmo v Vigu.
Luis Suarez (v sredini) je s soigralci odgovoril na poraz z Deportivom in ostal za petami Realu, ki pa ima v dobrem še prestavljeno tekmo v Vigu. FOTO: AP

V 26. minuti je poskusil tudi Neymar, a meril preblizu Ochoi z levega boka, Mehičan pa je žogo ujel še pravočasno pred Suarezom. Minuto kasneje se je Ochoa spet izkazal, po diagonali na Neymarja je brazilski as našel Suareza, ta pa je po dvojni podaji z Ivanom Rakitićem prvič meril z roba kazenskega prostora, Ochoa ga je ustavil, nato pa je Urugvajca v nadaljevanju akcije še enkrat zaposlil Alcacer, Ochoa pa je dobil še en dvoboj s Suarezom. Glavni sodnik bi v 34. minuti lahko dosodil tudi najstrožjo kazen, a p odobrem grajenju Suareza in strelu v padcu, ki ga je Ochoa spet ustavil, je piščalka ostala nema. Dvakrat se je po prostih strelih slabo v kazenskem prostoru Granade znašel še Mathieu, Suarez pa je še enkrat ali dvakrat padel v 16-metrskem prostoru, a zaman čakal na posredovanje delivca pravice. Je pa tik pred polčasom le dočakal svoj trenutek, ko je po krasni dolgi diagonalni podaji Albe prišel pred Ochoo, ki je negotovo zapustil vrata, Mehičana pa je Suarez ukanil z lobom. Barcelona je pozitivno začela tudi nadaljevanje, Alcacer je meril s strani in prvič resneje preizkusil Ochoo, a gola za izenačenje se je nepričakovano veselila Granada. V prvem polčasu povsem nenevarni južnjaki so zadeli po globinski žogi, po kateri je obrambi gostov pobegnil rezervist Jeremie Boga in natančno zadel s pomočjo oddaljenejše vratnice. Barca je hitro odgovorila, po dolgi podaji Suareza je v čisto priložnost pobegnil Alcacer in hladnokrvno zadel. Enriquejeva naslednja poteza je bila aktiviranje Andresa Inieste, ki je zamenjal Gomesa za nekaj več nadzora na sredini igrišča. Barceloni je sicer ne preveč prepričljivo branjenje prednosti olajšala izključitev Ucheja Agboja, ki je hitro dobil dva rumena kartona, takoj po njegovem slovesu z zelenice pa je Rakitić s srečno preusmerjenim strelom z okoli 17 metrov zadel v daljši kot za mirno končnico. Zmaga bi lahko bila na koncu tudi višja, Ochoa je nekajkrat ustavil Neymarja in ko se je že zdelo, da je Brazilcu preprečil zadetek v večeru, ko je v roke dobil "ključe" moštva, je Južnoameričan po podaji s strani vseeno uspel pospraviti žogo v mrežo z vsega nekaj metrov. Kmalu bi se veselil tudi "dvojčka", a ga je v zadnjem napadu na tekmi ustavila vratnica.

La liga, 29. krog:

Granada – Barcelona 1:4 (0:1)
Boka 50.; L. Suarez 44., Alcacer 64., Rakitić 83., Neymar 90.
RK: Uche 82./Granada
Reneja Krhina (Granada) ni bilo v ekipi.

Real Madrid – Alaves 3:0 (1:0)
Benzema 31., Isco 85., Nacho 88.

Sevilla – Sporting Gijon 0:0

Malaga – Atletico Madrid 0:2 (0:1)
Koke 26., Luis 74.
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Valencia – Deportivo La Coruna 3:0
Villarreal – Eibar 2:3
Osasuna – Athletic Bilbao 1:2
Real Sociedad – Leganes 1:1
Espanyol
– Real Betis 2:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
03. 04. 2017 20.57
kot sem napovedoval.zdaj ko inesta nebo vec velik igral je Raketa postal definitvno glavni vezist barcelone.lep gol je zabil.skreiral se neki lepih sans.kompletn vezist
TomažNovak
04. 04. 2017 08.48
ledr
03. 04. 2017 14.38
+2
Včeraj se je pri Barci zgodilo nekaj, česar že dolgo časa ne pomnim in kar je Barco naredilo to, kar Barca danes je. Barca je namreč včeraj (do nekje 60 minute) igrala brez Messija, Xavija in Inijeste.
ledr
03. 04. 2017 14.36
+4
Mene pa zanima, kdaj bo ta Gomeš nehal igrat za Barco???
Klavdij Volk
03. 04. 2017 13.44
-4
Real per la siempre.To pomeni za tiste ki brišejo komentarje Real za večno..
grozjak
03. 04. 2017 14.14
+1
fihner
03. 04. 2017 14.33
+0
TomažNovak
04. 04. 2017 08.49
+1
To ne pomeni nič, kar si napisal. Je spakedraščina nekje med italijanščino (per la) in španščino (siempre). Raje se nehaj sramotiti.
RockUs93
03. 04. 2017 12.15
+5
visoko premagal? 3:0 vauuuuuu, sem mislil da je blo 5:0 ali 6:0 ne pa 3:0 proti alavesu, kaj potem je barcelona tudi visoko premagala granado?
Klavdij Volk
03. 04. 2017 13.46
-9
Podkupljena tekma.Bi vsaj kakšnega od barce polomili,če so že toliko golov dobili.l
grozjak
03. 04. 2017 14.15
+6
so se trudili, klavdij, so se trudili...... ;)
Campeones34
04. 04. 2017 12.50
3:0 je krvisok rwezultat, sploh glede na potek tekme. Pa mim grede, tale Alaves je premagal Barco sredi Camp Noua pa še drugim vodilnim ekipam je odvzel nekaj točk. So zelo neprijetna ekipa in znajo igrat fuzbal
grozjak
03. 04. 2017 08.17
+3
Me veseli, da se je Paco lahko pokazal, čeprav menim, da bo prvenstvo tokrat za Barco prevelik zalogaj, saj Real, pa naj izgleda še tako slab, rezultatsko ne dela napak. Liga prvakov pa bo odvisna od dnevne forme, kjer pa Barca letos drastičnp niha....Možno je vse, a hudič hodi na kup srat.......Sedem preostalih ekip, že zaradi drame z PSG-jem, ne bo imelo lepše priložnosti......
CURVANORD Zanetti
03. 04. 2017 08.45
+0
Nisem gledal niti Reala niti Barce,malo me moti naslov clanka "Visoka zmaga reala"kaj pa vem meni se ne zdi visoka zmaga"sem navajen da sta v prejsnih sezonah Real in Barca tekmecom sopala po 5,6 golov res da na koncu tocke stejejo tudi ce zmagas z golom razlike
Trend01
03. 04. 2017 08.57
-8
Ancelotti, Mourinho, Pellegrini itd. niso bili nikoli pristaši rotacij igralcev. Vedno se je igralo na "polno" in za čim več golov. To se zdaj menja. Začenši z Benítezom in sedaj z Zidanom. Tudi Ancelotti je začel v Bayernu končno z rotacijami. Zato tudi nekoliko manj golov.
RdečiKarton
03. 04. 2017 11.59
-1
S tem da je za Real zadelo 19 igralcev. Kar niti ni slaba strelska statistika glede na rotacije.
nikajzadodat
03. 04. 2017 18.31
+2
Komentarji v smislu, kot da bi kdo delal statistiko v zvezi z rotacijami. Le kdo to potrebuje razen statistika sama po sebi?
Symbolic
03. 04. 2017 20.41
+3
Samo, da se nekaj piše... dejansko pa "prodaja" tuje pameti!Strinjam se Strel...
KardinaIFrancRodeVKristusu2
02. 04. 2017 21.56
+4
Čestitke Realu.... Ronaldo pa znova povsem neviden.... Penzija je blizu....
LaFerrari
02. 04. 2017 22.58
-1
cr7 si glede tega zasluži zlato žogo !!!!
grozjak
03. 04. 2017 08.11
+8
FootballMaster
02. 04. 2017 21.40
+7
Joj kake spet pljuva ta Obrez. Sem mislil pogledat tekmo pa je to preveč za mene... Je rekel pa pustimo sodniške odločitve sem že mislo da bo celo tekmo molčal ker kaj drugega kot pljuvat čez barcine igralce in sodnika tako ne zna.
grozjak
03. 04. 2017 08.22
+7
Tisti turek v LP nas je malo razvadil, saj bi po njegovem kriteriju Barca dobila vsaj tri penale. A pustimo to, bolj me skrbi, ker bi Madridski Real iz vseh Barcinih šans, ki jih je imela včeraj, dal vsaj 10 golov.......
Kollerik
02. 04. 2017 21.27
-3
Bayern bo povozil bele pudeljne... če pa kljub vsemu kot po nekem čudežu preživijo, bodo slejj ko prej padli v roke Barci, tako da.... hudo bo za belčke, hudo.... :)))
dajno
03. 04. 2017 08.17
+1
+3
Bayern jih bo povozu...
Dany75
02. 04. 2017 21.05
+15
Ja res ..tak kot pred 3 leti ... vsaka tekma je zgodba zase ... in ne pametovat naprej ...
PIERREBRICE
02. 04. 2017 20.53
-5
Komentar mi je izginil! Moderator je verjetno navijač Reala, zato mu oprostim. Naj se veseli še deset dni. Mia san mia
Bravo7
02. 04. 2017 21.04
+17
Kdor se zadnji smeje se najslajše smeje,drgac je pa 50-50 ni pravega favorita
Dany75
02. 04. 2017 21.05
-2
ah...ste zamozavestni..kot pred tremi leti ... ne prehitevaj...po tekmi se oglasaj
BayernGomez
02. 04. 2017 20.40
+10
Real slabo igral? Ok ne vem nisem gledal vendar nikoli ne odpiši Reala. Še vedno pa je zmagal in to 3-0 in ne recimo 1-0. V ligi prvakov bo pa odločala dnevna forma. Za Real pa igra Ramos ki je večkrat že rešil Real v zadnjih minutah. Upam da Bayern obdrži trenutno formo in doda še nekaj. Thiago Müller in Lewandowski so trenutno v formi. Müller pa se prebuja v drugem delu kar je manjkalo zadnja leta. Kakorkoli Reala ne smeš nikoli odpisati. Tudi s slabo igro lahko zmagajo. Pa čeprav Ronaldo zadnje dve leti ni v tako vrhunski formi pa nikoli ne veš kako bo odigral proti Bayernu. Tudi Benzema in Bale sta lahko nevarna. Pa tudi Morata je dobr back up. Oba imata v aprilu zelo težek razpored. Barca pa danes ne bi smela imeti težave z Granado čeprav igrajo v gosteh.
Symbolic
03. 04. 2017 13.40
Gomez, praviš: "Kakorkoli Reala ne smeš nikoli odpisati. " Se popolnoma strinjam!
nikajzadodat
03. 04. 2017 16.24
-1
"Kakorkoli Reala ne smeš nikoli odpisati. " Ne vem kdo in kdaj lahko napiše kaj takšnega??? Real je 1 v La ligi in še vedno svetovni in evropski prvak. Tak komentar bi lahko bil, če bi Bayern 2 min do konca vodil 3:0. Ne se smešit. ;)
Symbolic
03. 04. 2017 16.41
Strel, verjetno je Gomez mislil: ne glede na formo... jaz se z njim strinjam!
nikajzadodat
03. 04. 2017 18.28
-1
Symbolic: Oprosti ne vem o kakšni formi vidva, ampak Real je Real inj vsaka tekma je tekma zase. Forma je pa lahko tudi zelo dobro slepilo. Gomez že dolgo ni več v igri in tega ne more vedeti. Kdor je igral kdaj nogomet pač ve. ;)
Symbolic
03. 04. 2017 20.14
Strel, jaz lahko govorim le zase: do tekme je še 9 dni... Pri Realu se lahko marsikaj zgodi (tekme: 5.04.-8.04. ter 12.04.)... mislim pa, da tudi, če kaj kiksa na prvih dveh, bo pa proti Bayernu v top formi in ga ni treba predčasno odpisat... Pa še to: vsa čast vsem četrtfinalistom, ampak, rad bi videl en španski polfinale... ne bom imel nič proti, če bi tudi finale bil španski!
nikajzadodat
05. 04. 2017 17.25
Symbolic: Ja tvoj komentar v kontekstu kot si napisal je čist ok. Se strinjam.
idiu3krasne
02. 04. 2017 19.35
+4
pa offside prvi gol
Trend01
02. 04. 2017 19.37
-10
LaFerrari
02. 04. 2017 20.18
-3
a si že kupil kaj zemlje??? da ne boš dolgo kmet brez zemlje!!!!
Trend01
03. 04. 2017 08.33
-7
Rob Palmer, Gerry Armstrong, Pako Ayestarán (ex Valencija trener) in Guillem Balagué (katalonski novinar). Vsi na SkySports enoglasno potrdijo, da bi penal moral biti (tudi, da je "off-side" bil. Čeprav težko vidljiv iz stališča sodnika. Kdor ne verjame, naj pogleda članek pred včerajšnjo tekmo Barcelone. Sky Sport 1. Zelo zanimivo. Poučno). In to po analizah. A seveda svetovalci, trenerji s foruma 24ur trdijo nasprotno. Ne moreš verjeti.
Campeones34
02. 04. 2017 19.29
+5
Zopet matranje do nezavesti. S tako igo ne bodo preziveli aprila
CURVANORD Zanetti
02. 04. 2017 19.38
+6
pa menda njim ne zelis letalske nesrece,seveda bodo preziveli
idiu3krasne
02. 04. 2017 19.28
+14
a Ronči ni dal gola...saj Messi tud nebo dal gola danes....aja Messi sploh nebo igral...
Barbarezo
02. 04. 2017 19.08
+1
ampak unga benzemaja naj si zidan pelje v posteljo
FootballMaster
02. 04. 2017 19.15
+5
Symbolic
03. 04. 2017 15.59
Zakaj pa? Ta vaš "hlod"kot ga imenujete, je zelo dober:
nikajzadodat
05. 04. 2017 17.27
Ta "hlod" ni samo dober ampak odličen. Stalno zabija.
bent2
02. 04. 2017 18.48
+9
Danes ni bilo nikjer videti Roberta Carlosa.
bent2
02. 04. 2017 18.48
+5
dzek.the.ripper
03. 04. 2017 10.47
+4
Zgleda nisi gledal tekme. Je enkrat dobro podal Makeleleju
Trend01
02. 04. 2017 18.40
+7
Kot zanimivost. Deyversonu je danes uspelo dobiti 12 skokov! Bale in Benzema pa 0. Nacho le enega. In to CB. Nekako vsi favoriti jemljejo Alavés z rezervo. Potem se pa trudijo do zadnjih minut. Zidanu je pač tokrat rotacija uspela. Vse tekme, ki sledijo reprezentančnim kvalifikacijam, so za favorite vedno težke in nevarne. Vedno.
Mungos2
02. 04. 2017 18.50
-2
kreator20
02. 04. 2017 20.28
-3
Zidan je tata mata za tebe trend... Ko boš ti mladince treniru se lahko oglasiš, do takrat pa zpri gobec k nimaš pojma... Ali se motim?
Trend01
02. 04. 2017 20.34
+1
In kdo čez Zidana piše? Jaz? Kje si to našel? A zaradi rotacije? Vsi pametni trenerji delajo rotacije. Nekomu se obnese, drugi pade. In potem ga vsi klincajo.
kreator20
02. 04. 2017 21.12
-2
Karlota si pozabu?? On ni pameten trener???
Symbolic
03. 04. 2017 11.03
+4
"Vsi pametni trenerji delajo rotacije." Glede na to izjavo bi Enrique bil "pameten" trener...
Trend01
03. 04. 2017 11.36
-3
Pa ti odigaj 60+ tekem brez rotacij. Torej s 14-15 igralci. Da te vidim "trener". April, maj boš odigral z mladinci, ko bodo vsi drugi poškodovani. Predlagam, da pošlješ predlog v štab Barcelone naj neha z rotacijami.
Symbolic
03. 04. 2017 13.19
Kaj se pališ Trend? Kaj skačeš v luft brez razloga? Pa ne, da moram tudi tebi "narisat" kaj sem želel povedat? Pa tak "vsevednež"! Ok, naj ti bo: s svojim komentarjem sem hotel samo povedati, da je Enrique postal "slaven" po rotacijah (čeprav v globalu so bile brezvezne) vendar, nihče od vas ga ni omenil... S tem nisem nič slabega hotel in ne vidim razloga, da bi, samo zaradi tvoje brezrazložne "užaljenosti", pošiljal karkoli na štab Barcelobe...
Trend01
03. 04. 2017 14.24
-3
Potem ne piši traparij. Enostavno. Ne znaš napisati stavek, dva, morda tri, ki ne bodo dvoumni? Ali ti je pač to želja?
Symbolic
03. 04. 2017 15.23
Le kdo si pa ti, da odločaš kaj je traparija in kaj ne ter koliko stavkov lahko nekdo napiše? Če ne razumeš komentarja lahko prosiš za pomoč, pa ti bom opisno "narisal" kot za dveletnega otroka, da razumeš... Je pa nekaj narobe s tabo: kljub temu, da ne razumeš komentarja, takoj ga razglasiš za "traparijo"in skočiš v navijaške vode, ker se počutiš "napadenega"... Mah, škoda s tabo tratit čas... Moj nasvet tebi (kot skompleksiranemu subjektu): najprej se "prizemlji" potem pa se sprijazni s tem, da imajo tudi drugi nekaj v glavi... (izobrazbe ne bom izpostavljal)! Zapomni si: dokler ti ne boš spoštoval drugih, ne pričakuj njihovega spoštovanja do tebe!
apodgraj
03. 04. 2017 15.44
Bravo7
02. 04. 2017 18.36
+3
Rutinirano brez večjega naprezanja do zmage,se 8 tekm v najpomebnejšem mescu v sezoni....HALA MADRID
Symbolic
03. 04. 2017 14.08
A ima Real kakšen "skrajšan" program? A ni za Real še 9+1=10 tekem do konca?
Bravo7
03. 04. 2017 15.01
8 tekm je še v aprilu,ne vem kako nisi štekal kar sem napisal
Barbarezo
02. 04. 2017 18.35
+9
RM igra toliko kot potrebuje