Nogomet

Po porazu na derbiju konec ljubezni med Realom in CR7? 'Če bi vsi bili na takšnem nivoju kot jaz, bi bili prvaki'

Madrid, 27. 02. 2016 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Real Madrida so na domačem Santiagu Bernabeuu doživeli prvi poraz pod taktirko francoskega trenerja Zinedina Zidana, ko so v 26. krogu španske Primere Division gostili mestnega tekmeca Atletico Madrid. Strelec edinega zadetka na tekmi je bil Antoine Griezmann, ki je ohranil upe colchonerosov na naslov v španskem prvenstvu.

Griezmann je odločil madridski derbi v 53. minuti.
Griezmann je odločil madridski derbi v 53. minuti. FOTO: AP

Španski novinarji so se po porazu Reala spravili na Cristiana Ronalda, ki na derbiju z Atleticom ni uspel zatresti mreže Jana Oblaka iz dveh lepih priložnosti. CR7 jim je v mešani coni po tekmi odgovoril v zanj neznačilnem stilu. "Moti me, da pravijo, da je Cristiano padel v formi in da je zato Madrid popustil. Če bi bili vsi na takšnem nivoju, kot sem jaz, bi bili prvi. Zastavljajo mi jeb*na vprašanja, vedno tukaj v Španiji, izgleda, sem zares v dr*ku. Številke ne lažejo, statistika tudi ne, preprosto je," je besno dejal Portugalec

Prvi je na madridskem mestnem derbiju med Realom in Atleticom nevarneje zapretil Raphaël Varane po podaji Tonija Kroosa, toda žoga je po strelu Francoza z glavo zletela za meter ali dva mimo vrat slovenskega čuvaja mreže v vratih colchonerosov Jana Oblaka. Petnajst minut kasneje je sledil prosti strel Cristiana Ronalda, a je žoga letela preveč po sredini vrat, Oblak pa je žogo uspel odbiti. Atletico je ob izteku prvega polčasa nevarneje ogrozil vrata Reala – Antoine Griezmann je prvič nevarneje ogrozil Navas, a je njegov strel Kostaričan uspel odbiti v kot. Sledil je še poskus Kokeja, ki je z nenadnim strelom presenetil Navasa, a je ta strel s skrajnimi močmi uspel odbiti v kot.

Ronaldo iz dveh lepih priložnosti ni uspel premagati Jana Oblaka.
Ronaldo iz dveh lepih priložnosti ni uspel premagati Jana Oblaka. FOTO: AP
V začetku drugega polčasa je prišla najlepša priložnost za Real, ko je Ronaldo v tretji minuti nadaljevanja z desnico z leve strani meril mimo vrat Oblaka. Griezmann je dobrih pet minut kasneje kaznoval neučinkovitost Ronalda in po lepi akciji s kakšnih desetih metrov neubranljivo pospravil žogo za hrbet Navasa. Griezmann je s prvim zadetkom po natanko mesecu dni prekinil strelski post, ki je v vseh tekmovanjih trajal pet tekem. Prav Griezmann je bil tvorec nove lepe priložnost za Altletico, ko je nekaj minut po zadetku lepo zaposlil Saula, a ta z leve strani v obračunu 1:1 z vratarjem Reala ni uspel premagati Navasa. Na drugi strani je dve minuti kasneje odgovoril Ronaldo, ki je po podaji Daniela Carvajala ostal sam, a meril preveč po sredini vrat, Oblak pa je žogo uspel ujeti. V 71. minuti tekme je do strela z levico po iznajdljivi podaji Jeseja prišel Borja Mayoral, a je Oblak strel presenetljivega rezervista, ki je ob polčasu zamenjal Karima Benzemaja, uspel ubrnaiti. Real je še poskušal, a do nevarnejših strelov na vrata ni prišel. Real je tako po vsej verjetnosti že predal bitko za naslov v La ligi, s porazom pa je pomagal Atletico v (očitno osamljenem) boju za naslov španskega prvaka. Colchonerosi na drugem mestu za vodilno Barcelono, ki ima tekmo manj, zaostajajo za pet točk, Real Madrid pa na tretjem že visokih devet točk.
Real Madrid v španski ligi Atletica, nekdaj redne stranke belega baleta, ni uspel premagati že vse od 27. aprila 2013.
Real Madrid v španski ligi Atletica, nekdaj redne stranke belega baleta, ni uspel premagati že vse od 27. aprila 2013. FOTO: AP

Primera Division, 26. krog:
Real Madrid - Atletico Madrid 0:1 (0:0)
Griezmann 53.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (311)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid 1
28. 02. 2016 17.14
+1
prav imas Ronaldo! ce bi vsi igrali na tvojem nivoju, bi bili vec kot odlicni...podpiram njegove besede!
alien8potnik
28. 02. 2016 17.35
+0
to je res, pa če zdaj vsi tu znorite. dejstvo je, da gre za preveliko kakovostno razliko med njim in jesejem, denimo. in to je pač pod pritiskom poraza in medijev povedal. ja, in?
Robert Flisar
28. 02. 2016 13.19
+1
Ronaldo ima pa tako prav,vse kar je povedal je resnica.A potem te besede,pomenijo,da je vse,kar je Real vse kar je dosegel,odkar je Ronaldo pri Realu njegova zasluga...Resnica je,da ni,niti malo.To tudi potem pomeni,da je on včeraj bil proti Atleticu,na svoji najboljši ravni...A potem zakaj je Real izgubil,Real bi mogel zmagat,potemtakem,a ne...Resnica pa je,da je Ronaldo na vsaki tekmi na vrhunski ravni,a Real izgublja,igra neodločeno,in zaostanek za Barco je vedno večji...Važno,da je on na vrhunski ravni.Resnica je tudi,kadar njegovi igralci,niso na vrhunski ravni,je Ronaldo en povprečen igralec,precenjen,ker ko ni tistih 9 igralcev,ki bi delali za njega tudi ni Ronalda in njegovih golov....To tudi pomeni,da on sam nemore naredit nič,absolutno nič..kar se tudi vidi v letošnji sezoni{če vzamemo samo letošnjo sezono}..Lahko je zabiti eni povprečni ekipi kot je Espanyol na dveh tekmah 8 golov,a tistim močnim ekipam,kot je Atletico,Barca,Sevilla,Bilbao,in tudi čvrstim ekipam,kot so malaga,en Betis,in vsem ekipam,proti katerim je real v letošnji sezoni podaril točke,pa koliko golov je zabil...skoraj nič..Zakaj pa je lahko Barca premagala Atletico,ker ima tistega genija Messija...In Real bo proti Barci spet fasala 4,5 komadov,verjemite to...In naj povem,sem navijač Reala...
Bororo
28. 02. 2016 12.40
+3
Enostavno Barca je trenutno neprmagljiva, Ronaldo pa težko prenaša poraze in če že ne po drugem po obnašanju in samohvali ni primerljiv z Messijem ...Messi in Barca so carji ....
LESNIKB
28. 02. 2016 12.11
+5
Res je da so nam v Zidanovih časih isto rekli Galaktiki, tak kot rečemo tej generaciji!!! Še bolj pa je res da so nam takrat rekli "beli balet"... in to tej generaciji hudo manjka!!!! Za Ronalda pa tak tisti, ki malo bol dolgo spremljamo Real in ki vemo kaj Real pomeni, lahko rečem samo da komaj čakam da ga več nebo!! Čeprav je dal za Real ogromno... ampak takšen egocentrik kot je ta človek enostavnoooooo ne more bit za ekipni šport!! Vse bi on sam, krili z rokami ko kdo ne poda, zavija z očmi in ne vem kaj še vse!! Pojdite na igrišče in ingrajte z nekom kihoče vse sam in misli da je najbolši, najlepši in ne vem kaj še vse!!! Vam je fajn igrat!!!??? Redko komu!! Razn ovci dvomim da se še najde kdo!! Nogomet je še vedno samo igra!!!! Pa daleč od tega da govorim, da je Ronaldo slab... je vrhunski z statistiko ki jo bo v Realu teeežko kdo presego, ampak način kako je on to dosegel ali pa na drugi strani Messi je kot dan in noč!! Po Ronaldu bo Real mogoče res slabši, ampak ekipni duh bo zagotovo bolši!! Madrid y nada mas!!
Felipao
28. 02. 2016 12.58
+1
Žal imaš prav, predvsem pa je težava ta, da so "galaktiki" imeli prepoznaven slog igre, današnji realovci pa so nametani skupaj z vseh vetrov in temu primerni so tudi rezultati. Sicer so se težave z "marketinškimi" prestopi začeli že takrat, ko je Perez pripeljal najprej Beckhama, ki ga ob Figu in Zidanu sploh niso potrebovali, pa potem Michaela Owena itd.
brsankovi 1
28. 02. 2016 12.03
+1
simeonejo se vidi,da je večino časa igral v italiji...
User513426
28. 02. 2016 11.33
+1
se je včeraj ponovno pokazalo da je real drugi na vasi. kako bo osvojil potem laligo če še na vasi ni prvi
Tomi Vido
28. 02. 2016 10.54
+4
Kdaj je menjava trenerja?
apodgraj
29. 02. 2016 08.48
Če se bo to stanje nadaljavalo , se bo v kratkem zgodila ponovna menjava trenerja, zato , ker Ronaldo od trenerja ne dobi tistih igralcev , s katerimi on lahko igra .
kameltrajbar
28. 02. 2016 10.47
+8
..polizani je včeraj imel 2 100%.....komot bi lahko rešil tekmo....pa ni......))))).....
omega _v6
28. 02. 2016 10.42
+6
Ni timskega duha ni zmage!! Vsi so podrejeni Ronaldu in to se proti timskemu delu slabo konča!! Ni vzdušja v Realu je diktatura!!
apodgraj
29. 02. 2016 08.51
Nima več občutka , da je vse podrejeno Ronaldu . Vse manj se igrana njega , ker so spoznali , da s forsirajem samo enega neuspešnega igralca, ne pride nikamor .
šumar
28. 02. 2016 10.42
+4
ronaldo se spotakne ob svojega igralca in isče penal haha groza
gregor203
28. 02. 2016 10.19
+5
No, da se jaz oddam svoje mnenje. Nnajprej o KRALJEVEM REALU. Real nebo nikoli, ampak res nikoli nic dosegel dokler bo taka kemija v ekipi. In vecinski krivec za to je hoces noces kristinca. On naj bi bil bog i batina tam. I to vec kot ocitno drugim ne odgocarja. Prodat kristinco in boste videli novi real predvsem pa boljsi. Zdaj pa se o kristinci. On hrani svojo statistiko z drugorazrednimi ekipami kjer zabije 2-5 golov. Pa se to mu drugi pripravijo, saj on ne preigrava, da se ne poskoduje. Res je dober igralec nikakor pa z tem egotom ni za v ekipo kjer igrajo se druge zvezde. Ker e takoj porusi kemija, ki jo v Realu sploh ni.
Trend01
28. 02. 2016 10.17
-2
Bojda nisem nič komentiral (ene par se jih je obdrgnilo): Trend01 27.02.2016 18:06:38 Zelo pametna postavitev »Rojiblancosov« in povsem zaslužen rezultat! Vsa čast »El Cholu«. Vsa ta terenska premoč je bila popolnoma jalova. Prenos igre zopet prepočasen in so Atleti z lahkoto pokrivali prostor in igralce. Ronaldo je sicer spredaj nekaj brcal, a popolnoma brez haska. Vsi igralci Atlética so odigrali dobro tekmo. Taktično pametno z zelo malo napakami. In to so bili edini trenutki, ko so »Los Blancosi« nekako do gola prišli. Mayoral, Vázquez in Jesé so sicer prinesli nekaj energije v igro, a vse skupaj premalo. Real na postavljeno obrambo ne zna igrati in le muči žogo. Danes se lahko smejijo Rafael Benítez, oba navijača »Colchonerosov«, navijači Blaugrane ter hejterji Reala. Jp, veliko je bilo danes nasmejanih lic. Na drugi strani se lahko navijači Reala sprašujemo kako bo zdaj vse skupaj naprej potekalo. Bo Pérez spet kaj novega pogruntal? Zamočil je že pred davnimi časi, ko je kupoval le »galaktike«. Uf, imam občutek, da bodo vse naredili, da dobijo Mahreza, Hazarda in Pogbaja ali Verrattija. Na CFju bo Mayoral čisto »cool«. Kot pomoč Benzu. No, zdaj se pa lahko povsem postvetijo Ligi prvakov. Če le v naslednjem krogu ne dobijo kakšnega bunkeraša. Bo itak potem konec....Če v domači ligi ne premagaš najbižje konkurence, si tudi pod razno ne zaslužiš naslova! Ali zelo na kratko današnja tekma: »The Galacticos - Lost in Space 9. del«!
apodgraj
28. 02. 2016 10.48
+4
Preveč zvezdnikov v ekipi še ne pomeni , da bo igrala ekipa tudi zvezdniško . Vsaka ekipa potrebuje kemijo , medsebojno spoštovanje in popolnoma enaki status med igralci . Kakor hitro nekoga umetno dviguješ in mu dapuščač vse možne previlegije , kaj hitro pride znotraj same ekipe do nezadovoljstva med igralci , ki imajo občutek , da igrajo tako dobro ali še bolje , kot priviligiranec . S tem problemom se srečuje ekipa Reala . Krivda trenerja pa je v tem , da dovoli tako stanje in ne odvzame vse bonitete zvezdniku , ki si jih ne zasluži in ga postavi na realna tla . Včasih bi bilo dobro in koristno , da bi bil tudi zvezdnik deležen zamenjave med tekmo . Kajti Ronaldo je trdno prepričan , da se to njemu ne more zgoditi in da si tega s svojo igro prosto ne zasluži , čeprav samo statira celo tekmo .
metallica-one
28. 02. 2016 11.31
+2
Pravilno razmišljanje.Dejstvo je da je klub večji od igralca čeprav je očitno nekomu to v Realu težko dokazat. Če bi se podredil ekipi dal svoj maksimum ker kakovost ima bi Real uspeval bolj kot sedaj
Trend01
28. 02. 2016 11.40
+4
Ronaldo ima problem, ker misli, da je on tisti, ki lahko rešuje ekipo. To vedo tudi trenerji in vse skupaj enostavno prilagodijo zadeve, oz. obrambo. Ko pa je fant živčen, gre vse v maloro in začne solirati.
xxman.y
28. 02. 2016 10.06
+4
Ma ja. Da bi bli vsi na takem nivoju kot on včeraj, bi fasal še ene 3 komade.
grevid
28. 02. 2016 09.30
+7
In to naj bi bil prerojen real madrid pod vodstvom ZZja....hahahaha
Demo-kracija
28. 02. 2016 09.24
+4
Real? Hahahahahahahaha. Od fašista Franca naprej klub, ki živi le od sodnikov. Kako naj bi Ronaldo dal gol, če si sodnik ni hotel izmisliti enajstmetrovke?
poserjemsenavas
28. 02. 2016 09.19
+10
Mu dam prav, navijam za Real vsaj 30 let. Ekipa je zmeraj slabša. Perez kupi samo še tržne igralce, delavcev pa ni in ni. Z prodajo Ronalda bo pa res veliko pridobil. Denarja bo mogoče res veliko. dobil bo pa tudi borbo za sredino lestvice v Španiji. Kdo pa ga v Realu lahko zamenja v napadu? Benzema-hlod, Bale-kdo je že to, saj ga skoraj ni, Jese- ne se hecat. Žal mi je, ampak bo treba po moje kar nekaj let, da jim bodo lahko rekli galaktiki.
apodgraj
28. 02. 2016 10.54
+4
Zamenja ga lahko vsaki igralec in teh ni malo , ki ima srece igrati za ekipo , ne pa polniti samo svojo statistiko . Nogomet je kolekivna igra in tega se morajo zavedati tudi zvezdniki . Zakaj Barce nima tega problema , preprosto zato , ker Messiju je vse eno , kdo da gol , važna je samo zmaga .
POVEMRESNICO
28. 02. 2016 09.06
+12
CR7 se šopiri le proti " drugokategornikom ", ko pa je na igrišču resen tekmec, ga ni nikjer. In to naj bi bil najboljši igralec na svetu? BLA BLA BLA. Največja okrepitev za REAL bi bila PRODAJA CR7!
DELTA22
28. 02. 2016 09.01
+13
Oblak na golu, se Atletico nima kaj bat!
šumar
28. 02. 2016 10.41
+2
Mister-no
28. 02. 2016 08.21
+4
To da drugi niso na istem fizičnem nivoju so mu mugli pozneje rečti, da naj "popravi" svoj intervju, Kot prvo: ne pravim da kovačič, jese, lucas niso dobri igralci(a je tukaj fizična pripravljenost mišljena?), kot drugo: poglejte si mojo statistiko, ta ne laže(a je tudi tukaj fizična pripravljenost mišljena?)
notrajnc05
28. 02. 2016 08.13
+10
Ronalda je potrebno obvezno čimprej prodat, dokler je še kej vreden in ekipo sestavit na novo. Tudi stekleni Bale ne daje tistega zaradi česar je bil pripeljan. Obrambna vrsta je razen Varana zelo tanka, zagotovo pa niso dovolj ustvarjalni v fazi gradnje igre. Kross se je potopil v sivino kompletne vezne vrste. Isco vsako leto odigra le dve tekmi na nivoju, ostalo porazno... Nasploh je igra lahko berljiva nasprotnikom, ker je vse podrejeno Ronaldu. Če neb imel izvrstega Navasa v golu drugo leto niti LP neb vidl... Škoda!!!
Josef Kurbl Popelreuther
28. 02. 2016 08.22
+2