Nogomet

Rdeči vragi zaostajali že z 0:2, nato pa s tremi zadetki prišli do zmage pri Crystal Palaceu

London, 05. 03. 2018 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Uniteda so v 29. krogu angleške Premier League s 3 : 2 slavili na gostovanju v Londonu pri Crystal Palaceu. Domačini so vodili že z 2 : 0, nato pa je rdečim vragom uspel popoln preobrat, odločilni zadetek pa je v sodnikovem podaljšku zabil Nemanja Matić. Z zmago je Manchester United znova skočil na drugo mesto Premier League.

Smalling je z glavo načel mrežo domačinov, delo pa sta dokončala še Lukaku in Matić.
Smalling je z glavo načel mrežo domačinov, delo pa sta dokončala še Lukaku in Matić. FOTO: AP

Domačine je na navdušenje zbrane množice Selhurst Parka v vodstvo popeljal angleški vezist Andros Towsnend. Ta je s prve sprožil s kakšnih 23 metrov in s pomočjo švedskega branilca Manchester Uniteda Victorja Lindelöfa premagal gostujočega vratarja Davida De Geo. Žoga se je od Šveda odbila in se preusmerila naravnost pod stičišče vratnice in prečko, tako da Španec v vratih rdečih vragov ni imel nikakršnih možnosti za posredovanje.

Drugi polčas se je za vrage začel slabo, zaključil izvrstno
Drugi polčas se ne bi mogel začeti slabše za gostujoči United. Rezervist Marcus Rashford se je kmalu po sodnikovem žvižgu zapletel v kazenskem prostoru domačinov, že v eni naslednjih akcij pa je sledila kazen nogometašev Crystal Palacea. Patrick van Aanholt je spretno utekel obrambi rdečih vragov in z natančnim in močnim strelom z levico z leve strani zabil na bližnjo vratnico De Gea.

Domačini so bili na pragu zmage ob vodstvu z 2:0, nato pa so prejeli tri zadetke in ostali brez pomembnih točk v boju za obstanek
Domačini so bili na pragu zmage ob vodstvu z 2:0, nato pa so prejeli tri zadetke in ostali brez pomembnih točk v boju za obstanek FOTO: AP

A rdeči vragi so se v 55. minuti vrnili v igro. Branilec Chris Smalling je z natančnim strelom z glavo na oddaljeno vratnico izkoristil lepo podajo Antonia Valencie, potem ko je James Tomkins zaspal pri postavljanju zanke prepovedanega položaja. Manchester United je dobil krila in postajal vse nevarnejši, izenačenje pa je 15 minut pred iztekom rednega dela priigral Romelu Lukaku po neobičajni akciji. Najprej se je po strelu Alexisa Sancheza in dotiku enega od domačih branilcev odbila od okvirja londonskih vrat, nato pa je do nje prišel Lukaku, ki se je nato rahlo zapletel v kazenskem prostoru Crystal Palaca. Toda Belgijec je klub temu našel vrzel med štirimi branilci Londončanov in matiral Waynea Hennesseyja za izenačenje na 2 : 2. Za popoln preobrat rdečih vragov je poskrbel srbski vezist Nemanja Matić, ki se je v sodnikovem podaljšku odločil za volej z levico z velike razdalje, žoga mu je sedla in tako zavijala proti stičišču vratnice in prečke, da je Hennessey ni uspel doseči.

Nogometaši Manchester Uniteda so z zmago skočili znova skočili na drugo mesto angleške Premier League, za vodilnim Manchester Cityjem imajo devet krogov pred koncem (najverjetneje) neulovljivih 16 točk zaostanka, pred tretjim Liverpoolom pa dve točki prednosti (78/62/60). Na četrtem mestu z 58 točkami sledi Tottenham, peto mesto pa s 53 zasedajo branilci naslova, nogometaši Chelseaja. 

Premier League, 29. krog:
Crystal Palace – Manchester United    2 : 3 (1 : 0)
Townsend 11., van Aanholt 48.; Smalling 55., Lukaku 76., Matić 90+1.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
06. 03. 2018 14.10
+3
ma ta murinjo ima vec srece k pameti dej