Nogomet

Razočarani Solskjaer: Nismo si zaslužili zmage

Manchester, 14. 07. 2020 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener nogometašev Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer ni skrival razočaranja po nesrečnem remiju proti Southamptonu (2:2). Njegovim varovancem je sicer kazalo odlično vse do 96. minute, ko so gostje na Old Traffordu zabili izenačujoči zadetek, s čimer so rdečim vragom preprečili, da bi tri kroge pred koncem angleškega državnega prvenstva prehiteli londonski Chelsea in Leicester City na tretjem oziroma četrtem mestu.

Kot je nekdanji odlični norveški napadalec povedal novinarjem po koncu obračuna v 'Gledališču sanj', si njegovo moštvo po prikazanem v drugem polčasu niti ni zaslužilo polnega točkovnega izkupička.

"Čeprav smo na trenutke prikazali izjemno igro, je bilo to očitno premalo za razigrani Southampton, ki je še enkrat več pokazal, da je zelo neugodno moštvo. Fizično so odlično pripravljeni, tudi na igrišču so večji del tekme taktično zelo dobro izvajali svoje naloge, tako da nam ni bilo lahko v nobenem trenutku. Žal mi je fantov, ki so po štirih zaporednih zmagah dobili zalet in verjeli, da lahko že po tej tekmi prehitijo neposredne tekmece v boju za mesta, ki prinašajo nastope v elitni Ligi prvakov v naslednji sezoni," je v mikrofon Sky Sportsa dejal Ole Gunnar Solskjaer, ki kljub manjšemu spodrsljaju verjame, da ima njegovo moštvo tri kroge pred koncem domačega prvenstva usodo v svojih rokah. "Pičla točka nas loči do tretjega oziroma četrtega mesta, kar je povsem dosegljivo. Ob predpogoju, da se vrnemo na raven iger, ki smo jih prikazovali pred remijem s Southamptonom. Imamo dovolj kakovosti, želje in mentalne stabilnosti, da stvari dokončamo po lastnih željah. Da bo sila težko doseči zastavljeni cilj, vemo že od prvega kroga naprej. Toda po drugi strani smo pokazali, da si zaslužimo biti blizu vrha Premier lige," ocenjuje norveški strokovnjak, ki poudarja, da je zimski prihod Bruna Fernandesa krivuljo iger in rezultatov obrnil navzgor.

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer verjame, da lahko njegovo moštvo do konca sezone izpolni osnovni klubski cilj – uvrstitev v skupinski del elitne Lige prvakov.
Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer verjame, da lahko njegovo moštvo do konca sezone izpolni osnovni klubski cilj – uvrstitev v skupinski del elitne Lige prvakov. FOTO: AP

"Potrebovali smo prav takšnega nogometaša, ki ima potezo več in vidi stvari na igrišču, ki jih marsikdo drug ne. Z Brunovim prihodom smo precej dvignili raven igre, postali nevarnejši v napadalnem delu, kar se nenazadnje pozna v igri tako Anthonyja Martiala kot Marcusa Rashforda. Upam in želim si, da bo omenjeni tercet v zadnjih treh tekmah potrdil dobro pripravljenost in da se bomo na koncu veselili (vnovične) uvrstitve v najelitnejše klubsko tekmovanje na svetu," je še pristavil Solskjaer.    

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pokerstarsy
14. 07. 2020 10.18
+11
Ah do 100' se igra, če je potrebno. Za 100k na teden bi lahko to vedli.
dadinho10
14. 07. 2020 09.34
+16
zadnje kolo je leicester-united. pa ni treba biti zal fantov, ker so fantje poleteli po par zmagah s skromnimi nasprotniki. klasika v razmisljanju, ko prehitro mislis, da si dober.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
14. 07. 2020 08.59
-15
Ne niste si je