Nogomet

Razdrh: Ne smemo delati teh neumnosti, ki jih znamo narediti

Ljubljana, 23. 07. 2013 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo na Slovaškem igrali povratno tekmo drugega predkroga evropske lige. Na prvem obračunu v Stožicah so si zmaji proti slovaški Žilini priigrali lepo prednost 3:1, ki jo bodo skušali s pametno igro zadržati.

V četrtek bodo varovanci trenerja Andreja Razdrha na Slovaškem poskušali iztržiti ugodni izid in napredovati v tretji predkrog, kjer boljšega iz tega dvoboja najbrž čaka Rijeka Matjaža Keka. "Moram reči, da prav uživamo na teh evropskih tekmah. Mislim, da smo to pokazali tudi prejšnji četrtek. Veselimo se tekme v Žilini. Upamo, da se nam bo uspelo osvežiti po zadnji prvenstveni tekmi. Motivacija in cilj sta prevelika, da nam to ne bi uspelo. Pričakujemo težko tekmo in pritisk domačina od začetka tekme, kar nam lahko odpre nekaj možnosti. Po vseh analizah tekmeca nisem dobil občutka, da so Slovaki izrazita 'domača ekipa', ničesar 'ekstra' ni bilo videti na tekmah, ki smo si jih pogledali. Ampak Žilina zna igrati, to smo videli," je povedal Razdrh. Ta bo svoje fante skupaj s strokovnim štabom skušal pripraviti na vse scenarije. "Če mi prvi prejmemo zadetek, upam, da to ne bo preveč vplivalo na fante. V teh dneh jih bomo poskusili pripraviti tudi na to, rezultat je pač najpomembnejši. Koncentracija ne sme pasti in ne smemo delati teh neumnosti, ki jih znamo narediti. Če bo vse to v redu, potem lahko napredujemo," je še povedal Razdrh.

Nogometaše Olimpije čaka še povratni dvoboj z Žilino.
Nogometaše Olimpije čaka še povratni dvoboj z Žilino. FOTO: Damjan Žibert

"Osredotočeni smo na Žilino. Dobro smo se pripravili nanjo že za prvo tekmo, tako da ni neznank. Pričakujemo pa drugačno Žilino kot na prvi tekmi. Igra doma in mora napadati. Mi pa bomo morali igrati pametno, saj imamo s prve tekme dober rezultat," meni vezist Nik Omladič in dodaja: "Pomembno je, da v prvem polčasu ne dobimo gola, da imamo tako dobro izhodišče za nadaljevanje, bomo pa tudi napadali in poskusili doseči še kak zadetek. Igrali bomo toliko, kolikor bomo potrebovali oziroma pametno in ne brezglavo."


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurkovic17
23. 07. 2013 23.18
-1
Gnilo jajce bo na slovaskem.3:0 zilina
dadich1998
23. 07. 2013 22.11
+1
Evropapokaaal! OFC
Guardian990
23. 07. 2013 17.38
+9
Vso srečo in dober rezultat želim. Pozdrav iz MB.
aki10
23. 07. 2013 16.47
+0
User792410
23. 07. 2013 13.52
+16
V Ljubljani je na začetku drugega polčasa prav Razdrh začel delati neumnosti z zgodnjimi menjavami napadalcev z obrambnimi igralci,vendar se je na srečo na koncu še dobro izteklo ! Žilna je tipična napadalna ekipa,ki pa ima kar precejšne pomanjkljivosti v fazi obrambe,zato je potrebno z okrepljeno sredino zaustavljati njihove napadalne akcije in v pol protinapadih poizkušati doseči gol ! Omladič,Eteme,Šporar in Zeba so idealni igralci za takšno igro in z njimi popolnoma zapreti igro in čakati na srečen razplet,bi bila največja neumnost,ki bi jo Razdrh lahko naredil na Slovaškem ! Mislim,da je Olimpija kvalitetnejša ekipa od Žilne in ob takem izhodišču,bi bilo nenapredovanje velik neuspeh !