Nogomet

Razburljiv derbi med kovači in lončarji brez zmagovalca,Van Gaalov stolček že izgubil nogo?

London, 12. 12. 2015 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
9

Na obračunu 16.kroga angleške Premier league med poprej osmouvrščenim West Hamom in enajstim na lestvici Stoke Cityjem ni bilo zmagovalca, golov pa navkljub 33-im strelom proti obema vratoma tudi ne. West Ham ni uspel zmagati že na šesti zaporedni tekmi.

Andy Carroll ni imel svojega dne pred nasprotnikovim golom.
Andy Carroll ni imel svojega dne pred nasprotnikovim golom. FOTO: Reuters
Tekma na stadionu Upton Park je bila zelo zanimiva, pri čemer so si obdobja prevlade enega ali drugega moštva sledila malodane simetrično. Vsak od tekmecev je prevladoval pribljižno deset minut, a nato popustil, sredino igrišča prepustil nasprotniku, malce trepetal, saj je bila obramba pod protiskom, in tako naprej.V prvem delu je bil, če bi šteli le nevarne kratke preložke pred vrata in skoraj-usodne nalete vtekajočih (veznih) napadalcev, uspešnejši Stoke City. Dvakrat se je v izglednem položaju znašel avstrijski reprezentant Marko Arnautović. Prvič mu je podal Nizozemec Ibrahim Afellay, drugič branilec Glen Johnson. A tudi gostujoči vratar Jack Butland je moral vsaj trikrat levje posredovati.

Na začetku drugega dela je po predložku z leve visokorasli Andy Carroll znova zaposlil drugega vratarja angleške reprezentance Butlanda, ki je njegov strel z glavo ubranil tik pred levo vratnico. Medtem pa je bil varuh domače mreže Španec Adrian po mojstrsko izvedenem prostem strelu prav Arnautovića že premagan. Toda žoga se je odbila od prečnika. To je bilo v 68.minuti. Od tedaj naprej so smo spremljali še bolj odprto tekmo. Ekipa West Hama, zaradi poškodb precej zdesetkana, je bila spet malenkostno podrejena gostom. Toda niz njihovih površnih podaj na sredini igrišča se je na srečo domačih navijačev le zaključil. Nevaren strel Argentinca Maura Zarateja z roba kazenskega prostora, ki se je odbil od leve vratnice vrat gostov, je priljubljene “kovače” spet vrnil v igro. Minuto in pol pred iztekom igralnega časa se je napadalec Stoka Mame Biram Diouf, v igro je vstopil kmalu po odmoru, sam znašel pred Adrianom, a je bil zmagovalec tega duela ponovno vratar.
West Ham bi lahko povedel in zmagal v zadnji akciji, če žogo z golove črte - po gneču pred vrati in strelu z glavo Cheikhouja Kouyateja - ne bi prav tako z glavo izbril Stokeov nemški branilec Phillipp Wollscheid
Marko Aranutović, ki je blestel prejšnji teden proti Manchester Cityju, tokrat ni uspel zatresti mreže.
Marko Aranutović, ki je blestel prejšnji teden proti Manchester Cityju, tokrat ni uspel zatresti mreže. FOTO: Reuters

Trener Stoke Citja Mark Hughes je bil na tiskovni konferenci po tekmi kar zadovoljen: “Za nami je naporno, a dobro srečanje. Sicer drugačno kot pa tisto pred tednom (doma proti Manchester Cityju). Zadovoljni smo s točko, mislim, da se nad rezultatom ne moremo pritoževati, nad igro, ki smo jo prikazali, pa tudi ne. Shaqirija v postavo nisem uvrstil zaradi rahle poškodbe, so se pa namesto njega izkazali vsi drugi v ekipi, kar me veseli.”

West Hamov strateg Hrvat Slaven Bilić dodal, da z rezultatom ni zadovoljen. Izrazil pa je prepričanje, da je bila tekma kljub manjku zadetkov dovolj razburljiva in zanimiva za gledalce. “Rezultat me nikakor ne veseli, me je pa zato potolažila naša borbenost in dobra kolektivna organiziranost. Tekma je bila zelo solidna in energična nogometna predstava”, je bil kratek vedno zelo prijazni Bilić.

Slaven Bilić (na sredin) in Mark Hughes (desno) sta si po srečanju prijateljsko segal v roke.
Slaven Bilić (na sredin) in Mark Hughes (desno) sta si po srečanju prijateljsko segal v roke. FOTO: Reuters

Vragi v vse večji krizi

Zopet so svoje navijače razočarali nogometaši Manchester Uniteda, ki so izgubili gostovanje pri 'palčku' in lani še drugoligašu, Bournemouthu. Domačini so tako dosegli še drugi zaporedni veliki skalp, saj so v prejšnjem krogu premagali Chelsea, ki ga vodi sloviti Jose Mourinho. Bournemouth je začel bolje in povedel že v drugi minuti, ko je zadel Junior Stanislas. Zadetek je bil zelo nenavaden, saj je Stanislas izvajal kot in z zavrtinčeno žogo presenetil gostujočega vratarja Davida De Geo, ki bi moral bolje posredoavti, a je pustil, da je žoga končala v mreži ob daljši vratnici. Gostje so uspeli izenačiti v 24. minuti, ko je odbito žogo v mrežo z zadnjimi močmi pospravil Marouane Fellaini. Toda zadnjo besedo je imel v 54. minuti nekdanji 'rdeči vrag' Joshua Kinga, ki je zadel iz neposredne bližine in poskrbel za zgodovinsko zmago svoje ekipe nad (padlim) velikanom angleškega nogometa. To je po izpadu iz Lige prvakov nov velik udarec za Louisa Van Gaala in njegove varovance, ki so zabeležili tretji prvenstveni poraz v letošnji sezoni. Je pa res, da je pred tekmo Van Gaal ostal brez kar devetih nogometašev zaradi poškodb in kazni zaradi kartonov  Danes pa je izgubil še Lingarda in McNaira prav tako zaradi poškodb. Bo ta poraz resneje zamajal Nizozemčev stolček?

Koliko časa bomo še na klopi Uniteda gledali Van Gaal?
Koliko časa bomo še na klopi Uniteda gledali Van Gaal? FOTO: Reuters

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

Izid 16. kroga angleške Premier league:

West Ham United - Stoke City 0:0
Bournemouth
- Manchester United 2:1
Norwich City- Everton 1:1
Crystal Palace - Southampton 1:0
Manchester City - Swansea City 2:1
Sunderland - Watford 0:1


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

finec
17. 12. 2015 08.44
Že dobrih 50 let sem navijač MU in lahko rečem, da tako bednega trenerja še niso imeli.
SAF1
15. 12. 2015 09.31
+1
Poškodovani igralci ali ne, to ni noben izgovor. MUFC bi lahko že 3 ali 4 tekme zmagal in bi z lahkoto bil pred trenutno vodilnim Arsenalom za vsaj 3 ali celo 4 točke. Ampak NE, remi pa remi in na koncu še zgubljena tekma. LVG že osmič te prosim nehaj filozofirat in prestavi v višjo prestavo, ker tole ni za nikamor in resno, LVG je že imel svojo uvajalno sezono, lansko sezono je mufc dosegel cilj 3 in na koncu 4 mesto. ampak če zdaj ne bo vsaj 3 mesto potem LVG adijo, že zdaj te ne podpira več, vsaj 60% fanov. Sam osebno sem gledal nekje fo 80-e minute potem pa sem prekinil stream ker...enostavno nisem mogel več gledati te žalosti, tako boleče je bilo.
Rolesx
13. 12. 2015 10.32
+7
Martial 50 milijononov evrov 3 goli v sezoni :) Pranje denarja nogometnih funkcionarjev in FIFE! Vardy cena 4 milijone evrov... 14 golov v sezoni
united96
13. 12. 2015 10.26
+1
Ponavadi ne komentiram na forumih, samo tole kar se pa zdaj dogaja z unitedom je pa taka žalost, da bi bilo težko še slabše. Groza. Sem gledal tekmo in takoj, ko so dobili drugi gol je bilo z njimi konec. Nobene volje do zmage, nič.
united4eva
13. 12. 2015 15.23
+1
nogometjemrtev
12. 12. 2015 21.52
-1
Oo vragi kaj je to? Chelsea se je ze opekel pa ste mislili ehh oni letos niso relevantni... pol pa dobli po...
united4eva
13. 12. 2015 15.23
+2
? kaj smo mislili? kdaj? bodi raje tiho... ste na slabšem, veliko slabšem položaju
Sasda Sadas
12. 12. 2015 21.18
+6
Okej res da je veliko igralcev poskodovanih samo useno igra je tako porazna da glava boli .... Res nic od nic od igre res katastrofa ... Upam da cim prej spoznajo da lvg nima pojma :/
BayernGomez
12. 12. 2015 20.56
+9
Če bi bil navijač uniteda bi si želel čim več porazov samo da bi van gaala odpustili ta tip nima pojma o fuzbalu in je nesposoben ni nobene taktike niti ene prave priložnosti potem te pa en klub ki je še lani igral v drugi ligi šola neverjetno kako so se poigravali z obrambo potem pa začne varela pred youngom in potem so vsi drugi krivi samo van gaal ne še sreča da so ga pri bayernu odpustili in tudi pri unitedu bi ga morali odpustiti