Nogomet

Ranieri: Tottenham je prvi favorit v boju za naslov prvaka

Leicester, 02. 03. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strateg trenutno (še) vodilne ekipe angleške Premier League in hkrati velikega hita prvenstva Leicester Cityja Claudio Ranieri je presenetil z izjavo, da so nogometaši londonskega Tottenhama prvi favoriti za naslov prvaka.

Claudio Ranieri
Claudio Ranieri FOTO: AP
Tottenham, ki ga uspešno vodi 43-letni Argentinec Maurizio Pochettino, ima na drugem mestu tri točki zaostanka za Leicester Cityjem in tekmo manj, strateg vodilne ekipe lige Claudio Ranieri, vlogo prvega favorita za laskavi naslov prepušča "spursom".
Riyad Mahrez je hit sezone v angleški ligi, v kateri s svojim Leicester Cityjem vodi, njegove predstave pa so mu v Alžiriji, od koder prihaja, prinesle že skorajda status boga. Leicester je postal najbolj priljubljen klub med Alžirci, Mahrezovi dresi pa so med njegovi rojaki vroča roba.
"Vsi govorijo o Leicesterju, kot o največjem hitu in hkrati presenečenju prvenstva, toda nihče ne omenja Totrenhama, ki je ves čas v vrhu prvenstvene tabele. Menim, da je prav Tottenham prvi favorit za naslov prvaka," je kar malce presenetil z izjavo otoškim medijem izkušeni italijanski strateg Ranieri."Imajo zelo uravnoteženo ekipo, odlično obrambo in napad, ter so tudi v prednosti, ker se o njih malo piše in govori in lahko napadajo iz ozadja." Italijan seveda ne pozablja na Arsenal in Manchester City. S tema dvema kluboma pa se po mnenju 63-letnega strokovnjaka zaključuje spisek tistih, ki bodo do konca sezone v boju za naslov prvaka.

Riyad Mahrez
Riyad Mahrez FOTO: AP

Do konca prvenstva v Premier League je še kar nekaj krogov in v angleških medijih so Ranierijeve besede zvenele kot poskus, da Italijan razbremeni njegove igralce, ki so vse bolj pod pritiskom, saj sedaj enostavno ne morejo več ubežati vlogi enega izmed kandidatov za naslov. Klub pa je v tej sezoni uveljavil tudi kar nekaj, doslej manj znanih nogometašev. Alžirec Riyad Mahrez je, denimo, hit sezone v angleški ligi. Petindvajsetletnik, ki je v tej sezoni za Leicester dosegel 14 golov in podal še za enajst golov, je resen kandidat za najboljšega nogometaša Premier League, Mahrezove odlične predstave pa so opazili tudi njegovi rojaki, ki so v nekaj mesecih postali navdušeni navijači Leicestra.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

woche
02. 03. 2016 11.20
+3
Upam da Leicster letos osvoji. Ali se je že sploh zgodilo da naslov osvojila ekipa, ki je prešnjo leto komaj obstala v ligi. To bi bilo neverjetno !
gregorin1984
02. 03. 2016 08.30
+2
Tudi jas mislim tako,ampak menim da lahko še oba močno popustita v boju za naslov.Bomo videli.Upam na uvrstitev Uniteda med prve štiri.leicestru bi privoščil to zmago poleg Uniteda.
Brcavrit
02. 03. 2016 12.39
+1
Jst tud upam, da se Newcastle United uvrsti med prve štiri ja :)