Nogomet

VIDEO: Ranieri dobil nagrado za trenerja leta in postal prvi kandidat za selektorja Italije

Rim, 10. 05. 2016 06.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Claudio Ranieri, ki je Leicester City popeljal do naslova prvaka v Premier League, je dobil lepo priznanje tudi v domovini. Prejel je nagrado za najboljšega italijanskega trenerja v sezoni, predsednik italijanske nogometne zveze pa je priznal, da bi Ranierija rad videl na klopi italijanske reprezentance.

Leicester City je veliko presenečenje letošnje sezone v evropskih klubskih prvenstvih. Lisice so nepričakovano, a zasluženo osvojile naslov prvaka v Premier League v konkurenci kopice bogatejših moštev. "Krmar" tega uspeha je bil 64-letni Italijan Claudio Ranieri, ki je moštvo popeljal do lovorike. Leicester je v soboto že proslavil naslov prvaka pred svojimi navijači, italijanski strateg pa je dobil lepo priznanje tudi v domovini.

 

Ranieri je prejemnik nagrade Enzo Bearzot za najboljšega italijanskega trenerja v tej sezoni. Nagrado je sprejel včeraj v Rimu, ob tem je dejal: "Iskreno, še vedno se ne zavedam, kaj smo storili. Začeli smo sezono, da bi se izognili izpadu iz lige, sedaj pa vidite, kaj se je zgodilo." Predsednik italijanske nogometne zveze Carlos Tavecchio pa je celo namignil, da bi lahko Ranieri postal selektor italijanske izbrane vrste, saj se dosedanji prvi mož azzurrov Antonio Conte poslavlja po letošnjem evropskem prvenstvu in bo skrbel le še za londonski Chelsea. Tavecchio je dejal, da bi bil Ranieri pravi mož, da popelje azzurre do dobrih rezultatov.

"Nikoli nisem spoznal Bearzota, vendar so mi ljudje dejali, da v meni vidijo njegov duh in to me je navdalo z ponosom," je še dejal Ranieri. Omenjeno nagrado so prvič podelili leta 2011 v spomin na izvrstnega trenerja Enza Bearzota, ki je leta 1982 z Italijo osvojil naslov svetovnega prvaka, umrl pa je leta 2010.

Dosedanji dobitniki nagrad:
2011: Cesare Prandeli – Italija
2012: Walter Mazzarri – Napoli
2013: Vincenzo Montella – Fiorentina
2014: Carlo Ancelotti – Real Madrid
2015: Massimiliano Allegri – Juventus
2016: Claudio Ranieri - Leicester City

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1285812
13. 05. 2016 12.28
Trener leta je Louis Enrique 100%. Sam ne najboljši ampak lih kontra haha
Joker3
10. 05. 2016 11.39
+7
Čestitam Ranieriju. To kar se je zgodilo letos z Leicester Cityjem je zgodovinski uspeh in dogodek, ki se v Angliji, ki je ena najmočnejših lig na svetu, še ni zgodil. Lani se je namreč ta klub še boril za obstanek v premiershipu. Še en dokaz, da imajo Italijani polno odličnih trenerjev.