Nogomet

Ramos ima resno načeto koleno, počival bo kar šest tednov in morda izpustil celo derbi z Atleticom

Madrid, 10. 10. 2016 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan madridskega Reala Sergio Ramos bo zaradi poškodbe, ki jo je staknil na kvalifikacijski tekmi Španije v Albaniji, počival več kot en mesec. Ramos ima poškodovane kolenske vezi, a je ušel hujšim posledicam, Real pa se bo moral brez njega znajti tudi na naslednjih tekmah Lige prvakov.

Realov kapetan med januarskim treningom s soigralci.
Realov kapetan med januarskim treningom s soigralci. FOTO: AP
Real se bo moral brez svojega kapetana znajti že na torkovi tekmi Lige prvakov z varšavsko Legio, ki jo bomo ob 20.30 prenašali na Kanalu A in VOYO.

Koliko bo Real Madrid pogrešal Sergia Ramosa? Kapetan kluba in njegov srednji branilec je slabo odprl novo sezono in je do tega trenutka nogometaš, ki je zakrivil največ najstrožjih kazni. Nazadnje je tudi na derbiju z Italijo v kvalifikacijah za SP 2018 storil prekršek, po katerem je Daniele De Rossi poskrbel za končnih 1:1. Ramos je na nedeljski kvalifikacijski tekmi v Albaniji, Španci so slavili z 2:0, obležal v bolečinah in v taboru Reala in španske reprezentance so se ob pogledu na njegovo koleno bali najhujšega. A po ponedeljkovih pregledih je jasno, da bo Sevillčan počival "le" šest tednov, Real Madrid je potrdil, da gre za lažjo poškodbo kolenskih vezi oziroma deloma natrgane vezi. Trener Zinedine Zidane ima že tako težave zaradi poškodb vezistov Luke Modrića in Casemira, Ramos pa najbrž ne bo nared niti za mestni derbi z Atleticom Jana Oblaka (20. november). Je pa Ramos že napovedal, da je njegov cilj pripraviti se na madridski obračun trenutno vodilnih ekip španskega prvenstva. Na nedeljski tekmi se je poškodoval v zadnjih minutah, ko je nerodno pristal po skakanju na podajo iz kota, v času njegove odsotnosti pa bo več priložnosti dobil Francoz Raphaël Varane, ki je po mnenju nekaterih Realovih navijačev v tem trenutku v boljši formi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ramos se je kritik naposlušal po že omenjenem remiju z Italijo v Torinu (1:1), ko je njegov nespameten štart omogočil povratek v tekmo do tedaj precej nemočnim azzurrom. "Na koncu bodo (kritiki, op. a.) utišani, tako kot v zadnjih letih," je ostal samozavesten Ramos, ki je zakrivil kar štiri enajstmetrovke na enajstih tekmah, ki jih je odigral v novi sezoni. Ramos se je ostro lotil razpoloženja v domovini, saj po njegovem mnenju Gianluigi Buffon za lastno napako niti slučajno ni bil tako na udaru. "Napake se lahko konec koncev zgodijo komurkoli. Tudi Buffon, ki je tu v Italiji državni simbol, dobi aplavz. V Španiji ti vsi žvižgajo. To je velika razlika: v Španiji vlada zavist, tu pa občudovanje," je pred potjo v Albanijo, kjer se je nato poškodoval, povedal Ramos. "Upam, da tisti, ki se me želijo lotiti, zdaj uživajo, a na koncu bodo utišani. Že prej nisem preveč poletel ob pohvalah, tudi kritike pa me ne bodo uničile."

Ramos bo izpustil tudi tekme z Real Betisom, Athletic Bilbaom, Alavesom in Leganesom ter dva obračuna z varšavsko Legio v Ligi prvakov. Prvega bomo v torek prenašali na Kanalu A in VOYO.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
11. 10. 2016 19.15
Serhijo je eden bolj umazanih igralcev. Zadnjic je zelo grdo poskodoval Montoliva ...
+6
ramosa bodo bolj pogrešali kot, ko je manjkal ronaldo.odkar igra ronaldo imajo samo še remije.ramos jih je lansko leto večkrat rešil. velik minus za real...
Kollerik
10. 10. 2016 22.25
+2
apodgraj
11. 10. 2016 08.31
+2
Ramos je ključni obrambni igralec in njegova odsotnost je hud udarec za ekipo Reala .
bobrock46
11. 10. 2016 20.10
So se zbrali komentirat navijači Barce :)
POVEMRESNICO
10. 10. 2016 18.53
-4
To je trenutno celo okrepitev za BELI BALET, ne minus. Varane ga bo v tem trenutku prav gotovo dostojno nadomestil.
Barbarezo
10. 10. 2016 19.29
-1
Carvajal...Pepe...Varane..Danilo...trenutno bo tako..potem ko pride nazaj marcelo bo namest nacha ali pa danila...pa tu je se coentrao
CURVANORD Zanetti
10. 10. 2016 17.50
+2
Se malo pa bo Zidane obul kopacke in oblekel sportno opremo Real je letos kot prejsna leta Arsenal glede poskodb
Barbarezo
10. 10. 2016 19.29
-1
CURVANORD Zanetti
10. 10. 2016 20.44
-4