Nogomet

Pušnik: Upam, da nas gledalci zdaj ne bodo zapustili!

Celje, 13. 07. 2012 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener nogometnega kluba Celje Marijan Pušnik ne žaluje zaradi izpada v 1. predkrogu lige Evropa, upa pa, da jih zaradi poraza ne bodo zapustili vsi, ki so si ogledali četrtkov obračun. V Areni Petrol jih je bilo po dolgem času namreč blizu 2500.

Nogometaši NK Celja so se v lanski sezoni krčevito borili za obstanek med slovensko elito, nato pa v finalu slovenskega pokala pošteno namučili kasnejše prvake iz Maribora, proti katerim so izgubili šele po izvajanju 11-metrovk. S tem so si priigrali tudi nastop v 1. predkrogu lige Evropa, kjer pa proti Dacii niso imeli pravih možnosti za napredovanje. Sploh po sumljivo dosojeni 11-metrovki na povratnem dvoboju proti zasedbi iz Kišinjeva. "To je stvar sodnikove presoje. Če se je tako odločil, potem je že bil,“ je po dvoboju povedal celjski branilec Matic Žitko, ki ga je žoga v roko – imel jo je povsem ob telesu – zadela, ko je bil obrnjen s hrbtom proti nasprotnikovemu igralcu. Avstrijski delivec pravice Gerhard Groblenik je pač odločil, da je to najstrožja kazen za tekmeca, ki je prav z golom z bele točke dobil tudi povratni obračun.

Marijan Pušnik
Marijan Pušnik FOTO: Damir Mrkonjič

"Matic je že lepo povedal. Sam tega ne morem komentirati, saj bi želel najprej videti posnetek in šele potem lahko rečem svoje. Kakor koli že, Dacia je bila na obeh dvobojih boljša, pokazala je več, mi pa te kakovosti in toliko izkušenih igralcev enostavno nimamo. Po petih tednih skupnega dela kažemo neke obrise igre, ki bi jo želel videti. Velika zahvala gre navijačem, ki se počasi vračajo na naše tribune, zato bi se zahvalil vsakemu izmed njih, ker je prišel in upam, da nas po porazu ne bodo zapustili,“ je po dvoboju dodal povratnik v celjski tabor, trener Marijan Pušnik.

Grofje se tako v prvem predkrogu lige Evropa sklenili letošnjo evropsko sezono.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
14. 07. 2012 15.20
Pa ka ta še trenira,a spet z računalnikom po stadionu straši? on je bil dober trener za dvignit ekipo,za odločilne boje pa je večni poraženec,saj je v navezi z kvazi motivatorjem smiljanom murijem,za katerega pa ljudje blizu njega vemo kakšen je.Škoda za Celje ,ki si zasluži kaj več.Marijan je sposoben dvigniti klub in dajmo mu priložnost in čas,potem ko bo pa Celje na visoki ravni pa bo treba poiskati trenerja za finale.velik sreče želim vsem.pa čim bolj stran od motivatorja
chepps
13. 07. 2012 11.40
+4
Pušnik spet si pušnu,po moje novš dolg na klop
preverjen55
13. 07. 2012 10.38
+7
Pušnik kaj se trudiš, celjski grofje so bili samo enkrat in nikoli več , razlika je pa samo v tem, da stari grad je na hribu, ta prazen štadion je pa v dolini.