Nogomet

Pušnik: Skrbelo bi me, če si ne bi ustvarjali priložnosti

Celje, 13. 08. 2012 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši NK Celja so v prvih petih prvenstvenih obračunih vknjižili 11 točk in so poleg Kopra ter Maribora še edino neporaženo moštvo v prvoligaški konkurenci. Zadnjo zmago so dosegli proti Muri 05.

Nogometaši Celja so v petih obračunih letošnje sezone vknjižili že 11 točk in si skupaj z Mariborom ter Koprčani delijo vodilno mesto na prvenstveni tabeli. Od kluba, ki je v lanski sezoni životaril, tega ni bilo pričakovati, po treh točkah proti Muri 05 pa se je še enkrat več pokazala edina resna hiba rumeno-modrih – učinkovitost. Čeprav so sredi tedna nižjeligašu Korotanu zabili kar 11 golov, so tokrat tudi z zvrhano mero sreče zadeli, po prikazanem na terenu pa so si sicer zaslužili več kot gol.

Marijan Pušnik
Marijan Pušnik FOTO: Damir Mrkonjič

"23 strelov na vrata tekmeca pove vse. Vesel sem, da fantje vidijo, da če veliko tečejo, priložnosti ne izostanejo. Forma se stopnjuje, vesel pa sem tudi, da nas je publika med 65. in 70. minuto podprla," je po zmagi nad Muro 05 dejal celjski strateg Marijan Pušnik, ki si lahko v prihodnje želi predvsem boljše učinkovitosti svojih varovancev: "Skrbelo bi me, če si ne bi ustvarjali priložnosti. Verjamem, da bomo v strelski formi v najkrajšem možnem času."

Celjani so se za nameček okrepili še s srbskim napadalcem Nikolo Ivanovićem, ki je na prijateljskem obračunu zabil kar štiri gole, a vodstvo kluba še vedno čaka na certifikat, potreben za registracijo. Ob tem dodajmo, da sta na preizkušnji pri celjskem prvoligašu tudi Matej Rapnik in Stefan Cabara, s katerima je stroka zadovoljna, če bo prišlo do sklenitve dogovora med igralcema in klubom, pa še ni jasno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Juzni
13. 08. 2012 22.12
+2
Zelo sem vesel da Celju gre dobro. Mislim da bodo Celje,Koper in Maribor na koncu ostali tam kjer so trenutno. Torej na vrhu. Samo se publika se mora v Celju vrniti in to bo to.
JanZiska
13. 08. 2012 14.31
+7
Najbrž je za preporod poskrbela najprej Cinkarna, ki je nadomestila CMC.
Vance
13. 08. 2012 13.34
+15
Prepričan sem,da je prav Marijan Pušnik najbolj zaslužen za ta preporod celjskega kluba.Igrajo organizirano, napadalno in disciplinirano.Gledal sem jih v Novi Gorici,od tod tudi moja ocena.
Aljoša Krivograd
13. 08. 2012 12.37
+17
Marijan - CAR!!!