Nogomet

PSG ne odneha: Parižani že januarja v Madrid, a ne na tekmo Lige prvakov, temveč po Jana Oblaka

Pariz, Madrid, 12. 12. 2017 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko se jim je Jan Oblak v minulem prestopnem roku izmuznil, naj bi francoski podprvak Paris Saint-Germain vnovič poskusil pripeljati slovenskega reprezentanta. In to že čez dobra dva tedna, ko se odpre zimski prestopni rok, trdijo v Španiji.

Atletico boste lahko na Kanalu A in VOYO pospremili na tekmah 1/32 finala Lige Evropa, kjer je Oblaku in soigralcem žreb namenil obračuna z damskim Koebenhavnom, kjer si kruh služi še en slovenski reprezentant Benjamin Verbič.

Jan Oblak je bil tarča Paris Saint-Germaina že v poletnem prestopnem roku, predsednik PSG Naser Al-Kelaifi naj bi tudi sestankoval s Škofjeločanovim agentom Miho Mlakarjem, a do prestopa v izdihljajih avgusta ni prišlo. V Španiji so se zdaj govorice spet "vžgale", poznavalci razmer v svetovnem nogometu vedo povedati, da lahko Al-Kelaifiju spodleti enkrat, ne pa tudi dvakrat. Zdi se, da prestop slovenskega člana Atletica Madrida še nikoli ni bil tako blizu. Dnevnik AS se je na svoji spletni strani v torek zvečer razpisal o še vedno zelo močnem zanimanju za Oblaka iz smeri Pariza, kjer želi Al-Kelaifi v moštvu PSG "na vsakem mestu" računati na "najboljšega nogometaša".

Oblak je številka ena slovenske izbrane vrste in madridskega Atletica.
Oblak je številka ena slovenske izbrane vrste in madridskega Atletica. FOTO: AP

Prav vratarski položaj je eden tistih, ki ga Parižani neuspešno krepijo že več sezon, bojda pa jim je "povsem vseeno", da Oblak v primeru morebitnega januarskega prestopa v Ligi prvakov ne bi imel pravice nastopa. Parižani, ki jih čakata spektakularna obračuna osmine finala z madridskim Realom, si želijo njegove usluge zagotoviti že januarja, ker se bojijo, da bi jim ušel. Vratarja bi namreč v naslednjih mesecih iskali Chelsea, Manchester United in še nekateri velikani evropskega nogometa, najverjetneje tudi Real Madrid. PSG ponuja Atleticu tudi lastne nogometaše, denimo argentinskega napadalnega vezista Javierja Pastoreja in vratarja Kevina Trappa, da bi vsaj malce znižal ceno prestopa, ki bi skorajda zagotovo dosegel mejo sto milijonov evrov.

"Njihova strategija je najprej ponuditi Pastoreja, nato pa poleti še finančno kompenzacijo. Alternativa je drugo ime. Trapp bi lahko prišel namesto Pastoreja, da bi lahko Atletico sezono tako sklenil z nemškim vratarjem in Miguelom Angelom Moyajem, ki bi se borila v La Ligi, Ligi Evropa in španskem pokalu," poroča dnevnik AS. Pastoreja so rdeče-belim že ponujali, a španski kolegi opozarjajo, da je velika težava njegova ogromna plača. Trapp je veljal za vratarja z velikim potencialom, a je zdaj predal mesto številke ena Alphonsu Areoli in malce zastal v razvoju, ocenjujejo pri dnevniku AS. Dodajajo, da zdaj PSG spet "pritiska za Oblaka", potem ko so Madridčani vse njihove poskuse poleti uspešno odbili. A zdaj očitno resno razmišljajo, če je prišel pravi trenutek, da unovčijo stomilijonsko odkupno klavzulo, ki so jo vstavili v Oblakovo pogodbo ob zadnjem podaljšanju le-te. Na Iberskem polotoku so že pred časom namigovali, da bi se Atletico lahko zanimal za povratek nekdanjega člana Thibauta Courtoisa, ki že nekaj časa ne želi podaljšati s Chelseajem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pikachujekul
13. 12. 2017 18.54
+0
Kaj sem vam rekel, polizanci? Al Jazira vas bo uničila! ahahhaah
ehjaehja
13. 12. 2017 19.30
+1
Sem ti reku da kraljevi klub bo zmagau zdej pa nazaj v luknjo kajti na elklasiku vas čaka spet poraz Hahaha :))))
Bullschevik
13. 12. 2017 11.10
+4
Tk je prov, bomo imel bliži za na tekmo.
Kollerik
12. 12. 2017 22.52
+20
....šejki očitno mislijo narediti eno veliko shranje iz evropskega nogometa.....
nebel
13. 12. 2017 13.31
+3
V Angliji so ga že, naslednja je Francija. Smetana pa bi jim bila Španija.
Ka pa mislis
12. 12. 2017 21.46
+1
Donaruma iz milana naj bi tud bi tarca psg.
elam
12. 12. 2017 20.36
+7
Govorice 24ur
vrtnar_1
12. 12. 2017 20.01
+7
Zdaj bi pa res znal iti, Atletiko ima namreč do januarja prepoved nakupov igralcev zato tudi nikogar niso pustili oditi. Z januarjem se ta prepoved konča zato lahko za denar od Oblaka (govori se tudi, da naj bi odšel Griezmann) gredo v nove nakupe.
+6
In se izpadli so iz lige prvakov...lahko ze lahko ze sestavljajo ekipo za drugo leto..za letos je to to...