Nogomet

Prvoligaši uspešni v prvem krogu Pokala Slovenije, najvišjo zmago dosegli nogometaši Radomelj

Dravograd, Novo mesto, Postojna, Žiri, 17. 08. 2016 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z dvanajstimi tekmami prvega kroga se je začel že 26. Pokal Slovenije. V uvodnem krogu je nastopilo tudi šest ekip, ki nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vseh šest pa se je tudi uspešno prebilo čez prvo oviro. Najvišja zmaga je pripadla nogometašem Radomelj, ki so v Postojni slavili s kar 8:0. Največ dela pa je imelo Krško, ki je s 4:3 izločilo Dravograd.

Nogometaši Celja, ki so pokalni podprvaki, so se brez težav uvrstili v drugi krog.
Nogometaši Celja, ki so pokalni podprvaki, so se brez težav uvrstili v drugi krog. FOTO: Damjan Žibert

S tekmami prvega kroga se je začela 26. izvedba Pokala Slovenije. V prvem krogu, v katerem nastopa 24 moštev, se je pomerilo tudi šest ekip, ki nastopa v Prvi ligi Telekom Slovenije. In prav vseh šest prvoligašev je uspešno premagalo prve nasprotnike. Nogometaši Aluminija so bili z 2:0 v gosteh boljši od Beltincev.  Krško je po hudem boju s 4:3 izločilo Dravograd, potem ko so domačini še 15. minut pred koncem vodili s 3:2.  Velenjski Rudar je potem, ko je v 5. krogu PLTS v Stožicah premagal prve Olimpijo, nadaljeval uspešen niz rezultat in v gosteh s 4:0 ugnal Lenart. Koper je brez težav s 5:1 v gosteh odpravil Šmarje. Najvišjo zmago prvega kroga pa so dosegli nogometaši Radomelj, ki so na gostovanju pri Postojni slavili z 8:0. To je prva zmaga moštva pod taktirko novega trenerja Janeza Žilnika, ki je le nekaj ur pred tekmo zamenjal Dejana Djuranovića, ki se je s klopi Radomelj poslovil po treh letih. Uspešno so svojo nalogo v prvem krogu opravili tudi nogometaši Celja, ki so v gosteh s 5:0 odpravili Žiri. Veliko golov so gledalci videli tudi na obračunu med Bogojino in Tolminom, kjer je bilo 5:3 za goste.

V prvem krogu sicer niso nastopila štiri moštva s Prve lige Telekom Slovenije, ki so igrala v evropskih tekmovanjih. Olimpija, Maribor, Domžale in Gorica se bodo tako tekmovanju pridružili v drugem krogu, oziroma v osmini finala.

Pokal Slovenije, 1. krog:
Beltinci - Aluminij 0:2 (0:1)

Bogojina - Tolmin 3:5 (0:4)

Dob - Triglav 1:0 (1:0)

Dravograd - Krško 3:4 (0:2)

Jadran Dekani - Videm 3:0 (1:0)

Krka - Brežice 3:0 (1:0)

Žiri - Celje 0:5 (0:4)

Postojna - Radomlje 0:8 (0:3)

Šmarje - Koper 1:5 (0:3)

Turnišče - Brda 1:0 (1:0)

Lenart - Rudar 0:4 (0:1)

Nafta - Zavrč 4:2 (1:1)*

*po podaljških

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.