Nogomet

Prvi dvoboj Mou-Pep septembra, za uvod v novo sezono Premier League derbi Arsenala in Liverpoola

London, 15. 06. 2016 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Objava razporeda prihajajoče sezone otoške Premier League je požela še več zanimanja od običajnega. Jose Mourinho kot trener Manchester Uniteda in Josep Guardiola, ki bo s klopi vodil mestne tekmece Manchester City, se bosta na enem najbolj težko pričakovanih derbijev vseh časov prvič pomerila septembra.

Spet skupaj: Josep Guardiola je imel tri leta "mir" pred Mourinhom kot trener Bayerna, kjer je sicer službovanje začel z zmago nad Portugalčevim Chelseajem na tekmi za evropski superpokal.
Spet skupaj: Josep Guardiola je imel tri leta "mir" pred Mourinhom kot trener Bayerna, kjer je sicer službovanje začel z zmago nad Portugalčevim Chelseajem na tekmi za evropski superpokal. FOTO:
Vroče srečanje se Guardioli obeta tudi na tekmah z Middlesbroughom, ki ga vodi Mourinhov pomočnik iz časov pri madridskem Realu, Aitor Karanka. Seveda bo zanimivo tudi srečanje Karanke in Mourinha, ki sta sicer ostala v dobrih odnosih - Portugalec je takoj po slovesu od Chelseaja odšel ravno na tekmo Middlesbrougha -, a se v vlogi glavnih trenerjev še nikoli nista pomerila.

Vrhunec prvega kroga sezone 2016/17 v Premier League je gotovo obračun Arsenala in Liverpoola na londonskem stadionu Emirates, ki bo avgusta gostil spektakularno uvodno dejanje. Prvak Leicester City bo obrambo naslova začel pri novem prvoligašu Hull Cityju, največje zanimanje pa je seveda vladalo za tekme Manchester Uniteda in Manchester Cityja. Mestna tekmeca sta na svoji klopi posadila stara rivala Joseja Mourinha in Josepa Guardiolo, Mourinho pa bo po vodenju Chelseaja prvo tekmo na klopi kakšnega drugega otoškega kluba vodil 13. ali 14. avgusta, ko bo United gostoval na južni obali pri Bournemouthu. Guardiolo čaka domača tekma s Sunderlandom, ki je tudi v zadnji sezoni trepetal za obstanek. Staro rivalstvo Mourinha in Guardiole, ki je po sodelovanju pri Barceloni vzniknilo, ko je bil Katalonec trener svojega nekdanjega kluba, Portugalec pa je proti moštvu s Camp Noua vodil Inter oziroma Real Madrid, se bo nadaljevalo s prvim manchestrskim derbijem 10. septembra na Old Traffordu.

Že zdaj je jasno, da bo spopad rdečih in sinje modrih eden največjih v novejši nogometni zgodovini, medtem ko bo Mourinhov nekdanji klub Chelsea, ki je praktično brez boja predal borbo za obrambo naslova iz leta 2015, pod še enim novincem Antoniom Contejem doma na težki tekmi gostil presenečenje zadnje sezone West Ham United. Kladiva bodo na olimpijskem stadionu prvo tekmo po slovesu od Boleyn Grounda odigrala v drugem krogu, ko bo njihov gost na ligaški premieri novega domačega stadiona Bournemouth. Tottenham, ki je bil v drugem delu najresnejši zasledovalec prvaka Leicestra, nato pa na zadnji dan sezone izgubil drugo mesto na račun največjega rivala Arsenala, bo najprej gostoval pri Evertonu, kjer bo v prvenstvu prvo tekmo vodil dosedanji strateg Southamptona Ronald Koeman. Prvi derbi severnega Londona med Spursi in Arsenalom bo na sporedu 5. novembra na stadionu Emirates. Walter Mazzarri, nekdanji trener Interja in Napolija, ki je nasledil Koemana pri Southamptonu, bo debitiral na domači tekmi z Watfordom. Druga novinca v Premier League Burnley in Middlesbrough bosta oba začela doma, proti Swansea Cityju oziroma Stoke Cityju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
15. 06. 2016 19.25
-2
hmmm kdo še te spremlja angleško ligo??vse je v k... kot liga tak kot reprezentanca anglije..,.,
grozjak
15. 06. 2016 14.30
+1
lahko skupaj stanovanje najameta, za manj stroškov..............................
CURVANORD Zanetti
15. 06. 2016 13.48
+2
Stara prijatelja,verjetno si bosta takoj skočila v objem =)
bogdajmir
15. 06. 2016 12.19
-7
A je to tista šejk liga, v kateri vse "velikane" šola en drugorazredni Leicester? Prosim ne hypat te medijsko pre-napihnjene lige
Chelsea1991
15. 06. 2016 13.36
+0
uf kako boli da je angleška liga veeeeeliko bolj medijsko zanimiva kot real-barca liga ahahaha
Chelsea1991
15. 06. 2016 13.37
+0
kakšna je kvota da bo farsa prvak gnile lige a 1,05 spet haha
grozjak
15. 06. 2016 14.47
+1
10. in medijsko nezanimivi..........................................z celo ligo vred........
macek_garfield
15. 06. 2016 11.58
+1
mene zanima kdaj bo lolasti lokalni derbi med nk bezigradom in nk radomljami pa to
Lisec6
15. 06. 2016 12.13
+1
bogdajmir
15. 06. 2016 12.20
+1
Vedno ko kdo reče Radomlje, se spomnim na Žememlje, sorry :)