Prva liga Telekom Slovenije

Priznanje za slovenski (klubski) nogomet: Šporar in Sorčan med 100 na svetu

Ljubljana, 24. 12. 2015 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Spletni portal IBMW je objavil spisek najbolj nadarjenih nogometašev, na katere naj bo športna javnost še posebej pozorna v prihajajočem koledarskem letu. Med 100 izbranci sta tudi mlada slovenska reprezentanta Andraž Šporar in Grega Sorčan.

Grega Sorčan in Andraž Šporar
Grega Sorčan in Andraž Šporar FOTO: Aljoša Kravanja
Člana slovenske reprezentance U21 Andraž Šporar (kapetan) in Grega Sorčan (vratar) sta bila v svojih ekipah ključna moža. Ljubljanski napadalec je bil osrednja osebnost Olimpije pri jesenskem naslovu prvaka. Njegove odlične predstave in številni zadetki, v letošnjem koledarskem letu jih je zabil kar 24, so ga že izstrelili med "resne" igralce. Šporar je po koncu jesenskega dela iz Olimpije za rekordno vsoto prestopil v Basel. Nekdanji vratar Triglava Sorčan je bil med bolj vidnimi akterji goriškega prvoligaša, ki je sezono odlično začel, nadaljeval in končal pa malce slabše. A mladi slovenski vratar je bil od prve do zadnje tekme na nivoju, kar so opazili tudi pri uglednem spletnem portalu inbedwithmaradona.com, kjer so objavili lestvico stotih najbolj obetavnih nogometašev, na katere velja biti pozoren v letu 2016.

Andraž Šporar bo v prihodnje igral v Švici.
Andraž Šporar bo v prihodnje igral v Švici. FOTO: FC Basel 1893
V izboru sodeluje 100 nogometašev iz 45 držav generacije letnika 1994, tudi iz Slovenije. Gre za novo priznanje za naš (klubski) nogomet in potrdilo, da so posamezniki v domačem prvenstvu vidni tudi izven slovenskih meja ... Velja pripisati, da se je med izbranci znašel še en član slovenskega klubskega nogometa. Gre za Nigerijca Blessinga Elekeja, ki je (bo) iz Gorice prestopil k Olimpiji. Da so Sorčan, Šporar in tudi Eleke v zares ugledni družbi potrjuje še nekaj imen s seznama: Raheem Sterling, Anthony Martial, Alen Halilović, Emre Can, Breel Embolo, Hector Bellerin, Federico Bernadeschi ... Slovenska liga je imela svoja predstavnika tudi na lanskem spisku. Med 100 sta se na spletni portal IBMW takrat uvrstila član Maribora Petar Stojanović in Celja Benjamin Verbič. Slednji se je pred sezono preselil na Dansko h Kobenhavnu, bočni nogometaš aktualnih prvakov pa utegne biti eden bolj vročih igralcev na januarski tržnici ...
Blessing Eleke
Blessing Eleke FOTO: Damjan Žibert


Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

glej ovega
25. 12. 2015 14.44
med prvih 300 samo handanovič in oblak.. naš najboljši igralec v Slo je v tujini ponavadi komaj opazen na igrišču... verbič tukaj je trgal tam ga ni..šporar bo ista zgodba..žal
Principat
25. 12. 2015 13.01
+1
BOZICEKSLO
25. 12. 2015 12.07
+1
Sorcan ima talent rabi dobrega trenerja.
IHateItHere
24. 12. 2015 13.25
+10
kakšne vire vi zbirate za svoje novice... niste resni.