Nogomet

VIDEO: Poraz Domžal proti Zavrču, zmage za Koper, Radomlje in Celje

Nova Gorica, 04. 03. 2015 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na sporedu je 22. krog prve slovenske nogometne lige. Na tekmi med Gorico in Luko Koper so bili boljši Koprčani, ki so v gosteh zmagali z 2:1. Celjani so z 2:1 premagali Krko, Radomlje so bile boljše od Rudarja (1:0), Zavrč pa je presenetil Domžale (1:0).

Več videovsebin
  • Goli z obračuna NK Celje - Krka
    01:11
    Goli z obračuna NK Celje - Krka
  • Goli z obračuna Radomlje - Rudar Velenje
    00:58
    Goli z obračuna Radomlje - Rudar Velenje
  • Gol z dvoboja Zavrč - Domžale
    00:18
    Gol z dvoboja Zavrč - Domžale
  • Goli z dvoboja Gorica - Luka Koper
    00:35
    Goli z dvoboja Gorica - Luka Koper
  • Vrhunci obračuna NK Olimpija - NK Maribor
    03:25
    Vrhunci obračuna NK Olimpija - NK Maribor

Zavrčani so uspešno krstili novo tribuno za 1100 gledalcev. Ta sicer ni bila čisto polna, toda tisti na njej so videli zmago precej spremenjene završke ekipe proti doslej vodilnim Domžalam. Zavrč se tako drži v zgornji polovici lestvice, medtem ko začetek spomladanskega dela za Domžalčane ni najbolj uspešen, saj so ob današnjem porazu v prejšnjem krogu dobili "le" točko v Velenju. V uvodu so bili Domžalčani tisti, ki so bili konkretnejši, a so povedli domači v 16. minuti. Zavrč je prišel do kota z leve strani. Po podaji Dorisa Kelenca je do strela z 20 metrov prišel Lovro Cvek, ki je žogo poslal v spodnji levi kot gostujočih vrat. Štiri minute pozneje je Žan Majer s prostega strela z desne strani poslal žogo na oddaljeno vratnico, tam je Uroš Korun z glavo žogo poslal v sredino, Mate Eterović pa je sprožil, a zadel prečko.

V uvodu drugega polčasa so na ne najboljšem igrišč ekipi bolj ali manj igrali na sredini igrišča, šele v 69. minuti je moral Nejc Vidmar znova posredovati po Cvekovem poskusu s skoraj 30 metrov. Domžalčani pa si v tem delu igre niso priigrali praktično niti ene resne priložnosti, tako da so se domači veselili zmage proti doslej vodilni ekipi prvenstva

Radomlje - 4
Radomlje - 4 FOTO: Damjan Žibert
Celjska zmaga proti Krki
Celjani, ki so zaradi viroze preložili uvodno tekmo spomladanskega dela proti Kopru, so proti Krki obdržali niz zmag. Zdaj so neporaženi že na zaporednih 23 tekmah. Eden ključnih igralcev je bil Gregor Bajde, ki je ob zadetku sodeloval tudi pri zmagovitem celjskem golu, kljub temu, da je bil jeseni poškodovan tri mesece. Celjani so tako obdržali stik z vrhom, Krka pa ostaja predzadnja, točkovno izenačena z osmouvrščeno Gorico.

V 12. minuti je bil natančen Bajde, ki je dobil žogo v prazen prostor, preigral vratarja in zadel za 1:0. Štiri minute pozneje so bili blizu zadetka tudi Dolenjci, saj je Enes Novinić zadel vratnico. V 29. minuti so gosti izenačili. Tadej Vidmajer in vratar Matic Kotnik sta se po dolgi podaji zapletla, tako da je do žoge prišel Josip Fuček in zadel za 1:1. Do konca polčasa sta ekipi sprožili še nekaj strelov, najbližje je bil Sunny Omoregie, a je zadel vratnico. V uvodu drugega polčasa je zaradi poškodbe igro zapustil vratar Krke Tomislav Pelin, zamenjal ga je Miodrag Mitrović. Prvo priložnost v drugem delu so imeli sicer domači, ko je Bajde zgrešil cilj. V 59. minuti pa so Celjani znova povedli. Bajde je podal v kazenski prostor, Sunny je najprej s strelom z glavo zadel prečko, nato pa odbito žogo poslal v mrežo. Deset minut pozneje je Mitrović obranil strel Danijela Miškića, v 74. minuti je Matic Kotnik posredoval po strelu Žige Kastrevca z glavo, Krkin pritisk pa se ni obrestoval niti po strelih Antuna Palića in Lea Ejupa v 85. in 86. minuti, ko je bil spet na mestu Kotnik.

Zmaga Radomelj proti Rudarju
Radomljani so prišli do tretje zmage v sezoni, s katero so se nekoliko približali predzadnji Krki in osmouvrščeni Gorici. Mož odločitve je bil Enis Đurković, ki je poskrbel za najstrožjo kazen in zadel enajstmetrovko. Velenjčani, ki so na sedmem mestu, pa so prvi pri številu rdečih kartonov. Današnji Denisa Klinarja je bil že njihov šesti. Gledalci v Domžalah v prvem polčasu niso videli prav razburljivega obračuna. Velenjčani so bili sicer boljši in malce konkretnejši tekmec, a pravih priložnosti si ekipi nista ustvarili. V drugem polčasu sta bili ekipi bolj aktivni. Po nekaj strelih na obeh straneh so oboji zadeli mrežo tekmeca, a zadetka nista štela. Enis Đurković je bil v prepovedanem položaju, Dalibor Radujko pa je pred golom napravil prekršek. V 66. minuti pa je Denis Klinar kot zadnji igralec v kazenskem prostoru storil prekršek nad Đurkovićem, dobil rdeči karton in zakrivil najstrožjo kazen. To je zanesljivo izvedel prav Đurković. Velenjčani so kljub igralcu manj pritisnili, a bili še najbližje zadetku v 90. minuti, ko je strel Milana Kocića obranil vratar domačih.

Tilen Klemenčič
Tilen Klemenčič FOTO: Miro Majcen
Koper boljši od Gorice
Koprčani, ki so v te delu prvenstvu prvič igrali, saj so nedeljsko tekmo zaradi viroze v taboru Celja preložili na naslednjo sredo, v zadnjem času še naprej ostajajo nerešljiva uganka za Novogoričane. Potem ko so zadnje štiri prvenstvene tekme proti Gorici dobili z 1:0, so danes dodali novo zmago v ta niz. Koprčani so povedli že v deveti minuti, ko je Domen Črnigoj prodrl po levi strani, podal v kazenski prostor, kjer je Solomon Enow žogo nespretno spravil v lastno mrežo. Prednost so podvojili v 37. minuti, ko so izvedli hiter protinapad, v katerem je Mitja Lotrič žogo podal do Črnigoja, ta pa je z nizkim strelom premagal Alberta Gallinetto. Novogoričani so zaostanek znižali v 39. minuti. Po kotu je najprej poskusil Blessing Eleke, nato se je žoga večkrat odbila, na koncu pa jo je v mrežo z glavo pospravil Nabil Taider.
Koprčani so zmagali v Gorici.
Koprčani so zmagali v Gorici. FOTO: Miro Majcen

Izid:
Gorica - Luka Koper 1:2 (1:2)
Celje - Krka 2:1 (1:0)
Kalcer Radomlje - Rudar Velenje 1:0 (0:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciarra
05. 03. 2015 17.30
+2
GREMO MARIBOR !!!
CrackMilko
04. 03. 2015 20.42
-28
Hahahahaha, kak smeh so te viole. Pa otroški pevski zbor je glasnejši in izvirnejši kot te primitivci
Toxix
04. 03. 2015 21.24
+16
Ah en minusar se je javo... Ja zgubli ste, kaj čmo... Pač ste slabši :)
CrackMilko
04. 03. 2015 21.25
-18
Bilo bi neizmerno lepo, če bi se naučil spregat glagole, da ne boš pisal takih gluposti, kot je beseda "javo".
Znalca
04. 03. 2015 22.03
+15
Zvonko preberi si svoj post, in pol komentiraj slovnico drugih ha ha ha
Rolo956
04. 03. 2015 22.03
+12
mogoce je otroski pevski zbor res glasnejsi ampak igrali so v stozicah in glede na to kolko je blo gledalcev (prvic po tekmi s celsijem jih je blo dejansko kr dosti) bi morali nase preglasit al pa vsaj da nebi vseh 90 minut se samo viol culo. Tak da od vasih bi potemtakem bli tudi otroski pevski zbor glasnejsi.
Znalca
04. 03. 2015 22.05
+13
Rolo956
04. 03. 2015 22.17
+4
ko ne mores zmagat z argumenti zacni simfat nasprotnikovo slovnico... s tem si dau jasen znak da si bogi.
šmajser1
04. 03. 2015 22.24
+5
walter2
05. 03. 2015 10.10
+3
Zvonko tudi tebi bi bil potreben en tečaj pravilne uporabe jezika!Kak smeh,kot te primitivci,gluposti,samo primeri iz tvojega veleumnega komentarja!