Nogomet

Zadetek Rakitića v mreži Oblaka premalo za zmago Barcelone na derbiju z Atleticom, Real ostal brez rekorda

Madrid, Barcelona, 21. 09. 2016 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Barceloni in Atleticu na derbiju ni uspelo izkoristiti zdrsa Real Madrida, ki ga je v lovu na rekordno 17. zaporedno zmago doma ustavil Villarreal (1:1). Z enakim izidom se je končal tudi dvoboj v Barceloni, kjer je Jana Oblaka za vodstvo ugnal Ivan Rakitić, končni izid pa je v drugem polčasu postavil Angel Correa. Poškodba Lionela Messija.

Sergio Ramos je najprej zakrivil enajstmetrovko, nato pa v 48. minuti izenačil na 1:1, kar se je na koncu izkazalo za končni izid.
Sergio Ramos je najprej zakrivil enajstmetrovko, nato pa v 48. minuti izenačil na 1:1, kar se je na koncu izkazalo za končni izid. FOTO: AP

Strateg belega baleta Zinedine Zidane je pred zgodovinskim obračunom lahko znova računal na prva zvezdnika moštva Cristiana Ronalda in Garetha Balea, ki sta zaradi lažjih poškodb izpustila zadnjo prvenstveno zmago nad Espanyolom (2:0). Francoski strateg je počitek tokrat namenil Luki Modriću, v prvi postavi pa je tako priložnost dobil Mateo Kovačić. Mesto v začetni enajsterici pa je uspel zadržati tudi James Rodriguez, ki je bil najboljši posameznik na omenjeni zmagi v Kataloniji. Obračun na Santiagu Bernabeuu med Realom in Villarrealom se je začel zelo živahno z obeh strani, a v uvodnih minutah si nobena ekipa ni priigrala res prave priložnosti za dosego zadetka. Prvo pravo smo dočakali v 18. minuti. Povratnik v moštvo Gareth Bale je dobil skok na oddaljenejši vratnici in lepo žogo podal pred gol, kjer je najvišje skočil Karim Benzema in odlično sprožil z glavo. Še z lepšo refleksno obrambo na golovi črti pa se je izkazal gostujoči čuvaj mreže Sergio Asenjo. Igra se je znova nekoliko umirila. V 28. minuti pa so prvič resneje zapretili gostje v rumenem. Po krasni ekipni akciji je do strela na robu kazenskega prostora prišel nekdanji galaktik Denis Čerišev, a mu je veselje s konicami prstov preprečil domači vratar Kiko Casilla. Kmalu za tem je atraktivno s škarjicami poskusil še Nicola Sansone, ki pa je bil premalo natančen, da bi povedel svoje moštvo v vodstvo. Že v naslednjem napadu je do strela z glavo prišel Ronaldo, a mu je veselje  z novim odličnim posredovanjem na golovi črti preprečil razpoloženi Asenjo.

Takoj za tem je Portugalec poskusil še s strelom od daleč, ki pa je zletel visoko čez gol in po pol ure igre je bilo na Bernabeuu še vedno 0:0. V 38. minuti je s strelom z razdalje poskusil še Bale, a tudi njegov silovit 'projektil' po tleh, je za kakšen meter zgrešil cilj. V 43. minuti pa so bili v taboru domačih prisiljeni v prvo menjavo. Poškodoval se je namreč Marcelo, ki se je le prejel za mišico in zahteval menjavo. V igro je namesto Brazilca vstopil Dani Carvajal. Kmalu za tem, natančneje v 46. minuti pa so gostje povedli. Čerišev je prišel do strela z roba kazenskega prostora, žogo pa je na poti do gola z rokama zaustavil Sergio Ramos. Domači branilec je sicer zahteval, da je bil nad njim storjen prekršek, a glavni sodnik Gonzalez je že pokazal na belo točko. K žogi je pristopil Bruno Soriano in s 'panenko' zanesljivo matiral Casillo za vodstvo rumene podmornice z 1:0. To je bilo tudi zadnje dejanje prvega polčasa, ki se je končal z minimalnim vodstvom Villarreala. Drugi polčas pa so silovito otvorili domačini. Najprej je po napaki vratarja Asenja do strela prišel Benzema, a  njegov strel so gostujoči branilci še uspeli izbiti v kot. Po kotu pa je Real prišel do izenačenja. Kot je izvedel James, na oddaljenejši vratnici pa je najvišje skočil kapetan Ramos in zadel za 1:1. Španec se je s tem tudi oddolžil za zakrivljeno enajstmetrovko ob koncu prvega polčasa. V 52. minuti je nato do strela z glavo prišel še Benzema, a Francoz, je za razliko od svojega kapetana, za las zgrešil gol rumene podmornice in ostalo je pri izenačenem izidu. Domači nogometaši so vse bolj stopnjevali svoj pritisk in vse bolj stiskali Villarreal pred njihov kazenski prostor.

Borbeni branilci Villarreala so ob koncu srečanja zaustavili vse nalete belega baleta.
Borbeni branilci Villarreala so ob koncu srečanja zaustavili vse nalete belega baleta. FOTO: AP

Veliko je bilo predložkov tako z leve, kot z desne, a do zaključkov galaktiki niso prihajali. V 66. minuti je Benzema lepo 'odložil' žogo Baleu, ki pa je bil tudi tokrat za las nenatančen s svojim silovitim strelom. Minuto pred tem je imel priložnost še Ronaldo, ki pa na drugi vratnici ni bil dovolj hiter, da bi potisnil žogo v prazno mrežo po odličnem nizkem predložku Carvajala. V 72. minuti pa je bil Zidane znova prisiljen v menjavo, tokrat je namesto načetega Balea v igro vstopil Lucas Vazquez. Štiri minute kasneje je novo lepo priložnost z glavo zapravil Benzema. To je bilo tudi zadnje dejanje Francoza, katerega je zamenjal Alvaro Morata. Deset minut pred koncem je s silovitim strelom z razdalje poskusil še Toni Kroos. Veliko težav s krotenjem te žoge je imel Asenjo, ki je belo usnje komaj ujel v drugem poskusu, zelo blizu temu, da bi odbitek pospravil v mrežo je bil namreč tudi Morata. Kmalu za tem, sta se v novem dvoboju znašala Asenjo in Morata, tokrat pa se je z novo vrhunsko obrambo izkazal vratar rumenih, ki je zaustavil strel z glavo mladega španskega napadalca. V zadnjih minutah je Real poskusil z vsemi razpoložljivimi sredstvi priti do zmagovitega zadetka, a so gostujoči branilci z vratarjem Asenjom zaustavili vse poskuse. Na koncu je ostalo pri izidu 1:1, s tem je bil prekinjen niz zmag Reala, ki se je končal pri 16, s čimer niso uspeli postaviti novega rekorda, ampak ostajajo izenačeni z Barcelono. V prvenstvu je tako Real pri 13-ih točkah, rumeni pa so prišli do devete točke v letošnji sezoni.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je z Atletico Madridom na derbi petega kroga Primere prišel storit nekaj, česar moštvu Diega Simeoneja kljub velikim uspehom v zadnjih sezonah še ni uspelo: premagati Barcelono na njenem dvorišču. Atletico je po neprepričljivem uvodu v novo sezono našel nekaj forme, medtem ko si Barcelona po presenetljivem domačem porazu z Alavesom na predzadnji ligaški tekmi ni več smela privoščiti spodrsljaja pred svojimi navijači. Večer se je začel z dobrimi novicami iz Madrida, večni tekmec Real je remiziral z Villarrealom in ostal brez rekordne 17. zaporedne zmage, s čimer bi z vrha večne lestvice sklatil ekipo Blaugrane, ki jo je do cele serije naslovov popeljal Josep Guardiola. V takšnem vzdušju je domači strateg Luis Enrique, sicer nekdanji soigralec Guardiole v dresu Barcelone in španske reprezentance, sestavil prepoznavno enajsterico, v kateri je poškodovanega Samuela Umtitija v osrčju obrambe nadomeščal zgolj Javier Mascherano. Pred Oblakom je začel Stefan Savić, ki je dobil prednost pred Josejem Mario Gimenezom, ob treh francosko govorečih napadalcih Antoinu Griezmannu, Kevinu Gameiroju in Yannicku Ferreiri Carrascoju pa je Diego Simeone sredino igrišča okrepil z izkušenim Gabijem Fernandezom. Začetek tekme ob dobro postavljenih obrambnih okopih Atletica ni navdušil, Lionel Messi je v 14. minuti poskusil s svojo levico, toda Oblak ni imel resnejšega dela. Na drugi strani je čez dve minuti odgovoril Carrasco in Ter Stegen je moral z letečim posredovanjem ustaviti njegov poskus, še bolj vroče pa je bilo v 18. minuti. Griezmann je z lepo podajo iskal rojaka Gameiroja, ki ga je z zadnjimi močmi ustavil Mascherano, nato pa je Filipe Luis žogo iz osrčja kazenskega prostora poslal na tribuno.

Soigralci so ob zadetku Rakitića Oblaka pustili na cedilu.
Soigralci so ob zadetku Rakitića Oblaka pustili na cedilu. FOTO: AP

Oblak je po nekaj nedejavnih minutah moral ujeti nenevaren poskus Andresa Inieste z razdalje, veliko več dela pa bi moral imeti v 33. minuti, ko je Suarez poskušal zadeti na prvi vratnici, a je bil spet dobro pokrit. Domači so zahtevali tudi igro z roko po akciji Inieste in Urugvajca, toda glavni sodnik David Fernandez Borbalan ni zapiskal. Oblaka je dodobra prestrašil Neymar v 36. minuti, potem ko si je Brazilec na robu kazenskega prostora izboril prostor za strel in z zavitim poskusom za malo zgrešil vrata Škofjeločana, ki je verjetno zgolj za kamere poskušal doseči nedosegljivo okroglo usnje. Atletico se je branil s praktično vsemi možmi in do roba napolnil lasten kazenski prostor, Messija pa so kljub nekaj domiselnim kombinacijam in preigravanjem vedno uspeli zapreti, tako kot Jordija Albo, ki je v 40. minuti prav po podaji Argentinca ušel po levem boku, a spet naletel na blok. A gostje so nato pozabili na kot, ki je sledil, po katerem je po kratki kombinaciji Iniesta pred vrata poslal ostro žogo, ki je osamljenemu Ivanu Rakitiću ni bilo težko poslati ob vratnico nemočnega Oblaka. Barcelona je silovito zaključila polčas in prodor Sergija Roberta z lastne polovice in po podaji do Messija je v zadnjem hipu blokiral Savić, ki je Argentincu morda celo preprečil zadetek. Griezmann je bil v drugem delu tekme takoj izjemno nevaren, v 46. minuti je stekel do roba kazenskega prostora in Ter Stegen je moral biti na mestu.

Nevarni so bili tudi Katalonci, obramba Atletica je spet blokirala po podaji Suareza, ko najprej do strela ni prišel Roberto, Messi je nato meril v blok. Po preigravanju Gameiroja je Griezmann z okoli 17 metrov meril visoko prek vrat in rdeče-beli so vedno bolj resno pretili. Neymar bi po globinski žogi v 50. minuti morda lahko storil več pred Oblakom, ki je bil bolj odločen in ga ustavil daleč iz svojih vrat. Nato pa so se začele črne minute za domače: z igrišča je, najbrž zaradi poškodbe, najprej moral Sergio Busquets, zamenjal ga je Andre Gomes, za prepono, ta mu je težave povzročala že ob nedavnem reprezentančnem premoru, pa se je nato prijel še Messi, ki ni mogel nadaljevati s tekmo. Argentinec je dobil ovacije s tribun, ko ga je zamenjal Arda Turan, Simeone pa je v igro nemudoma poslal Angela Correo in zadel v polno. Sveži napadalec je namreč po le nekaj sekundah na zelenici po hitro izvedenem prostem strelu prišel v priložnost po kar dveh napakah zadnje vrste Kataloncev in natančno meril ob vratnico za izenačenje. Blaugrana je bila v šoku, toda odgovorila v 65. minuti, ko si je Neymar pripravil še en strel z roba kazenskega prostora, ki mu je bil brez večjih težav kos Oblak. Atletico v nasprotju s pričakovanji ni pritisnil na plin za morda odločilni zadetek temveč čakal na svojo priložnost. Koke je imel nekaj sreče, da po ostrem štartu nad Suarezom v 74. minuti ni dobil drugega rumenega kartona, čeprav je Urugvajec s svojim padcem vse skupaj še malce začinil. V 79. minuti je Oblak ustavil še en strel Neymarja, tokrat z levico, ko je Brazilec prodiral proti vratom brez pomoči soigralcev in ostal brez prave rešitve. Gerard Pique bi se v 83. minuti lahko odkupil za napako pri izenačujočem zadetku gostov, toda po prostem strelu Neymarja je z glavo meril za las mimo daljše vratnice že premaganega Oblaka.

Katalonci so imeli še eno lepo priložnost, v 86. minuti je Rakitić pripravil strel Albi, toda žoga je ob prisebnem posredovanju Oblaka poletela v kot. Diego Godin je bil blizu v 88. minuti po poskusu z glavo, Ter Stegen je s skrajnimi močmi odbil žogo čez prečko. Pred začetkom sodnikovega podaljška je Rakitić med nogami preigral Godina in prišel v lepo priložnost za strel znotraj kazenskega prostora, a nekdanji član Seville ni meril natančno. Barcelona po remiju ostaja tri točke za Realom na tretjem mestu, njegov mestni tekmec Atletico ima še točko manj na četrtem.

Izidi 5. kroga:

Real Madrid ‒ Villarreal 1:1 (0:1)
Ramos 48.; Bruno 45./11-m.

Barcelona ‒ Atletico Madrid 1:1 (1:0)
Rakitić 41.; Correa 61.
Jan Oblak (Atletico) je odigral celo tekmo.

Granada ‒ Athletic Bilbao 1:2 (1:1)
Carcela-Gonzalez 44.; Garcia 15., Laporte 77.
Rene Krhin (Granada) je bil na klopi.

Real Sociedad ‒ Las Palmas 4:1
Celta Vigo ‒ Sporting Gijon 2:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (144)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saturnsky23 saturnsky23
22. 09. 2016 15.56
+3
Brez Messija Barcelona je za komaj, komaj sredino lestvice. Brez Messija je atomski trio, pravzaprav Suarez, Neymar brez municije. Brez Messija je Enriqe, bi bil neznani trener.
ledr
22. 09. 2016 15.18
+4
Vsi ugotavljate, da je Barcelona brez Messija bistveno slabša??? S tem se popolnoma strinjam! In to je samo še en dokaz, da je Messi daleč najboljši igralec na svetu. Recimo Real brez Ronalda ni nič slabša ekipa... Je nekaj logike v tem kajne?
apodgraj
24. 09. 2016 08.59
Ledr - Pri nekaterih je logika španska vas in v tvojem primeru je logika preprosta in se je da lepo razumeti . Vse navedeno se lepo vidi na igrišču in samo slepec lahko trdi , da tega ni opazil. .
Trend01
22. 09. 2016 13.31
-3
21.9.2016 - BBC (260m €) vs MSN (310m €). Goli: 0 - 0; Asistence: 0 - 0. Ja, ta dan bi šel pa lahko v zgodovino.
prava resni.ca
22. 09. 2016 14.42
+1
itak je samo en dan. Kaj pa si vstel v vrednost, letne place? al je to vrednost po kakem transfermarktu?
CURVANORD Zanetti
22. 09. 2016 15.15
+2
Dominator igral celotno tekmo 0 preigravanj 2 podaji naprej 6 podaj nazaj, 7 zgubljenih zog 0 asistenc 0 golov 0 strelov v okvir vrat,tako imam jaz zapisano v moji belezki:-)
CURVANORD Zanetti
22. 09. 2016 15.16
Trend popravi me da ne bo zgledalo da sem hudoben
Trend01
22. 09. 2016 16.24
+1
He, he. Desc je imel 81 podaj, od tega 79 realiziranih. To pomeni, vsaj meni, da je imel kot si omenil. Kratke in povsod razen naprej podaje. Pripisali so mu pa tud 2 "key-pass" podaji. Nima "cojones". Zaenkrat. P.s. - kako je v beležki bo pa treba Ivota vprašat.... :-)
CURVANORD Zanetti
22. 09. 2016 13.05
+4
Dragi novinar. A bi se dalo spremenit naslov članka? Lahko bi tudi pisalo:Izvrstna asistenca Inieste za vodstvo Barcelone a na koncu so Atleti izvlekli remi na vročem gostovanju. Saj veš novinar kako in kaj=)
KardinaIFrancRodeVKristusu2
22. 09. 2016 12.32
+0
Brez Messija je Barcelona obsojena na poraz.... To je bilo več kot očitno včeraj in prejšnji teden.... Čim Messija ni v enajsterici, Barcelonina igra razpade...
Paštašutar
22. 09. 2016 13.57
+2
Haha majstr,si pozabu kako je brez njega igrala leto nazaj,razen NESRECNEGA poraza v Sevilji,so vse zmleli vkljucno z Realom,ceprav se je na tej tekmi vrnu v drugem polcasu!! Je pa blo ze vse reseno v prvem!!!
FootballMaster
22. 09. 2016 12.23
Prva igra reala kjer je Kovačić odigral solidno tekmo. Mogoče pa le še obstaja upanje za njega... Upam da nisem rekel prehitro.
zajebant2
22. 09. 2016 12.02
+0
Ta atletiko igra kot bi igrali konji ali voli nogomet med seboj. Sodnik pa identicni slovenski vse za Olimpijo
Masterofpupetz
22. 09. 2016 11.36
+2
dominacija hrvaških nogometašev....NOT
Paštašutar
22. 09. 2016 10.57
+0
Ebes rekord,po PRICAKOVANEM remiju na derbiju,stavu sm nulo,sam me je xxxebal Iran pr futsalu,bi bile ti dve tocki za Real ogromen kapital za nadaljevanje prvenstva!! Po mojem mnenju je Real idigral zelo kvalitetno tekmo,sigurno boljso kot proti Celti,Osasuni in Espanjolu!!Predvsem drugi polcas,po odhodu pohajaca Marsela z igrisca je in vsopu Karvahala je bila igra tekoca,za moj okus lepa ampak srece pa ni bilo!!! Zelo korektno tekmo je odigral Danilo na obeh bokih,Kros z naskokom najboljse letos,Kovacic se je trudil,boril vsekakor pozitivna ocena,hja Varan en mali kiks,ki je bil pac usoden!! Berem spodaj o Ronaldu!! Spostovani,smo v tistem delu leta,ko se Ronaldu NE LJUBI IGRAT,zanimajo ga ostale stvari!!! Poglejte za vse sezone nazaj,pa boste ugotovili,da so tukaj trije meseci ko Ronaldo pociva!!! NI PRAV !!!!Pa se to,to je bila najtezja tekma Reala do sedaj,zelo lepo se je pokazalo,da Kasemiro ni toliko pomemben clen v ekipi Reala!!!! Skratka in zdolga,skoda je teh dveh tock,kajti lahko bi ze sli na eno MALO pivo!!!!!! Sej bomo sli vseeno....haha
Trend01
22. 09. 2016 12.11
-1
he, he. Se spomniš, ko sem govoril o Danilu? Da potrebuje le čas, da se sestavi? Pa mi nisi dal prav. hehe. No, podobno trdim, da tudi Kovačić še ni popolnoma izgubljen primer in, da se bo našel. Le predrag nakup je bil. Saj ima dosti časa.... Do 1.1.2018. :-( Pa Benzema ima tudi čas do takrat..... P.s. - pa na zdravje!
Aleš N.
22. 09. 2016 10.47
-2
Ta Simeone ubija nogomet. Atletiko je najslabša nogometna ekipa vseh prvih lig Evrope.Sramota za nogomet.
boy36
22. 09. 2016 12.08
+1
ane koliko to jezi ko ni Barca zmagala kaar ste vsi npovedovali.Sicer pa ne vem od kdaj šteje v nogometu umetniški vtis???
Aleš N.
22. 09. 2016 12.14
-1
Sploh ne gre za zmago Barce, gre se za to da je to res sramota za današnji nogomet.Avtobus parkiraj pred kazenskim prostorom 90 minut.Glede dominacije in sploh igre, je razlika kot bi igrala s tretjeligašem iz slovenske lige.
ledr
22. 09. 2016 10.26
+2
Jaoo, pa še to, kaj smo mi komu naredili, da moramo ob gledanju naše Barce poslušat neumnosti tega Obreza??? Kaj pa ta človek včasih govori to pa je prava katastrofa.
krnekilojz
22. 09. 2016 10.37
+2
Podoben ponirek k unedva na motogp, polpismeni reporterčki
Trend01
22. 09. 2016 10.39
+2
Enako velja tudi, ko gledamo Real. A kdaj gledaš Atlete? Ne takrat, ko igrajo z Realom ali Barcelono. Ko igrajo proti xy ekipi? Tudi grozljivka. Vsaj 15-20 minut o Barceloni govori. Nato o grobostih izpred 3 let. Potem 5 minut o Torresu. Nato 5 min o Simeoneju in nato 5 minut o Griezmannu. Da ne govorim o Oblaku.....
ledr
22. 09. 2016 10.25
+1
Kaj pa oni Seronja Ramos??? Najprej stegne roko visoko nad glavo, ko ga žoga zadene v roko pa se vrže na tla, se prime za glavo in seveda zvija v bolečinah???? In v takih umazanih igrah so igralci Reala res svetovni prvaki. Da o padanju in neumnostih Ronalda sploh ne govorimo. V Manchesteru imajo "Teater sanj", v Madridu pa "Teatralce ki spadajo v Teater"!!!
Trend01
22. 09. 2016 10.35
+1
Busquets, Neymar, Piqué, Suárez.. A tile so pa vrh korektnosti v nogometu? Včasih je treba prej doma pomesti kot pa se "sosedov" lotiti.
krnekilojz
22. 09. 2016 10.40
-4
Lol trend tvoji belčki so prvaki v tej prvini in umiri se, ker če vi začnete pometat boste osmradil cel svet z vašimi smetmi
Trend01
22. 09. 2016 11.02
-2
Saj ni nihče omenjal igralstva. @ledr ga je pač moral spet omeniti. Le opomnil sem, da ta "umetnost" ni le domena igralcev Reala, ampak imajo kandidate za Oskarja tudi v katalonskem glavnem mestu. Pa še kje drugje. Nič drugega. Ti pa zagrabil kot....Poskusi igralce Barcelone obravnavati kot igralce ostalih klubov. Doživel boš razodetje. P.s. - je potrebno z besedami "osmradil", "smeti"? Nimaš meja v kulturi izražanja?
ledr
22. 09. 2016 12.25
+2
Trend, lahko ti naštevaš igralce Barce koliko hočeš vendar prav nihče od naštetih v "teatralstvu" ne seže niti do gležnjev Ramosu, Pepetu, Ronaldu in podobnim... Malo mešaš pojme. Ni isto če naprimer Busquets dobi "malo" po nogi pa se zvija mogoče bolj kot bi se kdo drugi kot pa, da te žoga zadene v roko ti pa se držiš za glavo in zvijaš kot, da ti manjka pol glave. In takih in temu podobnih vložkov nima prav nihče - noben klub v Evropi toliko kot Real!!! Ne pozabi tega!!! Ni takega kluba!!!
NisteResni
22. 09. 2016 14.58
+3
Je velika razlika med Barcinimi top diverji in Realovimi, povej mi kdaj so katalonci poleg zvijanja uprizarjali boksarske napade, brcanja nasprotnika, starte, ki lahko koncajo kariero, 5 min za tem se pa od vetra zvijajo po tleh.
Trend01
22. 09. 2016 16.26
-2
@NisteResni - odlično vprašanje za Piquéja, Suáreza.
apodgraj
24. 09. 2016 09.27
+1
Ledr-vsi smo ne resni, edino g.Trend je preveč resen , zato nas neprestano opozarja , da se umirimo in končno spregledamo . Toliko modrosti in logike posedujem , da vem kaj se je dogajalo na igrišču in znam objektivno kritično oceniti dogodke . Ne morem nekoga prepričevati , da je Messi igral odlično , če ni igral odlično ali trditi , da je Ronaldo igral vrhunsko ,če je bil neviden in nekoristen na igrišču Kar se pa tiče omenjenih igralcev v ekipi Barce , ki igrajo baje zelo ostro , pa samo to ,da so ti v primerjavi z navedenimi v Realu , pravi amaterji . Dejstvo pa je ,da ima sodniška piščalka raje amaterje , kot prosfesionalce . S tem jih upozarjajo , da so njihove napake preveč vidne -amaterske in če želijo vidne napake napraviit bolj profesionalne ( nevidne ), se še morajo učiti od kolegov profesionalcev. Profesionalci svoje napake storijo z veliko hitrostjo , ki so za sodnike težko vidne ( komentar -Obreza )
ledr
22. 09. 2016 10.21
+3
Rekordov Pepove Barce se pa le ne podira kar tako z lahkoto... Sicer pa Real v zadnjem času po igri sploh ni tako prepričljiv kot kažejo rezultati. Trenutno sta si Real in Maribor zelo podobna. Mučenje, mučenje in mučenje, na koncu pa jim vendarle uspe in zmagajo. Pocarji! (kljub temu, da sem navijač Maribora, da ne bo pomote...)
boy36
22. 09. 2016 12.13
+0
šteje rezultat! veš to je tako če ne najdete kritiziranja v rezultatu ob porazih ,,je pa treba nogomet začeti ocenjevati po umetniškem vtisu!Neka nova pogruntavščina Slovencev zopet ,a kaj hudiča ko na koncu v nogometu še vedno šteje rezultat in nič drugega.Mogoče bo pa Čeferina kaj delal tud v tej smeri seveda če bere tale rumeni forum :)
mariomandzukic
22. 09. 2016 09.11
-4
rakitic je dobil novi vzdevek v kataloniji in sicer Resitelj.ko igra pr barci ne stece je ponavad Ivan ta ki prvi prebije nasprotnikov bunker in odklene obrambo.od 18 golov kolk jih je zabil(iniesta,busqets,rafinha,roberto v istem casu skupaj zabili 6) za barco je njih 7 bilo zmagovalnih in 9 za 1-0.
NisteResni
22. 09. 2016 09.15
+2
Za barco jih je skupno 15zabil, vcaraj se komentator omenjal, pa ne na SK.
Olcar 1
22. 09. 2016 09.20
+3
ja, in kaj bi zdaj rad povedal? Da je hrvat? To vsi vemo, ampak nima nic razen priimka vasega.(hinavscine, napuha, lakomnosti in nevoscljivosti)
mariomandzukic
22. 09. 2016 09.24
-3
olcar a potem vas kampl tud nima nc vasga razn priimka??raketa bi lahk zaigral za svico,ampak kr je on ponosni hrvat,se je odlocil za hrvasko
mariomandzukic
22. 09. 2016 09.25
-2
NisteResni v prvi sezoni 7 golov,v lanski 9 in v letosnji 2 se pravi 18 golov
Olcar 1
22. 09. 2016 11.16
+4
..kdo pa omenja kampla?ti se hretis in napihujes kako je rakitic hrvat.se ti zdi to tako pomembno?kamenjal ga je lasten narod, ko je bil na pocitnicah pri vas.Mislis, da je ponosen na vas? Pa se to, ce bi Kampl imel nas priimek bi se pisal Glavnik.Toliko zaenkrat.
CURVANORD Zanetti
22. 09. 2016 15.30
+2
Kako to da tretji vezist na svetu ni popeljal hrvatov na evropski prestol"imeli so avtoput do finala" Prav tako imajo v svojih vrstah drugega najboljsega vezizta na svetu Modrica.A je bila napaka da je najboljsi na svetu pocival na klopci in se sparal za finale???
zeleleni
23. 09. 2016 09.35
korintos23
22. 09. 2016 08.54
+8
Barceloni doma piko vzeti pa ni mačji kašelj, Real je pa itak bolj kak tak!
Felipao
22. 09. 2016 08.50
+6
Tekma kot taka nič posebnega, oba gola sta padla po napakah obrambe s tem, da bi Barcelona lahko zabila vsaj še dva. Upajmo, da bo Messi čimprej nazaj. O sodniku sem že pred tekmo povedal več ali manji, čeprav včeraj ni toliko vplival na rezultat kot običajno kljub očitnim "napakam" v škodo Barce.
TomažNovak
22. 09. 2016 08.55
+1
ABCD15
22. 09. 2016 09.17
+0
Prejšni komentar o Borbalanu si napisal ob 22:04, ker ni bilo pred tekmo, ampak že med tekmo.
boy36
22. 09. 2016 08.48
+0
...kako mi je danes fajn jutro,ko je taka tišina tukaj,,,,,ko je "hejterje" Jana vzela megla ,,,,,prav lepo mi je piti kavo z nasmehom na usti in ko sem ponosen na sodržavljana :)))))
Trend01
22. 09. 2016 08.39
-2
Off topic: zneski, ki jih klubi LAHKO zapravijo za plače (bruto): Real Madrid - 419,3m €; Barcelona - 390,7m €; Atlético - 182,8m €; Valencia - 129,7m €; Sevilla - 123,8m €...potem je velika luknja in na zadnjem mestu je Osasuna 15,6m €. (vir: Sport, ki povzema Palco22). P.s. - to ne pomeni, da toliko tudi dejansko zapravijo. Real, npr., zapravi cca. 300-310m €.
mariomandzukic
22. 09. 2016 08.58
-6
raketa v kratkem podpisuje novo dolgorocno pogodbo in dobil bo tud povisnico 25%.chealsea,united in juventus so ga letos na vsak nacin zeleli pripeljat,ponujali celo vec kot 50 mil,ampak katalonci niso zeleli niti slisat za bilo ksne ponudbe,kr je Ivan tam kljucni nogometas in eden izmed 4,5 nedotakljivih
Trend01
22. 09. 2016 09.05
+1
Nič novega nisi povedal. Piqué, Mascherano, Busquets, Iniesta, Rakitić, MSN. Igralci, ki bodo igrali dokler bodo sami želeli. Vsi tile fantje so nedotakljivi. Je tako? Torej je prostor le za vratarja ter oba beka..... ende. Velja za kateregakoli trenerja. Ti bodo ostali.
mariomandzukic
22. 09. 2016 09.22
-3
mascerano bo podobno kot alves se ksna sezona v barci in potem via italija,inesta igra pomojem letos zadnjo sezono v vlogi startera,tko da ja MSN,busqets in raketa 6 nedotakljivih pr barci
Trend01
22. 09. 2016 11.07
-1
Kdo in koliko časa bo igral v Barceloni ve izključno igralec sam. Vsi so, oz. bodo ravno podaljšali pogodbe. Če Mascherano ne bo iz nekega razloga zelo padel v formi, ima pred sabo še 2-3 leta igranja. Enako velja za Iniesto. Iniesta je v drugi polovici lanske sezone odigral ene najboljših tekem v zadnjih 5ih sezonah. Enako nadaljuje letos. Bo pa 60-70 minut igral. Vseeno. Takrat več narediti kot Turan, Gomes in še kdo skupaj....
mariomandzukic
22. 09. 2016 08.35
-10
Rakitic ooooooooooooooooooooo rakiticoooo.kera partija rakete,dalec najboljsi na terenu.vceraj je zabil gol,5 uspesnih driblingov,3 skreirane sanse res pravi lider svoje ekipe.ko se sam spomnim komentarov tle ispred leta dveh hahaha mi gre kr na smeh.boljsi fabregas,boljsi arda,boljsi rafinha,,.raketa bo sam klopco grel hahaha,jaz pa sem vedn ponavljal,raketa je vrhunski vezist,eden izmed top 3 na svetu in kot vidite sem imel prav.
mariomandzukic
22. 09. 2016 08.44
-6
keri spektakl vceri na bernabeu.real slab,igra nikakor ni stekla in potem v 71 min kr naenkrat cel stadion zacne skandirat luka luka modric modric,pa ceprav nasga luke ni niti bilo v kadru za tekmo.modric je najvecja legenda kraljevskega kluba in edini nogometas v zgodovini katerenu bernabeu skandira tudi ko ga ni na igriscu.mladi Kova je pa njegov naslednik,vceri je bil eden izmed najboljsih na terenu
korintos23
22. 09. 2016 08.55
+2
O Rakitiču vse dobro o Reau pa bolj kak tak!
i141
22. 09. 2016 08.59
+4
Kovačič je en najslabših nakupov Reala.
mariomandzukic
22. 09. 2016 09.20
+0
kova je bil vceri najmlajsi in eden izmed najboljsih na terenu.to je bila njegova 2. tekma v tej sezoni,ki jo je odigral vseh 90 min,tko da nevem zakaj je vas slov komentator nonstop ponavljal,da je kova prvic startal v letosnji sezoni,verjetn ne mara hrvatov
NisteResni
22. 09. 2016 09.20
+3
mariomandzukic
22. 09. 2016 09.27
-1
Pjaca je novi Boksic,mix boksica in savicevica
_doomsday_
22. 09. 2016 09.46
+1
Il genio Savičevič je bil pa res Hrvat ja
Trend01
22. 09. 2016 11.14
Kovačić? Glej, jaz še nisem obupal nad njim. Je pa tisti 1.1.2018 zadnji rok, da se dokaže. Fant je sicer pokazal nekaj potez, ki obetajo. Je mlad, ima čas. Če bi bila nakupna cena 10m, bi bilo vse ok. Ampak 30m? Predvidevam, da je bila to prijateljska cena, da so tako rešili Inter pred kaznijo za FFP. Zdaj se mora poba umiriti, pokazati, da zna asistirati, da zna poriniti žogo tudi naprej in ne le levo, desno in nazaj. In predvsem, žogo hitro naprej poslati. To bo dovolj. Vsaj zame. Če bo to naredil, bo lahko v miru razvijal svojo igro. Pri Interju je bil menda kreativec. No, tu to tudi pod razno ni. Ali ne zna, ali pač nima korajže. Bomo videli.
CURVANORD Zanetti
22. 09. 2016 15.38
Ja je bil Trend sploh spomladanski del je kreiral na klopci
Trend01
22. 09. 2016 16.27
-1
Če so fantje žejni. Nekdo mora za bidone poskrbeti. Tudi v vojski nisi bil takoj "đomba".
bobrock46
22. 09. 2016 08.26
+6
tako dolgočasne tekme Reala pa že dolgo ne. mogoče zanimivih prvih 15 min 2. polčasa, drugače pa nobenega teka, samo nažiganje žoge v 16,, po sistemu mogoče bo pa kaj padlo v gol. vezna linija katastrofa, spredaj nekaj na silo, zadaj pa poigravanje Varana, Danilo pa žal nikoli ni bil na ravni Reala, kot tudi ne Kovačić. V glavnem trenutno brez Modrića in Casemira slabo. Proti Borussiji zna bit mal problemov.
mariomandzukic
22. 09. 2016 08.40
+1
casemiro nima nobene veze z slabo igro,on je razbijac in ne kreator.vceri je pr realu stekala ofanziva in ne defanziva
i141
22. 09. 2016 08.58
-1
Kovačič pa še za Radomlje ni, siromaček.
mariomandzukic
22. 09. 2016 09.29
-2
kova ima vse da postane top 3 vezist na svetu,njegova naloga je sam ta da se cim vec nauci od svojga mentorja modrica in da enkrat cez par let tud prevzame njegovo nalogo