Nogomet

Suarez prekinil post in zabil stoti gol 'trojčka MSN', Oblak premagan, toda Atletico je utišal še Mestallo

Eibar, Valencia, 06. 03. 2016 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Barcelona ni imela težav z Eibarjem in ob odsotnosti Neymarja je Baske načel rezervist Munir El Haddadi, nato pa je na sceno stopil Lionel Messi. Argentinec je uspešno izvedel tudi enajstmetrovko, preden je Luis Suarez zabil za jubilejno stotico (0:4). Jan Oblak z Atleticom ugnal Valencio (1:3).

Argentinski zvezdnik je poskrbel za lep "solo" zadetek, nato pa uspešno izvedel še enajstmetrovko.
Argentinski zvezdnik je poskrbel za lep "solo" zadetek, nato pa uspešno izvedel še enajstmetrovko. FOTO: AP

Zmaga Eibarja nad Barcelono bi bila izjemna nogometna zgodba, je pred prihodom katalonskega giganta k najskromnejši, a morda najbolj srčni ekipi La Lige, izjavil trener Baskov Jose Luis Mendilibar. V zraku je bilo poelg očitne razlike v proračunih tudi nekaj maščevanja, saj je Barcelona na zadnji dan prejšnje sezone z remijem proti Deportivu La Coruni "izločila" Eibar, a se je praktično edini klub z urejenimi financami v najmočnejšo špansko ligo vrnil po zaslugi težav Elcheja. Na kompaktnem igrišču se vodilnim Kataloncem ni obetalo lahko delo, zaradi kartonov Luis Enrique ni mogel računati na Neymarja, zato je priložnost od prve minute poleg Arde Turana dobil mladi Munir El Haddadi. V prvem delu prvega polčasa Eibar ni mogel niti blizu razpoloženim gostom, ki so tudi hitro povedli. Po izvrstni podaji Lionela Messija prek obrambe je Luis Suarez ustavil žogo v kazenskem prostoru in nato tudi po zaslugi odboja od enega izmed branilcev idealno zaposlil povsem samega El Haddadija za 0:1. V zadnjih tednih strelsko povsem nerazpoloženi Suarez, ki mu je očitno vsaj malce do živega prišla tudi borba za naslov najboljšega strelca lige, se je zelo slabo odzval v enem naslednjih napadov, ko je pobegnil obrambi, nato pa z levo nogo streljal visoko prek vrat.

A povsem nenevarni niso bili niti Baski, Ivan Ramis je z glavo v 13. minuti meril le za las previsoko. Katalonci so po nekaj lepih akcijah, pri katerih je zmanjkala zadnja podaja, nato spet resno zagrozili z novim zadetkom po dobre pol ure igre, ko je El Haddadi s podajo oziroma strelom na drugi vratnici zgrešil povsem osamljenega Suareza. Gonzalo Escalante bi lahko zapravljive goste kaznoval že čez kakšno minuto, ko je nanj pozabila katalonska obramba, po preusmeritvi pa je žoga končala manj kot meter mimo vrat Claudia Brava. Še pred polčasom pa je Barcelona uspela podvojiti vodstvo, ko je reči v svoje roke oziroma noge vzel Messi in povsem sam popeljal žogo v kazenski prostor, nato pa po krajšem fintiranju neubranljivo meril na drugo vratnico. Vsega bi lahko bilo konec že pred polčasom, toda Ivan Rakitić pred vrati ni dosegel predložka Jordija Albe. Razen še enega strela Messija v 54. minuti večjih razburjenj na otvoritvi drugega polčasa ni bilo. Messi v 71. minuti prav tako ni uspel resneje preizkusiti domačega vratarja s prostim strelom, nato pa se je odločil, da spet sam pritisne piko na i še eni zelo uspešni tekmi. 

Fernando Torres je vstopil s klopi in prinesel zmago svojim "Atletom".
Fernando Torres je vstopil s klopi in prinesel zmago svojim "Atletom". FOTO: AP
Boj za "Pichichija", naziv najboljšega strelca v La Ligi, je vedno bolj oster. Cristiano Ronaldo je s štirimi zadetki proti Celti prevzel vodstvo s 27 zadetki, Luis Suarez (26) se mu je danes približal, kljub dolgi odsotnosti zaradi poškodbe pa ni več daleč niti Lionel Messi (21).

Argentinec je preigraval v kazenskem prostoru in s predložkom v roko zadel Ramisa. Eibar je neuspešno protestiral zaradi res strogo dosojene najstrožje kazni, ki je bila vseeno zelo pomembna za Katalonce. Ti so v letošnji sezoni rekordno neuspešni v tem elementu nogometne igre, toda Messi s strelom po sredini tokrat ni grešil. Tekmo bi lahko zaključil s še eno podajo, toda po predložku s prostega strela je žogo Argentinca z glavo namesto v mrežo v roke vratarja poslal Suarez. Toda Urugvajec se je šest minut pred iztekom rednega dela le odkupil za slabše strelske predstave v zadnjem času in po dolgem metu vratarja Brava prek polovice in podaji Sergija Roberta preigral branilca med nogami, v svojem slogu pa zadel s strelom na drugo vratnico. To je bil primeren način za doseganje jubilejnega stotega zadetka zvezdniškega "napada MSN" v tej sezoni. Barcelona je tako v slogu odgovorila Real Madridu, ki je v soboto povozil Celto Vigo (7:1), in ohranila prednost pred kraljevim klubom (12 točk), medtem ko je moral Atletico Jana Oblaka še odgovoriti na večerni tekmi z Valencio in naskok Kataloncev znižati nazaj na osem točk.

To je nepopustljivi ekipi Diega Simeoneja tudi uspelo. Oblaku sicer ni uspelo nanizati še ene tekme brez prejetega zadetka, šele 12. v tej sezoni La Lige pa mu je zabil otrok mestnega tekmeca Reala Denis Čerišev, ki po igranju na posoji pri Villarrealu zdaj izvrstne predstave kaže tudi na Mestalli. Čerišev je v 28. minuti izenačil na 1:1, potem ko je za vodstvo gostov poskrbel prvi strelec kluba Antoine Griezmann. Izenačen obračun je v 72. minuti odločil rezervist in klubska legenda Atletica Fernando Torres, dokončno pa je upe Garyja Nevillea in soigralcev pokopal Yannick Ferreira-Carrasco pet minut pred koncem. Da bo gostovanje pri vsaj rahlo prebujenih netopirjih še težje, so poskrbele želodčne težave ključnega branilca Madridčanov Diega Godina, ki je odpadel v zadnjem hipu (šele drugo ligaško tekmo v karieri je tako v osrčju obrambe začel Lucas Hernandez). Nad Atletico in Oblaka je nekdanji kapetan Manchester Uniteda Neville poslal Paca Alcacerja, Sofianeja Feghoulija in Čeriševa, prvi pa so na tekmi, polni emocij, zapretili rdeče-beli. Po kotu Kokeja je mimo gola meril Jose Maria Gimenez. Diego Alves je imel veliko več dela od Škofjeločana in blizu sta bila še Luciano Vietto in Griezmann, a na drugi strani je Čerišev prvič resno preizkusil Oblaka. In ravno takrat so Atleti udarili s prvim zadetkom večera, Koke je zaposlil Griezmanna na robu kazenskega prostora, Francoz pa je proti golu poslal strel, ki je bil neubranljiv tudi za izvrstnega Alvesa.

Odgovor netopirjev je bil silovit in v 28. minuti je Alcacer z glavo pripravil strel Čeriševu, ki z močnim strelom z levico po tleh ni grešil. Za razliko od 33. minute, ko je imel Oblak nekaj sreče, da ruskemu Špancu ni uspel klasični "doblete" ob strelu čez prečko. V drugem polčasu je Alves najprej čudežno ustavil strel Vietta, ko se je že zdelo, da rešitve ni, Simeone pa je bil na koncu napete tekme nagrajen za napadalne menjave, medtem ko je neizkušeni Neville preveč "mencal" in se na videz zadovoljil z remijem. Rezervist Tores, ki je zamenjal Matiasa Kranevitterja, je bil ob pravem času na pravem mestu, potem ko je predložek Kokeja na drugo vratnico preusmeril Gimenez, nekdanji član Liverpoola in Chelseaja pa je v padcu matiral Alvesa. Za nameček je Aderlan Santos s poraznim štartom dobil še drugi rumeni karton in moral v 80. minuti z igrišča. Podpis in pečat na tekmo je nato v 85. minuti pritisnil spet povsem zdravi Ferreira-Carrasco, ki je piko na i dobri predstavi pritisnil z lepim preigravanjem in močnim strelom po podaji Griezmanna, medtem ko je brazilski vratar Valencie "zablestel" z enim izmed bolj čudnih poskusov branjenja zadnjih let (padel je na kolena). Atletico je še naprej daleč od Barcelone, toda razlika se deset krogov pred koncem spet ni povečala.

Izidi 28. kroga:

Eibar ‒ Barcelona 0:4 (0:2)
El Haddadi 8., Messi 41., 76./11-m, Suarez 84.

Valencia ‒ Atletico Madrid 1:3 (1:1)
Čerišev 28.; Griezmann 24., Torres 72., Ferreira-Carrasco 85.
RK: Santos 81./Valencia
Jan Oblak (Atletico) je odigral celo tekmo.

Real Madrid ‒ Celta Vigo 7:1 (1:0)
Pepe 41., Ronaldo 50., 58., 65., 76., Jese 78., Bale 81.; Aspas 62.

Real Betis ‒ Granada 2:0 (0:0)
N'Diaye 85., Castro 90.
RK: Vargas 53./Betis; Fernandez 90./Granada
Rene Krhin (Granada) je bil na klopi.

Villarreal ‒ Las Palmas 0:1
Getafe ‒ Sevilla 1:1
Deportivo La Coruna ‒ Malaga 3:3
Real Sociedad ‒ Levante 1:1
Sporting Gijon ‒ Athletic Bilbao 0:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (91)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
08. 03. 2016 12.50
+2
Danes LP... Sportklub prenaša "najbolj zanimiv" dvoboj: Wolfsburg - Gent... na A-kanalu pa: RM - Roma...
Symbolic
07. 03. 2016 21.37
+1
Kako lepo... mir in tišina na tem forumu... Nobenega prepucavanja, žaljenja, pametovanja, geo -lociranja in vse ostalo kar ne sodi v kulturno komunikacijo... Očiten napredek, ali bližina "policijske ure"? A ni bil neki film z naslovom "Heroji so utrujeni"?
Toxix
07. 03. 2016 16.16
+14
To kar dela Messi več ni iz tega planeta... Ne rabi golov dat pa je najboljši... Če pa da kakega pa še tolk boljše. Enostavno najboljši igralec v vesolju.
šumar
07. 03. 2016 15.44
+2
utisal hehe pisete kot da je vse utisal kje pa je bil ko je bila nasprotnik barca doma in v gosteh
šumar
07. 03. 2016 15.45
+3
zbuks
07. 03. 2016 11.02
+6
Susrez nima "finese", ker ce bi jo imel bi zabil se vec golov. Ima pa ubijalski instinkt kobre...
idiu3krasne
07. 03. 2016 08.42
+4
Kaj pa Čerišev...a velja gol...kaj če nima papirov porihtanih...eh še sreča da ni pri Realu...
tedo9GWTSmedo
06. 03. 2016 22.26
-22
Dajte raje namesto članka o Barceloni v top3 članek o zmagi Oblaka in Atletica nad Valencio.
tedo9GWTSmedo
06. 03. 2016 22.27
+7
Se opravičujem. najprej pišem, potem pa pogledam prejšnje komentarje, vidim, da nisem bil "preveč" izviren.
Trend01
06. 03. 2016 22.12
-3
Čestitke Atletom za dobro predstavo! Ajd, zadnji gol je bil na pol avtogol, a so bili boljši. Bravo. Vse boljši so. Težka bo vsem v Ligi prvakov.
pikachujekul
06. 03. 2016 22.15
+1
Trend01
06. 03. 2016 22.31
-1
Ne tako govorit. Jih boš fasal, ko bodo Real izžrebali. In bomo na trnih.... No, najprej bo treba Romo potrditi. Najprej skoči in nato reci hop.
7strel
07. 03. 2016 11.10
+3
Če real dobi atlete 100% izpade nevem kaj ti ni jasno
pikachujekul
06. 03. 2016 22.12
+6
Valencia, Valencia, Neville je naredu pravo sranje od ekipe.
grevid
06. 03. 2016 21.59
+19
Na Santiagu bernabeu so izmerili nenaden padec temperature na -12°C ;)
Trend01
06. 03. 2016 22.04
-11
Ta je pa zanesljivo na tvojem zeljniku zrasla. Še nikoli nisem slišal, bral tega štosa.... Če bi bil iz Maribora, bi dejal, da vijolice spomladi cveto. Realu tudi "kronce" ne pomagajo.
KardinaIFrancRodeVKristusu
06. 03. 2016 21.57
+15
Najboljši Madridski klub zmaguje proti Valenciji.... Bravo Atletico Madrid!...... HALA (ATLETICO) MADRID!......
Uporabnik1175947
07. 03. 2016 18.22
Le Dnevnik vztrajno "rine" Real na drugo mesto v španski ligi.
Stajerci007
06. 03. 2016 20.59
+21
Laganini... Kdo še sploh šteje tekem brez poraza... v letu 2016 sploh še nimajo poraza.. odprta je avtocesta tako do naslova kot pokal... .Pa tud LP je v nevarnosti da jo neka ekipa prvič v zgodovini ubrani!!!! MSN.. hujše ko cunami ko pride pred gol.. Lep pozdrav
nogometjemrtev
06. 03. 2016 20.50
+33
Barsa v kljucnih trenutkih ne kiksa real pac zato je barsa prvak real pa tretij
Trend01
06. 03. 2016 20.57
+2
Pošteno! Tudi Atleti dvigajo formo. No, "Realov" Čerišev nekako rešuje. 1-1. Zaenkrat.
Symbolic
06. 03. 2016 21.23
+1
Trend01
06. 03. 2016 21.58
+3
No, pa je šlo k vragu.... Jp, Atleti se popravljajo. Vse več golov zabijajo.
kvaternik
06. 03. 2016 20.19
+42
Se ponavljam bi rekla Bratušek, pa res. Take podaje in driblinge kot jih uprizarja Messi, pa brez nekega navijanja, ne zmore nihče na svetu. Amen očenašu.
mmickica
06. 03. 2016 20.39
+22
Symbolic
06. 03. 2016 21.04
+16
Pa nisi ti nič kriv... Messi, Messi je "kriv"! :)
idiu3krasne
07. 03. 2016 08.44
+5
Znansveniki bojda preverjajo kaki magnet ma Messi v nogah da je žoga praktično zalimana na njegove noge...
PartyTime
06. 03. 2016 20.12
+6
Kolk golov so dal lani skupej Messi, Neymar in Suarez?
VaSi4658
06. 03. 2016 20.27
+8
mmickica
06. 03. 2016 19.25
+27
Lahka in zaslužena zmaga, ni kaj in 3 točke so znova pod streho! Utrudili se v zadnjih tednih ravno niso pretirano, tako da upam, da bodo vso to neporabljeno energijo spustili v pogon v LP!
fihner
06. 03. 2016 19.52
+10
Felipao
06. 03. 2016 22.49
+3
Čez teden so prosti, naslednja tekma je šele naslednji vikend proti Getafeju, tako da bi morali dobiti nekaj počitka.
Barbarezo
06. 03. 2016 18.58
-56
hhh spet penal za barcelono? kako to da ni streljal neymar al pa suarez ? kako to,da skos messi? kr neki
KardinaIFrancRodeVKristusu
06. 03. 2016 19.04
+41
Messi strelja zato, ker Suarez in Neymar vse zgrešita.... Tako kot Ronaldo zgreši penal in zaradi njega Real izgubi 3 točke....
DontJustDont
06. 03. 2016 19.15
+24
+++++++ In še to, Suarez je že dobil drugo priložnost, Neymar pa itak ni igral, pa tudi, če bi... Bi Messi najbrž prevzel stvari v svoje roke.
Paštašutar
06. 03. 2016 19.18
-37
Spomnim se k ga je lESSI,proti Chelseju pr 2-1,pol pa Tores 2-2 NEPRECENLJIVO,lESSI ga je zgresu,Chelsi pa potem postal ev. prvak!!!
Paštašutar
06. 03. 2016 19.22
-24
idiu3krasne
06. 03. 2016 20.06
+6
Paštašutar
06. 03. 2016 20.06
-16
Barca17 1
06. 03. 2016 20.14
+8
pašta neprecenljivo ko cas vedno * na SB, nazadnje 0:4. PAŠTA KOMENTAR !
PartyTime
06. 03. 2016 20.16
+8
Pa messi se penala ni imel, so dal vse gole iz igre... Real pa penala ni imel in ni nobenega gola uspel zadet... Galaktično xD
xx234
06. 03. 2016 20.18
+11
Pastasutar kdo je IESSI...A kdo pozna tega igralca...jst ga ne...mozn pa da ne spremljamo istih tekem
Paštašutar
06. 03. 2016 20.54
-19
Farsa17 zasluzena zmaga,ceprav bistveno boljsa igra fARSE prvi polcas ko lESSI ni igral!!!! danilotia,vsi tisti ki so dali minus lESSIJA poznajo,a ti mi pa nisi minusa dal?
DontJustDont
06. 03. 2016 21.17
+11
Noben ne pozna IESSIJA zato so ti pa dal minus, ker omenjaš osebo, ki je sploh ni v članku.
apodgraj
08. 03. 2016 09.11
+2
Danilota - tudi tvoje pisanje komentarja ni ravno na nivojo . Pišeš , kot govoriš in zato v tvojih bededah manjka kar nekaj črk .
BARCA 2014
06. 03. 2016 18.46
+29
Rutinska zmaga in še korak bližje španskemu prvaku.
Kollerik
06. 03. 2016 19.32
+10
idiu3krasne
06. 03. 2016 18.41
+19
Barcelona lahkotno in z veliko rezerve počasi jn niti slučajno na silo, vedo da puščanje energije po nepotrebnem nima smisla...tudi Messi je videl da priložnosti in podarjene 11ke ne koristijo in prevzel zadeve v roke - noge sam , fantastičnj prodor jn 11ka lagano....No tudi Grizli je zabil bravo.
KardinaIFrancRodeVKristusu
06. 03. 2016 18.38
+61
Poglejte Messija, kako se igra proti tretjerazrednim klubom.... Zadane en gol, ki zadostuje za zmago in se na koncu veseli zmage svoje ekipe.... Kristina pa pri vodstvu 4:0 igra na polno, stresa svoje frustracije in fila statistiko, ob golu pa s prstom kaže nase, kot bi osvojil La Ligo....
krnekilojz
06. 03. 2016 18.44
+28
Mogoče pa hoče tisti prst nekaj vtakniti, badr pa to
KardinaIFrancRodeVKristusu
06. 03. 2016 18.52
+24
Badr ˝The Golden Boy˝ Hari že ve, kaj Kristinine geste pomenijo.....
rikirikson
06. 03. 2016 19.32
+18
za navijače bo osvoju "najbol" pomembno lovoriko v sezoni, za najboljšega strelca.. hahahah
krnekilojz
06. 03. 2016 19.54
+11
Hebeš kakšen pokal važno da je picichi hehe