Nogomet

Oblak postavil zid tudi na novem stadionu Atletica, Paulinho zaokrožil preobrat Barce na drugi strani mesta

Madrid, 16. 09. 2017 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Vodilna ekipa španskega prvenstva Barcelona je slavila tudi v četrtem krogu pri Getafeju, ki je Kataloncem večino obračuna močno grenil življenje (2:1). Modri so vodili, nato pa morali priznati premoč po golih dveh rezervistov. Ousmane Dembele že v prvem polčasu poškodovan z zelenice. Atletico slavil na prvi domači tekmi na novem stadionu.

Soigralci čestitajo Paulinhu (desno) za prvi gol v španskem prvenstvu.
Soigralci čestitajo Paulinhu (desno) za prvi gol v španskem prvenstvu. FOTO: AP

Barcelona je na jug španske prestolnice prišla z dobrimi občutki po seriji zmag v prvenstvu in uspešnem začetku Lige prvakov, kjer so Katalonci visoko odpravili Juventus na Camp Nouu (3:0). Trener Ernesto Valverde je prvič na prvenstveni tekmi od prve minute računal na najdražjo poletno okrepitev, Francoza Ousmana Dembeleja, priložnost pa je od začetka dobil tudi vezist Sergi Roberto. Barca nikakor ni vzpostavila ravnotežja na zelenici in Madridčani so imeli v prvem polčasu več lepših priložnosti. Dembele je v 16. minuti izgubil žogo, po hitrem protinapadu pa je predložek Gakuja Šibasakija za las mimo lastne vratnice preusmeril Gerard Pique, že praktično na črti avta pa Jorgeju Molini ni uspelo zatresti kaj več kot zunanjega dela mreže. Sicer lep in sončen dan je Kataloncem dodatno zagrenila poškodba Dembeleja, ki je v 24. minuti po sicer lepem preigravanju na boku začutil bolečino v zadnji stegenski mišici in zahteval menjavo. Reči so se hitro še poslabšale za goste, ki so zaostali, potem ko je visoko žogo na robu kazenskega prostora z volejem pričakal Šibasaki in Japonec je pod prečko nemočnega Marca-Andreja ter Stegna zabil fantastičen prvenec med špansko elito. Barcelona je v prvem polčasu zapretila le dvakrat, v 31. minuti je Andres Iniesta našel osamljenega Samuela Umtitija, ki je neoviran streljal točno v dobro postavljenega Vicenteja Guaito. Ta je imel veliko več dela v zadnjih sekundah polčasa, ko je pod stičišče njegove desne vratnice in prečke prosti strel s slabih 30 metrov mojstrsko poslal Lionel Messi, a je nekdanji član Valencie rešil svoje moštvo s konicami prstov. Dodaten razlog za skrb med navijači gostov je bila ob začetku drugega polčasa odsotnost Inieste, ki ga je moral Valverde zamenjati z Denisom Suarezom, Šibasaki pa je prav tako po nekaj minutah moral z zelenice. Razen poskusa Roberta v prvih 15 minutah Katalonci niso niti približno zapretili golu Guaite, nato pa je precej po sreči izenačil ravno rezervist Denis Suarez. Še en rezervist Gerard Deulofeu, vstopil je namesto Dembeleja, je po slabem preigravanju borbeno vztrajal in žogo s pomočjo domačinov nekako spravil do Roberta, ta pa je v sredini kazenskega prostora zaposlil Denisa Suareza, ki je v slogu slovitejšega soimenjaka Luisa natančno meril v daljši kot.

Griezmann (v sredini) se je v zgodovino vpisal kot prvi strelec za Atletico na stadionu Wanda Metropolitano.
Griezmann (v sredini) se je v zgodovino vpisal kot prvi strelec za Atletico na stadionu Wanda Metropolitano. FOTO: AP

Po golu so sledili precej stihijski napadi Kataloncev, Getafe pa bi lahko vsaj enkrat vrnil udarec. Damian Suarez je poskusil od daleč, nato  je Jorge Molina po odboju žoge od Roberta zadel tudi vratnico. Kazen je bila hitra, še en svež nogometaš Barce Paulinho je z izvrstno individualno akcijo prodrl v kazenski prostor in v 84. minuti natančno meril ob daljšo vratnico ter se tako veselil svojega prvenca v klubu, ki ga je ob kritikah za zajetnih 40 milijonov evrov okrepil iz vrst kitajskega prvaka Guangzhouja Evergranda. Modri so do konca tekme pritiskali za izenačenje, a je obramba Barcelone zdržala za novo, že peto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih, ki je prednost na vrhu lestvice pred madridskim Realom povečala že na sedem točk. Jan Oblak je v prvi postavi Atletica pomagal pri uspešni otvoritvi novega stadiona Wanda Metropolitano, ki ji je v skladu z napovedmi prisostvoval tudi kralj Felipe VI. A za uspešen večer na vzhodu mesta je bilo potrebno premagati še Malago, ki jo vodi legenda mestnega tekmeca Reala Michel, rdeče-beli pa so južnjake v drugem polčasu le uspeli streti z golom Antoina Griezmanna (1:0). Priložnosti ni bilo veliko, v enajsti minuti je Angel Correa skočil na predložek Juanfrana Torresa, a ga z nogo poslal prek vrat. Blizu je bil v prvem polčasu tudi vezist Koke, ki po izvrstni akciji po desni, spet prek Juanfrana, ni uspel nevarneje streljati z ugodnega položaja. Oblak je imel malo "resnih" posredovanj, eno takšnih je Škofjeločana čakalo v 38. minuti, ko je pobegnil Borja Baston in prišel pred slovenskega reprezentanta, ki ga je še pravočasno zaprl. Correa je v zadnji minuti polčasa prodrl do roba kazenskega prostora in streljal točno v gostujočega vratarja, Diego Simeone pa je za drugi polčas namesto Thomasa Parteyja v igro poslal Yannicka Carrasca. Belgijec je hitro začel prepoznavno prodirati z boka in si pripravljati strele, njegov prvi je zatresel zunanji del mreže. Koke je v 51. minuti prišel pred vrata Roberta Jimeneza Gaga, ki pa je spet slavil v tem internem obračunu. A v 61. minuti je bil nemočen, potem ko je Correa borbeno prišel do žoge na desnem boku in lepo preigral čuvaja, nato pa podal v sredino in Griezmannu z desnico tam ni bilo težko zabiti premiernega gola na novem stadionu. Navijači so na svoj račun prišli tudi s prihodom v igro Fernanda Torresa, a z igro domačih niso mogli biti zadovoljni. Diego Rolan je v eni zadnjih akcij še enkrat zapretil golu Atletica, a je bil Oblak ob strelu pod prečko brez večjih težav spet na mestu za pomembno zmago na novi domači zelenici. 

Izidi 4. kroga:

Atletico Madrid ‒ Malaga 1:0 (0:0)
Griezmann 61.

Getafe ‒ Barcelona 1:2 (1:0)
Šibasaki 39.; D. Suarez 62., Paulinho 84.

Real Betis ‒ Deportivo La Coruna 2:1
Levante ‒ Valencia 1:1
Eibar ‒ Leganes 1:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (134)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
17. 09. 2017 15.56
-4
Piqué, poišči si nov klub in ciao ragazzo...
BBarca
17. 09. 2017 15.15
+3
Katastrofa. Dembele bo manjkal okoli 4 mesece zaradi težke poškodbe. Še bo tudi na operacijo na Finsko. Velika smola za fanta. Pozdravi se!
alien8potnik
17. 09. 2017 17.34
+0
smola. upam, da ne bo tako drag in "steklen" nakup, kot je pri nas bale.
mmickica
17. 09. 2017 18.13
+3
Se mi zdi, da se pri Barci skoraj vsak poskoduje takoj ko pride. Ocitno so zelo drugacni treningi. Je pa res, da bo to zelo zelo dolga bolniska in potem predenj pride clovek v formo, ne bo nic pred drugim polletjem. Res skoda.
sportko47
17. 09. 2017 11.53
-1
Moja predvidevanja za današnji športni dan... ne me preveč resno vzet ker jest itak nimam ( po Trendu ) pojma o športu ! Malo me je strah za zlato, prej me ni bilo ampak ko sem gledal srbe v polfinalu mi je dal mislit... so kr nevarni , imajo igro in garajo v obrambi ( maldost ) !!! Real , danes nastopijo sodniki, so zelo oslabljeni in zaostajajo že 4 točke , danes bo " zanimivo " !
nikajzadodat
17. 09. 2017 15.00
+0
Danes bi lahko nastopili s tisto fantastično 2. ekipo, brez Ronalda, ki je z lahkoto zmagovala lansko leto, ko je Real igral odločilne tekme za prvaka. Sploh ker je to začetek leta. V čem je problem?
sportko47
17. 09. 2017 16.19
+1
LocoBlanco
17. 09. 2017 10.31
+6
Če je včeraj imela Barca težko delo pa je bila kompletna, kakšno težko delo bo imel RM šele danes! RM bo danes igral brez CR-a, Marcela, Kroosa, Kovacica, Benza in to prot RS-u, ki je pravtako, kot Barca trenutno se brez poraza v prvenstvu! Vsekakor težka tekma za RM in ne bi se cudil, če bomo spet izvlekli remi, čeprav si seveda želim zmago! Veseli me dejstvo, da bodo na igriscu skupaj Modrič, Isco in Asensio, ki bi lahko definitvno samo zrezirali zmago! Upam, da bo RM tokrat koncal tekmo z vsemi igralci in da ne bo spet kaksnih cudnih rdecih kartonov v samih izdihljajih tekme in dodatnih prepovedi igranja za katerega od igralcev, ker to kar se dogaja je že smešno in na to je tudi potrebno opozoriti! Ramos in Marcelo si nista zasluzila rdecih kartonov se manj pa prepovedi igranja dve tekmi!!!
BBarca
17. 09. 2017 10.34
-4
Marcelu so naknadno zmanjšali kazen na eno tekmo. Situacij za te kartone pa nisem videl, tako da ne morem reči zasluženo ali ne.
Opazovalec2020
17. 09. 2017 10.36
+0
ne nista si zasluzla ta dva anglcka pa res ne....ramos si vsako drugo tekmo zasluzi rdec karton dobi pa glih 2 na leto.....objektivnost pa taksna....
Trend01
17. 09. 2017 10.39
-5
Rdeči karton je bil - žal - popolnoma upravičen za Marcela. Kaj za vraga ima brcati človeka?
LocoBlanco
17. 09. 2017 10.59
+6
Trend ponavadi se strinjam s tabo, ampak tokrat se pač ne morem! Kakšno brcanje neki, niti malo se ga ni dotaknil. Igralec Levanteja je padel na Marcela in ta je odreagiral tako kot je... če bi ga res brcnil, kot pravis bi bilo vse drugace...predolgo ze spremljam nogomet in lahko ti povem, da se taksne stvari dogajajo v vsakem krogu na najmanj 5ih tekmah v vsaki ligi kaznovani igralci v tem primeru so pa redki! Lp
cripstoned
17. 09. 2017 11.06
-6
tako je loco++....trend, barca in grabla...kaj pravite na vcerajsnjo igranje z roko piqueja v kazenskem prostoru...pa je ze imel rumeni karton ....sodniki so ostali nemi in getafe je bil oskodovan za penal pique jo je pa odnesel brez rdecega kartona....ce bi se slo za carvajala, marcela, ramosa ali varaneja potem bi bilo vse drugace....danes bo pri realu izkljucen modric ali pa bale....100%
cripstoned
17. 09. 2017 11.11
-8
anglesko napisite na jutubo pikejeva roka getafe proti barceloni....pa povejte svoje mnenje....
Trend01
17. 09. 2017 11.15
-8
Včeraj bi sodnik lahko brez slabe vesti Piqué-ju podelil drugega rumenega in posledično rdečega. V bistvu bi moral. Če bi normalno Piqué odreagiral, bi žogo poslal stran od sebe. Ker je bil štorast, jo je nabil sam sebi v roko. Marcelo - žal se je videlo kako je iz jeze brcnil igralca Levanteja. Sam bi mu tudi podelil karton. Tega se pač ne dela. Pa v afektu ali še slabše - z namero. Tukaj je šlo z namero (ima preveč izkušenj). Iz razočaranja zaradi slabega rezultata. Marcelo in Ronaldo sta dobila rdeča kartona popolnoma brez veze. Po svoji krivdi. Zaradi nespametnih dejanj. Zidane bi moral po mizi udarit in "prepovedat" ter sam kaznovat takšna dejanja. Ja, Ronaldo je dobil neupravičeno drugi rumeni karton zaradi "divinga". A tudi to je dobil za "zasluge" iz prejšnjih let. In zaradi tega bomo danes trepetali proti drugemu Realu. Tekme seveda ne bom gledal v prenosu. Žal. Ima finale EP v košarki velikansko prednost. Ne bom kot tisti fanatiki Blaugrane, ki raje gledajo nepomebno tekmo Barcelone, a na drugi strani zgodovinska tekma v košarki. Boj za finale namreč. P.s. - žal mi je, da postajajo nekateri navijači Reala že podobni večini navijačev blaugrane, ko ne priznajo napak "lastnih" igralcev. Sem mislil, da smo bolj objektivni. Škoda.
manucao
17. 09. 2017 11.20
-1
Lahko se preveri statistika toda v zadnjih nekaj letih je daleč najmanj izključitev imela prav Barcelona. Povedati, da Ramos zasluži rdeči na vsaki drugi tekmi je tako malce iz trte zvito. Pa ne mislim nič komentirati sodnike temveč samo v razmislek!
Trend01
17. 09. 2017 11.31
-7
Ramos je pogosto grob ali vsaj na meji. Ker rad "beži" naprej, nato pogosto v obrambi zamuja in posledično tudi zato "faulira". Sploh je bilo tega v preteklosti veliko. Zato mu še zdaj (žal) dosodijo karton tudi takrat, ko ga ne bi smel dobiti. In do tega pride prepogosto. Pri Realu "imamo" 3 igralce, ki dobijao zaradi preteklih grehov hitro takšne kazni: nesporno je pri tem prvi - Ronaldo. Sledita Ramos in Marcelo. Casemiro pa za razliko od teh "modrecev" ne dobiva rdečih kartonov, ker ne hinavi. Igra močno, "moško" in na meji dovoljenega. A se ne pregovarja in ne stoka. Zato je tudi pardoniran. Barcelona ima tudi cel kup "pacientov", ki bi morali hitreje dobivati kartone, a jih nekako ne. Lani seveda Neymar. A letos so to seveda Piqué, Busquets, Suárez, Messi... No, slednja dva sta, kot kaže, končno prebrana in zdaj že dobivata kartone.
sportko47
17. 09. 2017 11.45
+1
Trend dej bod kerlc pa napiš opus o naknadnih zmanševanjih kazni ki so praviloma vedno za Realove igralce.... pustmo zdej zakaj je pršlo do rdečega kartona, to Realovci itak drugač vidte k ostali... dej nas pozabavaj prosim na to temo ...
7zigolino7
17. 09. 2017 12.00
+0
Mislim da se nimate kaj pritozevat,ker vedno pridete dobro cez z temi kartoni.Gladko vam nizajo kazni.Rnako je bilo z nakupi Barca Atletico nista smela kupovati Real je uspel z pritozbo.Ramos+Casemiro sta premalokrat kaznovana tak cist objektivno.Vceraj nismo bili komplet Semeda ni bilo poskodoval se je Dembele.Roko na srce Real ima dosti daljso klop.pa naj se sedaj dokazejo.2 najvecja steklena felerja sta Varan in pa Bale.Danes bo priloznost videt to mocno dolgo klop Reala.
sportko47
17. 09. 2017 16.25
+1
Messija je dal med padalce, pa model ti si s hruške padu.... Ramos na meji ... Ramos je najbolj polvarjen igralec v zgodovini nogometa.... Pepeju se utrga , ampak tale Ramos je pa ci.go brez primere! Teb je pa na meji ... ti si O mejen !
LaFerrari
17. 09. 2017 17.28
+2
sportko,trenda zapusca pamet,Messi pa padalec...trend zadnji cas da se odstranis od tukaj !!!!! al te pa tako boli 12.mesto RM
Trend01
17. 09. 2017 17.56
-5
Nekateri žal ne znajo brati. Tudi prav. Kje za vraga sem omenil, da je Messi "padalec"? Je morda kdo od teh genijev gledal tekme blaugrane in videl zakaj Messi dobiiva končno kartone? Ne? Tudi prav. Klasični "navijači", ki tudi tekem "lastne" ekipe ne gledajo. No, gledajo driblinge in gole. Ostali elementi nogometne igre pač v njihovem slovarju ne obstajajo. Klasika. Ja, inteligenca do neba vpijajoča. Jokajoča.
sportko47
17. 09. 2017 20.11
+2
Veš kaj jolbe vsi mi dobr beremo in eni smo te že zdavnaj prebral ! Brez skrbi , Messi je prebran in končno dobiva kartone !! A zarad nešportnih prektškov , padanja , simuliranja ! Ti k vse gledaš in si v osnovi svetnik boš odgovoril z NE !!! Dobi ga ker ga lomijo celo tekmo in sodniki samo opomonjajo, ko pa mu je dost, zahteva karton dobi ga pa ON !! Tko je to model... Medtem ko tvoji Realčki ob vsakem mal bl močnem faulu al pa k to rabjo vsi navalijo na sodnika in vsi zahtevajo kartone ... ta glavn je vedno Ramos , zdej pa to zanikaj če lohk... valjda boš zdej tih k rt oziroma se delu da nisi prebral ...
Melaj
17. 09. 2017 10.10
+4
Ne glede na zmago, sem osebno spet opazil nezrelo igro in pristop do te iz strani nekaterih igralcev Barcelone. To ni prvič, dogajalo se je zelo pogosto lani in tudi sezono nazaj....To je v mnogih primerih počel Neymar, ki se je obnašal na igrišču ležerno in nezainteresirano...Zakaj se je...in se to dogaja, ne vem. Sposobni so boljše igre, to je jasno! Osredotočam se na igralce, ki jim v mnogih situacijah vzamejo žogo ali jo sami izgubijo...in takrat vidim, da se ti igralci sprehajajo, kot v parku. Ne vem kaj se dogaja....Mogoče vsi čakajo, da jim priložnosti sproducira Messi? Ker, ko on ne igra vrhunsko, Barcelona ne zna igrati. Pa mi gre že na živce, ko nekateri izjavljajo, da je igra grajena okrog njega...Če nekomu nameni dober predložek..slednji se pa zapleta in žogo zapravi..Ni več kaj dodati. Veseli pa me, da Valverde vedno po sreči ali pa kakorkoli potegne prave poteze. Igralci iz klopi so rešili tekmo. Za take poteze mu gre čestitat, kot tudi rezervistom.
saturnsky23 saturnsky23
17. 09. 2017 09.22
+3
In zares. Katastrofalen pristop. Barceloni se to redno dogaja. Dobro so se izvlekli. Gdaj pride trener ko bo rekel Piqe, ti greš na tribuno za toliko časa, ali pa za stalno. Živa luknja. Ronaldo je na Nou camp ob pokalni dobro vedel, da ima pred sabo "kancelarja", ob nekom drugem mu ne bi uspelo.
mmickica
17. 09. 2017 09.20
+2
Kaj je bilo pa to spet včeraj z Barco (ne glede na zmago!)? Popolnoma neresen pristop nekaterih, pravzaprav praktično vseh senjorjev, z izjemo mogoče Messija, samo mladci in novinci (Paulinho) so želeli igrati...in hvalabogu, se jim je posrečilo obrniti rezultat! Meni se je pravzaprav zdelo včeraj nekaj sumljivo... A še komu drugemu mogoče? Kot da nekateri ne bi hoteli igrati...!? To, kar pa počne Suarez, je pa zdaj itak že višek vsega, vse žoge se dobesedno kar odbijajo od njega! ZAKAJ Valverde to tolerira? In zakaj le je dal včeraj spet Roberta na desnega bočnega in ne Semeda? In kaj se je med odmorom zgodilo, da je Iniesta ostal v slačilnici? Nekaj tu ne štima, nekaj smrdi...
sportko47
17. 09. 2017 10.14
+2
Kva ni ti všeč Suarez??? Ne morm verjet , tut ti si že opazila! Še bo nekaj iz tebe ...
mmickica
17. 09. 2017 10.45
+0
sportko, to je edina stvar, o kateri se strinjava. Ne začenjaj spet...
Symbolic
17. 09. 2017 11.15
-1
Ne vem, če sem gledal kakšno bolj brezidejno tekmo. Za nameček imamo še "darilo" od SK1: posnetek včerajšnje Barcine tekme...
mmickica
17. 09. 2017 11.26
Symbolic, ja to bo pa na vsak način potrebno še enkrat pogledat. Tako dobre tekme pač ne vidiš tako pogosto...
Symbolic
17. 09. 2017 11.39
+1
ledr
18. 09. 2017 15.02
+1
Kako dolgo vam že jaz na tem forumu pišem, da je Suarez živi štor??? Vsaj dve sezoni. Hvala bogu, da ste končno tudi drugi to ugotovili! Prej je imel na vsaki strani enega super igralca (Messi-Neymar) in ni vrag, da ni prišla do njega kaka žoga ki jo je moral zabit. Ampak koliko jih je pa kljub temu sfalil? Sedaj, ko Neya več ni, ko je ostal le še Messi, pa se to, kakšen štor je Suarez samo še kaže v hujši luči. Messi v tem trenutku pač nima sreče, ker ne more sam sebi podajat. Kaj drugega pametnega pa žal zaenkrat nima.
manucao
17. 09. 2017 09.10
Bomo videli kako se bo danes odrezal Real. Nasprotnik je dobri formi in po tej današnji tekmi bomo videli dejansko stanje v ekipi Reala. Kljub odsotnosti Marcela in Ronalda morajo zmagat pod vsako ceno. Bomo videli če bodo to zmogli!
Johnny_J
17. 09. 2017 09.10
+1
Še ena zanimivost. Neymar se je tudi poškodoval v prvi sezoni prav proti getafeju pri rezultatu 0:0 in celo v 24min,tako kot dembele in na levem krilu. Očitno bo dembele nadomestil neymarja v vseh pogledih. Upam,da ne v tem,kako bo šel iz barce.
mmickica
17. 09. 2017 09.23
+2
Veliko se jih poškoduje na začetku, tudi Suarez če se ne motim, pa Ter Stegen, Umtiti... Zgleda, da so treningi popolnoma drugačni, kot so bili navajeni, pa tudi psiha naredi svoje in ko so mišice trde, je nesreča tu. Upam, da Dembele čimprej okreva!
sportko47
17. 09. 2017 10.16
+2
Trenda posluš... preveč natrenirati.... več bi mogl k frizerjem hodt in se tetovirat , tko pa jih terajo k žvali, revvčki prov smilijo se mi , vsi po vrst !
piuski
17. 09. 2017 11.15
+1
mmickica
17. 09. 2017 11.27
piuski, upam da nimaš prav. Jaz sem nekje prebrala, da 3 tedne, ampak da je potrebno počakati še podrobnejša testiranja.
mmickica
17. 09. 2017 15.35
Nove informacije..., Dembele gre na operacijo in ga ne bo med tri in pol do stiri mesece.
Johnny_J
17. 09. 2017 09.02
+3
No no realovci,umirite se s sodniki,ker imate preveliko masla v glavi. Navijačem obeh klubov priporočam čim manj ukvarjanja s sodniki,ker včeraj so naredili par napak v korist barce,danes bi pa lahko že bilo nekaj napak v korist reala,tako pač je. Sodniki se motijo in vedno se bodo. Ne morejo biti vedno na pravem mestu,da bi videli stvari pod pravim kotom,da bi lahko vse natančno videli,kaj se je zgodilo. Dokler ni tehnologije,bodo napake. Mi je bila zanimiva situacija včeraj,ko je glavni sodnik piskal offsajd,stranski pa sploh ni dvignil zastavice. Kako je on iz sredine igrišča videl bolje ofsajd,medtem,ko ga stranski ni..... torej čestitke barci za zmago,čeprav bi si tudi getafe po videnem zaslužil več. Barca ni igrala dobro,ampak pomembne so le točke in,če jih bodo nabirali pridno še naprej,pa tudi,če s slabšo igro,bomo v,da pride naslov ponovno b Barcelono. Škoda dembeleja kar se je zgodilo,ampak letos smo očitno na vsakem položaju zaščiteni z dobrim rezervistom. Ni mi pa jasno,zakaj je spet igral Roberto na desnem bocnem. To ni njegov položaj in tam bi ga moral igrati le v primeru odsotnosti semeda in vidala. Srečno se je izšlo in naj se še večkrat! Mes que un club.
manucao
17. 09. 2017 09.13
-1
Včeraj so se vse menjave pri Barceloni obrestovale 100 % in Valverde je tu zadel 100 %. Prvi gol je bil posledica velikanskih napak obrambe Getafeja, pri drugem je bbilo izvedeno vse šolsko.
Opazovalec2020
17. 09. 2017 10.39
+0
jonny poglej si komu kaj in zakaj kartone pa potem govori o sodnikih...
7zigolino7
16. 09. 2017 20.21
+1
Tale tekma bo sla hitro v pozabo,ker so igrali katastrofa.Cestitke nasprotniku za pogumno igro.Ne vem zakaj se forsira Dembeleja ce se ni pripravljen.Veseli me samo dejstvo da se prvenstvo osvaja na malih tekmah cesar nas je lansko leto stalo naslova poleg ostaloh okoliscin.
Symbolic
16. 09. 2017 19.55
+4
Luigi (S) obvezno na klop! S predstavo na tej tekmi se nimate kaj hvalit! Pozabite jo čimprej...
BBarca
16. 09. 2017 19.59
+8
Noben, ki ima malo kritičnega pogleda se ne hvali po tej predstavi. Ne vem kaj jim je bilo danes. Prejšnje tekme so igrali veliko lepše.
apodgraj
17. 09. 2017 08.18
+4
En sama katastrofa . Igra pod taktirko trenerja Enriqua se je ponovila Tako nemotivirane ekipe redkokdaj vidiš na nogometni zelenici. Imaš občutek ,da so se samo segrevali ,kot na treningu. Predn žoga prie od vratarja
apodgraj
17. 09. 2017 08.42
+6
Ena velika žalost , ki ni vredna gledanja . Motim me ta neprofesionalni pristop k igri . Ekipa je delovala popolnoma nemotivirano, brez volje do zmage . Občuek imaš, da so se samo segrevali , kot na trenigu , namesto da bi opravljali svojo drago plačano profesionalno dolžnost. Igra , ki so jo igrali pod vodstvom trenerja Enriqua ,se je ponovila. Preden žoga pride od vratarja do napadalcev kroži in kroži med obrambnimi in veznimi igralci naprej in nazaj po starem kopitu . Do petnajste minute igre sem prvič opazil , da je žoga prišla do Messija . Tako strelsko razpoložena ekipa v prvem polčasu strelja samo dvakrat na gol , pove vse. 80% od poseti žoge je žoga jalovo krožila na sredini igrišča in po svojem prostoru. Razumem , da ima kakšen igralec krizo ,da pa večina igralec ima težave , pa je posledica nepravega pristopa k igri . Valverde pa vso to dogajanje na igrišču mirno gleda in ne ukrepa. Ne moreš niti noben spiholog , da opaziš ,kdaj nekdo igra na polno , kdaj pa toliko , kot misli on da, je potrebno . PIquetu bi zabranil ,da prečke sredinsko črto , ker nima kaj iskati v napadu . Tisti gol ,ki ga doseže v sezoni je s posledicami nepokritega svojega prostora večkrat uspoden.
Symbolic
17. 09. 2017 09.22
+2
mmickica
17. 09. 2017 09.28
+3
Včeraj sem bila tako jezna, ko sem jih gledala, da sem podzavestno siknila "bravo", ko jim je Getafe dal gol. Sem mislila, da jih bo kaj podžgalo in bodo "pljunili" v roke, pa nič..., mogoče so iz rikverca dali v prvo, to je vse... Še dobro za letošnje nakupe in Denisa, da so se bolj kot ne posrečili!
sportko47
17. 09. 2017 10.18
+2
No ja sej je dal japanac lep gol, tko da BRAVO je blo kr na mesti ... keep going ...
Symbolic
17. 09. 2017 11.33
+3
Med transferom so se razni kvazi-strokovnjaki "cufali" kdo je koliko milionov vreden, tu pa pride nek 25 letni japonec, Gaku (za katerega nikdar prej nisem slišal), "razpara" mrežo Barce z granato s kakšnih18-ih metrov razdalje...
Drago Kugler
16. 09. 2017 19.39
+12
apodgraj
17. 09. 2017 08.46
+3
Že na nakej tekmah ni pokazal ničesar .Ima velike težave s sprejemom žoge in nerazumljivo preveč pogosto kampira v prepovedanem prostoru. Igra vse preveč na silo in nima nobenega pregleda nad igro .
Iniesta
16. 09. 2017 19.33
-5
Dembele je bila brca v temo in nakup iz obupa. Paulinjo je bil dober nakup! Mocan igralec, Dembele je pa prevec steklen ala DiMarija ...
apodgraj
17. 09. 2017 08.50
+2
Po poškodbi , ga je precej kazala kamera in lepo se je videlo , kako je bil močno zadiha. Izgleda , da fizično ni dovolj pripravljen. Bojim se , da je tudi ta nakup bil precej na silo in pod vsako ceno .
Symbolic
17. 09. 2017 09.23
+1
sportko47
17. 09. 2017 10.19
+1
Se je že , a nisi do konca gledal ??? Pol je počas stopical in kr vidl se je kolk je jezen na unga k ga je pretreniral .... by Trend
LocoBlanco
16. 09. 2017 19.31
+21
S tem golom danes je Paulinho opravicil vsaj polovico cene svojega nakupa! Če je na zadnjih 4ih tekmah vse reševal Messi je danes rešil vse Paulinho! Vesel sem za njega sploh zaradi tega, ker je 90% navijacev bilo proti njegovemu prihodu. No 'fant' je zaprl usta vsem dvomljivcem in upam, da bo tako tudi v prihodnje! Dembele?! Res je, da je potreben cas, da se igralec dokaze, ampak ta fant se še dokazati ne more, če pa njegovo telo ni pripravljeno na vse napre, ki ga cakajo v Barceloni! Ne smem pozabiti čestitati Getafeju, ki je danes bil boljši tekmec in z malo sreče bi lahko odnesli vse 3.točke! Definitvno so si jih zasluzili bolj od danes blede Barce, ampak bleda Barca gor/dol vazne so 3.tocke in to je tisto kar šteje!
BBarca
16. 09. 2017 19.35
+5
Lepo povedano. Tudi sam sem bil eden tistih dvomljivcev glede Paulinha. Upam, da tako nadaljuje. Očitno bo to njegova vloga - mišice s klopi --> goli, ko jih rabiš. Se mi pa zdi, da je Valverde preveč forsiral Dembeleja, glede na to, da Deulofeu dobro igra in se trudi vsako tekmo.
LocoBlanco
16. 09. 2017 19.45
+5
Paulinho bo v roku 5-10. tekem izrinil Rakitica iz 1. ekipe! Rakitic iz sezone v sezono pada v formi...Kar se tice Deulofeu-a, pa gre tudi za kvalitetnega igralca, lani sem ga spremljal ko je igral za Milan in ne motim se, ko povem, da je bil z naskokom najboljsi igralec v ekipi!!! Dembele, pa si je kriv sam. Medtem, ko je vedel da več ne bo igral v nemčiji se je fant lepo zabaval na potovanjih s prijatelji namesto, da bi treniral! Zdaj pa ima. Pa tudi nekaj kg bi lahko pridobil tako, kot jih je Neymar!
MesOjediPinGvin
16. 09. 2017 19.52
+5
V brazilski reprezentanci je ravno Paulinho dal največ golov v dosedanjih kvalifikacijah, potem Coutinho in šele nato Neymar. Za moje pojme je Paulinho dosti dober nakup, čeprav je star 29 let.
BBarca
16. 09. 2017 19.53
+4
No, Rakitić je letos zaenkrat odigral precej bolje kot v prejšnji sezoni. A mora imeti solidnega desnega bočnega, da ga krije.
Trend01
16. 09. 2017 20.22
-7
Rakitić je odigral identično tekmo kot lani, ko je Barcelona igrala po sistemu 4-3-3. Tako kot danes. Danes je spet igral "za" Messijem. Rakitič mora imeti odprto pot proti CFju in več svobode. Potem se razigra. Ko je za Messijem, ga sistem "poje" in upočasni.
sportko47
16. 09. 2017 21.44
+6
Da je men vedt kva tebe poje ... bi dva naroču ....
LaFerrari
16. 09. 2017 22.47
+2
sportko,trend nima kaj drugega pocet kot da cele dneve pametuje tle,če ne bi bil tak bednik bi sel tu in tam s prijatli na kako pivo !!!! ampak on raje uziva tle !!!!! najbolj zalostno pa je da ne ugotovi da ga ima večina tukaj za norca !!!!!! ampak trend bo pisal in pisal......
bondjanez
17. 09. 2017 08.09
+0
Ne vem kaj vas Trend moti. Človek je fen v vsakem pomenu besede in kot vecina nas tukaj. Men v glavnem pije vodo kar pravi. Takrat ,ko ne ga pa popravte. Pa navijam za Barco in ga kot Madridista organsko ne prenesem Hec,hec Trend....;-))
apodgraj
17. 09. 2017 08.59
+1
Ni mi jasno, zakaj bi moral Rakitič biti pred Mesijem , če pa Messi igra v napadu on pa v vezni vrsti . Problem pri Rakitiču je v tem , da preveč njegih žog gre nazaj namesto naprej . Res pa je, če ima odprto pot se odloči za naprej. V kolikor je v njegovi bliži nasprotni igralec, se žoga vrne nazaj . Tu sta si Inesta in Rakitič popolnoma različna . Problem pri Inesti zadnje čase je v tem ,da precej žog izgubi tudi zaradi predolgega zadrževanja žoge.
Trend01
17. 09. 2017 09.07
-1
Ne pred Messijem. To se ne da. A, ko Messi igra na RWju in delno na AM (RM), oz. vse te funkcije skupaj, se poti z Rakitićem pokrivata in sta si v napoto. Žoga takrat do Rakitića ne pride in opravja več ali manj obrambne naloge. Če igra Messi SS ali klasična 10ka, se postavi Rakitić bolj levo in ima več možnosti za kreacijo igre. In takrat postane igra Barcelone bolj direktna. Tako so igrali tudi proti Juvetu.
mmickica
17. 09. 2017 09.34
-2
Trend, jaz se pa popolnoma strinjam s tabo glede Rakitiča. Ko ni "skrit" za Messijem, igra odlično. Sem nekaj podobnega napisala že enkrat lani, a sem prav tako kasirala več minusov, he he he... Še vedno vidim enako. Valverde po moje še vedno nekaj preizkuša in včeraj je nasploh izbral bolj "Enriquejevo" taktiko, bogve zakaj....!?
Trend01
17. 09. 2017 09.34
-3
Pardon; postavi se seveda desno. @Mmickica - imam občutek (lahko se seveda motim), da prihaja do nesoglasij med "večnimi" igralci in mladci. Valverde je pa premalo "pomembno" ime, da bi lahko tako močna imena v klubu blokiral, kaznoval. Sam še vedno menim, da bo ekipo vodil Messi. Tako na igrišču kot v garderobi. Ostali - vemo kateri; tudi Iniesta - pa mu bodo sledili. Ali je to posledica nesoglasij med igralci, ali z Valverdejem ali Bartomeu-jem, je le še vprašanje. A dokler bodo rezultati, bo zadeva potekala dokaj "lepo". Ko bo počilo (in bo (še vedno je v nekem delu sezone), bo počilo do konca. Vse bolj sta mi tale dva nepodpisa Inieste in Messija (no, baje za Lea kar oče podpisuje. Je mladoletna oseba, otrok?)
mmickica
17. 09. 2017 10.19
+1
Trend, se meni tudi zdi, da nekaj ne štima,...sem zgoraj napisala. Tudi tista zamenjava Inieste v polčasu mi je sumljiva. Upam, da jih bo Valverde uspel ukrotiti in zediniti, je pa definitivno odvisno od rezultatov, kot praviš. Messi ima sigurno močan vpliv, to vsi vemo, upam le, da mediji pretiravajo v tem, kako močan je ta vpliv dejansko!
sportko47
17. 09. 2017 10.21
+1
Mmickica pa sm mislu da že mal štekaš za kaj gre .... očitno sam preblisk ...
Trend01
17. 09. 2017 10.38
-3
@Mmickica - še ena zadeva je zakaj bi lahko igrali na 50% ali manj. Benedito zbira podpise, da lahko sproži nezaupnico proti Bartomeuu. Do zdaj je zbral le cca. 6600 podpisov (do včerajšnje tekme). A potrebuje jih 16.570. Saj veš, da ljudje na splošno hitro odpuščamo napake. In Bartomeu je pripeljal Dembélé-ja. Paulinho je včeraj tekmo odločil. Za Umtitija pravite, da je odličen (meni nič posebnega). Semedo je fantastičen nakup. Stran je šel Neymar za kar večina pravi, da je to nekaj najboljšega kar se je lahko zgodilo. In prišel je Valverde katerega spet vsi hvalijo. Zakaj bi torej menjali predsednika? Zadeve gredo na bolje. No, Messi in Iniesta še nista podpisala. Torej lahko predsednika odnesejo le slabi razultati v tekmovanjih (in kolateralna žrtev bo tudi Valverde). Nič drugega. A takšen pristop si lahko privošči le stara garda, katero je nemogoče prodati, ne da bi dobil srd navijačev. Evo, pa imaš dilemo. Igrati dobro in Bartomeu ostane ali kontra. Takole Benedito ne bo zbral dovolj podpisov. Vse manj časa ima.
mmickica
17. 09. 2017 10.58
-2
@Trend, sem tudi sama na to najprej pomislila - mečejo Bartomeuja, ampak a bi to počeli tudi za ceno rezultatov, kaj pa vem...!? Če včeraj ti mladci + Paulinho ne bi stopili na plin, bi se slabo končalo. Res pa je, da je edino to učinkovito, upam le, da se jim ne bo maščevalo. Čeprav Suarez, na primer, nič ne bojkotira, on je zares zanič, he he he...l
Trend01
17. 09. 2017 11.04
-3
Suáreza morate malo z rezervo jemati in počakati. Na koncu sezone si je poškodoval stegensko mišico. Na začetku sezone pa koleno. Saj nima za sabo normalnih treningov. Pa še Neymarja je izgubil s katerim se je odlično ujel. Kaj naj torej rečemo pristaši Reala zaradi Bale-a?
dark horse
16. 09. 2017 19.29
+4
Krispi v vsem svojem sijaju kot vedno. Boli,peče...ubošček
cripstoned
16. 09. 2017 19.24
-23
vsi spodaj omenjajo bolecine katere so prisotne pri njih ze dve sezoni zapored....medtem ko pri nas madridistah razlogov za bolecine ni in jih tudi v prihodnje ne bo....kako bo vse se bolj sladko na koncu sezone ko bo karma spet udarila po hejterjih....mogoce ze prej kot si mislijo.... kolerika, johnny, fihner in ostali da slucajno ne bi spremenili vzdevkov do novega leta ali se pa skrili kot lansko sezono ahahahahaa...
Maxx365
16. 09. 2017 19.27
+14
zanima me, zakaj se tako razburjaš ob zmagi Barce
sportko47
16. 09. 2017 19.42
+8
Men je pr temu Kriplu ( Cripstoned ) všeč ta ahahahaha na konc !! Model se ma res dobr...
fihner
16. 09. 2017 19.43
+8
V življenju se mi ni bilo treba skrivati pred nikomur! Samo, nedajem si toliko k srcu, predvsem poraze drugih. Zaradi tebe in enako mislečih, ne bi poimensko, pa vzdevka niti slučajno ne mislim menjati.
Johnny_J
16. 09. 2017 21.05
+4
Pa kaj ti spet klatis neumnosti...real je na tak način lani,dobil polovico tekem,zaostanek ob polčasu,bili so slabši in zmagali v zadnjih minutah. Ti si hejter na kubik,z najmanj dvemi psihicnimi motnji.
Kollerik
16. 09. 2017 18.59
+2
Žal nisem uspel videti tekme.. toda bravo Barsa!!
Kollerik
16. 09. 2017 19.04
+3
Čestitke tudi Paulinhu. Upam tudi, da Dembeleju poškodbe ne bodo prišle v "navado".
kameltrajbar
16. 09. 2017 19.11
+2
pako-san
16. 09. 2017 19.54
-1
Opazovalec2020
16. 09. 2017 20.08
kaj pa ce bi dosodil penal nad suarezom???
Opazovalec2020
16. 09. 2017 20.09
kaj pa ce bi borbalan sodil enkrat kot je treba in sodil posteno ter kartone kazal takrat ko je potrebno?
Johnny_J
16. 09. 2017 21.07
+1
Kaj pa če bi lani realu piskali vsaj polovico offsajdov...nebi bil prvak ničesar!
pako-san
17. 09. 2017 08.22
Kaj pa ce bi posteno sodili....barce nebi bli nikjer!!!!
cripstoned
16. 09. 2017 18.49
-27
pique igral z roko v kazenskem prostoru s tem da je ze imel rumen karton....getafe pa brez penala in izkljucitve piqueja... pa prejsnjo tekmo gol iz ofsajda messija....potem pa ima real pomoc ahahahahaa....hejteri ste lahko samo tiho glede sodnikov....paulinho? tako ste bili proti njegovemu prihodu pa vas je resil....dembele? tako ste bili za njegov prihod pa nic od nic....150milijonov....cel dortmund je hvalezen barceloni....na konccu pa stejejo tocke in cestitke barceloni za zmago ceprav je bil getafe boljsi...
fihner
16. 09. 2017 18.54
+18
Kje si mi, sivonja cripsy? Pike so pa le.......saj bo nehalo bubat, še malo...saj bo boljše, ne obupaj. Samo tako naprej, ne razočaraj nas. Pa šele začelo se je.....
idiu3krasne
16. 09. 2017 18.54
+8
hahaha gle glej ...snežinke padajo...bele snežinke hahaha
Kollerik
16. 09. 2017 19.02
+7
neskončna bolečina.... preveva...cryspijevo mrhovino.... strah...panika....tesnoba....depra..... Barsa se vrača.....kaj šele bo....
Maxx365
16. 09. 2017 19.16
+9
cristoped, ti se pa res obremenjuješ z Barco
cripstoned
16. 09. 2017 19.21
-14
hahahaha poglejte jih moje fane....cripsy navija za zlat klub....real madrid ki bo letos ponovil lansko vajo....barcelono je lepo videti zmagovati da je vse zanimivo....kar se tice pa vas hejterjev pa kot vedno...vi niste navijaci barce ampak hejteri reala ...proti barci kot klubu nimam kaj za povedati razen nesposobne uprave....hejterje je pa potrebno zabijati in jim nastevati vsa dejstva....ko igra real se omenjajo sodniki....potem pa sodniki igrajo skupaj z barco pa tega nocete videti....danes bi moral biti pique izkljucen in pika....ce bi slo za igralca reala bi dobil 2 tekmi prepovedi....ahahahaha ampak nic ne de od jutri naprej spet gledamo tisti real ki vam gre tako v nos
Maxx365
16. 09. 2017 19.23
+9
očitno si ti hejter Barce, ker se redno pojavljaš pod njenimi članki in na polno pljuvaš
7zigolino7
16. 09. 2017 20.28
+4
Zakaj tolk krolis ce si tolk preprican o ponovitvi lanske sezone?
fafajonka
16. 09. 2017 21.58
+2
Crip..........kot častnemu članu naših Butal,.........se iskreno veselimo tvojih komentarjev........saj vedno dokazujemo, da je naša pamet primerljiva z vesoljem.............neskončna je.........:-D
idiu3krasne
16. 09. 2017 18.46
+12
mal bolj resno...hehe...take tekme so lani izgubljali/remizirali...očitno je Valverde menjal ploščo...tekma za pozabo ...štejejo 3 pike...to je to.
Drago Kugler
16. 09. 2017 19.35
+5