Nogomet

Konec za Real? Malaga po zapravljeni 11-metrovki Ronalda do velike točke, Barça beži za devet

Madrid, Malaga, 21. 02. 2016 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Real Madrid je kljub dokaj prepričljivi predstavi v Ligi prvakov znova prikazal veliko ranljivost na gostovanjih v španskem prvenstvu, kjer je ekipo Zinedina Zidana tokrat pri remiju zadržala Malaga (1:1). Barcelona zdaj beži za devet točk, Atletico pa je proti Villarrealu zapravil priložnost (0:0).

Portugalski zvezdnik Ronaldo slavi po vodilnem zadetku, ki ga je dosegel iz prepovedanega položaja.
Portugalski zvezdnik Ronaldo slavi po vodilnem zadetku, ki ga je dosegel iz prepovedanega položaja. FOTO: AP

Malaga je v tej sezoni že vzela dve točki Real Madridu, ki ga je na Santiagu Bernabeuu zadržala pri remiju brez golov, ekipa Zinedina Zidana pa je morala po zmagi na tekmi Lige prvakov v Rimu na La Rosaledi potrditi, da je našel recept tudi za gostujoče tekme v španski ligi. Realovci brez Karima Benzemaja (v napadu sta poleg Cristiana Ronalda začela Isco in Jese Rodriguez) niso začeli prepričljivo kljub terenski pobudi. Carlos Kameni je sicer moral dobro zapreti Jeseja v prvih minutah, nato pa so Andaluzijci nanizali celo serijo priložnosti. Vse se je začelo s slabim izvajanjem golavta Keylorja Navasa, ki je zaposlil le enega od domačih nogometašev, a ga nato uspel ustaviti na robu kazenskega prostora. Juanpi je v 19. minuti prišel sam pred Kostaričana po veliki napaki Tonija Kroosa, toda v padcu je uspel zgolj podati gostujočemu vratarju v naročje. Tri minute kasneje se je velika priložnost ponudila tudi Ricardu Horti, ki je ostal povsem sam na drugi vratnici, a nato z levico divje meril v stranski del mreže.

Jese je na drugi strani vnovič preizkusil Kamenija, eden največjih vratarjev La Lige pa je otočana po krasni akciji Marcela tako kot na začetku tekme lepo zaprl. Malaga je za lepe zapravljene priložnosti boleče plačala v 33. minuti, ko je Kroos s prostim strelom z desne našel Ronalda, ki je ostal povsem sam v precej očitnem, a nedosojenem prepovedanem položaju, Portugalec pa je neubranljivo meril z glavo za 0:1. Že čez tri minute bi bilo tekme najbrž konec, če bi Ronaldo po tem, ko ga je v kazenskem prostoru spotaknil Weligton, izkoristil najstrožjo kazen, a ga je Kameni "prebral" in odbil njegov neprepričljiv strel v svojo levo. Belo-modri bi lahko nemudoma izkoristil psihološki obrat in Duje Čop se je še pred polčasom znašel v izjemni priložnosti pred Navsom, toda streljal v tla. Kostariški vratar je njegov poskus ustavil z nogo, žoga pa je v visokem loku končala na prečki, v katero se je v poskusu izbijanja okroglega usnja z glavo zaletel Sergio Ramos.

V drugem polčasu je bil Real spet na hudih preizkušnjah. Po petih minutah je Nacho Fernandez preusmeril strel Horte pod prečko, kjer pa je žogo z refleksnim posredovanjem pričakal izvrstni Navas. Domači so neuspešno zahtevali tudi igro z roko. Kameni je na drugi strani brez večjih težav v 56. minuti ujel strel Ronalda z razdalje, Juanpi pa je nekaj minut kasneje preigraval in streljal v blok v kazenskem prostoru, nerazpoloženi Čop pa je nato grdo meril daleč mimo vrat. Naslednja priložnost se je ponudila Robertu Rosalesu, ki se je obračal v 16-metrskem prostoru, nato pa optimistično "lobal" Navasa, ki je žogo zadržal. V 66. minuti pa je Raul Albentosa le kronal premoč domačih, podaje s strani realovci niso razčistili, postavni branilec pa je ostal povsem sam na drugi vratnici in neubranljivo meril pod prečko. Isco je 20 minut pred koncem, ko je Zidane v igro že poslal Lucasa Vazqueza, sicer zadel po podaji Matea Kovačiča, a je bil v jasnem prepovedanem položaju, ki tokrat ni ušel sodnikom.

Marcelo je v 73. minuti podal nevarno žogo pred vrata, kjer pa so bili prepočasni vsi soigralci. Malaga bi lahko tudi zadela za zmago, Navas je moral pod prečko ustaviti strel z glavo Rosalesa, po slabem izletu pa ga je po podaji iz kota pred strelom Weligtona rešil Nacho. Ronaldo je zadnjič zapretil v 79. minuti, ko se mu je odprlo nekaj prostora za strel z roba kazenskega prostora, ki pa ni bil natančen. Luka Modrić je v 84. minuti padel v kazenskem prostoru in glasno protestiral, toda glavni sodnik ni reagiral. Kameni je za konec v tretji minuti sodnikovega podaljška rešil točko Malage, ko je z volejem točno vanj meril rezervist James Rodriguez. Real za večno tekmico Barcelono zdaj zaostaja za devet točk, pred medsebojnim obračunom na Bernabeuu pa je imel priložnost, da skupaj s Katalonci še malce bolj pobegne belim, tudi Realov mestni tekmec Atletico.

Diego Godin (desno) v skoku z gostujočim vratarjem Alphonseom Areolo.
Diego Godin (desno) v skoku z gostujočim vratarjem Alphonseom Areolo. FOTO: AP

Jan Oblak je tako kot vsako ligaško tekmo rdeče-belih v letošnji sezoni začel od prve minute, na stadionu Vicenteja Calderona pa je imel Atletico težko delo z Villarrealom. Ob reki Manzanares se je napovedoval izvrsten obračun, a sta na žalost navijačev ekipi ubrali bolj pragmatičen pristop. V prvem polčasu Oblak ni imel dela, kot edini mu je s strelom zapretil izkušeni branilec Daniele Bonera, ki je prišel do strela po predložku v kazenski prostor, a meril čez gol. Villarrealovi nogometaši so sicer že v drugi minuti zahtevali najstrožjo kazen, toda glavni sodnik se po štartu Saula Nigueza nad Samujem Castillejom ni odzval. Atletico ni bil preveč nevaren, Antoine Griezmann bi vseeno lahko še pred polčasom zatresel mrežo rumene podmornice, a je bil predložek Juanfrana za malenkost previsok, strel z glavo Francoza na drugo vratnico pa tudi zaradi tega nenatančen. Atletico je bil malce bolj podjeten v drugih 45 minutah, trener Diego Simeone še vedno zaupal Fernandu Torresu, potem ko je Španec v zadnjih tednih z nekaj goli prikazal zase že kar zavidljivo raven forme in vnovič začel tekmo od prve minute.

Villarreal je po dobri uri igre dvakrat resno zapretil, najprej s prostim strelom, po kateremu do strela ni prišel nihče od gostov, nato pa še s pobegom Cedrica Bakambuja, ki pa je precej osamljen z roba kazenskega prostora udaril čez gol. Navijači Atletica so ob menjavi v gostujočem napadu z žvižgi nagradili nekdanjega realovca Roberta Soldada, s toplim aplavzom pa pozdravili Adriana Lopeza, enega ključnih mož pri prvih uspehih kluba pod Simeonejem. Simeone je Torresu za zaključek tekme priključil tudi Luciana Vietta, ki se je po prihodu v Evropo kalil prav pri klubu iz pokrajine Valencia, a napredka ni bilo. Oblak je moral reševati pred Bakambujem, ki ga je lepo iskal rezervist Denis Suarez, a je Škofjeločan preprečil poskus Afričana. Izdelovalci žimnic, da, tako se glasi v slovenščino prevedeni vzdevek Atletica, so še naprej kazali precej bled obraz. Vietto je ob izteku prve minute sodnikovega podaljška sicer uspel sprejeti žogo v kazenskem prostoru in Argentinec je stekel proti Alphonseu Areoli, a mu je nezmotljivi vratar še zadnjič v večeru lepo zaprl kot za strel. Na koncu je bila osvojena točka kar precejšnje razočaranje pred madridskim derbijem, v katerega bi lahko Atletico vstopil s tremi točkami naskoka, tako pa bo največja kluba v mestu ločila le ena.

Izidi 25. kroga:

Malaga ‒ Real Madrid 1:1 (0:1)
Albentosa 67.; Ronaldo 33.,
Cristiano Ronaldo (Madrid) je v 36. minuti zapravil enajstmetrovko.

Atletico Madrid ‒ Villarreal 0:0 (0:0)
Jan Oblak (Atletico) je odigral celo tekmo.

Las Palmas ‒ Barcelona 1:2 (1:2)
William Jose 10.; Suarez 6., Neymar 39.

Rayo Vallecano ‒ Sevilla 2:2
Levante ‒ Getafe 3:0
Espanyol ‒ Deportivo La Coruna 1:0
Real Betis ‒ Sporting Gijon 1:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (195)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
22. 02. 2016 20.48
+1
FA Pokal: Shrewsbury Town-MUtd... Van Gaal, drži "gače"!
Symbolic
23. 02. 2016 08.42
+1
No, ni bilo problema... Kako se vam je zdela igra MUtd? Van gaal ni hotel nič reskirat... proti tretje ligašu postavil kar prvokategornike ...
Barbarezo
22. 02. 2016 20.21
+2
kot sem ze milionkrat rekel in spet bom.. za vse je kriv gospod perezek .. ko je odslovil Ancelottija velika velika napaka !!!
+4
barca beži za devet!?...vsaj popravite naslov...barca jim bezi za devet točk..če je govora o Realu,..drugace pa barca bezi za 8tock..pred drugim Atletikom....
grozjak
23. 02. 2016 11.46
+0
ATLETIKA NOBEDEN RESNO NE JEMLJE....NAPAKA....
CR7HALAMADRID
22. 02. 2016 17.19
+2
lahko samo cestitamo kataloncem mogoce bodo pa kaj u lp pokazal HALA MADRID
madridista in to 100%
22. 02. 2016 18.00
+2
bobrock46
22. 02. 2016 14.11
-12
in spet se usuje kup komentarjev otrok ki navijajo za Barvo.
Hammurabi
22. 02. 2016 14.16
+8
Jaz navijam za Barvo. Za rdeče modro Barvo.
CURVANORD Zanetti
22. 02. 2016 14.28
+4
Hammurabi
22. 02. 2016 15.05
+4
ne vem, če je bila tipkovnica kriva. Tale model je malo počen.
Symbolic
22. 02. 2016 16.24
+3
Ja... Blaugrana ne pomeni nič drugega kot... saj se ve: ta-prava barva!
Hammurabi
22. 02. 2016 08.43
+4
Barsa bo gotovo izgubljala točke, predvsem na račun zelo nabitega urnika. Ampak da bi izgubila štirikrat, to pa ni verjetno. Lahko rečemo, da je Liga zaključena, Pokal tudi bolj ali manj, odprt je Champions, tam pa se lahko zgodi marsikaj.
PredsednikPepe
22. 02. 2016 11.52
+6
Ronaldo je ves napihnjen in samozavesten, realnost je pa drugačna. Pa še to: Real igra za Ronalda, Mesi pa igra za Barcelono.
Nucky10
22. 02. 2016 15.57
+3
Bo ampak bosta jih tudi Atletico in Real :)
KiNgKoNg
21. 02. 2016 21.44
+26
Atl. Madrid - Villarreal <- najbolj sigurna 0-0 stava, ever.
+3
Res je..tudi jst stavil 0..in na valencio 2..a me zasral bilbao ki ni remizeral...
-MARIBOR-
21. 02. 2016 21.40
+29
REAL- no povedano si niso zaslužili niti te točke. Koliko je zaostajal Real za Barco pri zadnji menjavi na trenerskem stolčku??? Ne pomaga niti ZZ.
apodgraj
22. 02. 2016 08.33
+6
Real je jo je odnesel kar dobro , Po vseh stoodstotnih zapravljenih priložnostih Villareala in po doseženem golu Ronalda z glavo iz prepovedanem položaju , bi moral Real izgubiti vse tri točke .Sodnikki so bili zopet zelo naklonjeni ekipi Reala in še kar naprej delajo prevč očitno v korist Reala
+3
Mislis malage..villareal je igral z atmjem
zirafek
21. 02. 2016 21.26
+20
asta la vista real,vamos el barca
MaunelNeuer
21. 02. 2016 20.45
-54
kolko fusbalerov doseže gol iz offsidea pa samo njega pljuvajo
NeyMessi8
21. 02. 2016 21.31
+48
Ja ampak iz lune se je videlo da je bil vsaj 1m v offsaidu. Sumljivo ....
+3
V teku je nekaj drugega..tu je pa stal pri miru v ofsajdu ob prostem strelu..pa sodnik kao ni videl..halooo..
fihner
23. 02. 2016 09.58
+2
Staigeru, a je to že za naslednjo zimo? Saj vemo, da je mraz, ampak vseeno...., da je toliko minusov? Saj bo, boš videl........
Ledo44
21. 02. 2016 20.43
+51
Toliko sodniške pomoči Madridskemu palčku, pa že februarja praktično izločeni iz boja za prvaka...
Hammurabi
22. 02. 2016 08.43
+6
stiflersmom
21. 02. 2016 20.34
+42
glede na to da navijam za real lahko powem, da si danes te točke nismo zaslužili. 0 igra. 0 timskiduh. vsak nekaj na silo. enostavno se vidi, da je preveč napeto. zdi se mi, da bo treba ronalda prodat. brez njega bi drugi igralci prišli do izraza in zaigrali bolje kot sedaj.
apodgraj
22. 02. 2016 08.41
+6
Torej kje je zdaj tista prerojena ekipa in novi sveži veter , ki piha v ekipi Real pod vodstvom novega trenerja . . V igri se ne vidi nobena sprememba kaj še le dodana vrednost ,ki bi naj prišla z novim trenerjem . Ronaldo pod vodstvom trenerja Beniteza ni bil srečen, zato tudi ni mogel biti uspešen . Sedaj je prerojen in vse teče gladko-komentar Obreza . Kaj teče gladko ve samo Ronaldo , tega mi gledalci na stadionihh za enkrat še ne vidimo .
bobrock46
22. 02. 2016 14.07
+0
slabo ti navijaš, če bi prodal edinega, ki je sposoben doseči gol. A ga bo Isco ali Jese? Žal se ponavlja lanska sezona s poškodbami.
CURVANORD Zanetti
22. 02. 2016 14.30
+1
mmmmmmmnnnnnnmmm
21. 02. 2016 20.25
+32
drekari iz španije ,eni jim rečejo sodniki so pomagali belemu sekretu da so prišli l do točke....sramota ..ni kaj..sramota za sodnike mislim..samo se vidi razlika med zidanom pa kelnarjem..en je letel na zimo drugi pa bo na poletje...hehe
mmmmmmmnnnnnnmmm
21. 02. 2016 20.26
+31
pa ronaldo bi tud počasi lahko začel podajat na penalu...hahahaah
fafajonka
21. 02. 2016 21.37
+0
Saj ni potrebno biti žaljiv, to je isto, ko si do vratu v blatu pa ti nekdo stopi na glavo.
xx234
21. 02. 2016 20.25
+13
Jah fantje ce boste takole igral ne boste prisli niti v Ligo Evropa
Symbolic
21. 02. 2016 19.49
+41
Že spet gol iz ofsajda? Pa "dokle bre..."
kameltrajbar
21. 02. 2016 20.06
+19
Symbolic
21. 02. 2016 20.23
+6
Če Villarreal nocoj preseneti, ne bo treba potovati "čak do Tokia"... LOL
Stajerci007
21. 02. 2016 19.48
+40
Še enkrat več je pokazal.. Ko je rezultat 3-4 gole razlike trpa ko zmešan... Ko pa je treba tekmo odločit in popeljat v mirnejše vode pa klecne.... kar je res je res in to ni laž... lep pozdrav
Symbolic
21. 02. 2016 20.13
+19
kameltrajbar
21. 02. 2016 19.48
+29
..ne kopčate..pojma nimate o fuzbalu..to je nova taktika reala v boju za 3 mesto..vam prawm,da jim bo ratal....štala madrid...))))
ZlonamerniGeneralFranco
21. 02. 2016 19.44
+4
Pripravite se na eksplozijo komentarjev o ofsajdu Ronalda :D
kameltrajbar
21. 02. 2016 19.56
+14
Symbolic
21. 02. 2016 20.11
+16
Zakaj le? Zadošča, če pogledaš sekvenčno na YT... vse jasno!
drimtim
21. 02. 2016 19.40
+27
kakšna dominacija ,ofsajd in penal so spravili skupaj
carli17
21. 02. 2016 19.38
+19
RM mora zdej zmagat AM v derbiyu in je Barca že prvak !!