Nogomet

Rekordna Barcelona: nepremagljivi Katalonci dobili tudi derbi s Sevillo, Messi zabil enega izmed golov sezone

Barcelono, 28. 02. 2016 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Fantastičen prosti strel Lionela Messija je začel preobrat Barcelone, ki je na domačem Camp Nouu zaostajala proti Sevilli, nato pa slavila z golom Gerarda Piqueja (2:1). Zmaga je ohranila oziroma povečala naskok pred madridskima tekmecema, Katalonci pa so izenačili tudi rekordni nepremagljvi niz.

Messi je takole pomeril ...
Messi je takole pomeril ... FOTO: AP

Le še tekma brez poraza je Barcelono pred prihodom Seville na Camp Nou ločila od izenačitve rekordnega niza Real Madrida iz konca 80. let prejšnjega stoletja. Ekipa Luisa Enriqueja v vseh tekmovanjih ni izgubila prav od lanskega gostovanja pri Sevilli, ko se je začel niz 33 tekem nepremagljivosti. Morda tudi zaradi razpleta madridskega derbija, ki je na Santiagu Bernabeuu vnovič pripadel Atleticu, je domači trener Luis Enrique premešal postavo proti nasprotniku v majskem finalu španskega pokala,  tekmo so namesto standardnih Andresa Inieste, Ivana Rakitića in Javierja Mascherana začeli Arda Turan, Sergi Roberto in Jeremy Mathieu. Gostujoči strateg Unai Emery, ki se je pred leti mudil na pripravah v Sloveniji še kot vodja strokovnega štaba Valencie, nato pa na klopi Seville v 1/16 finala Lige Evropa izločil Maribor, je lahko videl zelo dober začetek obračuna s strani svojega moštva. Timothee Kolodziejczak je po enem od številnih slabih izbijanj obrambe domačih z nekaj metrov meril visoko prek vrat, ravno dovolj mu je ponagajal nekdanji sevillist Aleix Vidal, nevarno pa je z roba kazenskega prostora po še eni slabi reakciji katalonske zadnje vrste meril tudi Vicente Iborra, a je Claudio Bravo žogo brez težav ujel. Luis Suarez se je nato v 13. minuti znašel v prvi nevarni akciji Barcelone in po podaji Vidala streljal s težkega položaja v Sergia Rica.

Toda po kotu, ki je sledil, je "pokalo". Dobesedno, saj je žoga dvakrat silovito končala v okvirju Sevillinega gola, najprej direktno po kotu, iz katerega je poletela podaja Lionela Messija, nato pa je prečko nemočnega Rica z odbitkom zatresel še Suarez. Neprepričljiv začetek vodilne ekipe prvenstva je prinesel tudi gostujoče vodstvo, ko je Gerard Pique predal žogo Michaelu Krohnu-Dehliju, Tremoulinas pa je prelepo zaposlil osamljenega Vitola, ki je mirno zaključil v daljši kot. Rico je daleč iz svojih vrat rešil matno situacijo, v kateri bi se po dolgi žogi v 23. minuti sicer našel Neymar in Katalonci so vsaj malce bolj zavzeto krenili po izenačenje. Toda Kevin Gameiro bi po še enem nesporazumu v vrstah prvakov lahko podvojil vodstvo, če mu ne bi po prodoru v kazenski prostor spodrsnilo. Suarez je svojemu klubu v 31. minuti na robu 16-metrskega prostora priigral prosti strel, izjemno pa ga je skorajda točno pod stičišče vratnice in prečke v mrežo pospravil Messi, ki je s prostimi streli, takrat kar dvakrat, zablestel že na odmevni medsebojni tekmi za evropski superpokal pred začetkom sezone. Ob izteku 36. minute je bil Rico kos še enemu poskusu Messija, tokrat so napako storili gostje, Argentinec, ki je nekaj minut prej zahteval zdravniško oskrbo, pa je z levico znotraj kazenskega prostora dodobra preizkusil andaluzijskega vratarja. Tik pred polčasom je Neymar poslal Messija v še eno lepo priložnost, a je Argentincu v zadnjem hipu strel preprečil Vitolo.

... in se veselil enega izmed najlepših zadetkov sezone.
... in se veselil enega izmed najlepših zadetkov sezone. FOTO: AP

Veliko bolje kot v prvi polčas je Barcelona vstopila v drugega in Neymar je že v 47. minuti po podaji s strani močno meril z volejem, a je Rico njegov poskus pričakal z izvrstno parado. Toda Španec, tudi že članski reprezentant, je bil nemočen že čez nekaj sekund, ko sta izvrstno akcijo izpeljala Suarez in Messi, po podaji slednjega pa je žogo mimo Rica spravil Gerard Pique, ki je po kotu ostal pred vrati nasprotnika in se veselil ligaškega prvenca za sezono 2015/16. A že tri minute kasneje je moral Bravo v situaciji ena na ena rešiti Katalonce, potem ko je Gameiroja pred čilskega vratarja s peto poslal Iborra. Izjemna akcija se je na drugi strani že v naslednjem napadu po strelu Neymarja končala tudi v rokavicah Rica. Ta je moral biti na mestu tudi na začetku 54. minute, ko je ustavil močen strel Sergia Busquetsa z roba kazenskega prostora. Suarez je po slabi uri igre morda celo preprečil gol Sergiu Robertu, ki je presenetil obrambo Seville in streljal z glavo, a je žoga pred Ricom zadela prav Urugvajca. Prvi strelec prvenstva bi lahko v 73. minuti že poskrbel za neulovljivo prednost svojega moštva, a po srečno preusmerjeni podaji Messija, ki se je odbila predenj, je zgolj nenevarno preusmeril žogo s kolenom v vratarja. Steven N'Zonzi bi v 79. minuti kmalu izenačil, toda njegov poskus v padcu se je zapleljal mimo daljše vratnice, Sevilla pa je bila nevarna tudi po enemu izmed številnih kotov. Suarez je novo lepo priložnost zapravil v 82. minuti, ko je ob golavt črti lepo preigraval, nato pa poskusil s slabim lobom. Sevilla je pritiskala do konca in imela po zapravljenih priložnostih Barcelone na voljo kar nekaj nevarnih standardnih situacij v dveh minutah sodnikovega podaljška, ki pa jih ni izkoristila. Realov rekord 34 tekem brez poraza je tako izenačen, prednost na prvenstveni lestvici pa je ostala osem točk pred Atleticom, medtem ko madridski Real zaostaja še za dodatne štiri.

Izidi 26. kroga:

Barcelona ‒ Sevilla 2:1 (1:1)
Messi 31., Pique 48.; Vitolo 20.

Real Madrid ‒ Atletico Madrid 0:1 (0:0)
Griezmann 53.
Jan Oblak (Atletico) je odigral celo tekmo
.

Deportivo La Coruna ‒ Granada 0:1
El Arabi 24./11-m
RK: Lux 90./Deportivo
Rene Krhin (Granada) je odigral celo tekmo.

Villarreal ‒ Levante 3:0
Valencia ‒ Athletic Bilbao 0:3
Getafe ‒ Celta Vigo 0:1
Sporting Gijon ‒ Espanyol 2:4
Real Betis ‒ Rayo Vallecano 2:2
Real Sociedad ‒ Malaga 1:1
Eibar ‒ Las Palmas 0:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (102)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
01. 03. 2016 10.25
+2
MESSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!
Symbolic
01. 03. 2016 08.21
+1
Včeraj sem, med tekstom v slovenščini objavil izrek narodne modrosti v tujem jeziku (v makedonščini). Zavedajoč se, da uporabljam izraz v tujem jeziku, sem izraz, dal v narekovaje in zraven sem še podal PREVOD IZREKA v slovenščini! Moj komentar je bil zbrisan... Ok, razumem, da ni to čist po pravilih foruma in ne protestiram proti temu... Ne razumem pa zakaj ni zbrisan moj predhodni komentar v katerem sem objavil izrek v latinskem jeziku in sicer BREZ PREVODA... Vprašanje za moderatorja: po katerem pravilu določate, da je nek jezik, slab in ni za objavo? Kaj pa posamezne tuje besede/izraze, te pa dopuščate... zakaj le? Pa še to: zakaj sem uporabil izraz v originalu? Zato, ker, s prevodom, se bistvo izreka »razvodeni«...
S.O.S 1
29. 02. 2016 19.03
+2
Nima veze z člankom , ampak najbolj od vsega me moti ta čudni komentaror na TV Obrez G.. vsako tekmo Barcelone , ki jo prenaša vedno kritizira igralce barcelone in da je ravno on , ki je poklican za to. Pa hudiča prenašaj pošteno ne pa kot , da si vseznalec ostali ki pa gledamo pa smo ravno željni tvojega osebnega pogleda igre. Najslabši komentaor nogometa ever Goran Obrez takšno je vsaj moje menje. Ostali fantje ki prenašajo tekme so 100x bojši
mmickica
29. 02. 2016 21.05
+1
Res je! Ta človek samo kritizira in to še posebej Barco in vsakega igralca posebej! Ko ne kritizira, pa statistiko trajba do onemoglosti. Tudi jaz ga vedno težje prenašam.
Kollerik
01. 03. 2016 10.25
Obrezov način kritiziranja barce je samo scanje proti vetru.
Symbolic
01. 03. 2016 13.23
+1
SOS1, nisi edini takšnega mnenja! Ena od njegovih "specialitet" je: kadar se na ekranu pojavi lik nekega slavnega, on pa: to je portret Zidana /ali Messija, ali Ronalda, ali Simeoneja...itd/ češ, MI, ki spremljamo vsako tekmo tega ne vemo! Pa to je še najmanjše "zlo"... Ampak. njegove "pametne" analize kaj bi moral igralec, ki fali izjemno priložnost, narest, da ne bi "splavala po vodi" , to pa presega vse meje... Ma pejt ti, da te vidimo, kaj bi ti naredil v deliču sekunde, ne pa govorit po analizi počasnega posnetka ! OBUP... ŽIV OBUP!
Bravo7
29. 02. 2016 16.44
-1
Pi*da je jak ta Messi brez njega bi učeri Barca težko zmagala
šumar
29. 02. 2016 17.44
+8
zakaj pa bi bla brez njega hehe ce je njihov
mmickica
29. 02. 2016 16.28
+10
Tokrat moram tudi jaz rečt, glavno da so tri pike na računu! Sicer me razen Messija včeraj niso ravno navdušili, ampak tudi take tekme morajo biti, ja...!
ummax
29. 02. 2016 14.53
-6
Arda Turan je "garač", ki ne gre v sistem Barce. Pri Ateleticu je grizel in igral na meji regularnosti vsako tekmo, vendar je bil za to odličen. Tukaj mu ni treba tega in je opazen zgolj ko kiksa. Ne bo dolgo v Barci sem prepričan in ne vem kdo je v njemu videl potencial kreatorja, za ta sistem, kot ga igrajo. To je povsem isto, kot bi Iniesto ali še prej Xavija kupili v Atletico in pričakovali, da se zlomita in gizeta na sredini kot to počnejo tam. Pa da ne bo dileme, nimam nič proti Atleticu, pač zgolj igrajo svojo igro, ki pa je resnično ves čas na meji in zato tam lahko igrajo določeni igralci, ki drugje ne bi uspeli (to bo Arda).
kvapaje?
29. 02. 2016 16.01
+9
zakaj pa arda kot garač ne bi šel v sistem igre? koliko garačev pa še ima Barcelona poleg Arde? Ravno arda je ravno pravšnji za tak sistem sploh zato, ker se MSN ne vrača ravno veliko. kar se pa tiče kreacije igre pa Arda pravzaprav ni bil ravno zato pripeljan v Barcelono, ker kreativcev ima Barcelona kar nekaj (Messi, Iniesta, Neymar, Busquets). Bil pripeljan kot igralec ki zna stopiti na žogo, zna zagraditi in oddati ne dela veliko napak, če pa že naredi napako se bo pa vrnil in prekinil akcijo z odvzemom žoge ali pa pač prekrškom in dobil tisti rumeni karton!! zaenkrat se mi zdi da to delo opravlja dobro!
265004
29. 02. 2016 18.51
+4
ummax tukaj si ga pa v kamen.Poznam še enega garača,ki se odlično vklapa v sistem.To je BUSQUETS,ki gara ko igra zadnjega veznega in izvrstno prekinja napade.Jaz pa mislim,da se bo Arda izvrstno vklopil v sistem,ko bo zamenjal Rakitiča.Barca ima slabo obrambo,to vsi govorijo in če se bosta Busquets in Arda uigrala bo že težje pridet do zadnje linije.Jaz pa mislim da je Arda izvrstna okrepitev!!
S.O.S 1
29. 02. 2016 19.07
+5
Samo to bom dodal, bodite pozorni ko ne igra BUSQUETS. Težave na sredini igrišča!!!
KardinaIFrancRodeVKristusu
29. 02. 2016 14.45
+19
MESSI!!!..... Kakšen evrogol!.... Zakaj Messi vedno zadane ravno takrat, ko je to najbolj potrebno....
pikachujekul
29. 02. 2016 14.49
+16
ker igra nogomet zato, ker mu je všeč, in ker je pač genij, once in a lifetime athlete, nimaš kej.
Trend01
29. 02. 2016 19.27
-7
TomažNovak
29. 02. 2016 13.42
+15
Najslabši je bil včeraj pravzaprav Arda Turan, ne Alba, kot vam je poskušal prodati Obrez. Tudi Busquets ni bil na nivoju, oba sta dobila najslabše ocene. Soliden Sergi Roberto in Neymar, o Messiju pa ne bi izgubljali besed. Tisti dan, ko je prišel v Barcelono, bi morali razglasiti za katalonski državni praznik.
CURVANORD Zanetti
29. 02. 2016 14.13
+1
Tudi mene je Arda včeraj razočaral,nekam čudno je vse to,a še vedno sem mnenja tudi če bi zabil avtogol,slabši od Raketiča ne moreš bit
NeyMessi8
29. 02. 2016 14.20
meskic
29. 02. 2016 14.22
-6
Symbolic
29. 02. 2016 15.40
+4
No, vsak vidi po svoje (tudi Obrez) in je vse v redu, dokler en drugemu ne vsiljuje svojega mnenja ( kar ne velja za Obreza!)... Če kaj lahko potegnemo iz ocenjevanja goaldotcom-a: Alba 3, Arda 2.5, Turan 2.5, Busquetz 3.5, Vidal 2.5, Iniesta 3... itd. Torej, nekako približno kot na tem forumu...
malizeleni666
29. 02. 2016 17.11
+4
Torej ima Arda Turan skupno oceno kar 5.0? Huuuudooo ;)
Symbolic
29. 02. 2016 19.54
Ja no... ""errare humanum est""... če veš kaj to pomeni... evo, popravek, specialno zate: Arda Turan 2.5 --> enako kot Vidal, s to razliko, da je Vidal proglašen za najslabšega igralca na tekmi... Satisfied?
malizeleni666
29. 02. 2016 20.02
Ma, samo hecal sem se... Si pa res "touchy". Seveda je bilo jasno, da ima Arda Turan oceno 2.5. Samo hecno se mi je zdelo. No offence, m8.
Symbolic
29. 02. 2016 20.23
Trend01
29. 02. 2016 20.37
-5
"errare humanum est "- Ne, smrtniki tega ne poznamo. Smo, z "malim..." na čelu - trepci.... Kaj to pomeni? Morda ti veš? Razjasni.
Symbolic
29. 02. 2016 21.18
Tebe pa nekaj hudo žre, da se vedno vtikaš tam kjer te nihče ne rabi... Umiri svoje živce ... Aja... pozdravlja te MarSial :))
TomažNovak
29. 02. 2016 13.39
+7
Messi in Frančišek, oba argentinca. Ni naključje... :)
BOZICEKSLO
29. 02. 2016 13.24
-2
Niso me prepričali vsaj zame najslabša predstava v barceloni posebej vezna linija tudi napake v obrambi. Vsak ima svoje mnenje.
TomažNovak
29. 02. 2016 13.39
+7
Sevilla je včeraj igrala 110%, Barsa 80%.
Trend01
29. 02. 2016 19.30
-4
110 od 100. Bravo. "Nova" pogruntavščina. Vsa čast. Barse pa ljudje, ki spremljamo nogomet - ne poznamo. P.s. - ko se boš "umiril" , boš spoznal, da je Sevilla igrala katastrofalno (v končnici).
ummax
29. 02. 2016 12.44
+4
Gol Messija in njegovo igranje kot večino krat odlično, vse ostalo včeraj, pa ni štimalo. Da je polni izplen, se je treba zahvaliti zgolj slabi (do)končni realizaciji zadnjih podaj in strelov nasprotnika. Na sredini nič od nič, obramba kot da je na počitnicah, napad pa (z izjemo Messija) dokaj nezainteresirano in tudi precej podcenjevalno na trenutke. Ne vem kako naj si razlagam drugače totalno nepripravljenost za dober sprejem ali podajo, da o realizaciji ne govorim. Suarez bi včeraj moral imeti košarkarsko žogo, da bi jo ustavil, gol dvojnih dimenzij, za podajo pa pol igrišča, in pol ure cajta. Nič bolje Neymar...Morda, a upam da se motim, je motivacija že nekoliko vprašljiva in lahko se zgodi, da bo to teplo, lahko ravno v ligi prvakov.
kvapaje?
29. 02. 2016 13.07
+2
motivacija je v la ligi že nekaj časa malo pod nivojem (vsaj tak občutek sem dobil), čeprav jim najbrž luis enrique vseskozi v glavo vbija, da la liga še ni odločena prav tako pa vseskozi to ponavlja v intervjujih ki jih daje. Za motivacijo v ligi prvakov pa se vsaj pomoje ni treba bati, ker to je le Liga prvakov!!
grozjak
29. 02. 2016 13.17
+2
se ne strinjam. utrujenost gotovo je, a realizacija je tudi stvar sreče. včeraj je suarez in neymer pač nista imela, isto usodo je imelo tistih nekaj poiskusov seville. težko bi rekel, da je problem v igri, če imaš na derbiju več kot pet 100% šans in da branilec da gol............
BOZICEKSLO
29. 02. 2016 13.26
-3
Ni ma to veze. tudi proti arsenalu prevec napak. rakitic trenutno zraven bsuqestsa najboljsi vezist. iniesta dalec od zlatih časov isto arda. roberto kot roberto vcasih preseneti vcasih podpovpcjem
grozjak
29. 02. 2016 13.40
+4
torej, če ne držijo 100% žogo v svoji posesti in ne dajo vsakemu klubu vsaj 5 golov, potem je igra slaba?
ummax
29. 02. 2016 13.54
+2
Ni problem, da morajo dat 5 golov, še manj da je 100 posest, saj to ne pomeni nič...dejstvo je da je bila včeraj Sevilla tudi slaba, zato zmaga. Pa da ne bo dileme, brez prvega gola Messija včeraj ne bi bilo, kot je bilo. Proti še boljšim ekipam, bo taka realizacija, do katerih pa kar težko pridejo, ker je sredina tako-tako (beri toplo-hladno) usodna. Ne bo 5-6 zicerjev, da dajo dva, ob tem, da so vedno vsaj za dva tudi odprti. Enkrat se to ne poklopi in izpad v izločilnih bojih "je čisto mogoč". Ekipa bo pa čedalje bolj in ne manj utrujena, nasprotniki pa čedalje težji, če govorimo o LP. O tem govorim, kako jih lahko na eni stopnički ob takim igri tepe, tam kjer si zagotovo ne želijo.
StarDeluxe
29. 02. 2016 12.03
+23
Messi je razred zase! To kar dela ta človek že dolgo nima več mej, kar je za nas nemogoče je zanj seveda preprosto mogoče. Na pomembnih tekmah zabija in pomaga soigralcem, v glavnem, kar je potrbno. Prosti streli so pa zanj postali mala malca iz katerega koli položaja. Leo ti si Kralj !!! Čestitke Barça, gremo naprej po nove zmage! Força Barça!
medvedJEkriv
29. 02. 2016 11.15
-30
Upam da vas ATLETICO MADRID razbije k norce!
grozjak
29. 02. 2016 11.25
+27
grozjak
29. 02. 2016 11.26
+26
ampak naslednje leto, saj je atletiko že obe tekmi z barco izgubil. pejd nazaj spat in sanjaj naprej
TomažNovak
29. 02. 2016 13.40
+3
Edino šanso ima v Ligi Prvakov. Ampak težko bo, težko..
šumar
29. 02. 2016 17.45
+1
grozjak
29. 02. 2016 11.13
+10
Obrez pooseblja naš narod, saj tudi ko ekipa zmaguje, najde cel kup stvari, ki po njegovem ne štimajo. bi ga rad videl, v kolikem času bi barco spravil v šestnajsto ligo.................zmage barce, tudi ko jim ne gre in si pomagajo med samo, loči njih in real madrid
selecao
29. 02. 2016 11.11
-7
Pogba bi barci lepo sedel, ali ni bilo govora, da ga bodo kupili?
grozjak
29. 02. 2016 11.21
+10
bi sede, na klopi. .............ob teh treh, se ne bi naigral, zato je tudi pedro moral drugam
plat84
29. 02. 2016 11.29
+2
Ob katerih treh pa? Ne mislis kje ,da je Pogba napadalec tako kot je bil Pedro...Namesto Rakitiča mogoče, Iniesta se tudi stara počasi ampak tj poletje nebo nic iz tega...Barca kupuje branilca in napadalca, zato je rezerviran denar, za Pogbo pa ga žal trenutno ni...
grozjak
29. 02. 2016 11.39
+2
nič ne mislim, če noče ali ne more iz juventusa, sigurno ni dovolj dober za barco, pa kjer koli v napadu ali vezi že igra. samo prišepnem, mesi je letos bolj kot ne vezist.................................ki zadane......
plat84
29. 02. 2016 11.41
+5
grozjak
29. 02. 2016 11.06
-4
Vidal ne sodi v barco.
meskic
29. 02. 2016 10.59
-22
Iniesta je svoj zadnji gol na Camp Nou v La ligi dal 16.03.2014 proti Osasuni (6-0). Skoraj dve leti brez gola. Ima le 2 asistenci v lanski in v tej sezoni skupaj na 42 tekmah. Je tudi brez gola v LP od decembra 2012. LOOOOOOOL. Se nisem videl clanka na 24ur, ki bi malo pokritiziral Iniesto glede njegovih mizernih predstav. Po moje je on edini igralec na svetu, ki igra za velik klub, a da ga nikoli ne kritizirajo. Sploh ne vem, kako mu je ratalo biti v najboljih XI za leto 2013, 2014, 2015
grozjak
29. 02. 2016 11.05
+12
KER JE VEZIST, TI PA ******** (ZELO NEPRIMERNA BESEDA...................
meskic
29. 02. 2016 11.13
-12
Vse, kar sem napisal, je resnica. A je tezko sprejeti dejstvo, da je Iniesta mocno padel v formi??? On se samo slepa v Barci na racun Messi-ja pa zato lahko osvaja lovorike serijsko. Zame je on najbolj overrated igralec pri Barceloni.
Štanjkol
29. 02. 2016 11.21
+7
A ni do zdaj bilo tako da je messi vse dosegel zahvaljujoč iniesti in xavi-ju?
grozjak
29. 02. 2016 11.28
+9
iniesta brez nog lahko bolje igra, kot ti analiziraš....on ni v barci za doseganje golov....................
meskic
29. 02. 2016 11.29
-4
Ne, jaz sem vedno in bom vedno trdil, da sta Xavi in Iniesta toliko osvojila z Barca prav na racun Messi-ja. Xavi in iniesta sla se slepala na njegov racun pri Barci. Messi je glavni razlog, zakaj je Barca najboljsa ekipa zadnjih 10 let.
plat84
29. 02. 2016 11.30
+5
Jah je pa zabil na Bernabeu v tej sezoni...
grozjak
29. 02. 2016 11.43
+10
Barcelona je ekipa. Tega niti Ibrahimovič ni razumel , zato se ne sekiraj................
meskic
29. 02. 2016 11.48
-1
Barcelona je ekipa, ki ima najboljsega klubskega igralca vseh casov in je zato dominantna v zadnjem desetletju.
kvapato
29. 02. 2016 12.02
+2
mensud omerovic zvani meskic... dj si enga navij pa mal pokad, sj bo... pa to...
kvapato
29. 02. 2016 12.07
+2
ej kok mas velko glavo... a lovis signal radia tuzle pa to...
Symbolic
29. 02. 2016 12.29
+3
Ne razumem tvojo kategorizacijo: ti primerjaš vezisto z napadalcem glede doseženih zadetkih! A ni to podobno "jabolka in hruške"? Po tvojem kriteriju izpade, da so najslabši v VSAKI ekipi vratarji! Kaj pa igra v obrambi, ali priprava napadov? Drži, da se mu leta poznajo... Občutek imam, da se mu to nekako prehitro dogaja... Verjamem pa, da ga je tolk moža, da bo enkrat sam reko: "Ne zmorem več!" Skratka: fant se še vedno razdaja in si ne zasluži "pljuvanja" iz fotelje, ali s kavča!
malizeleni666
29. 02. 2016 13.31
+7
Iniesta je na Emirates proti Arsenalu pretekel največ od vseh, in sicer 11.5 km. Ne štejejo samo goli in asistence ampak tudi diktiranje tempa igre, razigravanje in passi pred key passi in asistencami. Zato je Iniesta tako dober, kot ga večina vidimo.
BayernGomez
29. 02. 2016 15.41
+1
Ignorirajte ga. Na vseh portalih je glasen.
mmickica
29. 02. 2016 16.30
+4
Meskic, kako so potem po tvojem kriteriju bili Španci svetovni in evropski prvaki, seveda brez Messija?
meskic
29. 02. 2016 18.11
-5
265004
29. 02. 2016 19.03
+5
meskic ,po tvojih komentarjih vidim da ti je Iniesta trn v peti,ker ne pišeš nič drugega kot kritiziraš njega.Daj od jutri naprej mal drugač spremljaj nogomet.Najprej te vprašam:1.Zakaj na čisto vsakem stadionu dobi velik aplavz?Kdo je odločil ligo prvakov nekaj let nazaj?Kdo je odločil,ko so bili evropski prvaki(Španci)?Kdo je po vseh kriterijih eden najboljših veznih igralcev vseh časov?Koga vsi strokovnjaki in nogometaši smatrajo za enega najboljših vezistov vseh časov?Nekdo zgoraj ti je lepo napisal Barcelona je ekipa ,ki se dopolnjuje.Messi je daleč najboljši igralec vseh časov.Se strinjam.Zakaj?Predvsem zaradi Inieste in Xavija in njihove uigranosti.Oni trije so s tika-tako prebijali vse obrambe in z žogo prišli v gol.Tako kot sedaj MSN.Jaz Inieste ne sodim po Messiju.Ti pa ko boš gledal naslednjo tekmo glej predvsem kdo žogo pripelje od Busquetsa ,ki je zadnji vezni do tria MSN,ki potem poskrbijo za zadetek.Je pa res ,da je Iniesta že v letih in ni več na takem nivoju kot je bil.Ampak je pa še močno koristen za rotacijo v Barci!
Symbolic
29. 02. 2016 20.29
+3
sempre, jaz sem do zdaj mislil, da je vsem to jasno...
mariomandzukic
29. 02. 2016 10.34
-12
tezka tekma.arda in roberto zal nikol ne bosta kot raketa in inesta.sta dobra za krpanje lukenj in rotacijo,za kaj vec zal ne.
krnekilojz
29. 02. 2016 10.48
+10
I_LOVE_FOOTBALL
29. 02. 2016 12.04
+3
Ko je Raketa prisel na igrisce, se je zacela razigravati- Sevilla na desni strani...
grozjak
29. 02. 2016 12.31
+3
saj ni slab, ampak tako dober, kot si mario želi, pa tud ne............že to da igra v barci pove marsikaj
BayernGomez
29. 02. 2016 15.40
Kot Iniesta zagotovo ne a vseeno bosta boljša od rakete.
BOZICEKSLO
29. 02. 2016 10.25
-10
Barcelona igra slabo ampak premore toliko kvalitete, da premaga nasprotnika. Proti kaksnemu Bayernu nebi recimo slo.
mptour
29. 02. 2016 10.37
+11
Ti raje vpreži svoje jelenčke in prodajaj pravljice otrokom.
BOZICEKSLO
29. 02. 2016 10.22
-4
Barcelona isce novega vezista in desnega bocnega. Novinca nista prepricala.