Nogomet

Primer Neymar: Barca se bo pritožila

Barcelona, 13. 03. 2015 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik katalonskega kluba Josep Maria Bartomeu se bo moral na sodišču zagovarjati zaradi utaje davkov povezane s prihodom brazilskega nogometaša Neymarja na Camp Nou leta 2013. Pri Barceloni se bodo pritožili.

Predsednik kluba Bartomeu bo sedel na zatožno klop zaradi utaje davkov pri prestopu Neymarja.
Predsednik kluba Bartomeu bo sedel na zatožno klop zaradi utaje davkov pri prestopu Neymarja. FOTO: Reuters

Pri Barceloni so potrdili, da se bodo pritožili na odločbo sodišča, da se bo moral predsednik kluba Josep Maria Bartomeu zagovarjati zoper obtožbe utaje davkov. Sodnik Pablo Ruz je dosodil, da je bil pri prestopu Neymarja iz brazilskega Santosa poleti 2013 storjen zločin. Barca naj bi sprva objavila, da so za 23-letnega napadalca plačali 57,1 milijon evrov, pozneje pa naj bi v javnost prišli podatki, da naj bi zanj odšteli 86 milijonov. Španske oblasti so zato sprožile preiskavo zaradi suma utaje davkov. Bartomeu je zatrjeval, da pri pogajanjih ni bil vpleten in da naj bi imel okrilje nad tem njegov predhodnik Sandro Rosell, ki se bo moral prav tako zagovarjati pred sodiščem. Pri blaugrani so zapisali: "Klub se ne strinja z obtožbami. FC Barcelona oznanja, da se bo zoper obtožbe pritožila, a od sodišča še ni prejela sodne odločbe."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ka pa mislis
15. 03. 2015 20.37
Naj se zagovarja. Ce je kriv se mu sodi, ce ne pa se poravnajo in to je to. Men bi tud pase delcek miljona :-)
RMadridd
14. 03. 2015 19.03
+0
koga b.k za te stvari,vazno da je na igriscu dobra kemija.strici se bodo pa ze zmenili!
Symbolic
14. 03. 2015 14.59
-1
Ne bodite tako naivni in ne mislite, da je pri nakupih / prodaje igralcev vse od A do Ž transparentno....A mislite, da to dela samo Barca in nihče drug ("pravljica za otroke")... Ma brez tega , v katerem koli področju biznisa ne gre... in nogomet je, vsekakor en VELIK DOBIČKONOSEN BIZNIS...Obvezno je treba "podmazati", ker v nasprotnem primeru, "ležaj zariba"... Razlika je v tem, da ene ujamejo, drugih pa ne, ker so bolj "sposobni" in so, za vsak slučaj, poskrbeli za "kritje" !
lookaaa
15. 03. 2015 07.13
+1
in zato, ko te ujamejo naj le sledi kazen, za vzgled tudi ostalim, da bo tega cim manj. in upam, da tudi koga drugega ujamejo. in ce bo v tej zgodbi predsednik spoznan za krivega, tudi neymar nima kaj za iskati n zelenici, ker niso placali vseh obveznosti do drzave in ze od vsega zacetka igra za barco mimo zakona!!!! in tukaj ne gre za milijoncek davek od 31 mio ni zanemrljiv.
laycan
14. 03. 2015 14.33
-1
messi,neymar,sami barcelonini junaki,pohvalno,si zaslužijo zlato žogo
geoid
14. 03. 2015 11.24
+2
zločin :) to so bili samo mutni posli, v tem poslu nič posebnega in nobena izjema.ŽAL ... in če v tem primeru barca ne bi plačala pod mizo, bi danes neymar nosil beli dres. vemo pa, kdo ima politično moč v Španiji in Barca kriva ali ne, ko bi bila preganjana in na tapeti.
Goooooooool!!!
14. 03. 2015 11.07
-1
za barco navijam že dobri dve desetletji ampak tega pa res ne odobravam.... če je kriv in je ob vseh teh lepih denarcih, ki jih prejema, še kradel, potem ga je treba stlačit tja kamor spada... v čuzo.. pa da bo mir pri bajti že enkrat
Trend01
14. 03. 2015 09.10
-1
Zakaj bi se pritožili? To nič ne pomaga. Greš na sodišče in dokažeš da nisi kriv. Če si kriv, je pa druga zadeva. A pritožba ne bo pomagala. Tudi za pristaše Barce je verjetno bolje, da se zadeva spuca in se vidi kako in kaj.
Seljako1899
14. 03. 2015 13.13
+5
Kako da ne? Pri Realu ravno to deluje baje...pa recimo sposojajo si denar za nakupe katerega nikol ne vrnejo...zakaj ne bi za vse veljala ista pravila?
Trend01
14. 03. 2015 15.46
-1
+13
Bartomeu in Rosell oba v zapor pod nujno banda lopovska
širimresnico
14. 03. 2015 01.42
+6
oprosti sportko si duhovit in trend zna včasih morit z statistiko.ampak ne razumem teh komentarjev pod to novico...lahko pa pridem na piknik kot navijač messija ne barce samo se mi zdi da nisem zaželen.
sportko47
14. 03. 2015 00.04
+10
Trend logika ti ni lihk neka jaka strana! Kako me bi lohk vidu u Big Brotherju ce sva pa skoz na vezi.... tm ni nc ni racunalnikov , ni telefonov tm si tko k recejona POP TV k pol metra snega , tm so odrezani od sveta! Se golob pismonosa se ne more prebit, majo tm eno ujedo k sam na to caka! Tko se govori nism cist sigurn, bom se enkrat preveru, kje sm ze to zadledu.... Google
sportko47
13. 03. 2015 22.12
+16
Cakam Trenda ne morm verjet da ni opazu da je nov clanek startal........ da se mu ni kej zgodl, za vecerjo je prepozn, spat tut po moje se ni sou , edina moznost da BigBrotherja gleda ....
Trend01
13. 03. 2015 22.41
-3
Tako je. Sem mislil, da te bom v njem videl. Tja pašeš kot ata na mamo.
YiuYiu
13. 03. 2015 22.42
+1
On za razliko od tebe in tebi podobnim (navijate od sezone 6 lovorik dalje) vsaj kaj koristnega za prebrat napiše.
CURVANORD Zanetti
13. 03. 2015 23.06
-1
sportko47
13. 03. 2015 23.07
+9
Guti jest ne navijam sm ze parkrat razlozu, jest kaksno tekmo pogledam ( najveckrat Barco zaradi Messija) tle se pa pojavljam da se mal pohecam, spremljam paciente in se dodatno pozabavam s kaksnim ki se posebej izstopa! Trend vglavnem prepise, se pravi poisce, skrajsa in zapise v glavnem tist kar bi lahko koristl, pomagal itd Realu! Vcas k so ble samo knjige smo takim rekl knjiznji molj On je pol glede na napredek internetni molj! Ne recm da ni to koristno za marsikoga je sam se sprasujem kva dogaja takmu cloveku ki zato porab vs svoj cas in kaksen je konec koncev ucinek! Da recimo ze dons spekulira kdo bo spilu proti Levanteju! Halo prides 10 minut prej dam vzames mrzlo pivo iz hladilnika in upas da bo tekma dobra ce si si ze cajt uzel! Guti ti si pa klasika k ne ves kva bi reku obtozs cloveka da navija 6 let, ce pa to ne zaleze pa vn potegnes verjetn se davke! Lej to ze poznamo , to vsak ta drug napise dej kej svojga si zmisl, bod originalen izvirn ...
sportko47
13. 03. 2015 23.13
+5
Res je Trend zdejle si pa zadel poanto! Zadnjic k sva bla z Marjanom na drinku sva nekak prdla do teh reality showov in je reku da bi bil idealen za tam, da to pa bi blo za vidt( on je mislu v bolj pozitivnem smislu) ampak pomisl kva bi blo ce bi se ti tm znajdu... ni racunalnika , ni podatkov ostalo prepuscam tvoji domisljiji! Ne vem ce se po enem tednu ne bi kr sam nominirou sam da bi sou lohk spet " na fusbal ' !
Trend01
14. 03. 2015 08.49
+0
Če bi se ti pol toliko ukvarjal s sabo in ne z žaljenjem drugih ljudi ter analizami ostalih, bi bil prav fejst desc. Tako si pa čisto navaden verbalni težak. Sicer priznam, inteligenten, a še vedno vaški težak, ki želi vedno in povsod biti smešen, duhovit, a v življenju samo zamorjen človek. Ki želi biti všečen vsakemu in povsod, ki uživa v družbi in "izobraževanju" mladih... pri prodajanju svojih cvetk. Tipičen predstavnik "vaških posebnežev". Prvi na vasi, pa si če treba "nogo odrezati".... Za tvoj nick bi recimo lahko uporabil besedo pav. Ti pristoji. Verjamem, da si človeka, ki rad športa, a tudi, da nastopaš v športih, ki niso med top5. Si sicer v mladosti to poskusil, a se ni izšlo. Prešaltal v nekonvencionalne športne in tudi tam potegnil ta kratko. Naslednja poteza je seveda - kaj pa drugega - biti trener. Hmmm. Kdo je že takšen? Menda mu je Jose ime.... Rad govori, nič naredil v nogometu... Zdaj pa kar trener, ki ves čas faflja; ki je priljubljen v svoji mlaki in konec. Pa bodi pozdravljen. Sem se te naveličal.
mmickica
14. 03. 2015 09.12
+4
Se opravičujem, da se vmešavam v vajin dialog, ampak bom vseeno povedala svoje mnenje, glede na to, da se tudi jaz večkrat "pogovarjam" z vama. Meni osebno sta oba zanimiva, vsak po svoje in očitno je tako tudi v virtualnem svetu, da smo si nekateri bolj, nekateri manj simpatični, po bogsigavedi kakšnih kriterijih...! Mene si sportko47 velikokrat pošteno nasmejal in zato sem ti zelo hvaležna, ampak zadnje čase tudi jaz opažam, da greš malce čez mejo dobrega okusa, predvsem kar se tiče Trenda01. Zato ti svetujem, če želiš ostati prijeten sogovornik s humornim navdihom, kot si bil prej, se včasih nekoliko ugrizni v jezik (roko), predenj napišeš kaj takšnega, s čimer nekoga užališ, ker konec koncev človeka ne poznaš osebno! In moje mnenje je, da je Trend zelo fajn dedc, kakor si tudi ti, le da vi2 enostavno nista na isti frekvenci. Se opravičujem obema še enkrat, da sem se vmešala, ampak se mi je nekako zdelo prav tako!
Trend01
14. 03. 2015 09.16
-1
mmickica, ti fejst dekle. Saj nima problem le z mano, ampak z drugače mislečimi ljudmi. Sploh zadnji teden je bil na to nataknjen. Če bi bil le jaz, bi drugače odgovarjal in ne bi tega napisal kar sem. A zaradi vzorca, sem pač moral. Danes pa za Tino spet navijat.
MM?
14. 03. 2015 11.45
+0
Očitno se lahko neham trudit za piknk. Bomo pa mogoče na finale LP 2016.
CURVANORD Zanetti
14. 03. 2015 11.55
+0
Morda je bil zoprn ker mu je zena odpotovala in jo pogresa?:-)
sportko47
14. 03. 2015 12.44
+3
Ej Trendi " vaski posebnez " tukaj trenutno v vasi Podkoren, k bo druga voznja me mogoce dons clo lohk vids! Lej jest sm res tak, tocno tak k si me opisal, jest sm kmet , kmet brez zemlje , zakompleksan do amena! Nimam srece v zivljenju in pol se te spravljam na vsakega posebej! Res, sram me je ! Mickica kar se grizenja jezika , rok itd, jest bom sou se dlje cel se bom zgrizu preden se se kdaj javm! Verjetn bom clo nick spremenu, ma v bistvu ga kr bom , zdej bom Samojed 47 ( a cifra lohk ostane)! Trend zdejle se drugo voznjo pogledam, pol nasa hoce novo usnjeno jakno iz Trbiza zvecer greva se na polfinale za miss Slovenije v Kranjsko tko da dons me ne bo... Dons bo mir, ti pa kr se mal precekiri ce je v taboru Reala kej novga! Sej bo jest mislm da bo ta Levante bo padu ... mora!
sportko47
14. 03. 2015 13.17
+2
U Trend zdejle sm vidu da ob 18h Barca spila dej ce ti bo kej cajta ostal v tvoje razurljivem dnevu eno analizco rukn! Pa dej bod kratek sej bom vseen razumu!