Nogomet

Prihodnost Morate kljub odkupu Reala še ni povsem jasna: 'Govoriti moramo z Zidanom'

Madrid, 23. 06. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem, ko se na Iberskem in Apeninskem polotoku že nekaj dni govori o vrnitvi španskega napadalca Alvara Morata k Real Madridu, je v sredo njegov agent Juanma Lopez zatrdil, da Španec še kar dobiva bogate ponudbe iz angleške Premier League. Njegova prihodnost še ni jasna, saj bi ga Real ob ustrezni ponudbi lahko prodal na Otok.

Prihodnost Morate še ni popolnoma dorečena.
Prihodnost Morate še ni popolnoma dorečena. FOTO: Reuters

Agent Alvara Morate Juanma Lopez se je v sredo popoldne mudil na Santiagu Bernabeuu, kjer je skupaj z Realovimi možmi urejal zadnje podrobnosti za povratek izgubljenega sina belega baleta v špansko prestolnico, potem ko se je ta leta 2014 preselil v torinski Juventus. Real bo unovčil odkupno klavzulo, ki mu bo omogočila, da Morato odkupi za 'zgolj' 30 milijonov evrov, pa čeprav je njegova tržna vrednost trenutno ocenjena na približno 75 milijonov evrov. A odkup še ne pomeni, da bo španski napadalec, ki se z La Furio trenutno mudi na Euru 2016, kariero nadaljeval v Realu, s katerim je v sezoni 2013/14 osvojil sloviti naslov v Ligi prvakov, poimenovan 'la Decima'. "Morata ima še vedno ponudbe s strani velikih angleških klubov," je za španski AS dejal njegov agent. "Videli bomo, govoriti moramo z Zidanom, toda trenutno je Morata zadovoljen," je še dodal Lopez. "Ali bo ostal v Madridu ali ne, bo treba vprašati vodilne može Reala, toda za zdaj je jasno to, da bo od 1. julija nogometaš belega baleta," je zaključil Moratin agent.

Španski mediji sicer pišejo, da si Morata ob vrnitvi v Real želi pomembne, vodilne vloge v konici Realovega napada in ne želi biti zgolj rezerva Karimu Benzemaju. Prav določitev morebitnega statusa prvega napadalca naj bi bila glavna ovira pri dokončnem prestopu v Real Madrid. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paštašutar
23. 06. 2016 13.33
-1
Arsenal!?!?!?
kampasutra
23. 06. 2016 08.26
+8
dobr igralec, definitivno pa ne za 3-4 top klube v prvi postavi. tko to je.