Nogomet

Pričakovano: Scolarijev odstop sprejet

Rio de Janeiro, 15. 07. 2014 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je brazilski nogometni selektor Luiz Felipe Scolari že v ponedeljek sporočil, da ne bo več opravljal te funkcije, je njegov odstop zdaj potrdilo tudi vodstvo brazilske nogometne zveze. Ob Scolarijevem odhodu so potrdili tudi slovo njegovega celotnega strokovnega štaba.

Luiz Felipe Scolari
Luiz Felipe Scolari FOTO: Reuters

Luiz Felipe Scolari se je za slovo odločil po dveh ponižujočih porazih Brazilije na domačem svetovnem prvenstvu, po 1:7 v polfinalu proti Nemčiji in 0:3 v tekmi za tretje mesto proti Nizozemski. Predsednik CBF Jose Maria Marin je zdaj njegovo odpoved sprejel, obenem pa se je 65-letnemu Scolariju zahvalil za osvojeno četrto mesto na SP ter za zmago na lanskem pokalu konfederacij.

"Scolari in njegova ekipa si zaslužijo vso zahvalo in naše spoštovanje. Navijačem so vrnili upanje, spet je vzklila ljubezen do selecaa, čeprav glavnega cilja nismo dosegli," je dejal Marin. O nasledniku še ni želel govoriti, v Braziliji pa ugibajo, da bo Scolarija nasledil Adenor Bacci Tite, nekdanji trener Corinthiansa. CBF bo ime novega selektorja predvidoma sporočila v četrtek.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123lix
15. 07. 2014 11.12
+0
Ce bi se veckrat prekrizal bi jim bog mogoce pomagal :).....
alien8potnik
15. 07. 2014 09.14
+8
on in del bosque ..... odslužila sta.
Kun_Aguero
15. 07. 2014 10.49
+3
točn tu še posebi del bosque ku je sral z unem costo a villa tri krat bolš od coste
meskic
15. 07. 2014 11.15
+0
Kot tudi selektor Portugalske. S tako ekipo kot jo ima Portugalska šele po dodatnih kvalifikacijah se je uvrstil na SP in izpadel v skupini, ceprav je imel v ekipi kao najboljsega nogometasa na svetu, ki to seveda ni.
mmickica
15. 07. 2014 13.49
+2
Res je, Del Bosque je že na zadnjem EP razočaral z (ne)igro, a se je potem v finalu odkupil! Letos bi bil moral nujno zamenjati ključne igralce, ki očitno že v svojih klubih dokazujejo, da jim je zmanjkalo motiva za tovrstna tekmovanja! Izjema je le Iniesta po moje. Kar se tiče pa Brazilcev, pa je pravzaprav težko kritizirati samo Scolarija. Mislim, da gre velik del krivde pripisati enostavno prevelikemu pritisku javnosti!
Seljako1899
15. 07. 2014 17.47
+2
Ronaldo korak pred Messijem? saj se hecaš ane? Klub je drugo? Pa človek božji Messi je overall boljši od vseh...poglej si njegove rekorde pa ti je vse jasno...ena sezona ne pomeni da si najboljši overall...Ronaldo ekipe ni mogel popeljati iz skupine...Messi je bil tisti član, ki je prevesil tehtnico na stran Argentine to je dejstvo...ti praviš, da ma Portugalska slabše igralce kot Argentina? Bruno Alves, Pepe, Coentrao, Ricardo Costa, Almeida, Pereira, Veloso, Moutinho, Meireles, Nani, Varela, CR, Eder, Hugo Almeida, Postiga??? Nisi normalen človek...šenkana žoga? prvo si preberi izjavo Mourinha potem pa govori...tenkre
jaz.bajsek
15. 07. 2014 18.43
+1
Ronaldo je bil to sezono mogoce koristnejsi za klub od Messija, sigurno pa ne more nikoli biti boljsi od njega! Messi je pac genijalen in tudi ce naredi samo dve potezi na tekmo, je to tisto, cesar Ronaldo v celi karieri ne spravi skupaj! Zato ne vem, zakaj nekateri vedno iscete to primerjavo in s tem Ronaldu pravzaprav vi obozevalci nabijate komplekse! Clovek je odlicen nogometas, ampak ne ga primerjat z genijalcem kot je Messi, ker mu potem ne preostane drugeha kot vecno drugo mesto!
12king12
15. 07. 2014 18.50
+1