Nogomet

Pri Barci zaradi izjav o Messiju po hitrem postopku 'umaknili' enega izmed direktorjev

Barcelona, 14. 01. 2017 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po "spornih" izjavah o prvemu zvezdniku Barcelone Lionelu Messiju, ki jih je podal po žrebu parov četrtfinala španskega pokala, se je moral s svojega položaja posloviti eden izmed direktorjev Barce Pere Gratacos. Nekdanji selektor Španije Javier Clemente je pozval, naj Argentinec pomaga umiriti strasti.

Messiju (v zelenem dresu) je Barcelona pripravljena ustreči v marsičem.
Messiju (v zelenem dresu) je Barcelona pripravljena ustreči v marsičem. FOTO: AP

Lionel Messi je najboljši nogometaš na svetu. To poved morajo brez ugovarjanja ponavljati vsi, ki so povezani z Barcelono, vsakršno odstopanje pa se ostro kaznuje. To je na svoji koži spoznal direktor medinstitucionalnih odnosov pri španskem prvoligašu Pere Gratacos, ki je po petkovem žrebu parov četrtfinala španskega pokala dejal, da Messi ne bi bil to, kar je, če ne bi imel svojih soigralcev. Na videz nedolžna izjava zaposlenega pri Španski nogometni zvezi (RFEF) je prišla po vprašanju glede zapletenih pogajanj glede podaljšanja Messijeve pogodbe, ki je že nekaj časa kamen spotike. "Leo je eden najpomembnejših ljudi v ekipi, a tu ni le on. Ne bi bil tako dober brez (Andresa) Inieste, Neymarja in druščine, a Messi je najboljši," je v Madridu izjavil Gratacos, ki je le nekaj ur kasneje dobil uradno sporočilo, da je izgubil svoj položaj v klubu. Pri Barceloni so potezo pojasnili z besedami, da je Gratacosa odstavil direktor oddelka za profesionalni šport Albert Soler, in sicer zato, ker je izrazil mnenje, ki se ne sklada z mnenjem kluba. Bo pa ostal na projektu La Masia 360, ki se osredotoča na slovito klubsko šolo. Katalonski velikan slovi po tem, da je pripravljen storiti vse, da bi se Messi, ki velja za precej introvertiranega, počutil čim bolje. Španski mediji so seveda pograbili tokratno novico o odhodu Gratacosa in omenili že dolg seznam Messijevih "žrtev", od športnega direktorja Andonija Zubizarrete do Javierja Fausa, še enega direktorja, ki je pred leti menil, da Argentincu ni treba iz sezone v sezono izboljševati pogodbe.

Južnoameriški zvezdnik mu je prek medijev poslal sporočilo, da "ne ve ničesar o nogometu". Gratacosu je lahko Messi sicer precej hvaležen za svoj preboj med profesionalce: gre za nekdanjega produkta klubske šole, ki je več kot stokrat nastopil za B-ekipo, v kateri je leta 2003 delal tudi z Messijem, ki ga je nato priporočil takratnemu trenerju članskega moštva Franku Rijkaardu. Nizozemec je na pobudo Gratacosa Messiju ponudil prvo priložnost na prijateljskem obračunu s Portom, ki ga je takrat vodil Jose Mourinho, vse ostalo pa je, kot pravijo, zgodovina. Trener Luis Enrique pogajanj z Messijem ne želi komentirati, zadnje izjave so bile delo izvršnega direktorja Oscarja Graua, ki je dejal, da je treba pri pogajanjih uporabiti nekaj "zdrave pameti", in tako morda namignil, da v klubu niso pripravljeni na astronomske zneske. Predsednik Josep Maria Bartomeu je sicer že pred novim letom dejal, da so Messiju pripravljeni ponuditi rekordno plačo. Na zadnji spor znotraj moštva katalonskega velikana se je odzval tudi nekdanji španski selektor Javier Clemente, ki si je zaželel, da bi Messi posredoval in da bi Gratacosa postavili nazaj na njegov prvotni položaj. Se bo Argentinec odzval?

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajzadodat
14. 01. 2017 20.31
-7
Prodanekure
14. 01. 2017 17.31
-7
Ali ne igra Messi za en sendvič pa kozarec mleka na dan, pa enkrat na teden dobi tavelko milko z lešniki...
fihner
15. 01. 2017 11.48
-1