Nogomet

Premier League: Tottenham spet na zmagovalni poti, Mourinho se pritožuje zaradi Sunderlandovega avtobusa ...

London, 01. 12. 2014 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
14

Trinajsti krog v angleški Premier ligi je minil skoraj brez presenečenj. Nemara je zato za edinega nesrečnika minulega konca tedna razglašen še vedno vodilni na lestvici Chelsea, ki v obračunu v Sunderlandu prvikrat v tej sezoni ni uspel doseči zadetka.

Jose Mourinho in Branislav Ivanović
Jose Mourinho in Branislav Ivanović FOTO: Reuters
Marsikdo bi ob tem pripomnil, da so imeli londonski modri še srečo, da v izdihljajih srečanja na Stadionu luči gola niso prejeli. Najsi je Jose Mourinho po tekmi ugotavljal, da je tekmo v svojo korist želelo spreobrniti le njegovo moštvo, medtem ko so se domačini zatekli k taktiki, ki jo simbolizira hudomušen rek o parkiranem avtobusu, je res predvsem to, da je bil Chelsea slab. To predvsem pomeni, da so bile podaje njegovih nogometašev površne. Najbolj izpostavljeni kreativec pri Chelseaju Cesc Fabregas je deloval utrujeno, golgeter Diego Costa pa je bil prav tako nervozen in posledično grob. Naturalizirani Španec je bil lahko še vesel, da po trku s kapetanom domačinov Johnom O'Seajem presenetljivo ni dobil opomina. Zato pa si je za udarec s komolcem v obraz Wesa Browna v drugem delu le prislužil rumeni karton. To pomeni, da bo Chelsea na torkovem derbiju proti Tottenhamu nastopil brez svojega najboljšega strelca. Na drugi strani je Sunderland favoriziranega tekmeca pričakal z izdelano obrambno taktiko, to je z vztrajnim tesnim pokrivanjem in levjesrčnimi blokadami. Jozy Altidore in za njim še Adam Johnson z nevarnima streloma nista bila daleč od zadetka. Tekma brez golov je bila tako najbolj pravičen izid tekme. Črne mačke so tretja ekipa, ki je od avgusta v Premier ligi uspela zaustaviti Chelsea. Tudi že v soboto je Manchester United doma brez težav opravil s Hullom (3:0). Po tekmi je Louis Van Gaal igro svoje ekipe označil kot najboljšo v tem prvenstvu. Poleg tega je tretji, res čudovit tretjih gol za Rdeče vrage končno zabil tudi Robin Van Persie.

Louis van Gaal in Ryan Giggs
Louis van Gaal in Ryan Giggs FOTO: Reuters
Liverpool je šele pet minut pred koncem z hrabrim poskusom z glavo Glenna Johnsona strl odpor žilavega Stoka (1:0), ki bi si lahko po izjemnem voleju Bojana Krkića le nekaj minut kasneje priigral remi. Arsenal se je rešil skrbi na Hathorensu šele sredi drugega dela, ko je Danny Welbeck zadel s strelom z glavo potrdil prevlado topničarjev nad West Bromwichem. Najbolj zanimiv obračun kroga je bil včeraj v Southamptonu, kjer sta se pomerila drugo- in tretjeuvrščeni na tabeli. Manchester City je dominiral vso tekmo in le velika sodniška napaka je domačinom ohranila upanje. Za prekršek Joseja Fonteja na Sergiom Aguerom že v 10. minuti bi moral postati najstrožja kazen za prvake, a se je Mike Jones tudi na začudenje Southamtponovega branilca odločil, da za simuliranje kaznuje Argentinca. Manuel Pellegrini, trener Manchester Cityja je ta dogodek komentiral zelo mirno: "Seveda je bil to prekršek za enajstmetrovko, a vsakdo se lahko zmoti. Agüero nikoli ne simulira. Mi smo dosegli želeni rezultat, tako da iz tega pripetljaja ne bi želel delati posebne drame. Če bi ostalo pri 0:0 bi bila ta sodniška napaka najbrž bolj izpostavljena, tako pa je z njo že v redu. Moje moštvo je znova pokazalo šampionske ambicije. Do konca prvenstva moramo vsi odigrati še 25 tekem, kar je veliko in do meseca maja prihodnje leto se lahko zgodi še marsikaj." Za končni 0:3 na stadionu St.Mary's sta iz lepo izpeljanih protinapadov zadela še rezervist Frank Lampard in Gael Clichy, in to v zadnjih minutah tekme, ko je gostov na igrišču ostalo le deset, saj je bil zaradi dveh rumenih karonov poprej izključen centralni branilec Eliaquim Mangala.

Sergio Agüero
Sergio Agüero FOTO: Reuters
Manchester City je zdaj na lestvici prehitel Southampton je kot drugi za Chelseajem zaostaja za šest točk. Zadnji obračun kroga je bil na stadionu White Hart Lane, kjer sta se pomerila oba angleška predstavnika v Ligi Evropa. Po uspešnih nastopih v četrtek v tem tekmovanju se je pričakovalo, da bosta moštvi utrujeni. Z izjemnim strelom z leve strani kazenskega prostora je v 15. minuti zadel Belgijec Kevin Miraillas, nato pa gostje niso zmogli pokazati kaj več. Njihove podaje so bil nenatančne, napadalska špica Romeu Lukaku pa se je v zglednih položajih za izvesti zadnjo podajo ali strel na vrata nekajkrat nerodno zapletel. So se pa zato po prejetem zadetku zbrali domačini. Po hitri akciji, ki je stekla po desni strani je z leve polovice kazenskega prostora že šest minut pozneje zadel Danec Christian Eriksen. Za končni izid 2:1 je s svojim prvi prvenstvenim zadetkom po kar sedemmesečnem golgeterskem postu poskrbel Roberto Soldado. Pred tem je Garethu Barryju spet na desni strani žogo snedel najboljši igralec tekme, mladi domači napadalec Harry Kane, ki je lepo zaposlil krilnega napadalca Aarona Lennona, ta pa enako Soldada. V zadnjih minutah srečanja sta bili obe strani zahtevali enajstmetrovki. Seamus Coleman naj bi storil prekršek nad Kaneom, še bolj glasni v zahtevkih za najstrožjo kazen pa so bili Evertonovci, saj je žoga po visokem predložku v roko zadela domačega centralnega branilca Federica Fazia. Everton je bil tako poražen prvič po osmih obračunih. V za londonske Spurse značilni taktični postavitvi 4-4-2 je bilo včeraj zaznati precej več napadalnega zagona kot v zadnjih tednih. Dvig forme ekipe Tottenhama je bilo opaziti že na četrtkovi tekmi v Ligi Evropa proti Partizanu. Zgleda kot se je moštvo Mauricia Pochettina dokončno vneslo. Kane pa je zelo verjetno iz moštva izpodrinil Emmanuela Adebayorja. Slednji naj bi se po nekaterih informacijah že poslavljal od Spursov. Prav tako je Fazio nadomestil v zadnjih tednih večkrat prepočasnega kapetana moštva Younesa Kaboula. Kapetanski trak pri Tottenhamu zdaj nosi vratar Hugo Lloris.

Angleško prvenstvo se nadaljuje že jutri in v sredo, ko bo na Stamford Bridgeu tudi veliki in še kako zanimiv londonski derbi med Chelseajem in Tottenhamom.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

313representin
01. 12. 2014 18.36
+3
Nisem padel na vašo bedno foro, ker sem si že prej pogledal njegovo izjavo po tekmi :)
zefa20
01. 12. 2014 17.25
+2
Če bi se vsaj nekdo drug pritoževal na avtobus, ne pa šofer avtobusa!!!!!!!!!!!!
Hachi
01. 12. 2014 21.27
-3
no, ocitno si le se eden, ki ni videl intervjuja ali pa mu je angleščina španska vas :)
kim llsung
01. 12. 2014 14.29
+6
Izumitelj avtobusa se pritozuje nad avtobusom...to je pa nas Mou...
Hachi
01. 12. 2014 21.25
-3
imas dobre reference, da te proplus zaposli, ker ocitno ti anglescina peša.
kadabra
01. 12. 2014 12.30
+26
Končno članek o premier league. sicer pride samo en na celoten krog, medtem ko za barco in real napišejo o vsaki tekmi vsaj 5 člankov ampak oki... sem pa poslušal izjavo murija po tekmi in v njej je predvsem pohvalil Sunderland za izjemno predstavo in nikjer nisem slišal, da bi se pritoževal nad obrambno formacijo. Gledal sem tudi tekmo in Sunderland ni igral tako imenovanega bunkerja. Nevem čemu napihovat in dodajat besede...
Trend01
01. 12. 2014 12.06
+11
Matjaž Ambrožič; hvala, da si je nekdo končno vzel čas za pameten povzetek tekme, oz. celotnega kola. Naj to postane navada, kakor tudi to, da ste se začeli podpisovati pod članke. Še enkrat. Hvala. Samo ena opomba: ker navajate besede trenerjev, igralcev, napišite kdaj in kje je to izjavil. Hachi trdi, da je Jose drugače povedal. In z njim se strinjam. Torej?
Hachi
01. 12. 2014 11.37
+26
kolikor vem, je Mou rekel, da cestta Sunderlandu za izjemno disciplinirano obrambno taktiko. Da spostuje ekipo, ki odigra tako izjemno v obrambi, da jim enostavno ni uspelo zabiti gola. Nikjer pa se ni pritozeval na taktiko Sunderlanda. povedal je tudi, da mnogi to taktiko kritizirajo, on pa jo sprejema kot vse druge. potem, ko je Sunderland fasal 8 golov proti Southamptonu, so spremenili taktiko in da postanes dobra defenzivna ekipa, moras trdo delati. Sunderland se je dobro branil in vsa cast, da niso prejeli zadetka. Nekaj v sem smislu je povel JOSE MOURINHO. ocitno je ima vi neke cudne vire, ki nogometa od blizu videli niso!
knapeljc
01. 12. 2014 11.12
+13
če je to pritoževanje, pol je treba nabavit boljše prevajalce :) * Težko priznate, da je treba take komentare popravljat. Evo vam še enkrat Chelsea manager Jose Mourinho: Bilo je težko. \"*
yokerxdinterfan
01. 12. 2014 10.52
+3
kaj res ne dojamete mou bo večino pritiska medijev zvlekel nase z takim izjavami...tako da se ne bodo obremenjvali z igralci
meglic91
01. 12. 2014 10.27
+23
zanimivo ker Mourinho je po tekmi izjaviu da se je nasprotna ekipa odlično pripravila in da so se dolgo pripravljali na ta dvoboj in da ga taka zaprta igra ne moti ker ve da so se morali zelo truditi na igrišču da so obranili
SAF1
01. 12. 2014 10.26
+17
Murinjo se ni pritoževal ampak je čestital za obrambno igro. Res? Kdaj pa je LVG označil MUFC ekipo kot najboljšo na prvenstvu? Poleg tega Di Maria in Rooney sta se poškodovala, Di Maria bo out vsaj 2 tedna (če se ne motim), medtem Rooneyeva poškodba očitno ni bila tako huda, ker noben ne piše o tem. Kar se pa tiče same tekme, MUFC je nadzoroval potek tekme in bili boljši celotno tekmo. Tako da zaslužena zmaga. Aja pa Mata je spet super odigral.
Sasda Sadas
01. 12. 2014 10.56
+8
Ce sem prov zasledil je rooney ze ok .. Di maria pa naj bi izpustil le naslednji dvoboj ....
GlavniModerator
01. 12. 2014 10.17
+8
mourinho ki je izumu avtobus, se ne sme nikol v zivljenju pritozevat nad avtobusi. S tem da on postavlja avtobuse proti ekipam istega ranga in ni sposoben oz. ga je strah igrat nogomet proti isto mocnim ekipam. To da sibkejsa ekipa postav avtobus proti ekipi ki letno zagon po pol miljarda evrov za okrepitve pa ne vidm nic spornega...